DV2027 Sohbet Odası
-
Arkadaşlar son dakika bir haber vereyim. Trump Beyaz Saray önünde ulusal muhafızlara yapılan saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. 3. Dünya ülkelerinden artık hiç bir göçmenlik başvurusunu kabul etmeyeceğini söyledi. Buna istinaden ilk olarak Afganistan vatandaşlarının tüm işlemlerini askıya aldı. Bu açıklaması bir kaç ülke dışında dünyanın yarısından fazlasını Greencard dahil tüm süreçlerde başvuru dışında bırakabileceği anlamına geliyor.
-
@Ozden-0 Aslında hiç depresyonda değilim elhamdulillah, Hatta geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyiyim Allah'a şükürler olsun. Geçen bir yazı yazdım ABD ile ilgili onda da sadece fikirlerimi beyan ettim. Bu en son attığım videoda şiddet içeriği yoktu ama @Witch-Lilith güzel dille rica ettiği için hemen kaldırdım saygı duyup. Şimdiye kadar sadece tek bir video paylaşmıştım o da zaten kendimde şok olduğum için. Farkettiysen ki zaten özellikle o videodan sonra o uzun yazımı yazıp ABD yaşama hayalimin son bulduğunu anlattım. Genellikle gün içinde @T-C-Kubilay-Dikici ile pasif gelir, new york tatili vs. gibi konuşurum. Depresyonda olduğumu vs. nereden çıkardınız pek anlamadım. Attığım bir video harici (ki onda bende şok olmuştum) başka ne zaman bu denli korkacağınız bir şey paylaştım hiç hatırlamıyorum. Kaldı ki ''Herkes kurulu düzenini, işini, kariyerini silip ailesini silip can güvenliğini düşünecek aşamaya geldi.'' demişsiniz fakat ben zaten kimseye herhangi bir fikir aşılamaya da çalışmadım. Hatta buna rağmen gelip fikrime fazlasıyla katılan ve aynı düşünme aşamasında olduğunu da söyleyen çok kişi oldu. Geçen bir arkadaş mesela abd'nin bireysel silahlanma konusunda ki endişesini yazmıştı ona nazaran bende cevap vermiştim vs. Kendim konudan bağımsız sadece tek bir video attım ondan sonrada zaten ABD'de yaşama hayalimin son bulduğunu yazmıştım. Yani herhangi bir vahşet ter*r olayı vs. paylaşıp durduğum yok. Ayrıca şunu da belirtmek isterim öğüt vermeye çalışmışsınız fakat herkesin içinde verilen öğüt öğüt değil hakarettir. Allah'a şükürler olsun hayatımda her şey yolunda fakat dediğiniz gibi depresyonda olmuş olsaydım (ki depresyon çok ağır bir hastalıktır) bunu burada herkesin içinde söylemeniz hoş değil. Sonuçta burası sohbet odası kimi arkadaşla bireysel silahlanma sohbeti yapabilir, kimisiyle artan cinayet haberlerini konuşabiliriz. Oturup her gün herkese umutlu olun demek zorunda olduğumuz bir yer değil burası. Tekrar dediğim gibi son 1 aydır paylaştığım tek bir video haricinde sohbetlerim tamamen diğer arkadaşlar ile pasif gelir, new york turu, bireysel silahlanma hakkındaydı.
-
-
@Keremtk Açıklanan 19 ülkenin içinde Türkiye yok. Greencard kazananların bile reexamine yapılacağı açıklandı o 19 ülke için. Merak edenler için 19 ülke şu şekilde;
1-Afganistan
2-Burma
3-Chad
4-Republic of the Congo
5-Equatorial Guinea
6-Eritrea
7-Haiti
8-İran
9-Libya
10-Somalia
11-Sudan
12-Yemen
13-Burundi
14-Cuba
15-Laos
16-Sierra Leone
17-Togo
18-Turkmenistan
19-Venezuela -
@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Arkadaşlar son dakika bir haber vereyim. Trump Beyaz Saray önünde ulusal muhafızlara yapılan saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. 3. Dünya ülkelerinden artık hiç bir göçmenlik başvurusunu kabul etmeyeceğini söyledi. Buna istinaden ilk olarak Afganistan vatandaşlarının tüm işlemlerini askıya aldı. Bu açıklaması bir kaç ülke dışında dünyanın yarısından fazlasını Greencard dahil tüm süreçlerde başvuru dışında bırakabileceği anlamına geliyor.
3.dünya ülkeleri dediği hangileri acaba?
Afganistan başlı başına sıkıntılı ülke , dünyaya kapalı ve dibine kadar şeriatla yönetiliyor bunu anladımda diğer ülkeler kim olabilir acaba? Eritre , Türkmenistan , felan kesin vardır onlarda dünyaya kapalı , Rusyayı merak ediyorum her yere saldırıyor ama dv çekilişlerinde varlar bu bana çok garip geldi , sarı kafanın mantığına göre direk Rusyayı elemesi lazımdı -
@Keremtk Sanırım süreç yasalaşmadığı için bir ihtimal vize süreçlerinde eleyebilirler. Yasa veya bir kural bulunmadığı için şu an için hukuken bir yaptırım uygulayamaz diye biliyorum.
-
@emircan_ Peki anlamadığım şu: o ülkelerin vatandaşları mı, yoksa ülkeden direkt başvurular mı? Anlamadım gerçekten. Örnek veriyorum, Türkmenistan vatandaşı ve Türkiye'de yaşıyor, başvurabiliyorlar mı?
-
@Witch-Lilith Okuduğum kadarı ile, bu 19 ülkeden ABD'ye göç etmiş veya fiziki olarak göç edilen ülke fark etmeksizin vatandaşı olunan ülke bu 19 ülkeden birisi ise Amerika'da kaç senedir kaldığına bakılmaksınız statüleri yeniden incelenecek ve greencardları tekrardan değerlemeye tabi tutulacakmış.
-
Vatandaşlık durumlarına göre bazı değerlendirmeler yapılabilir ama kişinin Türkiye’de yaşıyor olması bence süreci çok değiştirmez. Sonuçta önemli olan başvuranın vatandaşı olduğu ülke ve o ülkenin kategorisi.
Trump’ın söylemlerinde; bunlar yasal süreçlerden geçip resmileşmediği sürece tek başına bir anlam ifade etmez. Ancak şöyle bir gerçek de var bu tarz politik açıklamalar, süreçlerde özellikle bazı ülke vatandaşları için dolaylı etkiler yaratabilir. Green Card kazansalar bile mülakatta ek inceleme, AP süreci ya da vize reddi ihtimali her zaman mevcut. Konsolosluklar, gerekli gördüklerinde bunu dayanaklandırıp daha detaylı sorgulama yapabilir, süreç ilerlemeyebilir.
Ama bunların hepsi şu an için sadece çıkan haberler ve yorumlarımız bence. Resmi süreçle ilgili net ve bağlayıcı olarak https://dvprogram.state.gov/ adresinde yapılacak açıklamalar olacak. Şu anda elimizde olanlar sadece basında dolaşan haberler ve bunlara yönelik değerlendirmeler var. Resmi açıklama geldiğinde hep birlikte göreceğiz.
-
Amerikada sadece green kartlılar değil sonradan vatandaş olan göçmenlerde güvenlik incelemesinden geçirilecekmiş arkadaşlar
-
@SUAT-GUNAY Maalesef Suat abi. Bende büyük lider için bazen böyle düşünüyorum. Bu millet hak-adalet-hukuk ve insan gibi yaşamayı, modern bir hayatı hak ediyor mu acaba?
Daha önceki mesajımda bahsettim.
Umutsuz değilim, başarılı olacağıma inanıyorum. Tek Fark, Anavatan yerine gurbette başaracağım. Kurduğum her iş, yapacağım her proje Türk unvanı taşıyacak ve Atatürk"ün değerini yaşatacak.Maalesef Ana vatan benim kariyerimi, projelerimi ve hayalimi &m planlarımı engelliyor.
-
@emircan_, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Keremtk Açıklanan 19 ülkenin içinde Türkiye yok. Greencard kazananların bile reexamine yapılacağı açıklandı o 19 ülke için. Merak edenler için 19 ülke şu şekilde;
1-Afganistan
2-Burma
3-Chad
4-Republic of the Congo
5-Equatorial Guinea
6-Eritrea
7-Haiti
8-İran
9-Libya
10-Somalia
11-Sudan
12-Yemen
13-Burundi
14-Cuba
15-Laos
16-Sierra Leone
17-Togo
18-Turkmenistan
19-VenezuelaBu durumda bu ulkeleri DV lottery sisteminden cikartmalari gerekiyor, yani sistemde yeni guncellemeler olabilir.
-
pasaport sarti olup olmayacagina dair bilgisi olan var mi acaba
-
@MySea Yani bu kadar sert çıkıldığına göre greencard boyutunda da el atarlar muhtemelen. Çok fazla soru işareti birikti, bu senenin durumu resmi olarak nedir ne değildir açıklansa herkes bir rahatlasa :)
-
Dv2027 ile ilgili yapılan tek resmi açıklama talihlilerin aynı tarihlerde(Ekim-2026 Eylül-2027) mülakatların başlayacağını sürecin gecikmeyeceği ile ilgiliydi. Muhtemel 30 Kasım tarihi gerçekçi gibi görünüyor.
-
Merhabalar,
sürece çok uzak kaldım. başvuru henüz başlamadı değil mi?
net bir tarih var mı acaba? -
@donquijote henüz yok
-
Amerika göç almayı bırakmak gibi bir yanılsama içerisine girmiyor arkadaşlar biraz gevşeyin derim :)
Amerika birleşik devletleri göç almaya devam etmek zorunda bu bir zorunluluk onlar için ancak kontrolsüz göç büyük sorunlar açıyor bunun önüne geçmek içinde sebepler arıyorlar, green card gibi çeşitlilik vizesi dahi geçmiş dönemlerde anlaşılmış zorunlu göç alım politikasının bir örneği zaten. Ben bu gelişmelerin ileride green card çekilişi ile gidecek kişilere daha büyük istekler dayatılmasınında geleceğini düşünenlerdenim. Öz nitelik anlamında daha dolu, amerikanın sırtına yük olmayacak ancak katma değer üretecek birey arayışları olduğunu düşünüyorum. Bunun elemesi daha sıkılaşacak gibi duruyor bu aşamada ülkenizde zaten üretken ve katma değer üreten biriyseniz korkmanızada gerek olduğunu düşünmüyorum bu sizin için aslında güzel bir durum. Mesela sağlık sektöründe açık oluşmaya başladı hedefe göre 2036 yılına kadar 200.000 den fazla hemşire onbinlerce doktor açığı oluşacağı öngörülüyor. Eğer bu mesleği icra ediyorsanız atıyorum green card çekişinin yanında belki farklı fırsatlar bile sunulmaya başlanabilir.
Eğer ülkenizde zaten adli sicili bembeyaz, ülke ekonomisine katkıda bulunan, gideceği ülkedede katkı sağlayacağını düşünen ve suçla işi olmayıp hukuk kurallarının dışına çıkmamış bireylerseniz bence fırsat olarak görülebilir bu durum zira temizlenmiş bir ülkeye göç etme herzaman daha güvenli duruyor :) -
18-25 yaş arasındaki arkadaşlarda çokca heves görüyorum bunda hiçbi anormallik yok ama benden sizlere müthiş bi tavsiye , abdye gitmek kadar etkili , ingilizceyi müthiş seviyede bilin , tüm bilimsel - teknolojik kaynaklar hep ingilizce , zaten çoğumuza yeşil kart çıkmayacak hevesiniz kırılmasın şimdiden , ingilizceniz ielts 6-7 seviyesinde olursa tamamdır abi gerisi kolay
-
@heyysanadiyom gc çıkmasada ingilizce öğrenmiş olursunuz mu demek istiyorsunuz yani :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum