-
Money Dergisi Araştırmasına göre En Yaşanılabilir Şehirler değerlendirmesi yapılmış. Sıralama Şu Şekilde ;
- Fishers, Indiana
- Allen, Texas
- Monterey Park, California
- Franklin, Tennessee
- Olive Branch, Mississippi
- Dickinson, North Dakota
- Lone Tree, Colorado
- North Arlington, New Jersey
- Schaumburg, Illinois
- Bozeman, Montana
Detaylı bilgiler aşağıdaki şemalarla mevcut. Daha fazla detay için ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz. Site Linki
No. 1: Fishers, Indiana

\
No. 2: Allen, Texas

\
No. 3: Monterey Park, California

\
No. 4: Franklin, Tennessee

\
No. 5: Olive Branch, Mississippi

\
No. 6: Dickinson, North Dakota

\
No. 7: Lone Tree, Colorado

\
No. 8: North Arlington, New Jersey

\No. 9: Schaumburg, Illinois

\
No. 10: Bozeman, Montana

-
Arastirmanin yonteminden de bahsetmek gerekir... Neye gore secilmis bu sehirler diye...
Gunumuzde surekli artan kiralar ve kalabalik sehirlerden dolayi, pek cok kisinin tercihi kucuk kasabalar ve banliyoler olmaya basladi. Money dergisi de bu trend'i goz onunde bulundurarak nufusu 10.000 ile 100.000 arasinda olan ve yasam maliyetlerinin daha hesapli oldugu yerlere odaklanmislar. Bu sehirleri su ozelliklere gore kiyaslamislar:
- Yasam maliyeti (vergiler vs.)
- Ekonomi (ekonomi, is orani vs.)
- Egitim (mezun olma orani vs.)
- Ev fiyatlari (evlerin maliyeti ve kalitesi vs.)
- Guvenlik (suc orani vs.)
- Rahatlik (is yerine gidis suresi vs. )
- Kulturel ve eglendirici etkinlikler (muze, kutuphane, eglence merkezleri vs.)
- Genel memnuniyet (gunesli gun miktari vs.)
-
@crazycells Bu Faydalı açıklama için teşekkür ederim.
-
Eğer bu sene kazanmış olsaydık yaşamayı düşündüğümüz şehir Beaverton dı.O da 12.sırada.1 senedir yapmış olduğum araştırmalar neticesinde doğru bir tercih yapmışımız.Tabii bu anlamda 2-3 yaşanabilecek şehirleri seçen araştırmalar da var ama bizim tercih etmemizin en başlıca sebepleri
-Büyük şehir ve trafikten az bir nebzede olsa rahat nefes almak
-Yaz aylarında yaşadığımız aşırı sıcaklar
-Her geçen gün artan betonlaşma
Portland bu konuda coğrafi konumu sebebiyle de ülkenin kuzey batısında bulunduğu için serin ve yağmurlu bir iklime sahip.Dolayısıyla ormanlık ve kamp alanlarının fazla oluşu ve 90 dakikalık bir yolculukla okyanusa ulaşmak tercih sebeplerimizdi.
2018 talihli arkadaşların nerede yaşayacağı konusunda tereddütleri varsa tavsiye ederim. -
Geçen sene yayımlanan araştırma 2018 için güncellenmiş. Bu defa ölçütler biraz değiştirilmiş ve nüfusu 300.000 ve üzerindeki şehirler ele alınmış.
Sıralama şöyle:
- Austin, Texas
- Raleigh, North Carolina
- Virginia Beach, Virginia
- Mesa, Arizona
- Seattle, Washington
- San Diego, California
- Colorado Springs, Colorado
- Lexington, Kentucky
- Jacksonville, Florida
- Columbus, Ohio
Detaylar yazıda.
Liste belirlenirken izlenen yönteme dair diğer ayrıntılar:
Methodology
To create MONEY’s Best Big Cities ranking, we looked only at places with populations of 300,000 or greater. We eliminated any city that had more than double the national crime risk, less than 85% of its state’s median household income, or a lack of ethnic diversity. We further narrowed the list using more than 8,000 different data points, considering data on each place’s economic health, cost of living, public education, income, crime, ease of living, and amenities, all provided by research partner Witlytic. MONEY teamed up with realtor.com to leverage its knowledge of housing markets throughout the country. We put the greatest weight on economic health, public school performance, and local amenities; housing, cost of living, and diversity were also critical components.
Finally, reporters researched each spot, searching for the kinds of intangible factors that aren’t revealed by statistics. To ensure a geographically diverse set, we limited the Best Big Cities list to no more than one place per state. -
-
merhaba, 2018 araştırması var mı kolayınızda. ben baktım ama 2017 ve öncesi genelde. ayrıca areavibes.com dan Monterey Park, California
baktım ama yaşanırlığı 69 yani yukarıdaki araştırma hatalı diyebilirmiyiz yoksa benim gözümden kaça bir şeyler mi var. -
Bu tur siralamalara cok temkinli yaklasmak lazim. Bir takim sayisal verilere gore degerlendirilmis sehirler. Insan sayisal bir varlik degil, mevzu cok daha karisik. @crazycells onemli bir konuya dikkat cekmis. Neye gore yapilmis bu siralamalar?
Ortalama gelir, ev fiyati falan bunlar insani mutlu edecek yegane unsurlar degil. Benim icin insan kalitesi, egitim duzeyi, insancil faktorler, sekuler bir toplum olup olmadigi, bireysel ozgurlukler, egitim seviyesi, sosyal adalet, teknoloji, inovasyon sanat ve sporda gelismislik... Bunlar onemli.
Neyseki liseden mezun olma ortalamalarini katmislar ama yine de cok buyuk bir gosterge degil zira bu oranin zaten pek cok eyalette cok yuksek oldugunu, cogu sehir ve eyaletin pahalilik ve commute yani ise gidis gelis suresinden puan kaybettigini tahmin ediyorum. North Dakota, Montana falan acayip kirsal yerler diye duyuyoruz. Montana’da Rhode Island eyaletinin yuz olcumunden buyuk arazisi olan ciftlikler varmis diye saka yollu anlatilir. Manhattan/Boston/Los Angeles gibi metropollerden birinde calisan genc/orta yasli birisine bedava versen gidip de Montana da yasamaz. O yuzden bizim gibi gocmenlerin eyalet secerken bir kac gazetecinin oturdugu yerden yaptigi bir arastirmadan cok daha derin degerlendirmeker yapmasi icap eder.
My2c. -
Yaşanacakları bilmem ama san francisco, oakland ve berkeley de yaşanmaz hele istanbuldan kaçan san franciscoya hiç gelmesin gelirse de silikon vadisi için gelsin :0)
-
Billings Montana'da bulunmuştum WAT programı ile, Bozeman da hemen yan şehri ve amerikan futbolu maçı izlemek için gitmiştim sadece.. küçük, kalabalık olmayan, insanı çok sıcakkanlı, yardımsever ve sevimli şehirlerdi fakat genel itibariyle "kalkıp Türkiye'den Montana'ya gideyim" denmez.. =) gerçi ABD içinde de kimse kalkıp gitmez.. :) her ne kadar Billings benim için çok özel bir yer olsa da, hele ki kış aylarında -30'larda olan hava sıcaklığı ve nisan mayısta da kar görülebilmesi dolayısıyla uzaktan seviyorum ben onu..
ve fakat bence önemli bir dipnot: nerede karar vermiş olursanız olun, Yellowstone'u mutlaka görün..
-
San Jose ve Santa Clara bitisik iki sehir. Ama epey farkli. Yasam maaliyetleri farkli. Vb... gidip bir sure yasamayinca zor anlasilir diye dusunuyorum.
Zamanla standard bir veri girisi arayuzu yapabilirsek sehirlerde yasayanlar sayisallastirilmis veri girebilir.
Neyse konuyu saptirmayayim. Santa Clara trafige ve pahaliliga ragmen yasanabilir guzellikte. -
@gkhanfeez ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir içinde söyledi:
Yaşanacakları bilmem ama san francisco, oakland ve berkeley de yaşanmaz hele istanbuldan kaçan san franciscoya hiç gelmesin gelirse de silikon vadisi için gelsin :0)
Bende aynısını düşünmüştüm San Francisco ya gittiğimde malesef.Bir insan İstanbuldan kaçıp neden böyle yerlere gelip yaşamak isterki? Birde New York var aman aman :)
-
@sadriabi ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir içinde söyledi:
Bu tur siralamalara cok temkinli yaklasmak lazim. Bir takim sayisal verilere gore degerlendirilmis sehirler. Insan sayisal bir varlik degil, mevzu cok daha karisik. @crazycells onemli bir konuya dikkat cekmis. Neye gore yapilmis bu siralamalar?
Ortalama gelir, ev fiyati falan bunlar insani mutlu edecek yegane unsurlar degil. Benim icin insan kalitesi, egitim duzeyi, insancil faktorler, sekuler bir toplum olup olmadigi, bireysel ozgurlukler, egitim seviyesi, sosyal adalet, teknoloji, inovasyon sanat ve sporda gelismislik... Bunlar onemli.
Neyseki liseden mezun olma ortalamalarini katmislar ama yine de cok buyuk bir gosterge degil zira bu oranin zaten pek cok eyalette cok yuksek oldugunu, cogu sehir ve eyaletin pahalilik ve commute yani ise gidis gelis suresinden puan kaybettigini tahmin ediyorum. North Dakota, Montana falan acayip kirsal yerler diye duyuyoruz. Montana’da Rhode Island eyaletinin yuz olcumunden buyuk arazisi olan ciftlikler varmis diye saka yollu anlatilir. Manhattan/Boston/Los Angeles gibi metropollerden birinde calisan genc/orta yasli birisine bedava versen gidip de Montana da yasamaz. O yuzden bizim gibi gocmenlerin eyalet secerken bir kac gazetecinin oturdugu yerden yaptigi bir arastirmadan cok daha derin degerlendirmeker yapmasi icap eder.
My2c.Bana deselerki gel senin sektörün Montana'da var 1sn düşünmeden kabul ederim.Montana'ya iş amaçlı çok kez gittim yazı kışı ayrı büyülendim ilerde başka sektöre geçersem Los Angeles tan kurtulup ilk gideceğim yerlerin başındadır Montana.
-
Ptesi günü kayınbiraderi IBM toplantısı için SF'e bırakmaya gittim. Kalacağı AirBnb evi tepelerin üzerinde bir antenin dibinde. O yokuşları in çık in çık dur kalk, iflahım gevredi. Dönünce Santa Clara'nın toprağını öpesim geldi. Ciddi diyorum çok zorda kalsam bile eyaletten giderim LA ve SF'e gitmem. Santa Clara, San Jose, Sunnyvale, Mountainview güzel yerler buralar. Düpdüz , fıstık gibi yollar, tek katlı evler, bahçeler fıstık gibi, naranciye bahçeleri, manolya ağacı bezeli her yer, değişik çamlar, okaliptüsler vb.
Geçerken içinden bir tur atın bu şehirlerde ne demek istediğimi anlarsınız. -
LinkedIn’de bugun biri Montana’dan profilime bakmis. Bilen bilir ucretli hesapta degilseniz ya da kullanici kimligini gizlediyse bir liste gosteriyor onun icinden herhangi biri olabilir. Listenin basinda Montana universitesinin baskani var lol
Ben egitim sektorundeyim.
Bu arada bizim damat bey vardi forumda neredesin guzel kardesim Martta is icin Tuskegee University Alabama’ya geliyorum. Sana yakin mi Tuskegee?
Izin verin mutlulugumu paylasayim. Ogretim gorevlilerine uzaktan egitim egitimi vermeye gidiyorum. Bizim gibi gocmenlerin kendi meslegini yapabilecegi hususunda cesaret vermesi umuduyla herkese selamlar sevgiler. -
@caglaror ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir içinde söyledi:
Ptesi günü kayınbiraderi IBM toplantısı için SF'e bırakmaya gittim. Kalacağı AirBnb evi tepelerin üzerinde bir antenin dibinde. O yokuşları in çık in çık dur kalk, iflahım gevredi. Dönünce Santa Clara'nın toprağını öpesim geldi. Ciddi diyorum çok zorda kalsam bile eyaletten giderim LA ve SF'e gitmem. Santa Clara, San Jose, Sunnyvale, Mountainview güzel yerler buralar. Düpdüz , fıstık gibi yollar, tek katlı evler, bahçeler fıstık gibi, naranciye bahçeleri, manolya ağacı bezeli her yer, değişik çamlar, okaliptüsler vb.
Geçerken içinden bir tur atın bu şehirlerde ne demek istediğimi anlarsınız.haberim olaydi bir cay olmasa da kahve ismarlardim :)
-
@sadriabi abim yeni gördüm yazını kusura bakma dedim Alabama damat bu benim kesin 😎 Abi ben Huntsville şehrindeyim kuzey Alabama da Tuskegee ise 200 mil kadar güneyde ama illa ki oraya giderken buradan geçeceksin Martın kaçında geliyorsun kaç gün kalacaksın ayrıntıları ilet abi görüşelim ☺
-
@rookie ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir içinde söyledi:
@sadriabi abim yeni gördüm yazını kusura bakma dedim Alabama damat bu benim kesin 😎 Abi ben Huntsville şehrindeyim kuzey Alabama da Tuskegee ise 200 mil kadar güneyde ama illa ki oraya giderken buradan geçeceksin Martın kaçında geliyorsun kaç gün kalacaksın ayrıntıları ilet abi görüşelim ☺
@Rookie ucakla geliyorum. Mongomery havaalanina inecegim. Uzakmis senin orasi ama gordugum kadariyla Tennesee'ye yakinsin. Bir kez daha hatırlattı bu memleket bize ne kada büyük olduğunu :)
Takvim oldukca sıkışık malesef pazartesi öğleden sonra iniyorum carsamba ogleden sonra donuyorum arada toplam 16 saat egıtım verecegım. Cep telefonumu özelden yazıyorum. Konuşalım bari. Selamlar, sevgiler :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum