Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @ATS16 Çok teşekkürler, biz de aynı şekilde olmasını ümit ediyoruz 🙏🏻

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkürler.

• DS-160 formunda point of contact kısmına nasıl cevap vermemiz gerekiyor? Tanıdığım kişi ve kuruluş yok tek başıma turist olarak gideceğim. "kontak" kelimesi ile arattım ancak konuda gerekli bilgiyi bulamadım.

• ⭐⭐

@Karras tanıdık kişi yok deyip kalacağınız otelin yada airbnb adresini yazabilirsiniz.

• @mesut1905 teşekkürler kalacka yeri belirtirken Airbnb adresi girmiştim. Bu durumda aynı bilgileri contact info kısmına da girip, "organization name" kısmına airbnb mi yazmam gerekir? "Relationship to you" kısmında da other seçeneğini seçmem gerekecek sanırım.

• ⭐⭐

@Karras evet organization name kısmına da kalacak yerin adresi yazılmalı ve Relationship to you other olacak

• ⭐⭐

@Karras https://app.box.com/s/z9p1c7jq0ose81krap2j2r7dxjg448fp başlığın ilk sayfasında ki bu linki kullanabilirsin kontrol için

• @mesut1905 Teşekkür ederim cevabınız için ilk fırsatta inceleyip buraya cevap yazacağım.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaslar bi tanidigim turist vizesi mulakatindan red aldi. Kisa sure icerisinde tekrar basvurmak istiyor. DS160 formu doldururken "Son iki sene icerisinde red aldiniz mi" diye bir soru vardi diye hatirliyorum. Benim bildigim 2 sene beklemesi gerekiyor. Red alan bi kisi hemen tekrar basvuru yapabilir mi yoksa 2 sene beklemesi mi gerekiyor?

• @Arne-Saknussemm merhaba;
    randevu almak için hemen aksiyon alabilir. Mevcut tarihler hem istanbul hem de ankara'da zaten 1 yıl ve üzeri zamanlarda açılıyor güncel durumda. Ancak DS-160 formunu doldururken, gireceği diğer mülakatın tarihi, DS-160'da sorulan "son iki sene içerisinde red aldınız mı" sorusunun zaman dilimine denk geliyorsa, formda her halükarda "evet" işaretleyip sonrasında açılan kutucuğa, son red tarihinden bu yana neyin değiştiğini açıklaması gerekir. Sistemlerinde alınan red ve red mülakatının tarihi kuvvetle muhtemel gözüküyordur. 2 yıldan önce red alındıysa ve ikinci mülakat için doldurulan DS-160 formunda "hayır" cevabı verildiyse, dürüstlük kuralı ihlali gibi algılanır ve tekrar red alması yüksek bir olasılık olur.

• Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı

• @berki evet oyle bir olasilik var fakat hayir isaretleyip randevuyu daha erken almak icin yapan var ve vize onaylananlar var

• @Onurfidan siz randevu alırken, ustraveldocs sitesinde sorulan sorudan bahsediyorsunuz. bu soruya hayır diyip geçerseniz daha erken randevu bulma şansınız olabilir tabiki, burada bir sıkıntı yok. Ancak DS-160 formunda gelen soruya red almadık diye cevap verilirse, çok kuvvetle muhtemel bu cevap mülakat seyrini olumsuz sonuçlandırabilir.

• 18 ay önce eşimle randevu almıştık. Bu 18 ay içinde çocuğumuz oldu. Şu an 3 aylık. 2 hafta sonra bize randevumuz var ama doğal olarak bebeğimize randevu da alamadık ds160 formumuzu da güncelleyemedil (Yeni sistem sağolsun)
    Randevu tarihinde bebeğimizi içeri alırlar mı?

• T trainee bu başlıktan bahsetti

• @birgi Merhaba sorunuzun cevabını bilen bir kişi cevaplayacaktır ama cevap alamaz iseniz mülakata gireceğiniz elçilikle mail yada telefon ile arayıp bilgi almanız daha iyi olacaktır. geçtiğimiz günlerde @Reverie arkadaşımızın deneyimini okurken konsolosluğu arayıp bilgi aldığını söylemişti yani bence buradan bilgi alamazsanız bir şekilde önceden konsoloslukla mail veya telefon ile durumunuzu anlatarak bilgi almanız olacaktır..

Reverie arkadaşımızın deneyimini okumak isterseniz de bağlantı metni

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim. o şekilde de iletişime geçmeye çalışacağım kendileriyle. 0-6 ay arası bebekleri alırlar diye düşünmek istiyorum ama emin olmak lazım tabii ki.

forumdan bilen ve yardımcı olabilecek kişilere de şimdiden teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @berki Evet orası öyle haklısınız

• B1/B2 vize gorusmesine giderken yanimizda hangi belgeleri getirmemiz gerekli ?

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k