Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• @gokhanc DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@Rüzgar @crazycells Çok tşkler cevaplarınız için linkleri inceliyorum. Konu dağılmaması adına crazycells size özelden durumumu bildirsem beni yönlendirebilir misiniz?

ozel mesajlara hizli donemiyorum maalesef, forumdan sonra pek vakit kalmiyor. Birkac gun bekleyin, firsat olunca geri donus yapacagim.

• Ocak ayı :
    Bilinen : 31
    Hissedilen : 65
    😏

• ⭐⭐

şafağimiz bilinen 96 hissedilen 960 :)

• Arkadaşlar herkese Selamlar

130 sayfa okuduktan sonra nihayet dahil olabildim:)

herkesin gönlünden geçenin kabul olması dileğim ile...

• @ilker :)) Aramıza hoş geldiniz..

• bakmayın siz forumun sessiz göründüğüne 153 kişi aktif ki bunların çoğunluğu eminim 2020 adayları.. Hadi bir şeyler yazılsında okuyalım derdinde herkes.. :)

• @cyilmaz sessiz olduğunu sana birisi mi söyledi

• Herkese merhaba,
    forumun tamamını okumamış olsamda epey bir konuyu inceledim şimdiye kadar.
    Şöyle bir sorum var, bilgisi olanlar bilgi verirse sevinirim:

Diyelim ki Türkiye için 5,000 kişilik kontenjan var. Loto çekilişi yapıldı ve bu 5,000 kişi belirlendi, ancak mülakata çağırılan kişilerin diyelim ki 3 te 1 i yani yaklaşık 1650 kişisi konuyu takip etmedi, konsolosluğa gitmedi, yada başka herhangi bir sebepten greencard çıkmasına rağmen işlemlerine başlamadı/devat etmedi.

Sorum; bu 1650 kişilik kontenjan ölüyor mu? yoksa ondan sonraki kişiler çağırılarak bu 1650 kişi sonraki kazananlardan tamamlanıyor mu?

• ⭐⭐

@orhancengizk ondan sonra ki kişiler çağırılıyor zaten de sırf bu nedenden dolayı her yıl kontenjandan daha çok kişiye çıkıyor.

• @lordbolton Cevap için teşekkürler :)

Bu, umutlarımı arttırdı şimdi :)

• @orhancengizk tam olarak nedemek istiyorsunuz bu soruda ben anlamadim :)

• @orhancengizk benim anladigim kadariyla turkiyede 5 bin kisi kazaniyor ve 2 bin kisi sureci takip etmiyor . bu 2 bin kisi ne oluyor ? amerika bu 2 bin kisiyi bekliyor malesef . buna ready deniliyor her an surece dahil olabilir evraklari yolllamak isteyebilir diye . son ana kadar beklendigi icin sureci takip eden evraklari eksiksiz yollayan fakat numarasi yuksek olan arkadaslar konsolosluga cagrilmiyor . gecen sene sadece ben 20 kisi taniyorum green card kazandigi halde konsolosluga cagrilmayan . fakat gel gelelim surecin sonunda amerikanin elinde 2 bin vize kaldi :)) yani aa 2bin vize fazlamiz var dagitalim demediler ..enteresan bir surec :))))

• @yekta naber? Keyifler iyidir umarım. @orhancengizk in sorusu için şöyle bir açıklama yapılabilir.
    -Birincisi Türkiye yada herhangi bir ülkeye ayrılan bir kontenjan yok. Bir ülkeden en fazla 3500 kişi o yıl aileler dahil vize alabilir. Örneğin Türkiye'den 4000 kişi kazanırsa ve herkes gitme isteğinde olursa 3500 den sonrası mülakata çağrılmaz.

• Örneğin Türkiyeden kazanan 2500 üncü kişi gitmedi, onun yerine avrupa bölgesinden başka bir talihliyi sıradan mülakata çağırıyorlar.
      Yani burada en önemli kriter, sıranın gelmesi, sıradan sonra ülke limitini aşmamanız.

• @orhancengizk DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Herkese merhaba,
    forumun tamamını okumamış olsamda epey bir konuyu inceledim şimdiye kadar.
    Şöyle bir sorum var, bilgisi olanlar bilgi verirse sevinirim:

Diyelim ki Türkiye için 5,000 kişilik kontenjan var. Loto çekilişi yapıldı ve bu 5,000 kişi belirlendi, ancak mülakata çağırılan kişilerin diyelim ki 3 te 1 i yani yaklaşık 1650 kişisi konuyu takip etmedi, konsolosluğa gitmedi, yada başka herhangi bir sebepten greencard çıkmasına rağmen işlemlerine başlamadı/devat etmedi.

Sorum; bu 1650 kişilik kontenjan ölüyor mu? yoksa ondan sonraki kişiler çağırılarak bu 1650 kişi sonraki kazananlardan tamamlanıyor mu?

Ulkelere ait boyle kotalar konulmuyor aslinda, yani en az su kadar kisiye vermeliyiz gibisinden...
    Ama tum talihli listesini degerlendirirseniz, o durumda verilmeyen vizeleri baskalari kullansin diye -arkadaslarin da belirttigi gibi- vize sayisindan fazla kisi seciliyor.

• Karışık işler :) yada şöyle düşünün. Yaklaşık binde yedi ile yüzde bir arasında şansınız var.

• Benim okuduğumdan anladığım şu. Yaklaşık 50-60 bin kişi alınıyor her yıl. Ama Amerika süreci tamamlamayanlar ile ilgili bunca zamandır tecrübe ettiğinden 100bin kişiye kazandın diyor ve case id veriyor. İnsanların süreci yürütmesine göre de siz current olabiliyor ya da olamıyorsunuz

• current olma durumu eskiden çok daha yüksek case number lara çıkmaktaydı fakat trump baskısı yüzünden bi kısıtlama ve engel var
    trump green card olayını kaldırıp score bazlı alım yapmak istiyor buda güncel green card çekilişinde çıkıpta case aktif olduğu halde sıra gelmiyor dediğim gibi bu durum trump baskısıyla alakalı şuan

kcc artık mail atıp ön evrak toplayıp randevu açtırıyo bunun sebebide her kazananın case numberini current yapmamak boş yere otomatik randevu verilip gitmeyip gitmek için kesin karar vermiş arkadaşların önü açılması hedeflenmiş ve boş yere konsolosluk yoğunluğu yaşanmasın

işin özü çekilişte çıktınız kazandınız dedi ama konsolosluktan onayı alıp pasaporta green card vizesi vurulana kadar kesin bi süreç değil yani :D o yüzden akışına bırakmak en temizi :D

bütün arkadaşlarımıza çıkması dileklerimle
    herkese başarılar ..

• @onursevgi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

current olma durumu eskiden çok daha yüksek case number lara çıkmaktaydı fakat trump baskısı yüzünden bi kısıtlama ve engel var
    trump green card olayını kaldırıp score bazlı alım yapmak istiyor buda güncel green card çekilişinde çıkıpta case aktif olduğu halde sıra gelmiyor dediğim gibi bu durum trump baskısıyla alakalı şuan

kcc artık mail atıp ön evrak toplayıp randevu açtırıyo bunun sebebide her kazananın case numberini current yapmamak boş yere otomatik randevu verilip gitmeyip gitmek için kesin karar vermiş arkadaşların önü açılması hedeflenmiş ve boş yere konsolosluk yoğunluğu yaşanmasın

işin özü çekilişte çıktınız kazandınız dedi ama konsolosluktan onayı alıp pasaporta green card vizesi vurulana kadar kesin bi süreç değil yani :D o yüzden akışına bırakmak en temizi :D

herkese başarılar ..

onemli olan kac kisinin gorusmeye gittigi ve kac kisinin vize aldigi sayin @onursevgi... Bu sistem degisikliginin temel sebebi bence Trump degil, gelisen teknoloji ve bilisim ile surecte meydana gelen degisiklikler. Nitekim modernized immigrant visa (MIV) adi altinda, Trump'dan once verilen kararlarla butun gocmen vize islemlerini online ve her yerden ulasilabilir hale getirmek istiyorlar. Su an Turkiye'de verilen IR1 gocmen vizeleri de tamamen elektronik ortamda gerceklesiyor.

Dediginiz gibi butun numaralari aktif edip mulakata kimin gelip, kimin gelmeyecegini tahmin etmek yerine; bence de mulakata kesin gidecek kisilere vize ayrilip randevu verilmesi daha makul bir sistem. Gerci siz de bu konuda ayni seyi dusunuyorsunuz ama ben isin Trump'la cok alakali oldugunu dusunmuyorum. Ama Trump'in soyle etkileri olmustur, presidential proclomation ile gocmen vize alamayacak ulkeler tayin ettiginden, bu ulkelere gitmesi gereken vizeleri baska ulkeler alacaktir. Bu da ekstra bir problem yaratmistir KCC icin.

• @crazycells DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@onursevgi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

current olma durumu eskiden çok daha yüksek case number lara çıkmaktaydı fakat trump baskısı yüzünden bi kısıtlama ve engel var

herkese başarılar ..

onemli olan kac kisinin gorusmeye gittigi ve kac kisinin vize aldigi sayin @onursevgi... Bu sistem degisikliginin temel sebebi bence Trump degil, gelisen teknoloji ve bilisim ile surecte meydana gelen degisiklikler. Nitekim modernized immigrant visa (MIV) adi altinda, Trump'dan once verilen kararlarla butun gocmen vize islemlerini online ve her yerden ulasilabilir hale getirmek istiyorlar. Su an Turkiye'de verilen IR1 gocmen vizeleri de tamamen elektronik ortamda gerceklesiyor.

Dediginiz gibi butun numaralari aktif edip mulakata kimin gelip, kimin gelmeyecegini tahmin etmek yerine; bence de mulakata kesin gidecek kisilere vize ayrilip randevu verilmesi daha makul bir sistem. Gerci siz de bu konuda ayni seyi dusunuyorsunuz ama ben isin Trump'la cok alakali oldugunu dusunmuyorum. Ama Trump'in soyle etkileri olmustur, presidential proclomation ile gocmen vize alamayacak ulkeler tayin ettiginden, bu ulkelere gitmesi gereken vizeleri baska ulkeler alacaktir. Bu da ekstra bir problem yaratmistir KCC icin.

göçmen vize alamayacaklar listesini en son güncellediler ve bir çok ülkeyi tekrar verilebilir duruma getirdiler ama sadece kağıt üstünde ve iran için hala engel devam ediyor ve diğer kağıt üstünde kaldırılanlarda devam etmekte buda bizler için daha çok şans yaratıyor.benim trump için söylediklerim ordaki yaşayanların görüp daha çok müdahil olanların söyledikleri yaptıkları çıkarımlar ben olanı yazdım sadece ama kcc konusundaki uygulama güzel mantıklı

saygılarımla

• ⭐⭐

an itibariyle ocagı gömdük safak 94 .üc aylara girdik . Puhaha

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim

26
    0 Oy
    26 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Munisbek-Babayew, içinde söyledi: Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim @muratozbek_91 meraba murat bey sizinle görişebilirmim cevap almak icin sorunuzu foruma yazmaniz gerekiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k