Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 521.0k 770

  • 2026 talihlileri 2027 için başvursa sorun olurmu yeniden?


  • @johnlennon Ben de randevu aldım Ekim ayına. Güncelleme yapmadım çünkü; forumda aktif değilim. Sadece siz özellikle sorduğunuz için bilgi vermek istedim size. İyi akşamlar dilerim.


  • @SEVCAN-KARATAŞ

    Merhaba,

    Süreciniz için tebrik ederim.
    Umarım hepimizin süreci de sizinki gibi pozitif yönde ilerler.

    Bu bilgiler ışığında, diğer DV talihlilerinin de sürecini doğru yorumlayabilmesi ve planlayabilmesini kolaylaştırdığını vurgulayarak;
    imzanızı güncellemenizi ve son durumunuzu Excel tablosuna kaydetmenizi rica ediyorum.

    Saygılarımla.


  • @johnlennon

    Merhaba,

    Yazınızın ilk bölümüne ithafen, Excel tablosundaki bilgileri referans alarak;
    Bangkok’un ikinci bültenle beraber ne Ekim ayına ne de Kasım ayına henüz herhangi bir randevu vermediğini eklemek istedim.
    (İkinci bülten açıklanalı 5 iş günü geçti).

    Umarım BNK da benzeri bir uygulama yapar ve/veya randevu dağıtır, ikinci bülteni pas geçmez.

    Ayrıca sondaki yorumunuza hak vermekle beraber, umarım kimsenin dosyası süreçten olumsuz etkilenmez diye ekliyorum.

    Saygılarımla.


  • BNK geçen sene de böyle geç mi başladı yoksa bu seneye özel bir politika mı izliyorlar? Bilen var mı arkadaşlar?


  • @koci umuyorum kimse etkilenmez en azindan tasinmis dosyalarin transfer taleple guidence ta bahsedilen rare exceptionslarin icine alinir.

    Bangkok sanirim kasim ayina randevu vererek yada vermeyerek surecin nasil ilerleyecegi konusunda yol gosterecek. Viyana ve Hong Kong en azindan simdilik kendi uzerlerinde ki dosyalari ekimde eritiyor, randevusunu alan tum arkadaslara hayirli olmasini diliyorum. Umarim sorunsuz sekilde sureclerinizi halledersiniz. Darısı basimiza 🙂


  • @gucarslan merhabalar, ds260 formunda direkt olarak hong kong'u seçip gönderdik. taşıma mail'i atmadık. oturma izni şartı kanunundan sonra kcc'ye mail atıp mülakat yerimizi sorduk. onlar bize ankara olduğunu söyledi. asıl talihli benim ama eşim de çifte vatandaş (azerbaycan-türkiye). eşim üzerinden dosyamı gürcistana taşıyabilir miyim? veya azerbaycan'dan oturma izni alma hakkım var bunu kullanıp taşıma yapabilir miyim? bunun örneği var mı? forumda bulamadım. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.


  • @Kamile-1 Gecen sene Bangkok 10.ay icin bu sene olduğundan daha fazla mülakat vermiş ancak bu sene excele göre sadece 1 kisiye mülakat verilmis gözüküyor. Hayırlısı


  • merhabalar bana hala mulakat maili gelmedi tahmini ne zaman gelebilir yani numaramda dusuk sayida bir sey kacirmaktan korkuyorum acikcasi


  • Bu ileti silindi!

  • @Ömer-Akın müsait bir zamanda sizin için bu tip deneyimlerle ilgili link bulmaya çalışacağım forumdan, mutlaka vardır, paylaşırım sizinle. Ayrıca doktorunuzun bu kadar rahat olması da güzel birşey aslında, sonuçta doktor olan o, zararı yok diyorsa ne âlâ. Unganlara telefonla ulaşabileni duymadım hiç :)


  • @alp-eren-yanık numaranızın bültende cut off a girmiş olması gerekiyor mülakat alabilmeniz için. Başlığın ilk iletisini lütfen okuyun, okuyun ki sürecinize hakim olun.


  • @alp-eren-yanık hayır hiçbir sorun olmaz, başvurabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @FROG-FROG Ankara kasım ayını pas geçti büyük ihtimalle, çünkü ankaradan kasım ayına mülakat aldığını bildiren kimse çıkmadı. Bu ayın 13ünde bülten yayınlandı. 7-10 gün içinde 2nl emaili gelir genelde. Yani 23üne kadar email gelmezse veya ds260 ı görüntülediğiniz yerde dosyanız hala "at kcc" olarak görünüyorsa veya kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada mülakatla ilgili yeni bir bilgi eklenmemişse kasım ayı için dosyanıza mülakat planlanmamış demektir. Bir ay daha bekleyeceğiz demek bu da.
    Veya daha da emin olmak isterseniz KCC ye email atıp dosyanıza mülakat planlanıp planlanmadığını sorabilirsiniz.

    Yalnız şunu hatırlatayım, dv2025 sürecinde Ankara, kasım ve aralık ayını pas geçip 500-1500 arasındaki dosyalara Ocak ayında mülakat planladı.

    Bu bilgiler ışığında sürecinizi ve forumu takip etmek dışında yapacağınız bir şey şuan yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ömer-Akın

    https://www.doctorun.com/tr/hamilelik

    Unganlar web sitesindeki bilgilendirmeyi okumuş muydunuz? Endişeniz var ise görüntülemenin bebeğe zarar verebileceğinden; Asıl talihli siz iseniz siz sağlık kontrolüne girerek ve raporunuzu alarak ve eşiniz sağlık muayenesi olmaksızın mülakata katılabilir. Sizin vizeniz basılır, eşiniz ve bebeğiniz için doğum sonrası Unganlar’da sağlık muayenesine sonrası evrakları Ankara konsolosluğa göndererek göçmen vizelerine kavuşabilir.

    İkinci alternatif kendi doktorunuz ve Unganlar’ın tavsiyesi içinize sinerse, hem siz hem eşiniz sağlık muayenesine girer, mülakata katılır ve vizelerinize kavuşursunuz. Anne adayının sağlığı elveriyorsa ve hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcular doktor raporu olmadan uçak seyahati yapabilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcular “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşunuzu gerçekleştirebilir, bebeğinizi ABD’de dünyaya getirerek ABD vatandaşı olmasını sağlayabilirsiniz.

    https://www.turkishairlines.com/tr-tr/bilgi-edin/hamile-yolcular/

    Amerika'da Gebelik ve Doğum

    Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @Ömer-Akın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @aysegul teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Forumda arattım bir şey bulamadım. Unganları da aradım maalesef açan olmadı. Eşimin kadın doğum doktoru ile konuştuk bugün. kendisi göğüs röntgeninin çocuğa zarar verecek bir durum olmadığını söyledi. Kurşun yelek dahi kullanmak durumunda kalmıyoruz dedi. Ama tabii biz böyle bir yola girersek en kötü ihtimalle kursun yelek kullandırtacağız ama unganlar klinikte böyle bir uygulama var mı kurşun yelek var mı klinikte bu şekilde çekim yapıyorlar mı bunu öğrenemedim.
    Bir de ben çocuğun nasip olursa Amerika'da doğmasını istiyorum. B planı olarak Olası herhangi bir riski azaltmak için gebeliğin 5. 6. ayı gibi randevuyu ertelemeyi düşündüm. Bu da yaklaşık 15 ekime göre 3 ay ertelemiş oluruz. Açıkçası biraz kafam karışık kendi doktorumuz çok rahat bir açıklama yaptı ama insan yine iç rahat olmuyor nasıl yapacağım bilmiyorum

    Akciğer röntgeni çok düşük radyasyona sahip (0.02-0.07 mrad arası) bebeğe zarar verecek düzey 5 rad o yüzden merak etmeyin. Ayrıca Unganlarda kurşun yelek var.
    Randevu erteleme derken mülakatı mı sağlık randevusunu mu ertelemeyi düşündünüz anlayamadım. Mülakatı ertelemeyi sakın düşünmeyin bir daha alamayabilirsiniz çünkü.
    Ertelemeye gerek yok zaten. Sağlık raporundan sonra 6 ay içinde ABD'ye gitmeniz gerekiyor. İlk girişinizi bu sürenin sonuna doğru yaparsınız, eşiniz orada doğum yapar bir süre sonra TR'ye dönebilirsiniz. Daha sonra da işlerinizi ayarlayıp kalıcı olarak göç edersiniz.
    Hayırlı uğurlu olsun.


  • @aysegul merhaba.
    Bende bugün ds 260 ekranı ve kazandığımızı gösteren sayfaya baktım hala dosyam KCC de gözüküyor. Beklemekten başka çare yok aynen


  • @Ömer-Akın röntgeni Düzen lablotuvarı çekiyor, aynı binadalar onlardan bilgi alabilirsiniz


  • @Ömer-Akın yakın zamanda eşim bu süreçten geçti. İletilerime göz atabilirsiniz. Unganlar, doktorunuzdan bir belge almanızı istiyor ve iletide belirttiğim cümleye özellikle dikkat ediyor. Bu yüzden iki defa doktorum yazıyı değiştirdi. Ayrıca Amerika’ya uçuştan bir gün önce (her ihtimale karşı havayolu şirketinin sitesinden kontrol edin) hamileliğin son haftaları olduğu için doktorumuzdan İngilizce/Türkçe fit to fly belgesi almıştık ama kimse sormadı. Unganlar’ı hafta içi saat 17:00 den sonra arayın cevap vereceklerdir.


  • @Erkan-0 Muhtemelen pas geçtiler..


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    887k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum