DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba @EzgiLera
    bende hemen hemen aynı durumdayım, eşim Ukrayna vatandaşı, asıl talihli ben TC vatandaşıyım. bizde Ankara'dan dosyamızı taşımak istiyoruz.
    bu mesajınızdan çıkarım yapmak gerekirse; eşimin imzası ile mi mail atmak gerekir ? ukrayna vatandaşlığım ektedir şuraya taşımak istiyorum vs diye. ?

    eşimin mailine istinaden KCC dosyamızı taşırsa asıl talihli olan ben otomatik olarak dosyamı taşımış oluyorum dogru mudur ?

    sormak istedigim; teknik olarak eşim add applicant olarak eklendi, kendisi asıl talihli olmamasına ragmen KCC'den dosya taşıma istegi yapabilir mi ?


  • @EzgiLera anladım teşekkür ederim. o zaman acil bir durum olursa yedek talihli , eşim adından mail atacağız. Taşıma istiyoruz diye, pasaportunun kimliğini ekleriz. Umarım dediğiniz gibi boş anlarına denk gelir “asıl talihli şu kişidir o bize mail atsın vb” gibi cevap vermezler.


  • Bu sene greencard talihlisiyim ama case number 23 bin. Mülakat yeri olarak Ankara'yı seçersem , sıra gelir mi? Hakkımı kaybeder miyim ? Veya başka nasıl bir yol izleyebilirim?. Teşekkürler.


  • @lumos Evet, ben de fark ettim bu dediğinizi. Mesela ben yurt dışında yaşayan yabancı olarak olarak mülakat yerim Ankara olsa idi, endişem olmazdı, zira yabancılara öncelik veriyorlar sanki. Ancak ben, Türkiye’den başvuru yapıp kazandığım için ve oturumum burada olduğu için yerli olarak algılanıyırum büyük ihtimal. Ama sorun değil, öncelik olmasa da olur, yeter ki, “bu yabancı bunu geriye atın” demesinler de 🙂
    Sıra numaramız o kadar da kötü değil, normal dağılım (yabancı/yerli ayırımı yapmadan) yapsalar, mülakat alırız sanki. Ama dosya taşıma konusunu araştırıyoruz, acil bir durumda sudan çıkmış balık olmayalım diye.

  • ⭐⭐

    @evr42, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba @EzgiLera
    bende hemen hemen aynı durumdayım, eşim Ukrayna vatandaşı, asıl talihli ben TC vatandaşıyım. bizde Ankara'dan dosyamızı taşımak istiyoruz.
    bu mesajınızdan çıkarım yapmak gerekirse; eşimin imzası ile mi mail atmak gerekir ? ukrayna vatandaşlığım ektedir şuraya taşımak istiyorum vs diye. ?

    eşimin mailine istinaden KCC dosyamızı taşırsa asıl talihli olan ben otomatik olarak dosyamı taşımış oluyorum dogru mudur ?

    sormak istedigim; teknik olarak eşim add applicant olarak eklendi, kendisi asıl talihli olmamasına ragmen KCC'den dosya taşıma istegi yapabilir mi ?

    Ben olur ya da olmaz demiyorum aslında, denemekten zarar gelmez diyorum 🙂 En fazla hayır derler 😅

    Name kısmına Önce eşinizin adını soyadını, sonra kendinizinkini yazın. Sizin doğum tarihiniz. Case number. Sonuçta asıl talihli sizsiniz. Ve tavsiyem maili mümkün olduğunca kısa ve basit tutun. “Ukrayna vatandaşlığım ektedir, dosyamı xxx konsolosluğuna taşımak istiyorum.” Böyle bir şey mesela.

    Maile eklemeniz gereken bilgileri doğru yazdığınız sürece hangi mail adresinden yazdığınızın önemi yok. Eşinizin mailinden yazabilirsiniz yani.

    Zaten asıl talihlinin mülakatı planlanmadan öbürleri mülakat alamayacağı için -eğer taşırlarsa- ailecek taşırlar diye düşünüyorum.

    Elinizden gelen her şeyi deneyin, denemekten zarar gelmez.


  • @Berkay-Algül Bu iletide anlatılmış Dv2025 için 1 Ocak 2025 de aktif olacak.👇

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv


  • @ATS16 cevabınız için teşekkürler. aklıma takılan bir şey oldu. "mali yıl başlamasını veya mülakat mailini beklemeksizin" demişsiniz fakat ben bu zamana kadar mülakat maili alana kadar hiç bir işlem yapmayacağımı düşünüyordum. (vize ve eşim için). ben formu submit ettikten sonra konsoloslukla iletişime geçmeden herhangi bir düzenleme yapamıyorum sanıyordum yapıyorsam da formda yaptığım her değişiklik formu doldurma tarihim olarak o günü gösteriyor diye yorumlamıştım. Sonuç olarak ben formu 8 mayısta doldurdum nikahı 2 hazirana çeker ve 5 haziranda add applicant edersem formumun gönderilme tarihi 5 haziran olur ve bizim mülakat tarihinde gecikme yaşanır mı teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera anladım teşekkür ederim. o zaman acil bir durum olursa yedek talihli , eşim adından mail atacağız. Taşıma istiyoruz diye, pasaportunun kimliğini ekleriz. Umarım dediğiniz gibi boş anlarına denk gelir “asıl talihli şu kişidir o bize mail atsın vb” gibi cevap vermezler.

    Yedek demek ne kadar doğru bilmiyorum, asıl talihli vize alamıyorsa kimse alamıyor.

    Mailin içeriğinde de zaten asıl talihlinin bilgilerinin yazması gerekiyor. Bu bilgilerle -verdiğiniz bilgiler doğru olduğu sürece- istediğiniz mail adresinden kcc ile iletişime geçebilirsiniz. Ama dediğim gibi maile ben asıl talihli değilim, eşiyim ama size ulaşıyorum gibi şeyler yazmayın. Kısa ve basit tutun.

    Acil bir durumdan kastınız ne bilmiyorum ama şöyle düşünün, sizinle aynı numarada kazanmış bir 2024 talihlisi hala Ankaradan mülakat almayı bekliyor ve sürecin bitmesine sadece 2 dağıtım daha kaldı.

    Ayrıca şunu da tekrar edeyim, anlattığım şekilde KCC aracılığı ile taşımayı yalnızca numaranız current olmadan önce yapabilirsiniz. Current olduktan sonra eğer konsolosluk isterse taşır, KCC değil.

  • ⭐⭐

    @gorkemuz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ATS16 cevabınız için teşekkürler. aklıma takılan bir şey oldu. "mali yıl başlamasını veya mülakat mailini beklemeksizin" demişsiniz fakat ben bu zamana kadar mülakat maili alana kadar hiç bir işlem yapmayacağımı düşünüyordum. (vize ve eşim için). ben formu submit ettikten sonra konsoloslukla iletişime geçmeden herhangi bir düzenleme yapamıyorum sanıyordum yapıyorsam da formda yaptığım her değişiklik formu doldurma tarihim olarak o günü gösteriyor diye yorumlamıştım. Sonuç olarak ben formu 8 mayısta doldurdum nikahı 2 hazirana çeker ve 5 haziranda add applicant edersem formumun gönderilme tarihi 5 haziran olur ve bizim mülakat tarihinde gecikme yaşanır mı teşekkürler.

    Hayır. Submit tarihiniz ilk gönderip daha sonra re-open yapmadığınız tarih oluyor.

    Örneğin 4 kişilik ailesiniz, hepsini ilk gün submit ettiniz ancak daha sonra 3 kişinin dosyasını açtırıp güncellediniz 1 kişiye dokunmadınız. Bu durumda submit tarihiniz değişmedi. Ama tüm formları açtırırsanız submit tarihi değişir.

    Ds260 doldurma ekranında en erken gördüğünüz submit tarihi yani sizinki. Sonradan eklediğiniz formlar ilk formun tarihini ve tabi submit tarihini değiştirmiyor.

    Takip etmeniz gereken adımları @ATS16 çok iyi açıklamış bence. Tam olarak söylediği gibi yapmanızı öneririm ben de.


  • @gorkemuz arkadaşın yazdığını tam anlamadığınızı düşünerek izninizle ben de anlatma şansımı denemek istiyorum 🙂

    Evlendikten sonra add aplicant yapacağınız site DS260 formunu doldurduğunuz web sitesi. Aşağıdaki fotoğrafta bir ana başvuran var (siz), bir de evlendikten sonra accompany (eşinizi) ekleyeceksiniz.

    deb843de-7dfc-4662-9f2f-f94f8cc9b5eb-image.png

    Sonrasında mülakat maili alana kadar bekleyeceksiniz. Mailiniz geldikten sonra şu siteden "I want to add a family member" diyerek, formunuzdaki kişiyi kendi dosyanız içerisine ekletmiş olacaksınız.


  • @gorkemuz aşağıdaki linkteki deneyimi okumanızı ve @gucarslan’ın cevabını da okumanız yararınıza olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/287490

    Siz hali hazırda bekar olarak submit etmişsiniz, hem CN numaranız küçük hem de erken submit. Bu nedenle burada sıkıntı yok olası Ankara’nın mülakat dağıtımında CN sırası veya DS260 form doldurma tarihine göre çağırma senaryoları doğrultusunda.

    1-Nikahınızı Temmuz’da planladığınız gibi gerçekleştirin lütfen
    2-Eşiniz hanımefendinin (mesajı yazan sizi Görkem Bey olarak düşünerek yazıyorum bu mesajı) yeni pasaportunu çıkartın
    3-Akabinde hanımefendi eşinizin yeni pasaportundaki bilgilere göre DS260 formu doldurduğunuz yerde add applicant olarak eşiniz hanımefendi içinde bir form dolduracaksınız
    4-Mülakat e-maili aldıktan sonra Ankara konsolosluk ile irtibata geçerek (evlilik cüzdanı, aile vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlikleriniz ile beraber) kendi dosyanızı açtırın ve eşinizi dosyanıza ekleyin.
    5-Mülakat dağıtım emailinizi bekleyeceksiniz, sağlık kontrolü ve evrak teminleri sonrası mülakata gireceksiniz.

    Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin. Bol şans


  • @DenizMaths teşekkür ediyorum, forumdan daha fazla faydalanmak ve faydalandırabilmek için sürecinizi imzanıza taşımanızı tavsiye ederim. Herkese süreçleri boyunca başarı ve bol şans diliyorum.


  • @Vildan-0 @EzgiLera @ATS16 hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldu gerçekten.


  • @deebee
    Tesekkurler hocam, simdi oldu.


  • @EzgiLera Ankara’nın durumu gerçekten iç açıcı değil dediğiniz gibi. Ben, Ankara’nın geçen yıllardaki verilerini inceledim, örneğin 2023 yılında EU’da toplam 504 kişiye green card vizesi vermiş. Bir yılda 504 kişi 😞
    Doğru değil mi Ezgi hanım? Yani ben grafiği yanlış okumamışım ve gerçekten de, 2023’te sadece 504 kişiye vize vermişler.

    Bir de çok meşkul ettiysem mahzur görün, şunu anlamak isterim, örneğim, DV2025 için eylül ayında, cut off 6.000 oldu, 6.000 CN olan talihlilerin hepsine mülakat maili gitmiyor doğal olarak, peki mülakat maili gidenleri nasıl belirliyorlar? Bu da mı kura ile belirleniyor?


  • Arkadaşlar merhaba hiç bir yerde bu konuya dair bilgi bulamadım!!! 😔
    ds260 formu dolduracağım. Üzerime kayıtlı telefon numarası yok. kullandığım numara abime kayıtlı. Bu durum sorun yaratır mı? ne yapmamı önerirsiniz Lütfen bilgisi olan yanıt versin🙏🏼🙏🏼


  • @ayskrs Merhabalar, sayın @gucarslan 'ın bir önceki iletinize verdiği cevaba istinaden imza kısmınızda henüz bir değişiklik yok. Lütfen öncelikle Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Aksi halde cevap alamazsınız. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.


  • @Can355 Merhabalar, öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Aksi halde cevap alamazsınız. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.


  • @antonio Merhabalar, baktığınız grafikteki 504 sayısı kişi değil dosya sayısını göstermekte. Tablonun alt kısmında bulunan açıklamayı okuyunca daha anlaşılır olacaktır. Tabi bu durum ''iç açıcı değil'' kısmını değiştirmiyor, o konuda haklısınız.
    Diğer konu ise DV2022 sürecinde öncelik olarak DS-260 formunun doldurulması ve CN numarasının sırası şeklinde ilerledi süreç. Mülakat planlamasında ek bir kura politikası yok, Cn numarasının sırasına istinaden ilerliyor süreç.

  • ⭐⭐

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Ankara’nın durumu gerçekten iç açıcı değil dediğiniz gibi. Ben, Ankara’nın geçen yıllardaki verilerini inceledim, örneğin 2023 yılında EU’da toplam 504 kişiye green card vizesi vermiş. Bir yılda 504 kişi 😞
    Doğru değil mi Ezgi hanım? Yani ben grafiği yanlış okumamışım ve gerçekten de, 2023’te sadece 504 kişiye vize vermişler.

    Bir de çok meşkul ettiysem mahzur görün, şunu anlamak isterim, örneğim, DV2025 için eylül ayında, cut off 6.000 oldu, 6.000 CN olan talihlilerin hepsine mülakat maili gitmiyor doğal olarak, peki mülakat maili gidenleri nasıl belirliyorlar? Bu da mı kura ile belirleniyor?

    Kime mülakat verecekleri belli olmadığı gibi mülakat verip vermeyecekleri de belli olmuyor. Bazı aylarda hiç mülakat gelmiyor. Belki de canları çalışmak istemiyordur? Ama en büyük sorun DV vizelerinde.

    Sebebi ne olursa olsun her geçen gün daha kötüye giden bir durum var Ankara’da. Dünyada ise tam tersi. 2023’te resmen tüm dünyada 55bin üzerinde vize dağıtıldı ve vizeler bittiği için süreç bitti. Dünya rekor sayıda vize verirken Ankara da kendi rekorunu kırıyor her sene ama tersten.

    O yüzden ne kadar erken hareket ederseniz o kadar iyi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum