ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
-
Dikkat edin kaza yapmamak için dikkatli araba kullanın çünkü en büyük bela aylık ödediğiniz sigorta miktarı artıyor inmeside baya sürüyor çok dikkatli olun
-
Destek ve önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Gelişmelerden sizleri de haberdar edeyim. Bu arada kaza sırasında yapılması gerekenler ile ilgili derse iyi çalışmak lazım. Bizimkisi tam Amerika acemiliğine geldi. Oregon tarafında Türkçe konusunda ciddi problemler var. Geçenlerde telefonum çaldı ve açtım. Karşıdaki hanım bana bir şey söyledi ama gerçekten anlayamadım. Yavaş konuşmasını rica ettiğim halde yine anlamadım. Bana Türkçe çevirmen ister misiniz diye sordu. Ben de iyi olur dedim. Sonrasında çevirmen ofisine bağlandık. Müsait çevirmen bekledik. Bekledik bekledik bekledik. Olmadı. Sonra kısmet değilmiş dedik kapattık :) Benim özellikle Houston'da yaşayan Türklerin çektiği videolardan ve yazılardan anladığım kadarıyla oralarda çevirmen sıkıntısı yaşanmadığı yönünde.
Yine konu dağılmadan durum ile ilgili güncellemeleri paylaşayım. Buraya uzun zaman önce gelen Türklerden bir tanesi ile iletişime geçtik. Onlara kaza ile ilgili durumdan bahsetmiştik ve o da bize $2500 kanunundan bahsedip bir de Meksikalı olan kendi ustalarının iletişim bilgilerini vermişti. Ben önce mesaj attım kendisine, ardından geri dönmeyince telefonla aradım. Bana adresini gönderdi. Adresine gidip, hem hasar masrafını, süresini hem de raporlama ve sigorta ile ilgili konularda aklımdaki soruları sordum. Adamı sevdim gerçekten. Bir çıkma kapı bulup, çamurluğu tamir edeceğini ve yaklaşık @knnrn arkadaşımızın da bahsettiği gibi $500 gibi bir rakama bu problemi çözeceğini söyledi. Benim yüzümde güller açtı tabi. Adama sarılacaktım zor tuttum kendimi. Bir önceki kaporta tamir firmasının benim aracımın tüm bilgilerini aldığını ve yüksek bir hasar tespiti yaptığını aktardım. Eğer ben DMV ye gitmezsem, onların bu konuda bir bilgi verip vermeyeceğini sordum. Onlar bilgi vermez, onların amacı masrafı şişirip sigortadan çok para almak dedi. Aynı bizdeki yetkili servislerin durumu yani. Peki bu durumda hasar masrafı çok daha düşük bir rakam çıkıyor, dolayısı ile sigortayı ve dmv yi devreye sokmaya gerek yok değil mi dedim. Tabi ki hiç gerek yok. Durduk yere sigorta primleri vs uçmasın. Zaten yeni almışsın ehliyeti, başın ağrımasın dedi.
Sonuç olarak. O kapıyı bulunca haberleşeceğiz, kapı ve çamurluk onarımı için toplamda 3 gün gibi bir süre araç onda kalacak. Masraf da yaklaşık $500 dolar gibi rakam tutacak. Sağolsun yine bir başka Türk'ün yardımı ile bu sorunu aşabileceğiz gibi görünüyor.
Tekrar destek ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Onarım olunca, tekrar bir son durum güncellemesi yaparım. Yolunuz da farınız da açık olsun.
Edit: İmla
-
Konu ile alakalı şöyle basit bir video çekmiştik...
-
@semavi son videonuz çok yararlı olmuş, dün izledim.
Kazalar hakkında herkese izlemesini tavsiye ederim. -
-
Ekleyelim o zaman :)
-
@semavi Bende bugün gün içinde izledim çok teşekkürler madem konu buraya taşındı bir şey sorayım
-
Bu arkadan çarpıp kaçan şahsı yakalamasaydınız. Nasıl bir işlem olacaktı buradaki gibi çarpıp kaçtı deseniz elinizde de ne plaka ne bir bilgi olmasa nasıl bir yol izlenecekti. Bir de biliyorsunuzdur uzun bir süredir ufak kazalarda Türkiye'de polis gelmesine gerek yok tutanakla halledilebiliyor. Bu işlem polis olmadan halledilemiyor mu. Yada gece birisi arabanıza çarptı zarar verdi kaçtı bu gibi bir durumda neler oluyor.
-
Arabadan inilmemesi gerektiğinden bahsetmişsiniz bu bir kural mı arabada polis çağırıp beklemek mi gerekiyor.
Biraz karışık olduysa kusura bakma :))
-
-
@semavi ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
Arkadaslar...
Bir kac hafta once kotu bir tecrube yasadik. Basimdan gecenleri yazacagim. Eksik gedik olursa ekleyebilir yada duzeltebilirsiniz...
Maalesef duz yolda giderken acemi bir kizimiz uzerimize kirdi sofor tarafi ile ona carparak&surterek gecmek zorunda kaldik... Pozisyon itibariyle %100 suclu oldugu icin, birde camura yatmayacak bir aile oldugu icin sorun yasamadik. Boyle bir durumda kesinlikle polis raporunu tutturun, cunku karsi taraf sonra camur yapabiliyormus... Gerci kizin annesi ve babasi polis cagirmayalim ben size bir claim number actirayim dedi ve actirdi ama o arada poliste geldi ve rapor tuttu....
Muhtemelen kizin ailesinin actirdigi claim'den olsa gerek GEICO firmasi beni aradi, bilgileri aldi ve ilk is gununde arabaya bakarak total lost yani pert karari verdi... Ertesi gunde cekimi getirdiler calistigim yere kladar...
Arabda ciddi bir seyde yoktu aslinda ama ucuz bir araba oldugu icin ve boyle durumlarda yetkili servisten fiyat alinarak kaskoya tutar bildirildigi icin, kasko ugrasmadi ve arabanin degerinden biraz daha fazlasini verdi...
Araba iyi oldugu icin, arabayida geri satinaldim. Cunku 100binde ve 2007 model, bu temizlikte araba bulmam cok zor oluyordu... Bir kac islemden sonra arabayi kullanmaya devam edecegim... Turkiye de olsa onemsemeyecegimiz bir hasar cunku...
Sonuc olarak... Kaza yaptiginizda..... O esnada....
Polisi cagirin, risk almayin
Detayli video ve fotograf cekin... Hem arabalari hem yolu hemde kaza olus acilarini yakalayin...
Polis rapor numarasi verecek, onu saklayin...
Karsi tarafa ehliyet ve sigorta fotolarinizi verin ve sizde onlardan alin....
Kaza esnasinda cekici hizmeti alacaksaniz sigorta firmanizi aramaniz gerekebilir. O kisma vakif degilim... Bizim arabayi polis direk garaja cektirdi cuku...
Kafaniz rahatladiginda sigorta sirketinizi arayacaksiniz.... Baya uzun bir gorusme olacak. Araba da kac kisi var, dogum tarihleri neler vs vs vs
Ben su urunden siparis etmeyi dusunuyorum. Millet olarak ayirmak istemesemde bazi gocmenler kaza durumlarinda ciddi sorun cikartabiliyorlarmis... Bu kameradan takacagim aracima...

Cok gecmis olsun Kadircim, Cana gelmemis buna sukur. Bende gecen gun Koray araba kullanirken dedim kamera lazim aslinda motorsiklet suruculerinin kaskindaki gibi, cunku dedigin gibi hakli veya haksiz hiç fark etmez olayi carptirmaya calisan veya calisacak olan cok insan var disarida ve kamera en guzel onlem. Alip kullanmaya baslainca izlenimlerini bekliyoruz, yani hafizasi ne kadar, nereye kayitlari yapiyor vs.. kalan yorumlari da okumadim gerci postunu gorur gormez sana yazayim dedim. Sen iyisin ama degil mi ?
-
@gizemyavuz92 hanım merhabalar kadir bey kamerayla alakalı bir videosu vardı bir anlatım yapmıştı sanırım gene bir kazada siyahi bir arkadaşla problem yaşadıktan sonra almıştı diye hatırlıyorum :) Tam bir kamera videosu olmasa da ufak bir tanıtım yapmıştı
-
@rüzgar ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@gizemyavuz92 hanım merhabalar kadir bey kamerayla alakalı bir videosu vardı bir anlatım yapmıştı sanırım gene bir kazada siyahi bir arkadaşla problem yaşadıktan sonra almıştı diye hatırlıyorum :) Tam bir kamera videosu olmasa da ufak bir tanıtım yapmıştı
Şimdi videosunu izliyordum, teşekkürler @Rüzgar :)
-
@gizemyavuz92 bunun için vakit harcamaniza gerek yok :) ben alıp takacağım 125 dolar ekleyeceğim fiyat üzerine :)
-
@semavi ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@gizemyavuz92 bunun için vakit harcamadan gerek yok :) ben alıp yakacağım 125 dolar ekleyeceğim fiyat üzerine :)
Hahah valla hayir duamizi alirsin😄 videolarini da izledim Kadir, Allah bi daha karsilastirmasin cok sikinti. Meksikalilarin yaptiklarina benzer durumu bizde CA da yasadik, cok cirkef insanlar bazilari.. neyse :)
-
Ayristirmiyoruz, otekilestirmiyoruz, berikilerstirmiyoruz :D Ama bazen sorun yasanabiliyor tabi :)))))
-
Arkadaşlar Emrah ATEŞ arkadaşımız çok güzel bir video çekmiş
Amerika'da Trafik Cezaları ve Ödeyeceğiniz Ücretler
https://www.youtube.com/watch?v=vXhYy5P6jqs&feature=youtu.be -
Bu ileti silindi! -
ABD’de her ne kadar trafik kurallarına uyum oranı mecburen yüksek olsada her zaman dikkatli olmaya çalışıyorum.
Kendi araç kameramdan bir görüntü. 16.cı saniyede eğer diğer aracın duracağını farzetseydim, bugünlerde bende kaza konusu ile uğraşıyor olacaktım - ki sigorta ile hiç uğraşmak istemem. Ne kadar haklı, ne kadar masrafın ödemesini alacak olsamda uğraş için harcadığım zamanın parasını ödemeyecek nede olsa. Zaman = Para.
Fakat mahallemizdeki ilk sağlam kornayı belki ben çalmışımdır heralde :)Bu tarz bir çok örnek yaşadım.
-
-
@yalta Haklısınız belkide yapmak lazım gerçekten :)
-
@yalta ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@FreeWoRLD hocam aman dikkat ve bolca sabır. Gerçi bir an kendimi yerinize koydum. Ben peşinden basıp onu kenara atardım sanırım :) Ama sizde de hata var, ordan gelirken peş peşe selektörleri yapıştıracaktın atlamasın yola diye Turkish style :)
Turkish style selektor burda yanlis anlasilabilir. Bizdekinin aksine burada selektor buyur sen gec anlamina geliyor :)
-
@yalta ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@FreeWoRLD hocam aman dikkat ve bolca sabır. Gerçi bir an kendimi yerinize koydum. Ben peşinden basıp onu kenara atardım sanırım :) Ama sizde de hata var, ordan gelirken peş peşe selektörleri yapıştıracaktın atlamasın yola diye Turkish style :)
Good luck yazmis :)
Geldikten sonra degistirmemiz gereken çok şey var :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum