Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 515.8k 770

• Merhaba,

2017 yılında yurtdışında bulunduğum sırada pasaportumu kaybettim. Konsolosluk bana geçici pasaport verdi ve onunla Türkiye'ye döndüm. Türkiye'ye dönüşte de bu geçici pasaportu polis teslim aldı.

Şimdi Green Card mülakat belgelerini hazırlarken bu olayla ilgili bir açıklayıcı belge ya da resmi evrak sunmam gerekir mi? Gerekliyse, bu belgeyi nereden ve nasıl temin edebilirim?

Benzer durumu yaşayan varsa veya bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.

• @EzgiLera Bende öyle biliyordum ama şartlarda örgün eğitimde aktif öğrenci de olmak var yani bu demek okuyorki ezgi hocam diplomamı alıp gittiğimde mülakata( ülke giriş çıkışında sorun olmuyormuş sistemden göremiyorlar öğrenci olup olmadığımı) konsoloslukta bana “sen mezun olduysan yeşilin bitmiş olmalı,e o zaman sen nasıl geldin buraya ?” diye sorarlarsa verecek yanıtım olmaz maalesef durum onu gösteriyor

• @Serapp serap hocam mezun olduktan sonra mülakata girdiyse oğlunuz tereddüt etmedi mi hiç acaba konsoloslukta sormazlar mı diye falan

• @EzgiLera @Serapp Bugün bu mevzuyu düşündüm ve dedim ki tek yolu okulu biraz uzatmam normalde uzamamıştı ama dediklerinize göre sorun olmuyor gibi… Başka tecrübesi olan var mı bu konuda arkadaşlar??

• @itsahmet böyle bir soru sormazlar, kendim mezun olmus sekilde cokca yesil pasaportumu kullandim, öz abim de kullandi, arkadaslarim da hâlâ kullaniyor. Iciniz rahat olsun

• @jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera

Evet lottery sonucta isini yapmistir ve kotu yil olmadigi gibi iyi bir yil da yoktur. Ama son bulten oncesi burada 27 bin, 40 bin bekleyen arkadaslar icin durum malum.

Gecmis yillara ait Ceac datasini incelemis ve az cok yazilimdan anlayan biri olarak bu surec bosluk dagilimi, katilim, konsolosluklarin dosyalari process hizi ve belki tahmin edemedigimiz bir cok parametreye bagli bir surec ve formulize edilemiyor ve ileriye donuk yazip cizdiklerimiz zayif bir tahminden oteye gecemez maalesef. Yani kazananlar aciklansa da bu boyle.

Dilegimiz en azindan belki de dunyada cok az ornegi olan bu forumdaki herkesin mulakat almasi…

100bin altında kazanan var ise yüksek numaralı olanlar için iyi haber. Çünkü boşluk çok olduğu için numaralar yüksektir, seçilen çok olduğu için değil.

2020de 55bin current olup vize aldı örneğin. Tabi pandemi yılı olduğu için öyle düşünebilirsiniz ama ondan önce 2018 harici neredeyse her sene current oldu. Bu senelerde ortak olan şey seçilen sayısının 100binden az veya o civarda olması. Ama ne zaman 140bin 130bin seçilen olsa, o senelerde hep bültende yavaş ilerlemeler ve current olmadan kapanan bültenler görüyoruz.

Kısaca seçilen sayısı 100bin ve altındaysa yüksek numaraların pek korkmasına gerek yok. Ama seçilen sayısı 140bin civarı ise risk yüksek. Son senelerde hep çok sayıda seçilen oldu. Tabi ki diğer parametreler de oldukça önemli ama ilk dikkat edilmesi gereken bu bence.

Tabi burada bahsettiğim Ankara değil, dünyanın geneli. Yoksa her sene olduğu gibi savaşlardan, siyasi krizlerden kapanan konsolosluklar olacak. Oturumsuz dosya kabul eden konsolosluklar da olacak, değişen yönetmelikle oturumsuz dosya taşıyan KCC de olacak. Dünyada en çok vize veren konsolosluklardan biriyken, talebe yetişemeyen, yetişmemeyi tercih eden bir Ankara da olacak…

Bunlar her sene olan, hesaplanamayan değişkenler. Ancak kazanan sayısı ilk ve en önemlisi. Bir sonraki önemli değişken ise sürece devam oranı. Geri kalanlarının bu ikisi kadar etkisi yok bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera @Serapp Bugün bu mevzuyu düşündüm ve dedim ki tek yolu okulu biraz uzatmam normalde uzamamıştı ama dediklerinize göre sorun olmuyor gibi… Başka tecrübesi olan var mı bu konuda arkadaşlar??

İlk düşünmeniz gereken şey mülakat alabilmek olsun. Gerisi önemli değil. Çok istiyorsanız mülakattan önce bir bordo alıp gidersiniz. Bunun için okulu uzatmayın. Ayrıca okulu bittiği halde yeşil pasaporta vizesi basılan çok kişi var. Kimsenin bu konuda sorun yaşadığını hatırlamıyorum.

Yeşil pasaportta “örgün öğretim” detayını yapay zekadan öğrendiğinizi düşünüyorum çünkü söylediğiniz detay aslında yeşil pasaport için değil, harç bedeli ödemeden alınan bordo pasaport için geçerli. Yapay zeka bu tarz bilgileri karıştırıp harmanlayıp önünüze sürüyor. Resmi siteden, tıklayıp siteye girip öyle okumanızı tavsiye ederim.

• @Devran-Avezov

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakcan

Kaybolan pasaportunuzda geçerli veya süresi bitmiş ABD’ne ait göçmen olan veya göçmen olmayan herhangi bir vize var mıydı? DS260 formu doldururken bu konu ile ilgili çıkan soruya ne cevap verdiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kendinle-İlgilen

KCC’ye gönderilecek dosya taşıma taleplerinde taşımak istediğiniz ülkede gösterilmesi istenen adres hususu ile ilgili bu başlığın 4.iletisinde net bilgi mevcut, adres beyan etmeden taşıma talebi yapmanızın arkasinda hangi sebep yatiyor?

• Merhaba, KCC ye dosyami bangkok a taşıma talebinde bulunduğum dair bir mail attım ve gelen yanıt aşağıdaki gibidir. Ne yapmam gerekiyor.
    Thank you for your inquiry.
    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
    If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp serap hocam mezun olduktan sonra mülakata girdiyse oğlunuz tereddüt etmedi mi hiç acaba konsoloslukta sormazlar mı diye falan

Oğlum yeşil pasaport hakkı bittikten sonra bordo ile mülakata girdi. Dilerseniz siz de ikinci bir pasaport çıkarabilirsiniz, bordo pasaport alma hakkınız bulunuyor.

• @Ozgeboran tekrar bir mail atıp talebinizi yenileyin.

• @itsahmet sizin ülkenizde pasaportu nasıl aldığını yada hangi şartlar altında aldığınız veya hangi şartlarda kullanmaya devam edebilirsiniz vb gibi durumlarla ilgilenmiyorlar onlar. zaten bilemezler de. bu nedenle yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaport vs onlar için önemli değil. boşu boşuna kendinize ilave stres yüklemeyin

• @EzgiLera çok teşekkür ederim (evet yapay zeka ve nüfustan yeşil alırken oradaki memur demişti ama dediniz gibi yapıp tekrardan araştırıp okuyacağım )

• @elbruz teşekkür ederim

• @Ozgeboran Merhabalar, attığınız mail formatını değiştirip o şekilde atın. Ben de HK için 4 kere mail atmak durumunda kaldım. Örneğin başlıktaki case numaranız sıfırlı olup mail içeriğinde olan case numarasında sıfır yoksa bu bile sorun ve dönüş alamıyorsunuz.

Benim en son cevap alabildiğim mail formatı aşağıdaki gibi. Siz tabi bunu kendi lokasyon ve bilgilerinize göre doldurmanız gerekiyor.

Mail başlığı: 2026EU0000xxxx / Case Transfer Request
    Mail içeriği;

Name-surname: xxxx xxxxx
    Case Number: 2026EU0000xxxx
    Date Of Birth: aa/gg/yyy
    Mail address: [email protected]

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case from the Ankara Embassy / Turkey to the Hong Kong Embassy / Hong Kong.

You can see the details of the address where i will stay during this period below:

Stay Address: 4 Robinson Rd, Mid-Levels, Hong Kong
    Country: Hong Kong

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Thank you,
    Best Regards.

• @yasinaf inşallah yasin bey teşekkür ederim cevabınız için

• @nsercan aynı formatı ilettim tekrardan çok teşekkür ederim.

• @Serapp Merhaba Serap Hanım
    Hatırlatmanız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim
    Güncelleme yapacağım. Bilmediğim bir konuydu dosya taşıma talebim onaylandığına göre sanırım artık benim için sorun teşkil etmiyor demektir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k