Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @Mehmet-K merhaba tercüman adını mı yoksa tercüman ile geleceğim şeklinde mi belirtmeliyim zahmet olmazsa tercüman bilgisini gönderir misiniz yeni hayatınızda mutluluklar dilerim

• @Mehmet-K Tebrikler Darısı başımıza. Yazınızda dikkatimi çeken bazı noktalar var kasım aralık gibi mailler atmaya baslamıssınız M77 Kodu ile bu kod aslında davanız başka konsolosluktaysa kullanabileceğiniz bir kod ayrıca sizin o tarihlerde dosyanız aktif bile değildi yani aslında süreci KCC ile yapmalıydınız. Zaten dosyanız aktif olduktan sonra aldığınız mail olması gereken buydu.

Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin amacım yazılarınızı okuyarak sizden esinlenip yanlış zamanda mail atıp umutsuzluğa kapılmasın kimse yanlış ise lütfen düzeltin.

Neyseki sonucunda mutlu sona ulaştınız tebrik ederim amerikada başarılar.

• @sevdemimi https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZAhO8TjczbUfXdHLo126Ud-CWlfw9Fak/htmlview

Adim2 yazan kisimdan bahsediyorsaniz ilgili baglanti mevcut burada.

• @10urdmn maalesef bilgim yok

• @onuru
    Apostil yaptırıp daha sonra çeviri yaptırıyorsunuz. Ben de öyle yapıyorum.

• cebrailozC cebrailoz bu başlıktan bahsetti

• @sevdemimi hocam bende tercüman düşünüyorum. Geçen sene 2024 mülakatında bir arkadaş tercumanla girmişti. O tercumanın numarasını almıştım. Mulakat email alırsak bu konuda iletişim halinde olabiliriz.

• Sağlık raporu alırken daha önce ameliyat geçirmiş kişilerden ne gibi belgeler bekliyorlar? Elimde epikriz raporu var sadece, bu yeterli olur mu?

• @siraç ben de internetten araştırdım Almanca bilen tercümanla gitsem olur mu Türkiye gibi Türkçe ingilizce oradada Almanca İngilizce konuşulabilir diye düşündüm.konsolpsluk sitesinde sadece Almanca bilen tercümanlar vardı

• @sevdemimi ben de konsolosluk sitesine bakmaya çalışıyorum ama tercumanlarla ilgili kısma ulaşamadım bir türlü. ama sanırım ingilizce türkçe bilmesi yeterli tercumanın

• @sevdemimi geçen sene mehmet k arkadaşda tercumanla gitmiş. o beraber gittiği tercumanın bilgilerini atmıştı bana

• @siraç bana da atar mısın mesajla

• @ibrahimhalılll bu süreci ben de yaşadım ve bu soruyu daha önce yanıtlamıştım ama bulamamışsınız, tekrar bağlantı vermeye çalışayım.

@demireser, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ozkan-akbulut Benim de DS-260 formlarımızı doldurduktan çocuğum oldu. Mail formatını sorun etmeyin, maile de gerek yok. Immigrant Visa Navigator'de bunun için bir form var. https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/ Bu linke tıklayıp forma bilgileri girin.

Subject kısmında "I Want to Add a Family Member to My Case" işeretleyin,

Question kısmına "I filled out DS-260 form for myself and my family members on DD/MM/YYYY. I would like to request that the lock be unlocked to add our baby born on DD/MM/YYYY to our own forms and to fill out the DS-260 form for the baby." yazın. Ertesi gün size şöyle bir mail gelir.

Sayın başvuru sahibi,
    Lütfen yeni doğan bebeğinizin pasaport bilgilerini dosyanıza ekleyebilmemiz için bize bildirin. Henüz geçerli bir pasaportunuz yoksa lütfen adını ve doğum tarihini mümkün olan en kısa sürede bize gönderin. Daha sonra güncellemeleri yapabilmeniz için formlarınızı açacağız.
    Samimi olarak,
    Göçmen Vize Bölümü

Bebeğin doğum belgesi ve pasaportunu gönderdiğinizde yine şöyle bir mail alırsınız.

Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    Çocuğunuzu dosyanıza ekledik, artık onun için CEAC web sitesi üzerinden DS-260 formunu doldurabilirsiniz.
    Sizin ve eşinizin DS-260 formları da yeniden açıldı. Lütfen formları en kısa zamanda güncelleyin ve yeniden gönderin.
    Samimi olarak,
    Göçmen Vize Birimi
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

Formda eksik veya hatalı başka birşey varsa onları da düzeltirsiniz.

Sürecinizde başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@İlker-Bulak ben epikriz raporunu verdim önemli operasyon değildi sorun olmadı ama ciddi ve sağlığı etkileyen ameliyatsa dr ungan karar verir derim benim düşüncem

• @mehmetizmirli ben o cümleyi arkadaş olarak değiştirdim bu tarz oluşumlar forum kurallarına ters gerekte yok her derdin devası forumda var yanlış anlaşılmasını istemem

• Merhaba Herkese,
    Hong Kong’a dosya taşıyıp vizemizi aldık biz de. Eşim ve ben 23 Temmuz’da Nicholson’da sağlık muayenesi olduk. Daha önce Türkiye’de aşılarımızın çoğunu olmuştuk. Olduğumuz aşılarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yazı alıp tercüme ettirerek aşı kartlarımız ve antikor testlerimizle beraber teslim ettik. Eşime hiç aşı yapılmadı. Bana da sadece Hepatit B ve Tetanoz aşısı yapıldı. Eşime de aşı dozları arasında belli bir zaman olması gerektiğinden Türkiye’de 2. Dozları olabileceğimizi söyledi. Sırasıyla kan testi göz muayenesi röntgen ve doktor kontrolünden geçtikten sonra 4200 HKD ödeyip merkezden çıktık. Raporumuz 1 haftada çıkar diye beklerken 25 Temmuzda whatsapp üzerinden Nicholsondan akciğer grafimin tekrar çekilmesi gerektiğine dair bir mesaj aldım. Hemen gittik ve 410 HKD ödedim ve tekrar röntgen çektiler. Endişelenecek bir şey olmadığını ve raporun mülakat tarihine yetişeceğini belirttiler. 30 Temmuzda da raporumuzu teslim aldık. 6 Ağustos’ta mülakat için konsolosluktaydık. Girişte güvenlik kontrolünden geçtikten sonra evrak teslim kısmına geçtik. Biz mülakatta tercümanımız Aslı Hanımdan destek aldık. (Kendisine ulaşmamızı sağlayan Mehmet Bey’e @mehmetizmirli süreç boyunca desteği için teşekkür ederiz. ) Tüm türkçe belgelerimize çeviri yapmıştık. Adli sicil belgesi e devletten alınmış, diploma (orjinalini ve tercümesini), sağlık raporu, askerlik belgesi, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve tercümesi, Formül A e devletten alınmış,Sgk hizmet dökümü tercümeli ve banka dökümü ing üst yazı olarak teslim ettik. Kişi başı 330 HKD’dan 660 HKD ödedik ve onu da evrakları teslim ettiğimiz beyefendiye verdik. Daha sonra mülakat için beklememizi söylediler. Hemen yan tarafındaki bankodan ismimiz anons edildi. Önce verdiğimiz bilgilerin doğruluğu için yemin ettik. Mülakatta sorulacak sorulardan korkuyorduk ancak en kolay kısmı bu kısımdı. Nerede yaşadığımız, kaç yıldır evli olduğumuz, Amerikada nerede yaşayacağımız, Green Card adresimizle ilgili sorular sorduktan sonra vizemizin onaylandığını söyledi. 2-4 iş günü içerisinde mail atacaklarını söylediler pasaportu teslim almak için. İkinci gün pasaportumuzun hazır olduğunu öğrendik. Güvenlik kapıda ismimiz olmadığı için yukarıdan teyit aldı ve pasaportlarımızla beraber Amerikaya girerken vereceğimiz asla açılmaması gereken sarı zarfımızı aldık.
    Süreç hepimiz için çok zor ve emek isteyen bir süreçti. Başta dosya taşıma sürecine bizi adımlarıyla cesaretlendiren @Demayfo ve @Hanhun her daim bize destek oldukları için çok teşekkür ederiz. Süreç sonuçlanana kadar herkes birbirine çok yardımcı oldu. Böyle bir platform sayesinde bilgi alabildik o yüzden yeşil kart foruma çok teşekkür ederiz. Cesaretinizin ve emeğinizin karşılıksız kalmamasını ve Amerikada şahane hayatlar yaşamamızı diliyoruz.

• Hayırlı olsun tebrikler, Toplam gidiş dönüş konaklama masraflarınız kaç gün konakladınız uçuş masraflar vs için bir rakam aralığı yazabilirmisiniz, Herkesin konakladığı ve gittiği tarihe göre değişecektir illaki ama fikir edinmiş oluruz.

• Bunun için net bir rakam veremem herkesin harcaması farklı olabiliyor. İki kişi için 20 günlük konaklama 40k yol masrafı ucuz bilet bulamazsanız gidiş dönüş 70k kadar çıkmaktadır. Tabi ordaki harcamalarınız size bağlı olarak değişir.

• ⭐⭐

@Deniz-1 merhabalar, vizeniz hayirli olsun. Covid asisi olmusmuydunuz?

• Evet Türkiye’de ocak ayında.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k