DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@emrewhite öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle tüm talihlilere iyi şanslar diliyorum. Ben DS260 formumu dün gönderdim, ancak gönderdikten sonra confirmation number'ı içeren bir mail gelmedi (daha önceki yıllarda başvuran arkadaşım kendisine otomatik geldiğini söylemişti). En son sayfadaki print seçeneği ile kaydettim confirmation sayfasını, ancak "email confirmation" tuşunu deneyip mail'ime göndermeye çalıştığımda application error veriyor. Normal midir bu, sitenin bug'ı mı yoksa başvuruda bir hata var mı demektir? Herkese mail gitti mi bir sormak istedim. İlk sayfadaki status olarak da "completed" görünüyor.
-
Arkadaşlar formu doldururken eşimin önceki kullandığı isimlere kızlık soy ismini yazıyoruz buraya kadar tamam ama diğer given name kısmı boş bırakılmıyor oraya ne yazmalıyız? sonuçta eşimin adı ayşe ama ayşe ismi değişmedi ki @gucarslan kıymetli desteğiniz için şimdiden sonsuz teşekkür ederim her sorulara dönüş yapıyorsunuz harikasınız!!
-
@swadze NONE yazıp ilerleyebilirsiniz.
-
Merhabalar. Benim 2026 yılı için case numaram 13 binlerde. o nedenle de mülakat adresimi Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım ve şu şekilde bir dönüş aldım: "Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview." Şimdi ne yapmam gerek? orada bir yakınımızın adresini vermem yeterli olur mu?
-
25XXX CN'li başvuru taşımak için Viyana mı Hong Kong mu Yoksa Tayland mı mantık olur? Hiç Doha'dan başvuru yapan oldu mu? İşim dolayısıyla Katar'dan oturum izni alacaktım. İyi bir konsolosluk varsa faydalı olabilir diye düşündüm. Doha tecrübelerini dinlemek isterim.
-
Merhaba,
Adli Arşiv Kaydı olanlar için bir tecrübesi olan var mı ? Benim iş yerimde yaşadığım bir olaydan dolayı şirketim haklarımı doğru savunamadı ve karşı şikayet ile 1 yıldan indirim uygulanarak 3 ay 10 gün hapis cezası ve bunun da 2500 tl adli para cezasına çevrilmesi kararı çıktı. HAGB yok , kabul etmedim. Suç Hurriyetten Yoksun Kılma olarak geçti. Yaklaşık gerekçeli kararın üzerinden 4 sene geçti seneye 5 olacak. (olay tarihi daha eski 2018 olmalı) Eş durumundan dolayı Greencard talihlisi oldum. Acaba bu durumda nasıl tecrübelerle karşılaştınız ? Herhangi bir olumsuzluk olma durumu olabilir mi ?
-
@emrewhite Evet mailde belirttikleri sekilde gecerli bir adres ile tekrar basvuruda bulunmalisiniz.
-
Merhaba,
DS260 ı doldururken bir yerde hata yaptık, sonucu nasıl olur açtırmamız gerekir mi sizce?
"do you hold or have you held any nationality other that the one you have indicated above" sorusuna "no" deyip geçtik, ama küçükken Özbekistan vatandaşlığımız vardı. Uzun zaman önce sadece Türkiye vatandaşıyım, sanırım "yes" diyip devam etmeliydik. acaba nasıl bir yol izlemeliyim. dosya açtırmaya gidecek bir konu mu?teşekkürler.
-
Dostlar ds-260 doldururken takıldığım yer oldu yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler:
-
Eğitim bilgileri doldurulurken okul adı ve mezun olunan bölüm diplomada yazdığı gibi Türkçe mi yoksa İngilizce karşılıkları mı yazılmalı?
-
Greencard başvuru formunu doldururken elimde yalnızca lise diploması olduğu için ve kesin kural Lise mezuniyeti zorunluluğundan dolayı sadece onu yazmıştım. Aöf 2 yıllık ön lisans mezuniyetimde var (diploma yok) E-devletten belgeleri (mezuniyet + transcript) alabiliyorum sadece, bunu da ds-260 formunda belirtmek gerekir mi? Çünkü 2 yıllık ön lisans 4 yıllığa (Lisans) tamamlanmadığı için üniversite olarak görülmeyecek ve dersler 4 yıllığa göre tamamlanmadığı için eksik eğitim gibi hatalı bir izlenim olsun istemiyorum, sadece lise üzerinden devam edeyim mi yoksa hepsini belirteyim mi?
-
Askerlik bilgileri doldururken kurum adı, rütbe ve görev gibi konuları terhis belgesinde yazdığı gibi (terhis belgem elimde) Türkçe olarak mı yoksa İngilizce olarak mı yazayım?
-
Şuan resmiyette çalışıyor görünmüyorum fakat freelance (web yazılım ve finansal türev araçlar) gelirim var, geçmiş sgk kayıtları kısa süreli giriş çıkıştan ibaret paramı alamadığım için hemen çıktığım yerler. Eski SGK kayıtlarındaki çalışma bilgilerimi eklemeli ve şu an çalışmadığımı mı belirtmeliyim, yoksa web yazılım ve finansal gelir (freelance - self-employe) olarak devam ettiğimi yazıp destekleyici bilgi ve belgeleri hazırlamalı mıyım?
Teşekkürler.
-
-
@cerenb
Selamlar..Telaş etmeyin. Ben de bu aşamada mailime gönderim istemeden geçmiştim.. Mülakat öncesi sayfayı açıp yazdır diyerek çıktısını alıp götürebilirsiniz...Sürecinizde başarılar.. -
@gucarslan cok tesekkurler
-
Dostlar merhaba ben 2026 talihlisiyim siralamam 8400lerde bildiniz uzere artik current olmadan dosyamizi tasiyabiliyoruz ve bende bundan yararlanmak istedim ciddi bir aksaklik cikmaz ise mulakata bangkokta girmek istiyorum dosya tasimak icin mail attigimda bana kalacagim adresi belirtmem icin bir bir geri donus yaptilar ancak henuz bizim donemimiz baslamadi. Bu konuda ne yapabilirim kalmayi dusundugum hotelin adresini yazip tekrar bir mail atmali miyim? Cunku henuz kesin bir adres yok bu konu hakkinda bilgisi olan var ise yardimci olabilir mi? Current olduktan sonra dosyami tasirken zorlanmak isyemiyorum.
-
@Flight101 Teşekkür ederim. Çıktısını aldım zaten hemen, ama application error deyince acaba başvuruda mı hata var diye endişelenmiştim. Başkalarına da çıkıyor mu bu hata yoksa sadece bende mi var diye bir panik yaşadım. Umarım siteden kaynaklı geçici bir sorundur.
-
@iibrahimd merhabalar ibrahim bey mülakat yeriniz bangkonk yazıyor bangkonga mı taşıdınız sürecinizi
-
@sinar oturumuz olan ülke neresi?
-
@gucarslan Belçika
-
@gucarslan Irak derken Kuzey Irak'tan Erbil'e indim ordan Kuzey Irak'ın başka bir şehri olan Duhok'a gittim. Güneydeki merkez Irak'a giriş yapmadım. Kuzey Irak ABD ile arası iyi olan bi yer. İşini yaptığımız şirket ile mailleşmelerimi, orda çektiğim şantiye fotoğraflarını eklesem yeterli olur mu sizce. Hatta işini yaptığımız şirketten bu kişi bu tarihte buradaydı diye resmi bir evrak istesem. Bunlar işe yarar mı acaba. Bu kadar zaman sonra Greencard çıktığı sene ilk şantiyemin Kuzey Irak oluşu nasıl bi tesadüfse artık😅
-
@aliaytac41 Merhabalar tam olarak kac vize verdiğini nerden goruyorsunuz acaba visa bulletine bakiyorum ancka tam olarak sizin verdiginiz sayiyi nerden gordugunuzu ben goremiyorum yardimci olabilir misiniz?
-
@zakaria çok tesekkur ederim ellerinize saglik
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum