Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
-
Izlemesi bile zevkli ama ben elimi de sekilde kiyma yaparim 😀 ben en iyisi marketlere bi bakiyim belki hayrina cekerler
-
@goodluck hocam dana etinin göbek kısmındaki eti kullanabilirsiniz. Marketlerde etlerin hangi bölgeden kesildikleri yazıyor diye biliyorum
-
@entelman hocam türkiye de esnaf olarak kendinizi gösterip bir iş yeri kurabilirsiniz . Küçük bir market gibi . Oradan bağkurunuz yatar . Zamanı gelince emekli olabilirsiniz
-
Benim de aklıma gecenin bu saatinde soru geldi . Lazım olacağından değil ya
Amerikada 16 yaşında ehliyet alınabiliyor diye öğrendim . Türkiye de ise minimum 18
Şimdi sorum şu . Turkiyeden gittik amerikaya yerleştik . Çocuğum 16 yaşına girer girmez yani yasanın izin verdiği ilk anda ehliyetini alsak ve ehliyeti eline ulaştıktan 1 hafta sonra turkiyeye tatile gelsek çocuk o ehliyet ile aracı kullanabilir mi ? Aynı soruyu emniyet genel müdürlüğüne bilgi edinme talebi olarak soracağım . Malum en erken 15 günde cevap verdiklerinden birde burdan sorayım istedim . Bildiğim kadarı ile amerikan vatandaşları ülkemizde belirli bir süre ehliyetlerini kullanabiliyor ama göçmen olarak kullanılmaya engel var mıdır veya işte turkiyede henüz reşit değil diye yabancı ehliyeti olduğundan dolayı sen kullanamazsın yasak derler mi ? -
@mr-hakan yeni ehliyetlerden önce ki ehliyetler uluslararası olmadığı için geçerli değildi. Türkiye dışında ki herhangi bir ülkeden alınan ehliyet uluslararası olduğu için otomatikman Türkiye de geçerli oluyor. Şimdi ki Türkiye ehliyetleri de aynı statüde olduğu için diğer ülkelerde de geçerli oluyor. Türkiye de trafik polisleri sonuçta ehliyet var mı diye bakıyor sen 16 yaşındasın Türkiye de kullanamazsın diyemezler. Ehliyeti var mı var ona bakarlar. Bu arada Uluslararası ehliyeti olan bir kişi Türkiyeden zaten ehliyet almasına gerek yok.
-
@ayvalik10 hocam emniyete gidip sordum yaş problem değil ehliyet var ise kullanılabiliyormuş.
Yalnız 6 aydan fazla ise ehliyetini turk ehliyetine sınavsız sadece kart ücreti ödeyerek alabiliyorlarmış -
@caglaror bu harita yardımcı olur diye düşündüm. Selamlar...

-
@mr-hakan zaten cevaplanmis ama TR'deki yasalar sayin @ayvalik10 'un dedigi gibi 18 yasinin altini yasaklamiyor, ehliyetsiz araba kullanmayi yasakliyor, eger gecerli ehliyet varsa araba kullanabilirsiniz.
-
@starwars Konuyu bulamadım. Ama harita linkini unuttunuz sanırım?
-
@caglaror evet fark ettim ama tum denemelerime ragmen dosyadan resim yukleyemiyorum. Nasil yapilacagini bulamadim :) url soruyor ama yerel dosyadan url uretemedim. Cok faydali bir harita ilk 5 soyle Dallas+Ft Worth, NY, w. DC, Houston, LA
-
@starwars Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
@caglaror bu harita yardımcı olur diye düşündüm. Selamlar...

image upload sitelerine yukleyip linki paylasabilirsiniz.
-
@crazycells yetişmiş :)
Şaşan navigasyon ve kimyamı düzelteyim. Ev ve interneti de halledince bu konuya döneyim. -
@caglaror biraz geç oldu özür dilerim. @crazycells yardımcı oldu :)
Sivrisinek popülasyonunun en yoğun olan şehirler sıralaması.
bağlantı metni -
Merhaba, Mayıs ayından sonra Vize görüşme gelip yerleşme derken arada bayağı uzun bir süre bulunuyor. Bu sürenizde, eğer bilmiyorsanız ve biraz da kabiliyetiniz varsa şunları öğrenmeniz geldiğinizde maddi ya da yaşamsal açıdan size ek kolaylık sağlayacaktır dediğiniz şeyler varmıdır?
Mesela Araç kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin, Houston'da boyacılık çok tutuyor eliniz yatkınsa geliştirin, X tamirini öğrenin gibi...
Yani 1 seneye yakın bir zaman ve yoğunlaşıldığında çoğu şey öğrenilebilir ama Amerika hatta belki eyalet çapında neler olabilir? -
@omertug hocam x tamiri derken tam olarak ne demek istediniz tamircilik mi bahsetmek istediğiniz
-
@mr-hakan merhaba, X belirsiz nesne :) misal cep telefonu, dikiş makinası, otomobil vb. Arızalanması muhtemel ve tamiri olabilen nesneler. Ticari anlamda olabilir kişisel de olabilir. Etrafta tesisatçı yok öğrenebilirsen güzel iş ya da burada en çok silecekler bozuluyor tamirini öğrenin gibi... Örnekler absürd olabilir ama umarım anlatabilmişimdir.
-
X belirsiz nesne :) misal cep telefonu, dikiş makinası, otomobil vb. Arızalanması muhtemel ve tamiri olabilen nesneler. Ticari anlamda olabilir kişisel de olabilir. Etrafta tesisatçı yok öğrenebilirsen güzel iş ya da burada en çok silecekler bozuluyor tamirini öğrenin gibi... Örnekler absürd olabilir ama umarım anlatabilmişimdir.
Green card çıkarsa süper olacak.makine teknikeriyim gerekirse giyer tulumu teisatçılık yaparım o işin içindeyim.extra lyft,amazon flex,doordash vs vs yapılır.hiç sıkıntı değil.
-
@omertug elektrik ve ev elektroniğini zaten halledebiliyorum . Hatta inşaat halinde elektrik tesisatı da yapabiliyorum . Büyük ihtimalle dental göçükleri de halledebilirim araçlarda motor arızası dışında tüm arızaları ve bakımlarımı burda da kendim yapıyorum . İşsiz kalmam ama bu şekilde usta ihtiyacı olduğunu görmek ciddi anlamda beni motive ediyor.
-
@omertug Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
Merhaba, Mayıs ayından sonra Vize görüşme gelip yerleşme derken arada bayağı uzun bir süre bulunuyor. Bu sürenizde, eğer bilmiyorsanız ve biraz da kabiliyetiniz varsa şunları öğrenmeniz geldiğinizde maddi ya da yaşamsal açıdan size ek kolaylık sağlayacaktır dediğiniz şeyler varmıdır?
Mesela Araç kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin, Houston'da boyacılık çok tutuyor eliniz yatkınsa geliştirin, X tamirini öğrenin gibi...
Yani 1 seneye yakın bir zaman ve yoğunlaşıldığında çoğu şey öğrenilebilir ama Amerika hatta belki eyalet çapında neler olabilir?Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri -
Televizyon ve TV kanalı hizmetleri önerileri alabilir miyim?
Eve Xfinity bağlatmak zorunda kaldım ama içimden xfinity'e ait DirectTV almak gelmedi. Şimdi bir televizyon ve bir tv hizmeti almak istiyorum. IPTV önerileri ile televizyon önerileri alabilir miyim?
Fiyat aralığım 250-450$ maks. cert. refurbished olabilir. Amazon veya bestBuy ok.
Deneyimlerinize dayanarak önerilerinizi alabilir miyim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum