Merhabalar, 23 Ekim girdiğim mülakatta yurtdışı sabıka belgem kabul görmediği için 221g formu ile pasaportlarımız geri verildi. İdari sürece kaldık. KKTC'den sabıka kaydı alacak tüm Türkiye vatandaşlarına önem arz edecek olan konuya dikkat çekmek isterim. (1999-2003 arasında KKTC'de bulunmuşluğum var.)
Ben KKTC İstanbul Konsolosluğu vasıtasıyla temin etmiştim sabıka belgesini. Temmuz ayında konsolosluğa giderek bir form doldurdum ve damga bedeli olarak 91 TL ödeme yaptım. 1,5 ay sonra Lefkoşa Polis Merkezinden kaydım geldi. Ben de bu cepte diyerek diğer gerekliliklere odaklandım.
Mülakat esnasında belgenin üzerinde pul olması gerektiğini belirttiler. Ben nereden, ne şekilde aldığımı ifade etsem de, konsolosluktan aldığım makbuzu da destekleyici belge olarak göstersem de kabul etmediler. Görüşme yaptığım konsolosluk memuru hanımefendi, travel.state.gov adresinde nasıl olması gerektiği ülkeler bazında var, oradan bakabilirsiniz dedi. Ben de ilgili yeri okuduğumu Kıbrıs'da iki farklı yönetim olduğunu ve state.gov daki yerde adres, telefon vs. Rum tarafı için detaylar olduğunu belirttim.
Bunun üzerinde içeriden başka bir hanımefendi çağrıldı, kendisi Türk'tü, ya da çok iyi Türkçe konuşan Amerikalıydı
Kendisi bize bu belge hep pullu olarak geliyor, siz de öyle almalısınız dedi.
Detay olması için biraz uzattım ama kısacası KKTC den sabıka kaydı alacaksınız üşenmeyin, maliyet hesabı yapmayın, zaman yaratın belgenizi direkt merkeznden alın. Üzerinde pul olması, soğuk damga ve imzalı olması şart. Benim tecrübem bu şekilde.
Ps: Bazı forumdaşlara garip gelmiş olabilir ama maalesef Lefkoşa'dan KKTC dış temsilciliklerine gönderilen sabıka belgelerine pul yapıştırılmıyor. Netice de benim İstanbul Konsolosluğundan aldığım belge de Lefkoşa Polis Merkezinden geliyor ama tek farkla o da pul olup/olmaması...