Texas, Austin
-
Açıkçası Austin’de Türklerin çoğunlukla kuzeye taşınma sebebini pek anlamış değilim. Yaklaşık 3 aydır buradayım ve Sunset Valley tarafında oturuyorum. Kuzeye birkaç kere gittim ama bana çok cazip gelmedi.
Austin’e yeni gelecek olanlara Sunset Valley ve çevresine mutlaka bakmalarını tavsiye ederim. Bu bölgede gerçekten çok güzel ve sakin mahalleler var. Havalimanına yakın güney bölgelerini ise çok önermem; mahalleler diğer taraflara kıyasla bana daha az güvenilir geldi. O bölgede site içinde oturan bir arkadaşımız var, oraya gittiğimizde daha çok genç kesimin yaşadığını gördük. Bizim bulunduğumuz bölgede ise çoğunlukla çocuklu aileler var. Sonuçta herkesin beklentisine göre değişir ama aile yaşamı için Sunset Valley tarafı bence çok daha uygun.
-
@evrentnrkl merhabalar kısmet olursa bizde Teksas/Austin düşünüyoruz. 2 yaşında oğlumuz var güvenli mahallelerde oturmak isteriz tabi ki youtube da Emirhan Başalan diye bir arkadaşımızın evine bayıldık oda Round rock’ta yaşıyor oralarda istiyoruz bizde. Bahsettiğiniz Ferda hanımla nasıl iletişime geçiyoruz tam afı nedir acaba
-
@betülkya ben görmüşken size yazayım, Ferda Hanım'ı hem facebooktan hem instagramdan bulabilirsiniz, profili açık.
-
-
@aysegul çok teşekkür ederimm
-
@ATS16 çok teşekkür ederimm
-
Reklam değildir asla, Google’dan basit bir arama ile bulduğum sonuc. Kişisel olarak kendisinden bir hizmet almadim, referans verebileceğim bir durum yok. Forum yöneticileri uygun görmez ise mesaj icerigini kaldırabilir. @gucarslan
-
@betülkya merhabalar biraz geç gördüm kusura bakmayın malum taşınma sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Ben kendisini Facebook sayfaları üzerinden buldum bir sürü Instagram’dan takip ettim zaten sonra süreci kesinleştirdiğimiz zamanda da kendisine yazdım durumu anlattım bize yardımcı oldu. Şu anda kendisinin bize ayarladı apartman dairesine taşındık konum olarak çok memnunuz her şey her yer çok yakın apartmanımızdan çok memnunuz geleli on gün falan oldu.
-
Çok teşekkür ederim bilgi için :) peki ev fiyatları nedir acaba kaç oda tuttunuz @evrentnrkl
-
@betülkya 1000 ila 1350 $ arası 1+1 diğerlerine hiç bakmadık. Tabii ekstralar dahil değil ham kiralar. Ekstradan apartman ödemeleri, faturalar
-
@evrentnrkl bizde başta 1+1 düşünüyorduk çok iyi oldu teşekkür eserim bilgi verdiğiniz için
-
Kasım 2’de Austin’e geleceğim. 1+1 ev arıyorum. Bir ev buldum emlakçı ile fakat 13 aylık sözleşmeli. Videolarını attığında gayet güzel ev gibi duruyor, forumda tanınan emlakçı hanım kendisi, çok yardımcı oldu. Sizce 13 ay sözleşmeli şekilde böyle bir eve geçmek mantıklı olur mu? Aylık kirası 1100 dolar civarı
-
@danjaj Merhaba, Austin'de degiliz ama ev kiralarken Turkiye'den 15 ay kiralamistik Houston'da. 1 ay ucretsiz kira verildigi icin bu secenek cazip gelmisti. (kiralama suresi uzun olunca bunu 1.5 - 2 ay ucretsiz yapan apartmanlara da rastladik) Simdi ayni apartmanda 6 ay daha uzattik sureyi. Googledan apartman yorumlarina bakip, sitenin yonetimi ve genel memnuniyetsizlik konularina bakabilirsiniz belki yol gosterici olur. Austin'de deneyimleyen birileri daha yardimci olacaktir ama yanitsiz birakmak istemedim.
-
@danjaj merhaba, şunu sordunuz mu hiç hanımefendiye, mesele 6ay veya 8 ay gibi bir opsiyonda kira tutarındaki artış ne kadar oluyor? Çünkü bazı complexlerde 1 yıldan 6 aya düşürdüğünüzde 100$ civarı artarken bazı complexlerde 300-500$ gibi abartılı artışlar oluyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum tabi orada yaşayanlar daha iyi bilecektir. Belki siz de bu opsiyonu sormuşsunuzdur diye size sormak istedim.
Bir de sadece fikir olması açısından bizim kafamızdakini paylaşmak isterim. Kiralama dönemini iş durumuna göre düşünmeye çalışıyoruz biz. Yani eğer ilk etapta kendi mesleğimizi yapamayıp 6 ay-1 yıl vs doordash, uber eats, spark vs uygulamalarla ilerlenecekse o zaman long term yapılabilir bence bir lokasyona bağlı kalmak çok problem olmayabilir o zaman, bir de yorumlar vs iyi araştırılırsa çok avantajlı şartlar sunanlar var. Ancak mesleğinizle ilgili iş bulabilme ümidiniz fazlaysa (bizimki bu durum biraz) bir lokasyona uzun süre bağlı kalmak zorunda olmamak için( eğer kira farkları tolere edilebilir olacaksa) long term tercih etmemeyi düşünüyoruz. Biz belki daha güneyde çok güzel bir ev tutacağız ama eşim daha kuzey doğuda bir iş bulabilecek belki 5 ay sonra örneğin. (Gerçi teknoloji şirketleri daha kuzeyde konumlanmış görünüyor, niye güneyde tutalım ama neyse :)) ) Bu durumda sözleşme tarihinden önce taşınmak istemek sıkıntı çıkaracak gibi gibi. Dediğim gibi, bizimki uzaktan varsayımlarla oluşturulmuş bir fikir sadece. Belki bunu da yorumlayacak, austin sakinleri olabilir aramızda :)
-
Genel bir prensip olarak bizzat gormediginiz, yerinde incelemediginiz herhangi bir seye uzun sureli bir baglilik taahhut etmemenizi tavsiye ederim. Gerekirse gecici olarak Airbnb veya uygun fiyatli hotel/hostel’lerde konaklayin, oradayken bizzat gorerek karar verin. ABD’de de dolandiriciligin, sahtekarligin ve usulsuzlugun ne kadar yaygin ve siradan oldugunu gorunce sasiracaksiniz.
-
@aysegul, içinde söyledi: Texas, Austin
@danjaj merhaba, şunu sordunuz mu hiç hanımefendiye, mesele 6ay veya 8 ay gibi bir opsiyonda kira tutarındaki artış ne kadar oluyor? Çünkü bazı complexlerde 1 yıldan 6 aya düşürdüğünüzde 100$ civarı artarken bazı complexlerde 300-500$ gibi abartılı artışlar oluyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum tabi orada yaşayanlar daha iyi bilecektir. Belki siz de bu opsiyonu sormuşsunuzdur diye size sormak istedim.
Bir de sadece fikir olması açısından bizim kafamızdakini paylaşmak isterim. Kiralama dönemini iş durumuna göre düşünmeye çalışıyoruz biz. Yani eğer ilk etapta kendi mesleğimizi yapamayıp 6 ay-1 yıl vs doordash, uber eats, spark vs uygulamalarla ilerlenecekse o zaman long term yapılabilir bence bir lokasyona bağlı kalmak çok problem olmayabilir o zaman, bir de yorumlar vs iyi araştırılırsa çok avantajlı şartlar sunanlar var. Ancak mesleğinizle ilgili iş bulabilme ümidiniz fazlaysa (bizimki bu durum biraz) bir lokasyona uzun süre bağlı kalmak zorunda olmamak için( eğer kira farkları tolere edilebilir olacaksa) long term tercih etmemeyi düşünüyoruz. Biz belki daha güneyde çok güzel bir ev tutacağız ama eşim daha kuzey doğuda bir iş bulabilecek belki 5 ay sonra örneğin. (Gerçi teknoloji şirketleri daha kuzeyde konumlanmış görünüyor, niye güneyde tutalım ama neyse :)) ) Bu durumda sözleşme tarihinden önce taşınmak istemek sıkıntı çıkaracak gibi gibi. Dediğim gibi, bizimki uzaktan varsayımlarla oluşturulmuş bir fikir sadece. Belki bunu da yorumlayacak, austin sakinleri olabilir aramızda :)
@Ozzyy, içinde söyledi: Texas, Austin
@danjaj Merhaba, Austin'de degiliz ama ev kiralarken Turkiye'den 15 ay kiralamistik Houston'da. 1 ay ucretsiz kira verildigi icin bu secenek cazip gelmisti. (kiralama suresi uzun olunca bunu 1.5 - 2 ay ucretsiz yapan apartmanlara da rastladik) Simdi ayni apartmanda 6 ay daha uzattik sureyi. Googledan apartman yorumlarina bakip, sitenin yonetimi ve genel memnuniyetsizlik konularina bakabilirsiniz belki yol gosterici olur. Austin'de deneyimleyen birileri daha yardimci olacaktir ama yanitsiz birakmak istemedim.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için. Hepimizin yolu, bahtı açık olsun
-
Merhabalar yılbasında austine taşınıcaz eşim ve 7 5 yaşlarında 2 kızımla.
Cedar park round rock bölgelerinde güzel bi okul bölgesinde site araştırıyoruz.
Burdan bize tavsiye verebilicek olan varsa çok memnun kalırız. -
@danjaj merhabalar, ben de Austin’de yasiyorum. Kiralar bolgeye ve siteye, dairenin büyüklüğüne vs. göre değişiyor ama 1100 dolar 1+1’e göre genel olarak uygun bir fiyat. Siz hangi bölgeden bakıyordunuz?
İlk aşamada daha kısa süreli kontrat yapmak belki sizin için daha mantıklı olabilir çünkü belki beğenmezsiniz ve deneyimlemeden öngörmek çok zor :) -
Merhabalar. Yakın zamanda (ekim ayı sonuna kadar) Austin Havaalanından ilk kez giriş yapacak olan biri var mı?
-
Selamlar arkadaşlar, bende 2-3 ay içerisinde Austin'yerleşmeyi planlıyorum. Tek başıma taşınacağım. Daire, iş ve hayat hakkında önerileriniz dinlemek isterim. geçmişteki mesajları okudum fakat, yeni taşınan veya taşınmak isteyen, işlerde bir seçenek bulan varsa diye tekrar dile getirmek istedim. Herkese yeni hayatında başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum