DV2026 Sohbet Odası
-
@T-C-Kubilay-Dikici Evet altarnatif yönleri araştırmak çok önemli.Bir yere takılı kalmamak gerekli ..
Heyecan konusundada şunu düşünüyorum sadece green card vb. çekilişler değil ! Her alanda insanların heyecanını kaybetmemesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen gün bir arkadaşımla bu söz hakkında konuştuk çok derin ve anlamlı bir cümle " Per aspera ad astra " Anlamı : Zorluklardan Yıldızlara.. :shooting_star: Anlamı benim için çok derin .. Gözlerimi kapattığımda yaşadığım zorluklar aklıma geliyor ve sonra gökyüzüne bakıyorum. Hayat gerçekten bir şekilde devam ediyor. ağlasanda kırılsanda üzülsende sinirlensende bir şekilde devam ediyor. Ümidimizi gerçekten kaybetmemiz gerekli.Bu ülke için henüz çok erken bir şeylerin yola girmesi için .En az bir 30 sene gerekli.. 28 yasında biri olarak ömürüm gittikten sonra bir anlamı yok.. O yüzden ümidimizi asla kaybetmiyoruz. -
@Witch-Lilith zorlukla konusunda senle aynı fikirdeyim ama bütün hayallerimi bir çekilişe bağlamamanın yanlış olduğunu erken fark ettim üniversiteye giderken yanımda oturan bir kızın kitabında bir yazı okumuştum kitabın kapağında yazıyordu ''İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara'' bu yüzden çekiliş çıkmazsa ve vize alamazsam hayal kırıklığına uğramayacağım
-
gene başvurucam umarım diyorum 4 yıldır hadi bakalım
-
Umarım ölmeden önce ve gençliğim bitmeden önce gidip yerleşebilirim :(
-
@laxasca Umudunu ve Ümidini kaybetme ! Elbet bir gün o yıldız kaydığında seninde dileklerin kabul olur :man_fairy:
-
Heyecandan bahsetmişsiniz :beaming_face_with_smiling_eyes:
Bu yaz 20 ye yakın magnum çubuğu biriktirdim çekilişini bekliyorum
Her hafta bir turnuvanın çekilişine katılıyorum(geçen hafta çıktı)
Yılbaşı milli piyangosunda amorti kovalıyorumHepsi aynı derecede heyecan veriyor bana :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hayalleri %2 lik bir şansa bırakmamak lazım hocam
Dünyaya 1 sefer geliyoruz ve hangi ülkede hangi ailede doğacağımızı seçemiyoruz. Hiçbirimizin şartları eşit değil. O yüzden istediğiniz veya yaşamak istediğiniz bir ülke varsa bir yolunu bulup gidin
Dün bir video gördüm afganlar avrupada bir sınır tellerine bildiğiniz alüminyum merdiven dayamışlar geçiyorlardı, acı ama gerçek bir şey söyleyim bizden daha iyi hayat yaşayacaklar.
Bildiğiniz adamlar dünyayı yarım tur dönüyor neredeyse taa sen oradan çık, parise ulaş. Hayret ediyorum bazen :face_with_tears_of_joy:
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Heyecandan bahsetmişsiniz :beaming_face_with_smiling_eyes:
Bu yaz 20 ye yakın magnum çubuğu biriktirdim çekilişini bekliyorum
Her hafta bir turnuvanın çekilişine katılıyorum(geçen hafta çıktı)
Yılbaşı milli piyangosunda amorti kovalıyorumHepsi aynı derecede heyecan veriyor bana :beaming_face_with_smiling_eyes:
sana bir 3-1 arada iyi gelir :grinning_face_with_sweat:
-
@newbie97 Tam olarak ben :D
-
@rnc Onların bile fiyatı uçtu vallahi 10 lu kahve 50-60 lira olur mu ya
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Onların bile fiyatı uçtu vallahi 10 lu kahve 50-60 lira olur mu ya
oldu mu o kadar.? hic bilmiyorum almadigim icin :grinning_face_with_sweat:
-
Selamlar, Green başvurularına sayılı günler kaldı şansımız bol case numberlarımız düşük olmasıyla bu sene itibarıyla 6. başvurumu gerçekleştireceğim şans bu sene mi hep birlikte göreceğiz. bir gün o 'You have been randomly selected.' yazısını göreceğiz pes etmek yok :)
-
Merhabalar dostlar. Deneyimsizim. Burası yeri mi bilmiyorum. Bir sorum var nacizane. Cevaplayabilirseniz memnun olurum.
Doğum yerim kimlikte Aarau/İsviçre yazıyor. Aarau İsviçre'nin Aargau kantonunda. Doğum yeri kısmına kimlikte yazdığı gibi Aarau/İsviçre mi yoksa sadece Aarau mu yoksa Aarau'nun bağlı olduğu kanton olan Aargau mu yazacağım? Şimdiden teşekkür ederim. -
Günaydin :)
-
S aleyküm
Merhaba
Şimdi şöyle başlayayım herkeste Amerikaya gidince bir kurtuluş, tam rahat olma zannetme durumları var. Öyle olmuyor :) olmayacak da. Dünya hayatı meşakkatli. Birşeyi çözünce başka sorunlar seni karşılıyor. Belki eti orada ucuza yer arabayı ucuza alırsın bu açıdan konfor oluşur ama bu tam anlamıyla huzuru buldum rahatladım anlamına gelmiyor. Bu sefer farklı sıkıntılar zuhur edebilir
Niye gitmek istediğimizi iyi belirleyip o şekilde başvuru yapmak gerekiyor. "Tam anlamıyla huzurlu hayat" Orada da olmayacak. Belki buradan daha da mutsuz olabiliriz.
Fikirlerim bunlar. Herkese saygılar
-
@AstamRua Ankara konsolosluğu her sene hangi numaralarda kapatıyor? Bu bilgilere ulaşabileceğim bir yer ya da internet sitesi var mı?
-
Merhabalar, green card mülakatında orduya katılmayı istediğimizi/planladığımızı belirtsek olumlu olarak yansır mı? Şimdilerde mülakatta belli oranda para göstermek gerekiyormuş bu para benim senaryomda epeyce az olcak. Ordu bunu kompanse eder mi?
-
@Blacksocks iyi düşünmek lazım kiralar pahalı ücret düşük ve bürokrasi çok ağır güler yüzlüler selam veriyorlar ama çözüm üretmede yavaşlar bizler cep tel ile herşeyi yaparken orada en ufak problem aşılamaz dağ oluyor sağlam tanıdık ve dil yoksa orada sıfırsınız düzen kurmak kolay değil kursanız bile uzun yıllar refaha ermeden mücadele edeceksiniz ben gittim çok ayrıntıya gerek yok zaten süreci tamamlayan gidip yaşayacak sosyal medyada herkes abd de destan yazıyor aldanmayın beklentinizi yüksek tutmayın kapitalizm göbeği zengin bir ülkede neden homoless çok olur iyi düşünün saygılar
-
Tamamıyla kendi görüşümü paylaşacağım.
Bence green card başvuru standartlarının daratılması gerekmektedir. Beni onaylamayabilirsiniz belki ama bence doğru olan bu.
Örneğin ;
-Pasaportu olmalı,
-Herhangi bir iş tecrübesi yoksa eğitim seviyesi olmalı.
-Belli bir ingilizce seviyesinin olması.
-Green card çıkınca amerikada hayata başlayabileceği kadar bankada parasının olması gibi...Bu gibi basit daraltmalar bile gerçekten gitmek isteyenlerin şansını bir nebze arttırır.
Diğer türlü herkesin başvurması, çıksa dahi gitmeyen insanların oluşturduğu boş kontenjan oranını da arttırıyor.Tabii ben bu Taner olarak düşünüyorum, Amerika bunu düşünmüyor mudur ? Tabii ki de düşünüyordur...
Vardır bir bildikleri diyelim.
Sözlerim yanlış anlaşılmasın lütfen.
-
@tanerkaya ingilizce dışında yazdığınız gereklilikler zaten mülakat öncesi ve sırasında aranıyor. Kimse kimsenin hakkına girmiyor başvuru yaparak, boş kontenjana sebep olmuyor, çünkü dağıtacakları Green Card sayısından çok daha fazla sayıda case number veriliyor, yedek talihli hesabı. Biri onaylanmazsa sonraki onaylanıyor. Sonraki de uygun değilse bir sonraki… yani zaten her şey söylediğiniz, istediğiniz şekilde oluyor. Konsolosluktan farklı tek kriteriniz ingilizce :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum