Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.0k 770

• Forma girdigim de esim ve cocuklarım icin ayrı formlar var dolduracagım ancak esim gelmeyecek onu doldurmadan mı gecmem lazım yoksa doldurup sadece mulakata mı gelmyecek?

• Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.

Soyadınız evlilik sebebiyle değişti herhalde. Evlenmeden önce çekilişe başvurduysanız sıkıntı yok. Evlendikten sonra, yani soyadı değiştikten sonra başvurup eski soyadınızı yazdıysanız hata yapmışsınız demektir. Tolerans gösteriyorlar genelde fahiş olmayan hatalara ama garantisini kimse veremez. Formu doldururken doğrusu neyse o şekilde doldurun. Bahsettiğiniz pasaportu da sakın kaybetmeyin mülakata giderken yanınıza alın mutlaka. Formu doldurduktan sonra eposta göndermenize gerek yok.

Formu doldurmak için son tarih yok ama ilk bültende sıranız aktif olacak. Tavsiyem en geç ay sonuna kadar doldurmanız yönünde.

• Merhaba eşim benimle gelmeyecek ancak dv formunda onun da bolumj cıkıyor bos mu bırakayım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Eger esiniz DV2026 surecinde vize almayacaksa, eşiniz için DS260 formunu doldurmaniza gerek yok, eşinizin isminin yanındaki kutu incomplete olarak kalması uygun. Sadece kendiniz ve çocuklar icin DS260 doldurmalisiniz, submit ederek complete gözükmesini sağlamalısınız. Kendi formunuzu doldururken şu an ki resmi medeni durumunuza göre eşiniz ile ilgili sorulara (isim vb) doğru beyan etmeniz gerekiyor.

Sizin formunuzda çıkan eşiniz gelecek mi sorusuna da gelmeyecek olarak işaretlemelisiniz.

Mülakata giderken de sadece asıl talihli ve sizinle gelecek çocuklar için gerekli belgeleri toplamanız gerekiyor.

• @yunus-turan-gürel

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

• @Arthur-Morgan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında evlilik dolayısıyla soyadım degismedi basvuru yapan kisi babasoyadı gibi bisey var bizde ozbeklerde onu girmis yanlıslıkla ama pasaportumda o soyad da var. Bülten Ağustosta yayınlanacak dimi o zaman da mülakat tarihimiz belli olacak sanıyorum?

• @ATS16 cevabınız için teşekkür ederim dün gece ben ve çocuklarım complete placak şekilde doldurdum. Eşim incomplete olarak duruyor kendisi simdi degil daha sonra gelecek soruya da daha sonra gelecek olarak isaretledim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Neslihan-Ay Önce sizden Excel dosyasına bilgilerinizi girmenizi rica etmiştim. Bilgilerinizi girin, daha sonra bilgi alışverişine devam edebiliriz.

Tabloya gereken önemin verilmemesi ile ilgili şu mesajımı da okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/499684

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Arthur-Morgan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında evlilik dolayısıyla soyadım degismedi basvuru yapan kisi babasoyadı gibi bisey var bizde ozbeklerde onu girmis yanlıslıkla ama pasaportumda o soyad da var. Bülten Ağustosta yayınlanacak dimi o zaman da mülakat tarihimiz belli olacak sanıyorum?

Soyadı için bir şey diyemeyeceğim o zaman. DS-260'ta doğrusunu yazıp mülakatta durumu açıklarsınız. Dediğim gibi garantisini kimse veremez ama sorun çıkmama ihtimali daha yüksek. Alakasız bir soyadı değil çünkü.

Her ayın 8-15'i arasında bülten yayınlanıyor. İlk bültenimiz Ağustos'ta yayınlanacak. Ay sonuna kadar da mülakat tarihi belli oluyor normalde ama Ankara Türkiye'ye yetmediği için siz mülakatı daha geç alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Eşinizin mülakata asıl kazanan olan sizinle katılmaması halinde hakkını kaybedeceği anlamına geliyor. Daha sonra ABD’ye gelebilmesi için başvuru yapması gereken farklı vize kategorisi (F2A) mevcut ancak bu vize kategorisinde bekleme süresi 4 - 5 seneyi geçiyor. Sizin ve çocuklarınızın bu kadar süre kendisinden ayrı kalmasını tekrar değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Eğer medeni durum değişikliği (boşanma) değişiklik olmayacaksa eşinizinde sizlerle mülakata katılarak vizesini almasını, ABD’ye ilk girişi asıl talihli olan sizinle yaptıktan sonra, kendisinin green card’ı basıldıktan sonra ve siz çocuklar ile göç ettikten sonra gelecekte farklı bir zamanda hakkını kaybetmeden yanınıza nasıl gelebileceğini bu forumda araştırmanız yararınıza olacaktır olası bir kalıcı hata yapmadan önce. Bol şans!

• Merhaba öncelikle herkese bu yolda başarılar diliyorum ),
    Benim durumum biraz farklı ve tam olarak tecrübe eden birine denk gelemediğim için burada net bir cevap alabileceğimi düşünüyorum.
    Şimdi benim askerlik tecilim 31.12.2024 tarihinde bitti, sadece bir kaç ay kaçak kalıp muayene oldum askerlik şubesine başvurup gün aldım green card çıkmadan önce. Ağustos'ta celbe katılmam gerekip teslim olmam gerekiyor. Lakin tam green card döneminde gitmek istemiyorum maalesef ve bedelli yapmak istesem de 300 bine yakın ödeme yapmam gerekecek bu sefer green kart süreci için param olmayacak ve çok zorlanacağım. Ben de geçen askerlik şubesine tekrardan gittim bir kaç gün önce ve Ağustost'ta celbe katılmasam askere gitmesem ne olur diye. Tekrar kaçak duruma düşersin ve yakalandığın zaman tutanak tutulur ve ceza yenir. fakat bir kaç cezadan sonra mahkemelik olunup hatta savcı kararı ile hapis cezasına kadar çarptırılabiliyor. Fakat bildiğim çok insan var yıllarca kaçak kalıyor bir sorun ve ya yurtdışı yasağı olayı olmuyor. Sadece benim durumum asekerliğe başvurmak form doldurmak ve gitmemek tekrar kaçak duruma düşmek. Yine de 6 ay içerisinde bir sorun yaşar mıyım çünkü mülakatı Bangkok'ta gireceğim yurt dışına gidip gelmem gerekiyor. Bu panik içinde ne yapacağımı bilemeyip net bir cevap bulmak istiyorum artık. Bu bilgiler ne kadar doğru ve daha önce benim durumda olanlar ne yaptı ve ya bilgi sahibi olan var mı lütfen yönlendirirlerse çok minnettar olurum🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Firat-0 Merhaba,
    Yaşadığınız kararsızlık çok normal, çünkü askerlik ve GC süreci gerçekten hassas bir döneme denk gelmiş.

Teciliniz bitmiş ve Ağustos celbine çağrılmışsınız. Muayene olup gün almışsınız. Eğer gitmezseniz, bakaya durumuna düşersiniz.

Giderseniz, 6 ay askerlik yapıp Ocak 2026 gibi terhis olursunuz.

Mülakat tarihinizin ne zamana denk geleceği belli değil. 2025 yılında sizin CN’a sahip kişiler Ocak - Şubat aylarında mülakata katıldılar, ancak bu yıl ne olacağını şimdiden bilmek mümkün değil.

Askere gitmezseniz, mülakattan hemen sonra askere gitmek gibi bir şansınız olmayacak, çünkü vizenizi aldıktan sonra sağlık muayenesi tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmanız gerekiyor, aksi halde hakkınız yanar.

Bakaya kalan kişilerin yurtdışı çıkışlarında genelde bir engel olmuyor diye biliyorum, ama bu konuda en güncel ve kesin bilgiyi almanızı öneririm.

Özetle iki seçeneğiniz var:

Seçenek 1: Askere gidersiniz. Mülakatınız Şubat’a denk gelirse sorun olmaz, daha erken olursa erteleme talep edebilirsiniz. Ancak erteleme her zaman garantili ve kolay bir yol değildir, bunu da bilmekte fayda var.

Seçenek 2: Bakaya durumuna düşersiniz. Eğer yurtdışı çıkış yasağı olmuyorsa (bunu mutlaka araştırın) mülakata gider, hemen akabinde ABD’ye gidip yerleşirsiniz. Orada bir işe girdikten sonra Türk konsolosluğu aracılığıyla, 35 yaşına kadar hakkınız olan dövizle askerlik seçeneğini değerlendirirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

• Serap hanm değerli cevabınız için minnettarım. Lakin yeni Bakaya kalmış olcam hani bir kaç aylık kaçak olanlar ne kadar sorun yaşayabilir ki. Daha önce ceza almışım sadece tutanak tutulduğu için muayene ve başvurudan önceki kaçak olduğum, tecil bittikten sonraki bir kaç ay süresince. Tahminimce önümdeki 6 ayda çok sorun yaşayacağımı düşünmüyorum sadece kesin bir bilgi yok elimizde umarım bir iki tecrübesi olan kullanıcıdan da yanıt alabilirim🙏 6 ay askere gidersem askerden döndükten sonra direk mülakata gidersem hem parasız hem o psikolojiyle n’apcağımı şaşırırım. Lakin gitmezsem ve onun yerine normal bir işte çalışırsam mülakat tarihi beklerken. Hem para biriktirmiş hem de mülakat psikolojisine hazırlıklı olmuş olurum… her türlü askere gitmemem gerekiyor) fakat davalık, mahkemelik bir durum olur mu bu süreçte o biraz düşündürüyor. Diğer taraftan şöyle bir rahatlık var, maazeretim şöyle;” Amerika Birleşik Devletleri Diversity Visa (Green Card) Programı kapsamında talihlisi olarak, 2026 yılı içerisinde ABD’ye kesin olarak yerleşeceğim. Bu nedenle, askerlik hizmetimi belirtilen tarihte yapmam mümkün değildir”. ve iyi niyetli cevaplar verebilirim bu durumlarda. En azından olası durumlarda savunma sağlayabilirim ve gereken cevabı verebilirim diye düşünüyorum. Uzun yanıtlar oluyor fakat biraz içimi dökmem gerekiyordu🙏😪

• merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?

• @Kübra-Kırmacı çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için 🙂

• @Kübra-Kırmacı tekrardan teşekkürler yanıtınız için Kübra Hanım, bir de şunu sormak istiyorum, KCCden dosyanızı taşıdık mailini aldık, mülakat tarihinin belirlenmesi çok uzun mu sürüyor? Viyana Konsolosluğu bizimle iletişime kendiliğinden mi geçiyor yoksa bizim bir mail atmamız mı gerekiyor acaba? insan hemen bir şeyler yapıp süreci hızlandırmak istiyor ama beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok sanırsam 🙂

• @Flight101, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Hem Viyana hem de barkodlu olduğu için...
    Deneyimim de istenilen belgeleri yazmıştım. Nasıl bir operasyon geçirdiğinizi bilmiyorum ancak raporlarınızı çevirip yanınıza almanızı tavsiye ederim.

Çocukken geçirdiğim bir kaza sonucu dalağım alındı, o zamandan kalan bir dosya yok ama ameliyatla ilgili bir kaç tahlil doküman vs. buldum ama onlarda nedir bilemiyorum, yakın zamanda bir doktora götürüp hangisi ameliyat için geçerli delil olur diye soracağım, çünkü ben okuyamıyorum bile neyin çevirisi gerekir bilemiyorum haliyle.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?

Hong Kong için gerekli evraklar ve sorunuzun cevabı 👉 bu mesajımda yer almaktadır.

Ayrıca 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklemeniz çok faydalı olacaktır.

• Arkadaşlar selam herkese benim bir sorum var.

Benim tüm mevduatım, yatırım hesaplarım Kuveyttürk bankasında. Geçenlerde Kubeyttürkün amerika tarafından dava edildiği haberini okudum mülakatta kuveyttürk dekontları ile gitmem sorun olur mu? Daha önce böyle bişey ile karşılaşan var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k