Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Merhaba , bugün kardeşim ve eşinin mülakatı vardı ama mükakata alınmadılar . Sebep olarak barkod numaralarının eşleşmediğini söylemişler . Randevuyu eksi sistemden almıştık ve bir danışmanlık firması ile çalışıyorduk . Danışmanlık firması bu sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını söylüyor ısrarla , konsolosluk bunu güncelleyebiliyormuş . Bu durumla daha önce karşılaşan var mı ne yapmamız lazım kimin hatası bu nasıl düzeltiriz ?


  • Merhaba, ben sisteme girdiğimde randevumu ve randevu değişikiliği takvimimi görüntüleyemiyorum. Mail attığımda randevunuz aktif gözüküyor diyorlar fakat be randevumu öne çekmek istiyorum. Bu sorunu yaşayan var mı ? Sistem nasıl düzelir acaba?


  • Aralığı kaçırdım diye üzülürken sistemde 13 kasımı buldum, halen de açık gösteriyor ama bir türlü alamadım doldu diye uyarı veriyor. Kontrole devam.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,

    DS-160 formunu doldurduktan sonra iş değişikliğim oldu bu bilgiyi yeni DS-160 formuyla güncelleyerek mi randevuya gitmeliyim? eğer böyle yaparsam bildiğim kadarıyla form numarası ile randevu numarası eşleşmeyecek. Bu bir sorun yaratır mı? yoksa hiç bir güncelleme yapmadan randevuya gitmek mi daha doğru olur bu konuda bilenlerden desteğini rica edebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asknakkaya

    Yeni işinizi formda güncelleme yapmanıza gerek yok. Mülakatta soru gelirse ne iş yapıyorsunuz olarak, şu an yaptığınız işi beyan edebilir, destek evrak olarak SGK dokumu yanınıza alabilirsiniz kanıtlamanız istenirse.


  • @ATS16 yanıtlarınız için teşekkür ederim değerli hocam


  • Merhaba,

    DS-160 formu ile ilgili birkaç sorum olacak:

    Başvuruyu babam adına yapıyoruz ve kendisi yeşil pasaport sahibi. Pasaport türü olarak “Regular” mı seçilmelidir?

    Askerlik bilgileri kısmında, iki farklı şehirde askerlik yaptıysa bu şehirlerin her biri ayrı ayrı mı belirtilmelidir? Farklı pozisyonlarda görev almış.

    Eğitim bilgileri kısmında yalnızca üniversite ve yüksek lisans bilgisi yeterli olur mu, yoksa lise ve ilkokul bilgileri de eklenmeli midir?

    Turizm amaçlı ziyarette B1/B2 Business or Tourism(Temporary Visitor) mı seçilmelidir? Seyahat amacında business yer almadığı için tekrar teyit etmek istedim.

    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @perfinya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,

    DS-160 formu ile ilgili birkaç sorum olacak:

    Başvuruyu babam adına yapıyoruz ve kendisi yeşil pasaport sahibi. Pasaport türü olarak “Regular” mı seçilmelidir?

    Askerlik bilgileri kısmında, iki farklı şehirde askerlik yaptıysa bu şehirlerin her biri ayrı ayrı mı belirtilmelidir? Farklı pozisyonlarda görev almış.

    Eğitim bilgileri kısmında yalnızca üniversite ve yüksek lisans bilgisi yeterli olur mu, yoksa lise ve ilkokul bilgileri de eklenmeli midir?

    Turizm amaçlı ziyarette B1/B2 Business or Tourism(Temporary Visitor) mı seçilmelidir? Seyahat amacında business yer almadığı için tekrar teyit etmek istedim.

    Teşekkür ederim.

    Yeşil pasaport için Regular seçmelisiniz.
    Turistik ziyaretler için B1/B2 seçmelisiniz.
    Diğer konularda aklınıza takılan sorular için şu başlığa göz atmanız faydalı olur:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5482/ds-160-formuyla-ilgili-sorular-ziyaretçi-vizeleri


  • @Serapp çok teşekkürler


  • @Omer-0 merhaba aynı durumu ben de yaşadım. başvuruyu kapatarak yeni randevu oluşturmanız gerekiyor. Ancak şöyle bir sorun var; eski randevunuz için ödediğiniz randevu ücretini yeni başvuruda görüntüleyemiyorsunuz, dolayısıyla randevu takvimine ulaşamıyorsunuz. Söz konusu ücretin aktarılması için mail atmanız ve beklemeniz gerekme denildi. Bir aydır beklemedeyim.:/


  • @bıyıksızkeynes, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Omer-0 merhaba aynı durumu ben de yaşadım. başvuruyu kapatarak yeni randevu oluşturmanız gerekiyor. Ancak şöyle bir sorun var; eski randevunuz için ödediğiniz randevu ücretini yeni başvuruda görüntüleyemiyorsunuz, dolayısıyla randevu takvimine ulaşamıyorsunuz. Söz konusu ücretin aktarılması için mail atmanız ve beklemeniz gerekme denildi. Bir aydır beklemedeyim.:/

    Benzer bir durum yaşıyoruz aile randevusunda bir kişi mülakata girebildi diğeri barkod uyuşmazlığından giremedi. Sisteme girip yeni randevu olarak ilerleyince yeniden ücret ödemek gerekiyor. Nereye mail attınız acaba?


  • Merhabalar, eşimin annesinin B1/B2 randevusu var. Biz Amerikada yaşıyoruz. Randevuya ne götürmesi gerekir? Pasaportu, fotografı, ds160 barkodu dışında ne gerekli/yardımcı olur?

    Örneğin banka dokumanı, varlıkları vs göstermemiz gerekiyor mu?
    Birde ben küçük bir mektup yazmak istiyorum bizi görmeye geldiğine dair?

    Birde DS160 formunun hepsini mi götürmesi gerekir?


  • @istanbullover

    https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

    Bu paylaşımım belki size yardımcı olur, bizde Greencard sahibi iken (babamın mülakat tarihinde henüz göç etmemiştik) babam B1/B2 mülakatında katılmıştı Ankara’da. Bol şans!


  • @u2rem Merhaba, [email protected] adresine ödeme makbuzu ve pasaport sayfalarını taratarak gönderdim. Ardından çağrı merkezini arayarak mailin ilgili birime yönlendirmesini sağladım. Randevu ekranında "Geri Bildirim/Talepler" kısmında mailinizi görüntüleyebilirsiniz. Durum açılması olarak "Escalate to PMO" olarak değişecektir. Ardından o uzun bekleyiş başlıyor.:/


  • ailem amerikada yaşıyor greencard sahipleri ben yaş sınırından dolayı gidemedim 23 yaşındayım turist vizesine başvuracağım aile ziyareti için benim vize alma ihtimalim yüksek mi ?Türkiyede 4.sınıf üniversite öğrencisiyim


  • @bıyıksızkeynes Teşekkür ederim çağrı merkezi numarası usvisascheduling in mi herhangi bir çağrı merkezi numarası göremedim?


  • Bu ileti silindi!

  • @u2rem Rica ederim. usvisas da yer alan çağrı merkezi numarası.


  • İstanbul’da aralığa vize randevusu açıldı baya bol yetişen alır


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum