DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
merhaba herkese, bileniniz varsa şunu ben anlamadım. ben dosyamı taşırken belki oturumum da vardı o yüzden bana bir noktada sormaları gerekmez mi dosyanınızı ankara'ya iade edeceğiz ya da varsa oturumunuzu gönderin diye? bunu soracaklarsa current olursak mı sorarlar direkt iade etmiyorlarsa, bir şekilde oturum almayı denersek dosya numarama bağlı olarak ne kadar vaktim olur bunu anlamaya çalışıyorum.
-
@BlueGeostar viyanaya veya bir case'e özel mi bilmiyorum ancak daha önce dosyasını viyanaya taşımış ve bunun teyidi almıs, 6k (yanlış hatırlamıyorsam) cn'lı bir arkadaşımız, dosyasının son birkaç gün içinde yaptığı sorgulamada viyanadan ankaraya geri taşınmış olduğunu ögrendi.
Diğer konsolosluklarda da böyle mi olacak, diger viyana dosyalarında da aynı aksiyon olacak mı vs bu hafta belli olur diye düşünüyorum. -
@koci evet biliyorum, zaten iptal mailinden sonra bir güncelleme var mı diye sordum.
-
13k sıralarına ulaşır mı acaba Ankara ? Viyana mülakatı yüksek olanları dahil eder mi? Avrupa vizesi çıkar mı ? Gibi onlarca soruyu aşıp yüzde bilmem kaçlık ihtimalle girdiğimiz sıralama sonrası birde şimdi yüzde bilmem kaç ihtimalle işimiz rast gidecek insan merak ediyor 😊
-
@onurfenci yarın haberlerinizi bekliyoruz. Umarım guzel haberler alırsınız.
-
Ama yinede moduda yüksek tutmak gerek bu süreçte. Her ne olursa olsun Türkiye’de ki şartlarımızı da göz önüne alarak pes etmemek, gerekiyorsada sürekli KCC yi taciz etmemiz gerekiyor doğru zamanlarda.
-
@BlueGeostar bekleyip gormek suan en iyisi. Beklemekten kasıt 6-7-10 ay bekleyin değil, en azından su 1-2 hafta bir bekleyip , yeni cıkan bildiri sonrası konsoloslukların nasıl aksiyon alacagını gormek lazım. Suan durup dururken dosyayı ankaraya cekmenin veya baska konsolosluga gonderım yapmanın mantıklı oldugu dusunmuyorum.
-
@BlueGeostar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@koci ": Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler. Demişsiniz. Söz konusu güncelleme ekim ayı içerisinde mülakat tarihi alan kişileri kapsayacak benim anladığım. 1 Kasım sonrası yürürlüğe gireceği için @cleszi'nin case numarası 13xxx olduğundan dolayı oturum isteyecekler belliki. Bununla birlikte Eylül 10-15 arası yeni bülten yayınlanacak ve bazı arkadaşlar current olacaklar. Buna göre current olduktan sonra viyanada kalan dosyalarını ankaraya çekmeleri daha zor olmaz mı? O yüzden bekleyelim görelim tarzı telkin edici açıklamalar bazı arkadaşların değerli süresini etkileyebilir kanaatindeyim.
evet fakat önceden dosyasını taşıyanlar hakkında da bir açıklama yapılmadı ne olacağını kimse net bilmiyor ve eğer bu açıklama olumsuz geri dönüşle sonuçlanırsa evet sıram 13xxx olduğu için oturum istenecek, ankara’yla baş başa kalacağız :) farklı yolları da tabii ki düşüneceğiz fakat şu anlık halimiz bu. son söylediğiniz şey için de hiçbir şey kesin değil şu anlık. otomatik ankaraya yönlendirebilirler.
-
@aktases evet kesinlikle bunu ben de düşünüyorum. viyana neye göre direkt mülakatları iptal etti? belki oturumları vardı? hiçbir şey şu an net değil. gönderilen cevapları bekliyoruz merakla
-
@BlueGeostar
Merhaba, alinabilecek herhangi bir aksiyon oldugunu dusunuyorsaniz eger lutfen bizimle de paylasir misiniz? Surecin su asamasinda bir alternatif var da biz mi kaciriyoruz? Ne yapilabilir mesela? -
@aktases
Bu konuda belirsizlik devam ediyor maalesef, KCC nasil bir aksiyon alacak belli degil. Yeni duzenleme sonrasi dosyasini duzenleme olmadan once tasiyan herkesin, tek tek dosyalarini yeniden gozden gecirip dogum ulkesine gore geri mi tasiyacaklar henuz bilmiyoruz. Ustelik size oturumunuz var mi diye sorulmadi belki de gercekten var.
