Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.3k 685

• @denizim 2 yıl önce benimde bu şekilde kötü bir tecrübem oldu. Çok kötü bir durum maalesef. vizenin neden iptal olduğuna bağlı olarak yeniden vize alma şansı azda olsa vardır. Görünen o ki turistik bir seyahat olmadığına veya gerekli belgeleri taşımadığına kanaat getirmişler. İkinci başvuruda gidiş amacını çok iyi anlatabilmeli. Yoksa şansı çok azdır. Ve büyük ihtimalle İdari İşlem sürecine kalabilecektir. Bu işlemde haftalarca veya aylarca sürebilir. Şimdiden bol şanslar arkadaşınıza.

• @denizim Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

Kolay gelsin,
    Bi arkadasım Turist vizesi ile JFK iniş yaptı polis ülkeye almadı 10 yıllık vizesi iptal edildi tekrar vizeye ne zaman başvurmalı ve orada yapılan işlemler konsoloslukta çıkıyor mu

Bu baslikta sadece gocmen vize ile ABD'ye giris hakkindaki sorularinizi sormalisiniz.

• Merhaba ben dört kişilik bir aileyim çocuklarım küçük olduğu için onları tek başıma yapacağım keşif gezisinden sonra götürmek istiyorum sanırsam 6 ay içinde götürmek zorundayım bu tarih ne zaman başlıyor hem benim ABD ye girme tarihinde hem ailemin girme tarihi aynımı olacak sonuçta raporları aynı tarihte alacağız onların raporunu sonradan alsam olurmu???Şimdiden cevabınız için teşekkürler...

• Raporların alınma tarihinden itibaren geçerli 6 ayınız var hem siz hem aileniz için.
    Asıl talihli ilk önce ve hep beraber olmak üzere tüm bireyler bu ay içinde girmeli.
    Onların Sağlık raporunu sonradan almak çok da göz önüne alınacak bir risk değil. Geciktirmek diğer aile bireylerine vize kalmama durumu doğurabilir.

• Merhaba mayıs gibi Amerikaya giriş yapıp 15 gün kalıp Türkiyeye dönücem bi kaç ay sonra da Amerikaya yerleşicem. SSN yada green kartım henüz basılmamış olucağı için bu sürede yapmamı tavsiye ettiğiniz şeyler var mı banka hesabı açmak vs gibi benzer şeyler ?

• @berkergn13 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

Merhaba mayıs gibi Amerikaya giriş yapıp 15 gün kalıp Türkiyeye dönücem bi kaç ay sonra da Amerikaya yerleşicem. SSN yada green kartım henüz basılmamış olucağı için bu sürede yapmamı tavsiye ettiğiniz şeyler var mı banka hesabı açmak vs gibi benzer şeyler ?

Bunun ayri konusu mevcut:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar

• @vegas çocuğunuzu goturmemissiniz ankara daki konsolosluk 6 ay içinde abd ye giriş yapmamız gerektiğini söylüyor bu durumda çocuğun gitmemesi daha sonra sorun teşkil eder mi
    Bizde eşim ile ilk once bi gezi yapalım dava sonra çocuğumuz ile gidelim yerleşelim diyoruz

• @bakk25 kimler vize aldıysa başta asıl talihli olmak üzere abd ye 6 ay içinde giriş yapmak zorundadır. Aksi takdirde DV 2019 iseniz eylül ayına kadar gitmeyen aile üyesi tekrar sağlık muayenesi olup vize mülakatı almalı. DV2018 iseniz o şansınızda yok. Yani aklınızdan bile geçirmeyin derim:)

• @arnblt Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

@bakk25 kimler vize aldıysa başta asıl talihli olmak üzere abd ye 6 ay içinde giriş yapmak zorundadır. Aksi takdirde DV 2019 iseniz eylül ayına kadar gitmeyen aile üyesi tekrar sağlık muayenesi olup vize mülakatı almalı. DV2018 iseniz o şansınızda yok. Yani aklınızdan bile geçirmeyin derim:)

Sn. @arnblt muayene tekrarını biliyordum fakat mülakatın tekrarlandığını bilmiyordum, eğer öyle ise vizeler alındıktan sonra 6 aylık süreyi geçirmek çok riskli bir durum, Peki böyle bir durumda tekrardan vize mülakatı almak için nasıl bir yol izlenmeli?

• 12 mart ist-jfk uçağı ile amerikaya gelmiş bulunmaktayız. Ucusumuzdan iki gun once thy uçağı turbulansa girmiş, 30 yolcu yaralanmış ve bir hostesinde ayağı kırılmıştı.Haber sitelerinde görüntüleri izledikten sonra uçuşla ilgili hafif bir tedirginliğimiz oldu.
    Direk uçuş oldugundan kişi başı 2x23 kg kabin hakkınız oluyor, esim bir büyük boy çantayı iki orta boya bölüştürmüştü yani kabin hariç 3 bavul oluyor. Ancak gorevli kilo olarak tutsa bile sayı olarak fazla oldugundan bagajımızı alamayacağını söyledi. Bu konuya dikkat edilmesi gerekebilir, bagajımızı ekstra bagaj olarak aldılar ve 160 dolar odeme yaptık :( Pasaport kontrol sonrası üç kontrol daha oldu, en son kontrolde kabin boy bavulumuzun fermuarı sıkıstı ve bavulu acamadık. Uzun uğraşlar sonrası actık ve kontrolu tammaladık. Velhasıl bavullar bize oldukça sorun çıkardı ve tahammullumuzu zorladı. Eşyamızı minimum seviyede tutmaya çalışmamıza ragmen problem yasadık.
    Ucusumuz çok rahat gecti 11 saatin nasıl geçtiğini anlamadık. Yalnız uçakta yanımızdaki yiyecek para vs bununla ilgili herhangi bir form doldurmadık. Indıgımızde ise bu sefer turk telekomun azizligine uğradık. Yurtdışı internet paketi yapmamıza ragmen paketi kullanamadık.
    Pasaport kontrolüne aldılar yaklaşık yirmi dakika oturduktan sonra hiçbirşeyi sormadan gidebilirsiniz dediler. Bu kadar rahat olacağını düşünmemiştik.
    Ertesi gun sabah ilk is olarak at&t kullan-at hat aldık. Manhattan göçmenlik ofisine geldik ve ssn gelmesinin 4 hafta surebilecegini söylediler :( Bankada ssn siz hesap actırabilmek icin sansımızı denedik ancak olmadı. Baska şube ve bankalarda da deneme yapacağız.
    Bizim ilk giriş maceramızda bu sekilde, herkese kolaylıklar diliyorum. Turkiye çıkışımız ne kadar zorlayıcı olduysa abd girişimiz bir o kadar rahat oldu. Forumda bilgi paylaşımı yapan herkese ve crazycellse teşekkür ederim, bilgi paylaşımı sayesinde birçok gorevi rahatlıkla tamamladık.

• sayın @luna paylaştıgınız bilgiler için çok teşekkürler bol şanslar.

• @crazycells
    Uzun zamandır foruma girememiştim, bugün aklıma bir soru geldi. Green cardlar elimize geçti, yazın kızımız gelecek ilk defa green cardıyla okul sonrası tatil için ; Abd girişinde vatandaşların giriş yaptığı otomatik kiosk'ların olduğu yerden girebilir artık, değil mi? Yoksa turistik vizeyle girenlerin sırasına mı girmesi lazım?

• ⭐⭐

Eger havaalaninda otomatik kiosk varsa Turist vizesi sahipleri de bu makineye giris yapiyorlar. Onceden ucakta dagitilan gumruk formundaki sorular makineye aktarilmis durumda. Artik ucakta form dagitilmiyor. Amerikaya giris yapan herkes bu kiosklarda bilgilerini doldurup direk gecis yapiyor. Bir sorun olmasi durumunda gisedeki gorevliye yonlendiriliyorsunuz

• @erkoholland "permanent residents" oku nereyi gosteriyorsa o sekilde ilerlemeli. Eger sadece ABD vatandasi diye belirtiliyorsa, kiziniz ABD vatandasi olmadigi icin o kismi kullanamaz.

• Arkadaşlar merhaba.
    Gün geldi ve 19.3.19 sali gunu Los Angeles tan ilk girişimi yaptım.
    Los Angeles' a Klm-Delta Air ortak uçuşuyla Amsterdam'dan aktarmali olarak geldim. Yolcululuk, 2 saat aktarma beklemesi dahil 18 saat surdu.
    Sıkıntısiz bir ucusun ardindan aksam 18.30 da Los Angeles a inmis oldum. Delta air in ikrami fena sayilmaz. Tabi bir Thy olamaz.
    Pasaport kontrol sirasinda yaklasik 20 dakika bekledikten sonra Cbp memuru foto ve parmak izimi aldi. Hic birsey sormadan guler yuzle next room diyerek baska Cbp ofisine pasaportumu verdi ve ayri bir odaya gectik. Odada 50-60 kisi bekliyordu. Genelde ogrenci vizesiyle giris yapanlarda bu odada oldugundan cok kalabalikti. Bekleyenler genelde Latin ve Uzak doguluydu. Bu oda cok gergindi. Sorguya alinanlari orada oturan herkes duyuyordu. GC vizesiyle o anda giris yapan sadece bendim sanirim. Bu odada da bana hicbir sorgu sual olmadan 1.5 saat kadar islemler surdu. Memur adimi okudu ve pasaportuma damga vurarak hicbirsey soylemeden bana teslim etti. Sari zarfi benden almayi unutuyordu o derecede dalgindi memur. Vurduklari damgada sadece DV1 giris tarihi ve alien number yaziyor. 1.5 saat bekledigim icin valizim carouselden indirilmis sagolsun Delta air yetkilisi odaya gelip valizin nerede oldugunu bildirdi.
    Havaalanina yakin bir otel rezerve etmistim 5dakikalik mesafe icin taksi 20 usd tuttu.
    Ilk girisim bu sekildeydi. Bakalim zaman neleri gosterecek. Herkes icin hayirlisi olsun simdiden.

• Yasaklı

@roccorocco hayırlı olsun darısı başımıza. :)

• @roccorocco hayırlı olsun..

• @roccorocco CA'ya hos geldiniz.

• @roccorocco Hayırlı olsun. Bu giriş geçici mi?

• @yalta kalici olma niyetiyle geldim. Bir aksilik olmazsa kisa surede tekrar donmeyecegim.Ilk adresim LA da gosterdigim icin evrak islerinde sorun ve aksaklik yasamamak adina buradan giris yapmayi tercih ettim. 3 gun sonra Seattle'a gececegim. Vancouver da yasayan arkadasimin tavsiyesi uzerine Seattle a karar verdim.

Benzer Başlıklar

• Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

Taşındı Yolculuk
    1
    12 Oy
    1 İleti
    193 Bakış
    smkS
    Merhabalar, MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim. Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık. Uygulama basit, 1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor. 2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor. 3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz. 4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar) Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.) CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz. Ne kazandırıyor? En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz. Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor. Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut. MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry: Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH) Anchorage International Airport (ANC) Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA) Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA) Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI) Boston Logan International Airport (BOS) Calgary International Airport (YYC) Cleveland Hopkins International Airport (CLE) Charlotte Douglas International Airport (CLT) Chicago O'Hare International Airport (ORD) Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) Denver International Airport (DEN) Detroit Metropolitan Airport (DTW) Dulles International Airport (IAD) Dublin Airport (DUB) Edmonton International Airport (YEG) Fairbanks International Airport (FAI) Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) Halifax Stanfield International Airport (YHZ) Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL) Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH) Houston William P. Hobby International Airport (HOU) John F. Kennedy International Airport (JFK) Kansas City International Airport (MCI) Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS) Los Angeles International Airport (LAX) Miami International Airport (MIA) Miami Seaport (MSE) Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) Montreal Trudeau International Airport (YUL) Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS) Newark Liberty International Airport (EWR) Oakland International Airport (OAK) Orlando International Airport (MCO) Ottawa International Airport (YOW) Palm Beach Seaport (WPB) Philadelphia International Airport (PHL) Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) Pittsburgh International Airport (PIT) Port Everglades Seaport (PEV) Portland International Airport (PDX) Sacramento International Airport (SMF) Salt Lake City International Airport (SLC) San Diego International Airport (SAN) San Francisco International Airport (SFO) San Jose International Airport (SJC) San Juan Airport (SJU) San Juan Seaport (SAJ) Seattle-Tacoma International Airport (SEA) Shannon Airport (SNN) Tampa International Airport (TPA) Toronto Pearson International Airport (YYZ) Vancouver International Airport (YVR) Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG) https://www.cbp.gov/travel/us-citizens/mobile-passport-control
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k