Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 515.0k 769
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases mülakata nerede gireceksiniz?
    ve bu seyahatleri DS260'da belirttiniz mi?

• @gucarslan Bangkok'ta gireceğiz. Güncel iş yeri olarak son tecrübesinde Tahran Iran olarak belirtmiş seyahat olarak belirtmemiş. Oraya da ekleyelim mi mülakat aldıktan sonra açtırıp? Bir de yaşadığı adreslere de yazmadık sık gelip gidiyor sürekli yaşamıyor diye ama doğrusu nasıl ilerlemek olur size göre? İkameti Türkiye'de.

• @EzgiLera çok doğru sıra numaram 900 küsür ama ben bile dosyamı taşımak istedim resmen Ankara çok yavaş ilerliyor

• Merhabalar,
    Kafamdaki bir sorgudan dolayı sizlere danışmak istiyorum. Bu büyük bir soruna neden olur mu bilmiyorum. DV'ye başvururken kapımızın üzerinde yazan No:9 şeklinde kayıt yapmıştım. Ancak kapıcı dairesi olduğu için nüfusta No:11 olarak gözüküyor ve bunu bilmiyordum. Bunu DS-260 doldururken No:11 olarak düzelttim. Sizce büyük bir sorun oluşturur mu?

• @aktases iş tecrübenizi belirtmişsiniz zaten.. bu sistemde kayıtlı. seyahatlerinizi de belirtmeniz gerekirdi, sonuçta son 5 yılı soruyor.
    adresten ziyade seyahatleri belirtmeniz gerekirdi, bu sizden istenen bir bilgi sonuçta.
    karar sizin ama şimdiden her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. sizden police report istenebilir..

• @gucarslan mülakat aldıktan sonra düzeltebiliriz değil mi seyahat ülkelerini, sonradan eklemek dezavantaj olur mu bizim için? Polis kaydını da almaya çalışıp çevirtelim.

• @aktases ekleyebilirsiniz, sorun değil. bol şans.

• Son 5 yıl öncesi herhangi bir ülkede yaşamış ya da seyahat etmiş olmamız önemli mi acaba? DS260 ‘da ben bunu belirtmedim, 90’lı yıllarda 5 yıl kaldım ve üniversite okudum orada .

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze kuruntu yapmayın bence, 3xxx cn ile kendinizi o kadar da strese sokmanıza gerek yok eğer aceleniz yoksa. 2025 ank datalarına bakalım;
    ankara eu dosyalarından 3000-3999 arasında olan dosyalara -büyük çoğunluğu mayıs ve haziran olmak üzere- nisan-mayıs-haziran-temmuz-ağustos aylarına yayarak mülakat planlamış veya vize basmış. Temmuz ağustosa randevu verdikelrinde, ya balgam testine kalırsam, apye kalırsam süreç uzar da zaman yetmez mi gibi kuruntular yapacaksanız dosyanızı taşıyın :) Ama belki de bu sene martta nisanda alacaksınız vizenizi bilemeyiz bunu, aynen daha da uzayabilme ihtimali de olduğu gibi.
    Bir an önce vizesine kavuşmak isteyen, kafası rahat olsun isteyen, gidip hayatını kurmak isteyen 3-5k arası case sahipleri bile dosyalarını taşıdılar ve fiscal yearın başlarında vizelerine kavuşacaklar ve artık göçmenlik sürecinde önlerine bakacaklar, biz burada email beklerken.. Yani stres yapmayın o kadar da, ne istediğinizi düşünün ve karar verin.

• @aysegul sonuç sayfası dediğiniz çekilişin sonlandığı mı application formları doldurdugumuz mu Aysegul hn?

• @yagmurgunes çekilişin sonuçlarına baktığımız sayfa

• @teoman-erbey excel listesindeki 12. ve 13. satırlar mükerrer mi yoksa sizinle aynı soyadına ve aynı ismin başharfine sahip biri daha mı var, bazı bilgiler aynı bazı bilgiler farklı, bir ara kontrol eder misiniz?

• @Aslan-3 Evet 90'lı yıllarda uzun süre yaşadığınız ülkeyi belirtip, o ülkeden adli sicil kaydı almanız gerekiyor.
    adsfcsfcf.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn

-Yeni kimlik bilgilerinize göre asıl talihli olmayan aile üyesi için asıl talihlinin DS260 doldurduğu sayfadan aile üyesi için add applicant yapacak ve ayrı bir form dolduracaksınız.
    -Konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki kişinin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edeceksiniz.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve beneficiary talihlinin kimlik bilgilerinizi ilave edecek dosyaya.
    -Saglik kuruluşu ile irtibata geçerek her ikiniz içinde sağlık muayenesi randevusu oluşturacaksınız.
    -Mülakata giderken ilişkinizin çekiliş tarihinden öncesine dayandığına dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi yararınıza olacaktır.

Sn. @Serapp Hanim’in ilave katkısı olabilir sorunuza. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/463184

• Hong Kong dan mülakat alan varmı ?

• @yusuf-beyazkaya sadece 1 kişi şuan. Devamı gelmesini bekliyoruz.

• @nsercan bu yıl Hk şaşırtıcı bir başlangıç yaptı

• @nsercan iki kişi olmuş mülakat alan

• @ATS16 Sıralama önce add applicant yapmak mı yoksa önce dosyayı açtırıp daha sonra add applicant yapmak mı? Birde kcc'ye değil Honkong'a mail atıyoruz değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Sıralama önce add applicant yapmak mı yoksa önce dosyayı açtırıp daha sonra add applicant yapmak mı? Birde kcc'ye değil Honkong'a mail atıyoruz değil mi?

Önce add applicant yapmak, dosyada ilave kişi olmaksızın dosyayı açtırmak anlamsız bir işlem olur.

Cut off olduğunuz için ve mülakat tarihi aldığınız için bundan sonraki tüm iletişiminizi dosyanızı tasidiginiz konsolosluk ile devam edeceksiniz, KCC’nin dosyanız ile bir işi kalmadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k