Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 514.4k 769

• Babamın hesabındaki parayı gösterebiliyor muyum? Konsolosluk kabul eder mi yoksa kendi adıma hesapta olması şart mı?

• @yigit55

Yani, ben sizin durumunuzdaki kişilere uygulanan özel bir prosedür olup olmadığı konusunda net bir bilgiye sahip değilim.
    Ancak benim düşüncem, mail alıp almadıklarından ziyade randevu alıp almadıklarını incelemeniz gerektiği yönünde.

Ayrıca “tekrar mail attım” dediniz; umarım KCC mail şablonlarını incelemişsinizdir.
    Çünkü, eğer mail sonunda ve konu kısmında belirtilmesi gereken bilgileri usulüne uygun şekilde yazmazsanız, KCC size yine benzer yönlendirici şablon maillerle yanıt verebilir.
    Bilginiz olsun.

• @koci şablonu inceledim aynı sekilde attım

• @Selimdiskaya52

Merhaba, forumda bu konu bir başlık açılmıştı.
    Başlık

• @koci c39abc32-9ed8-4dcf-9f13-1e9bf728f873-image.jpeg bu şekilde yazdım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@heyysanadiyom, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@heyysanadiyom, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@heyysanadiyom

İmzanızda belirttiğiniz ANK’nın DV2025 döneminde son mülakat verdiği CN hususundaki bilgi hatalı, yanıltıcı olabilir. Sorumlulukla kontrolünüz ricadır.

Bu forumda yazıyordu , son kişi 8638 değil mi? Hatta Ankara ve Viyanadan vizeler alınmış toplam 4 vize basılmış , telefondan yazdigim icin ekran goruntusunu atamadim , bilgisayarda duruyor

DV2025’de Ankara’dan son mülakat alan CN 2025EU8368, sizin imzanızda 2025EU18638 yazıyordu. 18638 mülakat sürecini Viyana’da tamamlamış.

2025 son vize CN 8368.jpeg

O kısmı ben anlamamıştım , kontrol ederken herkeste olan şey sanmıştım yani 2025EU1 standart , sonraki numaralar çekiliş numarası diye düşünmüştüm , doğrusu tam nasıl bende bilemedim şimdi , case numarası 18638 olan kişi vize aldı diyelim , nasıl olacaktı?

@heyysanadiyom

DV2026 konu başlığını talihlilerin sağlıklı takip etmesi için geçmiş bir konu ile meşgul etmeyelim daha fazla bence.

EU18638 asıl talihli (DV1-01) ve eşi (DV2-02) mülakata Viyana’da katılarak vizesini almış. Mülakat tarihinde Viyana’ya seyahat edemeyen çocuk olan DV3’ün (03) vizesini Ankara konsolosluk basmış. Kolaylıklar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

CN’nin içerisinde beneficiary applicant olarak babanız yok ise, babanizin hesabındaki birikim konsolos için bir şey ifade etmiyor. Sizin adınıza olan hesapta olmalı birikim.

• @ATS16 Teşekkür ederim, 23k$ Göstermeyi planlıyoruz. Tek kişi için hayli hayli yetecektir diye düşünüyorum forumdaki diğer tecrübelere dayanarak ayrıca halihazırda mesleğim ve haziranda lisans diplomam da olacak

• arkadaşlar an itibari ile bende ustraveldocs kaydımı ben+eşim için yaptım. Ancak bizede herhangi bir barkodlu sayfa vb çıkmadı. Konuyu site içerisinden ekran görüntüleri ile ticket açtım ve her ihtimale karşı ekranı yazdırdım

• Ustraveldocs da daha önce benim gibi vaka numarası hatası alıp çözüm üretebilen oldu mu acaba ?

• @burkingham, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

ustraveldocs üzerinden kayıt oldum. posta adresi istiyor. henüz abd de adresim yok. bu alana Türkiyede ikamet ettiğim adresi mi yazmalıyım?

evet o kayıt vize basılı pasaportun geri gelmesi için yapılıyor ben evin adresini yazdım

• Ustraveldocs kaydında barkodlu sayfa alamadığım için case oluşturduğumdan bahsetmiştim. Bugün 17:45’te mail aldım. Ustraveldocs caselerimi kontrol ettim.
    Aldığım cevap şu şekilde
    “Dear Sir/Madam,

Thank you for writing to the US Visa Service Desk.

We understand that you would like to register the delivery address.

Kindly note that we have closed your case as the issue has been resolved.

We hope this information is helpful to you.

Sincerely,
    US Visa Service Desk”

Barkodlu sayfaya ulaşamadığımdan bahsetmiştim. Ancak aldığım cevaba göre sadece kaydı oluşturmak yeterli ki case’i çözüldü olarak kapatmışlar. Bu mailin de çıktısını alıp ekleyeceğim. Barkodlu sayfa çıkmadıysa da endişelenmeyin. Sayfanın ekran görüntüsünü yanınızda tutun.

• Arkadaşlar çok rica etsem mülakat evraklarını bana söyleyebilir misiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 Taşıdıktan sonra ne tavsiyesi verilebilir ki? İmzanızı ve exceli güncelleyin lütfen, hayırlı olsun.

• @harun-can
    Merhaba, dosya numaranız current olduğuna göre kcc bangkok konsolosluğuna dosyanızı aktarmış demektir. Dosyanızı Ankara'ya transfer etmeleri için bangkok konsolosluğuna talep yazmalısınız.

• @harun-can
    Merhaba, dosya numaraniz current olunca direk konsolosluga gonderilmiyor maalesef. Dosyaniz current olunca KCC artik islem yapmiyor ve sizin bu durumda talebinizi, mulakatinizin planlanmasini istediginiz konsolosluktan yani Ankara’dan yapmaniz gerekiyor, dosyanizin mevcut oldugu BNK konsoloslugundan degil.
    Bu zamana kadar current dosyalarin transfer islemlerini, ilgili konsolosluklar KCC’den talep ederek gerceklestiriyorlardi ancak 28 Agustos kararlarindan sonra current olan dosyaniz icin KCC’den ve Ankara’dan surekli talepte bulunarak dosyanizin tasinana kadar israrci bir sekilde sansinizi denemeniz gerekiyor. Ankara ise genelde dosyaniz KCC’de diyerek topu onlara atiyor. Bu sebeple forumda bir kez tasinmis bir dosyanin tekrardan Ankara’ya geri tasinmasinin zorlayici oldugunu cokca dile getirilmektedir.

@bravist
    Lutfen tam olarak hakim olmadiginiz konularda yanlis yonlendirmemeye ozen gosterelim.

• @ugursway Arkadaş sizin dediğinizi yapsın, başarılı veya başarısız olursa buraya da yazsın, böylece doğru olan uygulama netleşmiş olur.

@harun-can

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bsem

DV2026 Mülakat Deneyimleri

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Her iki konu başlığının 1.iletisini okuyabilirsiniz.

İkinci konu başlığındaki Ankara mülakat deneyimlerini kendi durumunuza göre uyarlayabilirsiniz.

• Merhaba,

Ayşegül Hanım'ın ustraveldocs için paylaştığı detaylı entry aracılığıyla süreci tamamlamak üzereyken son aşamada

Vaka numaranızı giriniz ekranında 2026EU00003XXX şeklinde girdiğim numaramı gönder dediğimde ;

"Girilen Vaka Numarası geçersiz. Lütfen Vaka Numaranızı teyit edin ve yeniden girin." Hatası aldım.

Desteğinizi rica ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@harun-can, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar dosyamın Bangkok'tan Ankara'ya taşınması için hem Ankara'ya hem de Kcc'ye mail attım fakat KCC dosya numaramın aktif olduğunu ve taşıma işlemi yapamayacaklarını iletti . Ardından Ankara'dan geri dönüş aldım Ankara ise dosyamın Kcc de olduğunu ve oraya mail atmam gerektiğini söyledi şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?

Sayın @gucarslan ın bu mesajını okumuş muydunuz?
    https://yesilkartforum.com/forum/post/514657

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k