Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 521.1k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

baktığınızda forumdaki yetkili yetkisiz herkesin dosya taşımaya yönlendirdiğini okuduk ve öyle yaptık. sonuç olarak olay kcc tarafından patladı. öngörülebilen bir durum muydu? hayır. bu konsolosluğa giren birinin ki 1-2 yıldır sürekli girip çıktığını düşününce çalışanlarla kurduğu bir dialog olabilir. doğru yada yanlış olabilir. tıpkı forumun dosya taşıyın diye yönlendirmesi gibi. herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. yeşilkart forum çok fazla bilgi barındırıyor ama başka insanlarda farklı yerlerden bilgi edinebilir sorun olmaz bana kalırsa diye düşünüyorum.

forumdaki yetkili yetkisiz herkesin dosya taşımaya yönlendirdiğini okuduk

ifadenizdeki yetkili / yetkisiz kişiler kimler örnek verir misiniz?

forum kimseye yetki ya da yetkisizlik unvanı vermez. kullanıcılar, yorumlarını beğendiği, paylaştıkları bilgilerin kanitlanabilir olduğuna inandığı kişilerin iletilerine oy verir ve böylece o kişilerin forumda tanınır olmasını sağlar.
    bir kişinin yıldızlı üye olması onun bilgili, yıldızsız olması onun bilgisiz olmasını göstermez.
    bu cümleyi kurup, destek aldığınız forumdaki herkesi tohmet altında birakmayin.
    kaldı ki dosyanızı yine bu forum sayesinde başka bir konsolosluğa tasidiniz, tercüman x bey sayesinde degil.

burada amacımız; en doğru bilgiyi, en hızlı şekilde, bedelsiz almanızı sağlamak.
    yoksa biz de biliriz foruma üye olmayı ücretli hale getirip 5000$'a vize garantisi vermeyi.
    onun yerine geçmiş 8-10 yılın tecrübelerini güncel tutup, kişiler hayatlarımızdan ödün verip, gerekirse geceleri uyanıp bu başlıklara bilgi aktarıyoruz. cebinizden boş yere para çıkmasın, ailenizin rızkını boş yere harcamayın diye danışmanlık şirketlerinden, sözde göçmenlik avukatlarindan uzak durun diyoruz.
    bana vizesini aldırmam için 100K$ teklif eden de gördüm, hayrına ds260 formunu bütün ailesi için doldurup ap'ye kalmasına rağmen vizesini aldirdiktan sonra "ne yaptın lan sanki, gören de vizeyi kendi bastı sanır" diyen de.

bu forumda, babası 23 sene ankara konsoloslugu'nda çalışan arkadaşımız bile tek kelime bilgi alamadığı için (-ki normali bu) current olmasına rağmen vizesini alamadı.

adını soyadını, abd'de gideceği yeri turkce'den ingilizce'ye ücretli çeviren birinin içerden bilgi alıp onu da dışarı vermesi (-ki yaptığı doğru değil) bana pek gerçekçi gelmiyor. size gelebilir o sizin tasarrufunuz. ben bahsi geçen kişinin bu süreçte insanlardan para kazanmasına ve bunu temelsiz ifadelerle yapmaya devam etmesine karşıyım.

hiçbirimiz pizza 🍕 degiliz, kimseyi de memnun etme zorunluluğumuz da yok.
    ama konu forumda bilgi verip / deneyim paylasanlara "yetkili / yetkisiz" ifadesini kullanırsanız orada karşınızda beni bulursunuz.
    burası devlet dairesi degil. biz kimseyle yetki verip yetki almiyoruz oturduğumuz yerden.
    senelerini o bilime vermiş profesörler dururken, aile eşrafini yüksek mevkilere getiren muz cumhuriyeti de değil burası hatta.

iş bu yüzden siz eğer bir yetkiliden profesyonel bir destek istiyorsanız;
    bir göçmenlik avukatına gidip "siz yetkili bi abiye benziyorsunuz" diyebilirsiniz.

bol şans..

• @gucarslan @SEVCAN-KARATAŞ Benim amacım hiç kimseyi töhmet altında bırakmak ya da forumun değerli katkılarını küçümsemek değildi. ‘Yetkili / yetkisiz’ ifadesi yanlış anlaşılmış olabilir; kastım sadece bazı kişilerin tecrübelerine dayanarak yönlendirme yaptığını, bazılarının ise kendi yorumlarını paylaştığını belirtmekti. Sonuçta hepimiz aynı yolda ilerliyoruz, farklı kaynaklardan duyduklarımızı da paylaşıyoruz. Burada herkes kendi aklıyla karar veriyor. Benim için de bu forum çok önemli ; yıllardır biriken deneyimlerin paylaşıldığını biliyorum. Sadece farklı bakış açılarına da kapalı olmamak gerektiğini düşünüyorum.
    Herkese emekleri için teşekkürler. Ben de pizza değilim ama dilim döndüğünce katkı yapmaya çalışıyorum 🙂 kolay gelsin size.

• @Emre-Kurtulmuş Onlar yüzünden biz mağdur oluyoruz

• @Selimdiskaya52 maalesef ki mağduriyetin doğrudan sebebi iranlılardan ziyade konsolosluk. Hatta şöyle söyleyim ben artık hiç inanmıyorum ki bugün diyelim ki iranlılar ankaradan girmese ankara bütün slotlarını türklere ayırmaz başka vize türlerine ayırır

• @gucarslan Sürecin en başından itibaren bizlerle değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşan, özellikle sizin özelinizde tüm deneyimli forum kullanıcılarına teşekkür ederiz. Bilgi ve tecrübeleriniz bizlere yol gösterici oldu. Hepiniz, bir pizzadan çok daha fazlasısınız 😊. Çünkü bir pizza insanları yeni bir hayata doğru yönlendiremez; ama sizlerin katkıları doğru yönde ilerlememizi sağlıyor.

• @bravist Dostum böyle bir durum ilk defa senden duyuyorum atılan mail geri alınamıyor bildiğim kadarıyla, alınsa bile kcc bununla uğraşmaz. Arşivlenenlere bi bakabilirsin veya mevcut mailin içinde eklenti şeklinde de durabilir.

• @Emre-Kurtulmuş evet burada olay biraz da niyet aslında

• Arkadaşlar selam, bu süreçte nasıl ilerleyeceğiz bir tahmini ya da B planı olan var mı CN 20binlerde DV2026 talihlisiyim ancak yeni karardan etkileneceğiz ve Viyana’ya taşıdığımız dosya Ankara’ya geri iade edilicek. Malta veya benzeri yerlerden kısa süreli oturum ve oranın konsolosluklarını mı denemeliyiz yoksa Ankara’nın performansını mı beklememiz gerekiyor (buna hiç güvenmiyorum çünkü)
    Allah yardımcımız olsun hepimizin 🙏

• @şanslıbiremir Selam bizde aynı durumdayız ve bir süre bekleyeceğiz. Viyana yada başka konsoloslukların tutumu nasıl olacak, Çünkü şu anda kimse direkt olarak karar bu diyerekten aksiyon almıyor. (AOS Yapacaklar için geçerli değil). Benim görüşüm acele etmemeniz yönünde. Çeşitli şekillerde oturum alarak ap ye kalan bir çok tecrübe var. Süreç istediğimiz gibi gitmezse artık tüm tuşlara basacağız :)

• @şanslıbiremir

Belki de ilk defa CN numaralarımızın yüksek olması avantajını bizler yaşayacağız kim bilebilir? Çünkü bu yeni kanun ve karaların rayına oturması ve bu konuda nasıl bir yol izleneceği hakkında daha doğru adımlar atabilmek için biraz zaman gerekiyor, biz de bu zamana sahibiz, yeterli vaktimiz var gibi geliyor bana , o yüzden bekle-gör politikası en iyi seçenek şu anda, az sabır inşallah sonu selamet olur diyelim.

• @şanslıbiremir bu kadar net sekilde " geri iade edilecek " yazmanızı anlayamadım yani KCC icerisinde tanıdıklarınız falan var galiba .

Gecen haftaya kadar konsoloslukların dahi kafası karısıktı , suanda cogu kisi zaten neyin nasıl uygulanacagını tam bilemiyor, yapılan sey tamamen izle-gor olayı. Ha ilerde dediginiz gibi dosyaların tasınma İHTİMALİ tabiki var. Eger Ankara'ya tasınırsa CN si yüksek olan kişiler eminim bütün tuslara basacaklardır, ben dahil.

• @uguz Maalesef, gmailde "diğer-->tüm mailler" bölümünden de arama yaptım mailller kayıp. Ne gönderdiğim mail var nede gelen taşıma yapıldı onay maili. 15 Mayıs ve 17 Mayısın birkaç gün öncesi ve sonrası diğer tüm gelen giden mailllerim duruyor. Gmail kullanan ve taşıma işlemin yapan arkadaşlar varsa kontrol etsinler diye yazdım. İlk defa böyle bir mail kaybolma durumu yaşıyorum.

• @bravist belki başka mail kullanmissinizdir ben kontrol ettim duruyor

• @bravist cihazınızda bir google account daha açıksa mailleşme diğer hesaptan gerçekleşmiş olabilir. Açık google hesaplarınıza bakar mısınız maili gönderdiğiniz cihaz için. Benim bildiğim outlook için henüz açılmamış gönderilmiş mail geri çekilebiliyor ama gmailde olmuyor diye düşünüyorum. Bir de neden yapsınlar ki? Farklı bir sorun yaşıyorsunuz bence

• @bravist gmailde gecen gun sorun olmustu ondan olmus olabilir

• Selamlar herkese,

Ds260 submit edildikten sonra ayrica usa vizesi alabilen var midir diye sorsam?

Genelde ifade edilen sonucta ds260 formu da bir immigrant vize vasvurusu ve bizler ds260 i submit ettikten sonra turist vizesi olan ds250 formunu submit ederek diyoruz ki biz usa e goc etmek istiyoruz ama ayni zamanda da turist olarak gelmek istiyoruz gibi bir anlam cikiyor.

Sorma sebebim AOS u degerlendirmek.

Cok tesekkurler, herkesin yolu acik olsun…

• ⭐⭐⭐⭐

• @jcmaxwell

Şu an almanız çok çok zor turist vizesini.

Forumdan bir kişi almıştı. Ama ds160’ı gc sonuçları açıklanmadan önce doldurmuştu. Deneyimini okumuştum ama şimdi bulamam sanırım.
    Ds160’ta hiç göçmen vizesine başvurdunuz mu gibi bir soru var zaten.

Bu arada turist vizesi ile aos yapan bir arkadaş deneyimini paylaşmıştı yakın zamanda ilgili başlıkta. Pek kolay olmamıştı onun süreci de.

Peki turist vizesi başvurusu denenmeye değer mi, bence kesinlikle değer. Giderse 180 dolar gider başka bir kayıp olmaz.

• @şanslıbiremir

B planı oturum kovalamak olabilir. Bunun için yeterli zamanımız var.

• Vize almanın zorluğu turist vizesi için mi geçerli sadece? Mesela H1b vizesiyle gidip AOS başvurusu yapmak ne kadar mümkün?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k