Amerika'da Pilot olmak ve Pilotluk okulu
-
Bu başlık biraz hortlasa fena olmaz gibi 🙃
-
@smk selamlar hocam,
Benzer lisans işlemlerini yapacak birilerini bulmam beni sevindirdi öncelikle sürecinizde başarılar diliyorum.
Bende Türkiye’de frozen sahibiyim dar gövdede koşturmacaya devam ediyorum. Size bir kaç sorum olacaktı.- İşlemlere nerde devam ediyorsunuz eyalet şehir vs. olarak?
- Bir süre daha Türkiye de kalmam gerektiği için hemen ABD ye taşınamıyorum. Şu anki aşamanıza kadar, uzaktan veya git-geller ile süreci başlatabilir miyim yoksa temelli geldiğimde mi başlamalıyım sizin fikriniz nedir onu öğrenmek istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum, emniyetli uçuşlar.
-
@fk1864
Merhaba, Toplam saatiniz gerçek uçuş sim hariç 1500 oldu ise https://www.law.cornell.edu/cfr/text/14/61.159CFR 61.159 daki alt gereklilikleri de sağlıyorsanız eğer ABD ye geldiğinizde FAA ATP alacaksınız. Türkiyedekinin frozen olması önemli değil. IACRA sisteminden FAA Foreign verification letter başvurusu yapacaksınız. Letter çıktığında burada herhangi bir ATP kursu ve sizin uçurduğunuz type eğitimi veren bir yer ile konuşacaksınız. 2 haftalık bir sürecin sonunda FAA ATP alacaksınız.
Tavsiyem Amerikaya geldikten sonra , yani LPR statüsünü aldııktan sonra Part 121 veya Part 135 operasyon yapan airline şirketlerine başvurmanız. Şuan ihtiyaçtan dolayı birçok şirket FAA ATP-CTP kursunu ücretsiz veriyor.
Kurs bulma konusunda veya iş bulma konusunda yardımcı olabilirim. Burdan yazarsınız veya DM atarsınız.
Eğer uçuş saatiniz 1500 olmadı ise Türkiyede 1500 saati ve alt gereklilikleri tamamlayıp öyle gelmeye çalışın derim. Eğer FAA ATP alamazsanız yukarda benim izlediğim FAA CPL yolunu izlemeniz gerekir hem maddi hem de manevi açıdan biraz daha zor bir süreç.
başarılar dilerim.
-
@kaptanpilot IR olmadan CFI olunabiliyor mu ?
-
@ismailayaz FAA de mümkün değil maalesef. CFI için IR gerekiyor.
-
Yakinda AI kontrolunda pilotsuz ucuslar gelecek. Bu konuda degisik haberler cikmaya basladi. Hatta US military de bu konuda deneme ucuslari baslamis.
-
Amerika'da pilot olarak çalışmak için green card gerekir mi veya buna yönelik spesifik bir vize türü var mıdır?
-
@RizaB Amerika'da pilot olarak çalışmak için green card yada calisma vizesi gerekir
-
@RizaB Çalışma izni olmadan ABD de pilot olarak çalışmanız zaten mümkün değil. Greencard da çoğu şirketin aradığı bir konu. F1 statüsü ile öğretmen pilotluk mümkün ama tabi ki yasal OPT süresi kadar ancak. Ayrıca seyahat kısıtlamanızın olmaması gerekiyor o yüzden statü değişikliğinde olup seyahat edemeyenler veya iltica ettiği için seyahat edemeyenlerin pilot olarak çalışması neredeyse imkansız.
-
Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum.
Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum