Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.2k 279

• @californiapostdoc Kaynak varsa paylasabilir misiniz?

• Medeni halimdeki degisiklik ve adres degisikligi sebepleriyle ANK NVC'ye eposta attim ve DS260 formunun acilmasini talep ettim. Talebim uzerine DS260 formumu actilar, gerekli degisiklikleri yansitip imzalayip kapattim.

• @meke Merhabalar Hocam bir değişiklik yoksa bilgilerde, yapmamız gereken bir şey var mıdır, bir de gereken belgeler ile ilgili detay var mıdır sizlerde.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024
    IL: 07.10.2025

• @MACOFU-MACOFU selamlar, gelen davetiye yazısında DS260 formunun son 6 ay içerisinde güncellenmesi gerektiğini belirtmişlerdi.
    Güncelleme gerektiren bir değişiklik varsa bunu yapmalısınız.

Gerekli belgeleri mülakata 2 hafta kala tekrar mesaj atarak bildirecekler sanırım. Ama temel olarak DQ olmanıza yardım eden evrakların orijinalleri ve varsa ilave sabıka kaydı güncellemeleri isteniyor bildiğim kadarıyla.

• @scholarway Sanirim yanlis anlasilma oldu @biophys postu uzerinde soyledim sanirim sadece turist de gecerli diye. Ben bir kaynak bulamadim ve H1B uzerinde oldugum icin turist vizesine bakmadim.

• Arkadaşlar merhaba. Bu gün ( 06 Eylül 2025) Ankara Unganlar Klinikte 09:30, 09:45, 10:00 ve 10:15 için olmak üzere ben, eşim ve 18 ve 20 yaşlarında olan iki kızım için randevumuz vardı. Deneyimi paylaşmak istedim.
    Sabah randevu saatinden 15 dakika önce klinikteydik. Hemen 4 ümüzün pasaportlarını ve aşı kartlarını istedi sekreterler. Herbirimiz için birer istek kâğıdı yazıp, pasaportlarımız ile beraber alt kattaki Düzen Laboratuvara yönlendirdiler. Kızlarımdan kan, idrar ve A.C. Filmi, eşim ve benden sadece A.C. Filmi istendi. Sanıyorum belli yaş sonrası kan ve idrar istemiyorlar. Sekreterler ve Laboratuvardaki görevliler son derece kibar, açıklayıcı ve ilgililerdi. Laboratuvara bu tahlil ve radyografiler için 12534 TL kredi kartı ile ödedik(yaklaşık 308 $ dedi galiba). Sonra tekrar üst kata çıktık. Saat 09:50 civarıydı, saat 11:00 de muayene ve aşı için gelmemizi söylediler.
    Saat 11:00 de tekrar geldik. Biz beklerken 2 kişilik ve 3 kişilik iki aile daha geldi. Saat 12:10 dan itibaren sıra ile isimleri okuyarak içeri aldılar, ayrıca sürekli kullandığınız ilaçları da getirin dediler. Her kişi yaklaşık 10 dakika kaldı.
    -Hiç cerrahi operasyon geçirdiniz mi?
    -Troid, kalp, şeker rahatsızlığınız var mı ilaç kullanıyor musunuz?
    -Sizde ya da ailede tüberküloz öyküsü var mı?

• Psikiyatrik tedavi gördünüz mü?
      Bunlardan sonra da sohbet şeklinde orada ne iş yapacaksınız, hangi eyalet düşünüyorsunuz, neden orası gibi gayet kibar bir konuşma ile beraber, bir adet aşı yapıyorum dedi. Eşime de bir aşı yapılmış. Kızlarımdan birine 1, diğerine 2 tane yapılmış. Toplam 4 muayene ve beş aşı için 77931 TL ödedik (1891 $ dediler sanıyorum). Raporlarınızı direkt Konsolosluğa göndereceğiz, Pazartesi e-mailinize yapılan aşıların ve raporların ayrıntısını göndereceğiz dediler. İşimizin bittiğini söylediklerinde saat 12:55 gibiydi. Bizden önceki iki kişilik aileye saat 16:00-17:00 de tekrar gelmelerini söylediler.
      Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ortam çok rahatlatıcıydı. Ayrıca, belki Cumartesi olması nedeniyledir diye düşünüyorum, gayet stressiz ve sakin geçti. Herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım, hepimizin konsolosluk görüşmeleri de sorunsuz ve stressiz geçer.

• @NNDDD Bilgi icin tesekkurler, bir asamanin daha tamamlanmis olmasi sizin adiniza memnuniyet verici.
    Cumartesi gunune randevu bulmaniz buyuk sans, malesef ben bulamadim.
    Ayrica yol ve konaklama masraflariniz haricinde yaklasik 90.000 TL masraf cikmasi da oldukca pahali geldi bana.
    PP surecini pahali bulan arkadasla vardi, sirf bu is bile hersey dahil 2500+ USD tutuyor demekki.

• Merhabalar, nüfus müdürlüğünden alınan doğum belgesi ve evlenme kayıt örneğinde İngilizce bulunmuyor; sadece Almanca ve Fransızca bulunuyor. İngilizce yeminli tercüman çevirisi yeterli mi? Noter onayı da gerekiyor mu?

• I-797 Notice of Approval aslı gerekiyor mu mülakatta? (I-140 onay formu)

• @pelinoaydin gerekmiyor. Avukat adresi yanlış yazıldığı için aslı bize hiç ulaşmadı. Sürecin sonraki aşamasında da lazım olmuyor.

• Hocalarim merhaba,
    Nihayet haftalar sonra pasaportuma kavustum.Buyuk bir zarf geldi uzerinde "do not open yaziyor".Mevcut turist vizeme de bir damga vurulmus cancelled diye.Heralde pasaportum ve o buyuk zarf ile giris yapacagim Usa'ya.

• @meke
    Hocam cok tesekkurler. Inceleyecegim.

• @Megadeth Hayırlı olsun hocam darısı başımıza, giriş tecrübelerinizi de bekliyoruz:)

• @Megadeth Butun badireleri atlatip pasaporta kavusmaniz cok iyi bir gelisme, tebrikler.
    Umarim seyahat, ulkeye giris ve ilk aylariniz da kolay gecer.
    Sizi Amerikada yasanacak eyaletler ve ilk aylardaki deneyimler konularinda gormeye devam etmeyi umuyorum :call_me_hand_light_skin_tone:

• @Megadeth Hayırlı olsun

• @Megadeth Çok çok tebrik ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun. Her şey gönlünüzce olsun.

• Herkese selamlar. Forumda 2025 yılında premium processing yapmadan EB-2 Niw veya EB-1A kategorilerinde I-140 başvurusu yapıp kabul alan var mıdır ? Daha önceki yıllarda forumda 4-5 ayda kabul alan bir çok kişiyi tespit ettim ama 2025 yılında 7-8 ayda onay alan kimse bulamadım. Böyle bir örnek varsa öğrenmek isterim. Sanırım sadece current olmada değil I140 onay inceleme sürelerinde görece bir artış var. Selamlar

• Merhaba ikametgah değişikliğimiz oldu ve 9 Ekim mülakatımız var. DS-260 formuna müdahale edilemiyor. Bu değişikliği nasıl bildirmemiz gerekiyor?

• @pelinoaydin Selamlar Pelin Hanim,

bu hafta ben bu islemi yaptim, forumda da paylasmistim.

su linkten gerekli bilgileri alabilirsiniz.

@meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Medeni halimdeki degisiklik ve adres degisikligi sebepleriyle ANK NVC'ye eposta attim ve DS260 formunun acilmasini talep ettim. Talebim uzerine DS260 formumu actilar, gerekli degisiklikleri yansitip imzalayip kapattim.

• @Mayna Hocam nerede o bolluk, 2024 başvurularında bile belki hala i140 onayı alan yoktur!

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k