Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması
-
@Quixotem merhaba. Kolileriniz vardi mi? Surec nasil gecti?
-
@leyla biz kilo başına 8.5 dolar olarak fiyat almiştik ama eşyaların hacmi kilodan yüksek çıkarsa fiyatı hacme göre hesaplıyorlar. Bu da bizim o donem goruştuğumuz tüm firmalarda olan standart bir uygulamaydi
-
Geçen hafta Navlungo araciligiyla UPS hava kargo ile üç adet toplamda 70 kg'lık kolilerimiz için kapıdan kapıya 400 dolar ödedik. Kolilerde değerli eşyalarımız vardı, bu yüzden onları riske atmak istemedik. Koli bazinda gönderim yapanlar oradan fiyat teklifi alabilirler.
-
merhaba green card sürecindeyim ve eğer amerikaya gidersem burdan bir kaç mutfak eşyamı kargoyla yollamak istiyorum(bir kaç tencere takımı ve küçük mutfak eşyaları) çeyizim olduğu için ve hiç kullanmadığım için biraz heves ettim açıkcası aklıma takılan soru ise gümrükte sorun çıkar mı ve önerebiliceğiniz kargo firması nedir acaba?
-
@Joshua-0 merhaba. Biz de yeni tasindik ve bazi ezyalarimizi kargo ile getirttik. Biz Hipex kargoyu kullandik ve memnun kaldik. Gumrukte sorun cikmadi ama gumruk vergisi cikti. Kutularda mutfak esyalarim da vardi, cocuklarin oyuncak ve kitaplari da vardi.
-
@Manushaqe kargoya ve gümrüğe ne kadar ödeme yaptınız?
-
Kg basina 5 usd kargo odedim. 110 kg.kargom vardi. 134 usd de vergi odedim
-
@Manushaqe 5 usd / kg
-
Bu konuda tam tersi bir işlem yapan oldu mu şöyle ki Amerika dan sıfır bebek eşyaları göndermek istiyorum yeni doğum yapmış bi tanıdığımız için Türkiye ye.Aynı şekilde kilo fiyatını ödeyip gönderebilir miyim gümrük vergileri nasıl oluyor deneyimleyen oldu mu acaba ve ayrıca kullanılmamış olduğu için sıkıntı olur mu gümrükte
-
@zge amerika dan değil ama daha önce avrupa dan benzer gönderi oldu kuzenimin yeni doğan bebeği için (beşik, bebek arabası, oyuncaklar vs). Çıkan gümrük vergisi gönderilen malzemelerden daha fazla tuttuğu için almadan geri gönderim yaptılar (sanırım 1 seneden biraz halice bir zaman dilimi oldu)
-
@zge Gumrukte her sey olabilir su aralar isleri cok sert tutuyorlar. Kullanilmis bebek urunu gondermek mantikli olmayacagi icin urunler kullanilmamis muamelesi gorecek ve kdv+gumruk vergisi+gumruk muamele bedeli odenmesi talep edilecektir. Bu sebeple yakin zamanda ulkemize giden bir yakininiz varsa onunla gondermeniz en makul secenek olur. Olmazsa gonderiniz 2-3kg civarinda ise fedex ya da dhs ile gonderebilirsiniz.
-
Ben iki yil once ihtiyaci olan bir tanidik icin ilac gondermistim posta yoluyla. Turkiye'deki gumruk odemesi ilactan daha pahaliya gelmisti ve kabul etmeden ilaci geri gondermislerdi.
-
Merhaba, maksimum kaç koli kaç kg gönderdiniz acaba? Ben 10 koli 200 kg için 720 usd fiyat aldım. 12-14 koli göndermek çok mu fazla olur sizce?
-
Merhaba,
Ben şuan hala bir Konteyner limanında çalışmaktayım bu konu hakkında özet bilgi vermem gerekirse Türkiyede bulunan forwarder Firmalarından teklif almalısınız 20 lik konteyner için tahmini navlun bedelleri 4000 5000 dolar gibi çıkacaktır bir gümrük müşavirliği firmasına da vekalet ile buradaki süreci ilerletmelisiniz
-
@Burak-ertaş hava kargo için 720 usd fiyat aldım. 4000-5000 usd denizyolu için çok yüksek rakam.
-
@sencansinaygun kilosu 3,6 usd çok iyi fiyat.
-
@sencansinaygun benim örnek verdiğim kargo taşımacılığı 33 m3 hacimli 28 ton taşıma kapasiteli bir konteyner içindi
-
@Burak-ertaş Burak Bey merhaba. Biz de ABD ye eşyalarımızı gemi yoluyla taşımak istiyoruz. Bize güvenilir bir firma tavsiye edebilir misiniz?
-
Merhaba. Nil görkem ticaretle yakın tarihte eşya göndermeyi deneyen var mı acaba? hala memnun olanlar var mı merak ediyorum. cevaba göre eşyalarımı göndereceğim, cevap verirseniz memnun olurum.
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum