Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.7k 189

• @murat-taskin güvenilirlik açısından söyleceğim bu bankaların üye olduğu bir kuruluş var ve abd makamlarınca denetleniyorlar. Bankacılık öle kafana göre yapılabilen bir iş değil. Ciddi denetlemeler ve gereksinimler var. Türkiyede hortumlanan bankalardan sonra türklerde böle algıların oluşması normal ama o söylediğin kolay işler değil abdde hatta imkansız :) Gerçi türkiyede de imkansız artık. Devletin devlet bankalarınca yaptıkları usülsüzlükleri saymıyorum tabi :) 2000 krizi sonrası ciddi düzenlemeler yapıldı.

• @sadriabi Vodafone u gelmeden önce yurtdışı kullanıma açtırmak gerekiyor mu. Gerek yok dediler ama forumda kullanılamadığına dair şikayetler var.

• "Ama fiziken para yatıramıyorsun."
    "Yani yatırma işlemi ilk etapta fiziken olacak"
    Teşekkürler ama kusura bakmayın burasını anlayamadım.

• @the-black-eagle "Ama fiziken para yatıramıyorsun."
    "Yani yatırma işlemi ilk etapta fiziken olacak"
    Teşekkürler ama kusura bakmayın burasını anlayamadım.

• @the-black-eagle Haklısınız da Wells Fargo bile yaptığı hukuksuz işlemlerden milyonlarca dolar ceza yiyince ister istemez hiç adı duyulmamış banka neler yapar diye düşünüyor insan.

• @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@sadriabi Vodafone u gelmeden önce yurtdışı kullanıma açtırmak gerekiyor mu. Gerek yok dediler ama forumda kullanılamadığına dair şikayetler var.

Malesef gelmeden boyle bir islem yapip yapmadigimi hatirlayamiyorum. 2 sene oldu ben hala boyle kullaniyorum

• @murat-taskin ben yanımda para getirmem getirdiğim de cebimde evimde dursun diyosan discover simple gibi online şubesiz bankalar kullanılabilir diyorum. Ama ben az çok para muhakkak götürülür ve yanında 3te olsa 5te olsa o kadar parayla dolaşmak anlamsız diye şubesi olan bir bankayı tercih ettim dedim. Özeti budur.

• @murat-taskin ilgili bankanın usülsüz işlemlerden ceza yemesi başka bişey senin paranın güvende olması yada garanti edilmesi yani hortumlanmaması başka bişey. Arkadaş bilinmedik banka parama bişey olurmu babında sormuş. Ben de eğer bir banka fiziken açılmışsa zaten sermaye yeterlilik ve denetim altında olma gibi belli bazı kriterleri yerine getirmiş demek istedim. Zaten belli kriterleri ki bayağı ciddi kriterler bunlar yerine getirilmez ise lisans alamazsınız dolayısıyla banka açamazsınız. Dünyada en önemli şey sermaye güvenliğidir :) Hele ki abd gibi capitalist bir ülkede hortumlama imkansız dememin sebebi bıdır :)

• @murat-taskin hatta bu cezalar bile aonuçta denetlendiklerinin kanıtıdır :) Önemli olan banka değil devletin denetim ve güvencesidir. Abd banka konusunda bu tarz şeylerin olabileceği son ülkedir bence.

• @murat-taskin 2 gün sonra arayıp eve geldiler. Gelen kişi şubede çalışanlardan olumlu yönde çok farklıydı. Öyle anlaşılıyor ki TEB şubelerinde çalışanların kalitesi düşük ve sorun da hep onlardan kaynaklanıyor.

• Üzerinde isim yazmayan TEB debit kartların ABD'de kullanılamadığı doğru mu acaba?

• @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

Üzerinde isim yazmayan TEB debit kartların ABD'de kullanılamadığı doğru mu acaba?

Doğru olduğunu sanmıyorum. Burada tüm bankalar yeni hesap açılışında isimsiz kart veriyorlar.

• @knnrn tebin yurtdışında kullanım için böyle bir kısıtı olduğu yönünde birşeyler yazılmıştı isimsiz kart için. Tabi teyit edildi mi bimiyorum kullanım yapılarak ya da bankadan bilgi alınarak.

• @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@knnrn tebin yurtdışında kullanım için böyle bir kısıtı olduğu yönünde birşeyler yazılmıştı isimsiz kart için. Tabi teyit edildi mi bimiyorum kullanım yapılarak ya da bankadan bilgi alınarak.

Bence bu kısıtlama ABD'deki bankadan değil Cepteteb'den kaynaklanıyordur. Ayrıca kartı yurt dışında ilk kullandığınızda genelde bloke oluyor. Çağrı merkezini arayıp açtırmak gerekiyor.

• @the-black-eagle Biz işi garantiye almak için son 5 gün kala acil notuyla arayıp isimli kart istedik. Ama sanırım gerek de kalmayacak. Elden getirip yatırmak ve ardından @knnrn ilk postlarda belirttiği yöntemle kalanı transfer etmek en mantıklısı. Yoksa ATM ile çek çek yatır yapılacak iş değil. Hele kalınan yere yakın şube yoksa.

• @the-black-eagle hocam isimsiz kartlar genelde çipsiz olarak basılıyor. Çipsiz kartların kopyalanması kolay ve kopya olduğunu tespit etmek zor olduğundan yurtdışında kullanımı bddk tarafından önerilmeyen durumda olduğundan ötürü bu şekilde bir cevap almış olabilirsiniz. İşin özü şu ayni bankanın başka bir kartını yurtdışında kullanmış ve banka ödemesini almış veyahut chargeback olayına maruz kalmamışsa isimsiz daha doğrusu çipsiz kartınızı da kullanabilirsiniz.

• @knnrn evet tebin kendi prosedürü diye yazılmıştı. Tabi ben önceden yazılanlardan aklımda kalanları söylüyorum. Konuları olurken görmemiş ya da bulamamış arkadaşlar için.

• @caglaror atm den çek yatır mantıksız diyen bendim :) Hele ki yüklü miktarlar için eziyet. İlk kurulum için gerekli bir miktar parayı yanında götürürsün kalanı swift yaparsın daha mantıklı ve risksiz demiştim. Bu konunun üzerine hepsini nakit götürmek üzerine de yorumlar dönmüştü :)

• @mr-hakan benim deneyimim değil bu. Önceki yazılarda diğer arkadaşların deneyimlerinden hareketle söledim. İsimsiz çipli kart veriliyor tr de bu arada haberin olsun. Çip trde zorunlu artık. Abd çipli sisteme yakın zamanda geçti. Ama @knnrn doğru söylüyor. İlk işlemde her zaman olmasa da genellikle kartlar bloke olur kart kopyalama olaylarına önlem amaçlı. Bankanızı araryıp açtırırsınız genellikle.

• @knnrn TEB debit kartının limiti 550-600 dolara denk geliyor. Ama bu limit BOA ATM sinde arttırılabiliyormuş doğru mu acaba? ATM'de böyle bir işlem yapmak mümkün mü?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k