Sahsi dusuncem, KCC’nin boyle bir is yuku almayacagi yonunde. Sureci daha karmasik hale getirmeyi sevdikleri icin bu bilinmezligin cozumunu konsolosluklar ve talihlilere birakabilirler. Bu sebeple Viyana’nin bazi talihlilere gondermis olduklari mulakat iptallerinin sadece onlarin operasyonlarina nasil dahil etmeye hazirlandiklarini gosterdigini dusunuyorum. Ben bu durumda surecin nasil isleyecegini anlamak icin beklemekten baska bir secenek goremiyorum. -
@ozlemguzel77, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera dosya yeşil pasaportum var.onunlada olmaz mı?
Yeşil pasaportunuzun size oturum hakkı sağladığı bir ülke var ise olur.
-
Zaten viyana direk oturum izniniz varmi demeden nasil iptal etti bu yanlis ve fark ettiler hatalarini cunku dosya tasima kalkmadi sadece belge istenecek, misal bana viyana belge istegi sorusu ile dondu bende durumu anlattim artik yardimci olamiyoruz seklinde donduler
-
@excan bu bahsettiğiniz yanıtları ne zaman aldınız viyana konsolosluğundan
-
@ugursway bu durum biraz beni etkiliyor ve kafamı da karıştırıyor. Benim numaram current oldu, 1.5 sene önce ingiltere’de eğitim almaya geldim ve şimdi 2 sene daha extra oturum hakkı verecek graduate visa’ya başvuracağım ancak dediğiniz gibi en başta ingiltere adresim ile başvurmuş bile olsam KCC benim burda oturumum olup olmadığını ya da bunu ne kadar süresi olduğunu bilmiyor. Benim durumumda olanlara ne gibi bir prosedür uygulayacaklar, oturumumuzu kanıtlayacak bir belge mi isteyecekler ben de merakla bekliyorum. Henüz daha mülakat tarihi de almadım, dosyam KCC’de görünüyor umarım bir sürpriz yapıp bana bir şey sormadan otomatik olarak Ankara’ya yönlendirmezler
-
@Gökçe-Çetin bangkok için ne kararı açıklandı ?
-
@Göktuğ-Yılbaşı
Merhaba, tam da bahsettigim duruma ornek olustuyor su an ki durumunuz. Siz mumkun olan en kisa sure icerisinde Ingiltere icin oturum hakkinizi yenileyiniz. Eger KCC bir sekilde size sormadan mulakat yerinizde degisiiklik yaparsa Londra konsoloslugu ile iletisime gecip dosyanizin orada kalmasini talep edebilirsiniz, ancak yuksek ihtimalle bunun icin gecerli bir oturum izninizin oldugunu kanitlamanizi isteyeceklerdir. Eger KCC current oldugunuz halde dosyanizi size sormadan Ankara’ya cekerse kendilerine Ingiltere oturum belgelerinizle beraber email atarak talepte bulunabilirsiniz. Bu konuda daha once sadece bir kisinin mulakat yerim tekrar Ankara olarak guncellendi paylasimini okudum, bu ornegi diger dosyalara genelleyebilmek icin referans alabilir miyiz, emin degilim. Bu sebeple surecinizin ilk mulakatlariyla beraber bu belirsizliklerin ortadan kalkacagini dusunuyorum. -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@onurfenci 29 agustos aldim dv2026 telegram kanalinda paylastim gelen mail gorselleri
-
@excan forum disinda telegram gibi gruplara uye olmanin yasak oldugu yazilmisti. @gucarslan
-
hong kong’un mesai saati yaklaşıyor. heyecanla ve stresle bekliyorum umarım herhangi bir iptal veya benzeri bir mail almayız. ikinci bir korkum da şimdi iptal etmeyip mülakat anında oturum istemeleri. ne kadar düşük ihtimal de olsa bu da korkutuyor.
bir de case’ye eşimi ekleyip kendimi güncelleyemedim. bu talep için mail attığımda aldığım cevap “1 ekim’den sonra iletişime geçin” oldu. 8 ekim’de nicolson’a randevu aldık, umarım 8 ekim’den önce eşimi forma ekleyip kendi medeni halimi de güncellemiş olurum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum