Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @Muhtaradana çok net anlatmışsınız, çok yardımcı oldu. teşekkürler 🙏🏻

• Selam Arkadaşlar:
    Daha önce abd ye hiç girişim yok 2023 de turist vizesinden red aldım sebebini hatırlamıyorum şimdi tekrar başvurucam ds 160 doldururken
    Previous U.S. Travel Information
    kısmında: Have you ever been refused a U.S. Visa, or been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry? BU SORUYA EVET Mİ HAYIR MI DEMEM GEREKİYOR .EVETSE AÇIKLAMA KISMINA NE YAZMAM GEREKİYOR.
    TEŞEKKÜRLER.

• Yeni kayıt oldum ama randevu yoktur uyarısı alıyorım sürekli ne yapabilirim?

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba bugün fuar faaliyeti icin Ankara da görüşmeye girdim fakat red edildi, Ingilizce konusmama ve tum evraklari yanimda goturmeme ragmen sormadi bile;

Ne icin gidiyorsunuz ?

• Fuar icin
      Kimle gidiyorsunuz ?
    • yalniz gidiyorum
      Sirketinimiz mi karsiliyor?
    • evet
      Evli misiniz?
    • hayir

Red edildi.

Davetiyem ve tum her seyim vardi yanimda çok şaşırdım

• Bugün green kart vize mulakatında evlilik cüzdanı ve diploma aslı yok diye geri çevrilip yeni bir randevu almam gerektiği belirtildi. Yani ne diyeceğimi bilemedim morali bozuk bir şekilde geri dönüyorum. Umarım benim yaptığım hataya başkası düşmez

• @Sefkan-Ozardug memurun kötü yanına denk gelmişiniz benim vize görüşmesi yaptığım gün yanımda biri fuar için gitmek isteyen biri vardı konuşmasına şahit olmuştum
    Memur fuar için giden kişiye şu soruları sordu
    -Daha önce yurt dışında fuar katıldınız mı ? katıldıysanız belgeleri? ne üzerine iş yapıyorsunuz? kaç çalışanınız var? davet mektubu var mı? sonucunu duymadım ama çok detaylı sordu

• @T-C-Kubilay-Dikici

Tum evraklar vardi ve gecen hafta ingiltereden geldim aktif vizem de mevcut, cok sasirdim gercekten

• @Sefkan-Ozardug Benim vize sürecimde şunu gördüm %50 pasaport gücünse %50 şans bence çalıştığım şirketin firma yetkilim red yemişti kendisi 6 yılda 3 pasaport tüm sayfalarını doldurmuştu çok fazla iş seyahati yapan biri red yedi ben 2024 aralıkta onay almıştım bana sen nasıl onay aldın dedi bu sene başvurumu sen yap dedi :)

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @benmusti82 soru.jpg
    hocam meraba bende red aldım daha önce şimdi tekrar başvurucam bu kısımdaki yere mi yazdınız şartlarınızın değiştiğini.

• @Muhtaradana E7A4DEAC-2DC9-405D-A230-96516AF3A8AC.jpeg

Bu sayfaya girmis bulundum ve su an confirmation sayfasina nasil donecegim bilemiyorum...yeni bir basvuru baslat dersen varolan be beklemede oldugum randevu iptal edilir... supporta yazdim cevap yok

• @ATS16 merhaba, ben abd vatandasi olan esim nedeniyle greencard alabiliyorum ancak is nedeniyle abd ye gitmek istemiyorum, zira isim ve maasim iyi...vizeye basvurup bu sekilde alan oldu mu bildiginiz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Meltem-Yildiz

Mülakatınızda basvurdugunuz vize kategorisi için talep edilen kanıtlar (turistik seyahatiniz sonrası yaşadığınız ülkeye döneceğinize dair kanıtlar belge ve seyahat planı) ile destekler ve mülakatınızda sorulan sorular doğrultusunda beyanlarınız konsolosu ikna ederse turistik vize almamanizin önünde bir engel olmayacağı a inanıyorum. Daha önceden eşiniz üzerinden/baglantili göçmen vize müracaatınız olmadığını düşünüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @Meltem-Yildiz Bu ekran goruntusune gore sizin planlanmis bir randevunuz bulunmamakta. siz Basvuruya devam et butonundan ilerleyin, en son size randevu sectirecek.

• @istanbullover siz zaten ayni kullanici ile bir hesap olusturmussunuz gibi gozukuyor. durumuzu izah eden turkce bir metin ve pasaport fotokopiniz ile asagidaki adrese email gonderin. ardindan konsolsolugu arayin ve durumuzu izah edin. arayin dememin sebebi, emaillere ya hic donus olmuyor yada cok gec geri donus oluyor, aradiginizda hatta yardimci oluyorlar.

[email protected]

• Merhaba, ben greencard talihlisi olarak 2 sene once esimle birlikte amerikaya yerlestim. 17 haziranda teyzemin, 27 haziranda da babamin turist vizesi icin mulakatlari vardi. Her ikisi de onaylandi. Ikisi de emekli. Teyzeminki su sekilde gecmis;
    -neden amerikaya gitmek istiyorsunuz?
    -yegenim ve esini ziyarete gidecegim
    -cocuklari var mi?
    -hayir yok.
    -peki sizin cocugunuz var mi?
    -evet benimle yasayan bir oglum var.
    -o da sizinle gelecek mi?
    -hayir ben kendim gidecegim.
    Ve vizesi onaylanmis.

Babam da bizi ziyarete gelmek istedigini soylemis.
    -kiziniz amerikaya nasil gitti?
    -greencard cekilisi ile gitti.
    -ne kadar kalmayi dusunuyorsunuz?
    -5-6 hafta kalacagim.
    -gittiginizde amerikada calismayi dusunuyor musunuz?
    -hayir.
    Daha sonra davet mektubu olup olmadigini sormus. Biz gondermistik ve evraklari arasinda vardi. Ancak babam onu bulmaya calisirken gorevli is yerinden aldigim ‘pay summary’ sayfasini gormus ve o da olur diyerek onu istemis. Onu incelemis ve vizesini onaylamis.
    Acikcasi davet mektubu ve is yerinden aldigim belgeleri isteyeceklerini hic dusunmemistim. Ne olur ne olmaz diye gondermistim ve yanina almisti. Iyi ki de almis.

Pasaport teslim konumunu izmir ups subesinden premium pickup secmeme ragmen izmire gelmedi. Teyzem basit bir dilekce ve kimlik fotokopisi ile istanbulda yasayan bir arkadasina aldirdi pasaportunu. Babam icin henuz vfs den e posta gelmedi. Ona da o sekilde yapacagiz muhtemelen.

Herkese bol sans diliyorum

• Herkese Merhaba, burada tüm sayfaları okuduğum için bir şekilde bana faydası olan herkese teşekkür ederim. Faydası olması açısından bende deneyimlerimi paylaşmak isterim.
    Randevum sabah 8.45, İstanbul'daydı ve beni yaklaşık olarak 8.05 gibi içeri aldılar. Kapıda bir beyefendi gelip randevu saatine göre içeri çağırıyor. İçeride önce pasaport kontrol ve parmak izinden sonra mülakat sırasına girdik. Ben iş seyahati sebebiyle gideceğim için mülakatı Türkçe tercih ettiğimi söylesem de İngilizce devam etti ve sonunda vizemi onayladığını söyledi. Ancak 1 senelik vize vereceğim dedi. Benim belgelerim arasından sadece şirketten aldığım dilekçeye baktı ve vize görüşmesi yaklaşık 3 dakika sürdü. Sorduğu sorular şunlardı; Ne amaçla gidiyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz? Gittiğinizde ne yapacaksınız? Kaç gün kalacaksınız? Hangi ülkelere gittiniz? Kiminle seyahat edeceksiniz? Şirketinizde kimlerin vizesi var? tarzı sorulardı. Burada ne okuduysam çoğu bana da soruldu. Ret-kabul oranı yarı yarıya olarak gözüme çarptı. Ancak beklediğimden daha çok ret gördüğümü söyleyebilirim. Benim İngilizcem normal seviye ve konuşma tarzlarının çok zorlayıcı olduğunu söyleyemem. Sizlere tek sorum; 1 senelik vizenin sonunda ne gibi yollar izleyebilirim? Uzatmam mı lazım yoksa tekrardan mülakata mı girmem gerekecek. Şimdiden çok teşekkürler. Benden bir öneri gelecekse tüm arkadaşlara muhakkak tüm sayfaları okumalarını tavsiye edebilirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@stojaka hayırlı olsun, mülakatsız yenileme başvurusu yapabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482482

• @Muhtaradana

Cok tesekkur ederim, fakat formu doldurup gonderdigimde boyle bir uyari mesaji geliyor (“kisiler ayrintilariniz veritabanimizda var olan bir profille eslesiyor…”) randevumu yine goremiyorum. Ne yapmam lazim :/

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

• Merhaba yakın zamanda istanbulda mülakata giren var mı

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • Göçmen Yakınlarının Turist Vizesiyle ABD Giriş Deneyimleri

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    SerappS
    Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim. Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım: I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup. I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon. I want to watch and support him. I have a return ticket. Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu. “Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim. Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi. Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    SerappS
    @hamitt25 said: Merhaba arkadaşlar, daha önce forumda konuşulmuş olabilir tekrara düşüyorsam kusura bakmayınız. "Have you made specific travel plans?" bu soruya ne cevap vermemiz gerekir, biliyorsunuz ki konsolosluk "vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almayın" diyor, yes dediğimde ise kesin olarak varış tarihi, varış şehri gibi kesin bilgiler istiyor. no dediğimde ise tahmini bilgiler istiyor. özetle ne cevap vereceğim konusunda tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar. Eğer belirli bir planınız yoksa hayır deyip mülakat tarihinden sonraki bir tarihi gidiş tarihi olarak yazmanız, kalış süresine de örneğin 2 hafta yazmanız yeterli olur. Kalacak yer olarak bir yakınınızın ev adresi veya otel adı girebilirsiniz. Uçak bileti elbette almanız gerekmiyor. Diğer konularda takıldığınız bir yer olursa: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730986-ds160-formu-doldurma.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k