Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

@yck06 Mülakat alınca değişecek.

• Herkese merhaba, Hong Kong'ta mülakata girecekler için bilgilendirme geçmek istiyorum.
    Bülten açıklandıktan sonra, KCC'ye mülakat tarihim ne zaman diye mail gönderdim. Gönderdiğim mail aşağıda ki şekildedir:
    *Principal Applicant Surname-Name:
    Principal Applicant Date of Birth:
    Case Number: 2025EU0000xxxx

Dear Sir/Madam,

I’m an 2025 greencard lottery winner. Could you tell me the date of my interview?
    Thank you.

Sincerely*
    Maili gönderdikten 2 saat sonrasında dönüş aldım. Mülakat tarihiniz 7 ocak şeklinde. Ve bugün de (16.11.2024'te) 2NL mailimi almış bulunmaktayım. 7 ocak sabah 8.30'da Hong Kong'da mülakatım bulunmakta. Mülakat tarihimiz yakın olan arkadaşlarla iletişime geçmek isterim.
    Ayrıca son 1 aydır antikor konusu üzerinde durmaktaydım. O konuyu da sizlere özet geçeyim.
    (Bu yazacaklarım Hk için geçerlidir. Case'i yüksek arkadaşlara yol göstermek içindir.)
    Hong kongtaki sağlık kurumu önceden yapılan aşıları kabul etmekte (burada eksik aşıları yaptırıp giderseniz orada olmazsınız ve daha fazla para vermemiş olursunuz).
    İlk önce yaşadığınız şehirde en donanımlı hastane hangisi ise (üni hastaneleri, şehir hastaneleri genelde) oradan ''enfeksiyon hast. ve klinik mikrobiyoloji pol.'' bölümüne randevu alıp doktora durumunuzu anlatmanız, istenen aşılar için antikor testini istemeniz gerekmektedir. Kan verdikten sonra sonuçlar 5-14 gün arasında çıkmakta, daha hızlı sonuç almak için özel hastanede kan verebilirsiniz.
    Sonuçlar çıkınca, sonucu doktordan imzalı, kaşeli almanız, ardından eksik olan aşıları tamamlamanız gerekmektedir. Eksik olan aşıları hastane vuruyor ise vurunup e-nabıza işletebilirsiniz, hastane vurmuyor ise sağlık ocağında vurunabilirsiniz. Orada olmazsa eczaneden aşıları temin edip sağlık ocağında vurunmanız gerekmektedir. Ben hastaneden sonucumu imzalı, kaşeli aldım. Ayrıca eksik olan hepatit A yı da orada vurundum. Bunun da belgesini alıp sağlık ocağında işlettirdim. Eksik olan diğer aşıyı da (ınfluenza) eczaneden temin ettim ve ASM de vurundum. Vurunduğum aşılar için e nabızdan çıkarılan ''aşı uygulama listesini'' imzalı kaşeli aldım. Ayrıca çocuklara verilen aşı kartı şeklinde istedim, bana 'bu çocuklar için' dediler ama ben 'olsun ona da işleyin' diyip onu da imzalı kaşeli aldım. (tabi bu belgeler türkçe, hepsi ingilizceye çevrilmeli). Antikor konusu benim için bu şekilde tamamlandı. Tabi şunu da eklemek istiyorum istenilen aşılar hangileri, hangi yaş aralığına göre vurunmanız gerekiyor onun da tablosunu aşağıya bırakıyorum. Sürecinizde bol şans 🍀

Vaccine-Requirements-According-to-Applicant-Age-panel-physicians-p (3).pdf

• @atilla-04 Hayırlı uğurlu olsun mülakat tecrübenizi buraya da yazarsanız çok seviniriz yolunuz açık olsun

• Merhaba, az önce Hong Kong’a dosyamı açtırmak için Visa Navigator’a mail attım. Mailde "M99" kodunu kullanmam gerektiğini fark etmemişim, bu yüzden otomatik bir cevap aldım ve tekrar Navigator’a yönlendirildim. Bu sefer "M99" başlığını kullanarak her şeyi eksiksiz şekilde gönderdim. Ancak daha sonra fark ettim ki mülakat tarihimi (date of interview) belirtmeyi unutmuşum. Aynı maili cevaplayarak dosya eklerini tekrar ekledim ve mülakat tarihimi de belirterek gönderdim.

Şu anda üç defa mail atmış oldum. Bu durum bir sorun yaratır mı, yoksa mailim spam’e düşebilir mi? @gucarslan

• @10urdmn hayırlı olsun Onur, umarım mülakatını da sorunsuz atlatır vizene kavuşursun bol şans.

• @10urdmn eklemek istediğim bir şey daha var, antikor sonucumu imzalı kaşeli almıştım dediğim gibi (bunu ingilizceye çevirip götüreceğim) ancak e-nabızdan sonuçları QR'lı ve ingilizce almak daha doğru olabilir. Ben bu şekilde alıp ikisini de götüreceğim.

• @rezanclz teşekkür ederim, umarım 🙏

• @10urdmn hayırlı olsun bol şans 🍀

• @10urdmn bizde aşıları sağlık ocağında yaptırdık, asi kartı bizim için olmaz dediler, e-nabiz da asilarim kısmında olduğumuz aşılar gözüküyor ama barcodelu olarak alınamiyor, ancak ekran görüntüsü alinabiliyor.

• @10urdmn Hayırlı uğurlu olsun hocam yolun açık olsun bizi habersiz bırakma süreçle ilgili deneyimlerini bekliyoruz ☺️

• @TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway bu çok iyi haber. O zaman konsolosluk kafasına göre ben dosyaya bakmıyorum diyemez doğru mu anladım

Dün ben size sorduğumda konsolosluk lar mülakat tarihini veriyor dediniz. Ugursaw beye vermiş olduğunuz cevaptan anlaşıldığı üzere bana yanlış bilgi vermişsiniz. Sizin yanış bilgi vemeniz nedeni ile nerde ise csb konsolosluğuna mail atacaktım. Bilmediğinizde veya emenin olmadığımızda soruları cevapla vermeyin lütfen.

• @Ugur-2 Arkadaşın verdiği bilgi detay ve daha net olduğu için de düzeltme diye mesajımı değiştirmiştim. Mülakat için gerekirse konsolosluğa soru da sorulabilir

• @Serapp Serap hanım merhaba sağlık randevusu almak için Bumrungad sitesine girdim randevu al seçeneğine bastım Bumrungadda DV ile ilgilenen 2 doktor varmış doktor seç dediğim zaman bi ton doktor çıkıyor bu 2 doktorda konsolosluğun belirlemiş olduğu doktorlar uzmanlık alanı birisi genel uygulama diğeri dahiliye hangi dokturun uzmanlık alanını seçmeliyim teşekkürler

• @TuttoSPORT
    Konsolosluklarin yetki ve takdir alanlari cok genistir. Cikiraminizdan anladigim kadariyla KCC dosyaniza mulakat planlamissa eger, konsolosluk mulakata gelmeyin demeyecektir, ancak isterse dosyanizi mali yilin son gunune kadar AP’de birakir ve vizenizi basmaz. Bu durumda ne baska bir konsolosluga dosyanizi tasiyabilirsiniz ne de baska bir aksiyon alabilirsiniz. Kisacasi keske mulakata gelmeyin deselerdi dersiniz. Cok uzak olmayan bir ornek ise DV24 yilinda dosyalarini, Karadag uzerinden oturum alarak Belgrad’a tasiyan cok fazla Turk talihlileri bu sekilde AP’de birakilarak vizelerini alamadilar.

• @ugursway çok tesekkür ederim bilgilendirme için dün @Ugur-2 bey soru sormuştu mülakatla ilgili ben konsolosluk organize ediyor dedim ama sizin bilgiler daha net detay olduğu için düzeltme olarak mesajımı değiştirmiştim. Konsolosluğa da mail atılabiliyor mülakat tarihi hakkında yada başka bir durum vs gibi ama KCC daha uygun olduğunu anladım sizin cevabınızla ilgili konu o aslında. Şimdi daha farklı konuya geldik konsolosluk mülakata gitmeden bunu yapabilir mi AP süreci genelde eksik evrak vs den dolayı oluyor diye biliyorkm. Böyle bişey olması için terörist veya siciliniz kötü olması gerekir diye düşünüyorum yada verdiğiniz örneklerle ilgili bir durum ülkeler arası ikili ilişkiler de etkiliyor heralde süreci

• @Falcon-1 çocuklara verilen aşı kartından isteyebilirsiniz, alt tarafı bir kart, neden vermiyorlar acaba, anlamak güç. O olmazsa şöyle yapın, kendiniz ekran görüntüsü şeklinde değilde ASM den o listenin çıktısını isteyin ve imza kaşe yaptırın. Örneğini aşağıya bırakıyorum.
    f9083573-fbae-4c39-92cc-9411aabd985a.jpg

• @Ahmet-Sarıkurt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım merhaba sağlık randevusu almak için Bumrungad sitesine girdim randevu al seçeneğine bastım Bumrungadda DV ile ilgilenen 2 doktor varmış doktor seç dediğim zaman bi ton doktor çıkıyor bu 2 doktorda konsolosluğun belirlemiş olduğu doktorlar uzmanlık alanı birisi genel uygulama diğeri dahiliye hangi dokturun uzmanlık alanını seçmeliyim teşekkürler

Merhaba Ahmet Bey,
    Daha önceki mesajımda sağlık kuruluşuna e-posta göndermenizi önermiştim. Ancak, web sitelerinden doğrudan doktor randevusu almanın mümkün olup olmadığından emin değilim.

Siz, mülakat bilgilerinizin yer aldığı sayfayı e-postanıza ekleyerek, DV vizesi için sağlık randevusu talebinizi açıkça belirten bir e-posta göndermelisiniz.

• Öncelikle herkese merhabalar, foruma çok aşina değilim hatta ilk defa yazıyorum, herkese bol şans diliyorum şimdiden. Ben 3 gün önce mülakat mailimi aldım 15 Ocak tarihi için, bir sorum olacaktı. Mülakat randevusunu Ankara konsolosluğunun sayfasına kayıt ettirmemiz mi gerekiyor. https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv bu sayfaya yani.

• @TuttoSPORT
    Neyin nasil etkiliyor oldugundan ziyade belirttigim nokta konsolosluklarin bu sekilde takdir yetkileri oldugudur. Mulakat planlanmasi konusunda da Ankara gibi cok az sayida dosya isleyen konsolosluklar var oldugu icin, KCC’nin mulakatlari planliyor olmasinin bir onemi kalmiyor.

• @ugursway anladım çok tesekkür ederim değerli bilgiler için.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    515k Bakış
    K
    Merhaba son bültenle beraber numaram büyük ihtimalle current olucak. Dosyamı en son Haziran ayında Bangkok'a taşımıştım. Hala orada oldugunu sanıyorum. Pause kararının kalkacağını düşünmüyorum pek o sebeple o kadar masraf yapıp oraya gitme isteğim yok. Dosyamı Ankara'ya aldırmam mantıklı olur mu sizce? Birde numaram current olunca yapmam gereken bir şeyler var mı? Teşekkürler.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k