DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emirhandimen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar arkadaşlar ankarada gireceğim bende sıralamam iyi mi sizce?
    Dosya Numarası: 2025EU62XX
    DS-260 Gönderimi: 15/05/2024
    Sağlık Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy
    Vize Onayı: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD İlk Giriş: gg/aa/yyyy

    hocam selamlar, benim numaramda 58XX lerde fakat alternatif yollar arastirmaya basladim. dv24 basligina bakarsaniz ankaraya guvenmek pek saglikli olmadigini goreceksiniz. suanda 53xx e kadar mulakat verdi ve son 2 ay kaldi.ek olarak kalan vizelerin yetip yetmeyecegi konusuda ayri bir konu.dv25 in dinamikleriyle ayni olacak diye bir sey soz konusu degil fakat en azindan pisman olmamak icin her yolu denemekte fayda olacagini dusunuyorum.


  • Arkadaşlar formu dolduruyorum ama şurada takıldım .
    Meslek kısmında

    “Does this job require at least 2 years of training or experience? “

    Ben mimarim ve bu benim ilk iş deneyimim.Soruya evet mi hayır mı demem gerekiyor?Evet yazarsam tarih istiyor ne yapmalıyım ?

    Eğitim kısmında lisans olduğunu yazdım ama burayı anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏


  • 10xx case numbera sahibim ve çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından 3-4 gün sonra DS260 formunu doldurdum. Tahmini olarak mülakat için bilgi gelecek olursa sizce ne zaman olur? 100x diyeyim hatta case number olarak.

  • ⭐⭐⭐

    @pnarr Hayir diyebilirsiniz.


  • merhabalar, aklima takilan bir soruyu sormak istiyorum. diyelim ki elimizde schengen veya bir ulkenin turist vizesi mevcut. cn miz current olmadan kcc mail atip ilgili ulkenin konsolosluguna tasimak icin iletisime gectik ve olumlu sonuclandi. ilgili ulkede ki bulunan konsolosluk sunu diyebilir mi, senin burada oturma iznin vs birseyin yok o yuzden ben bakamiyorum.yoksa direkt olarak kcc den geldigi icin islemi yaparlar mi? tesekkurler simdiden.


  • @ahmeterol1912 Evet, No demelisiniz. Work and Travel vizesi 2 yıl kuralına tabi değildir. 2 yıl kuralına tabi olan J vizesi stajyerlik için yapılan 1 yıl süreli internship vizesidir. Siz No diyip geçeceksiniz.


  • @Bluey öncelikle sürecinizde bol şans.

    Hali hazırda göçmen vizesi başvurusu doldurduğunuz için (DS260), kendi çabanız veya otomatik bot programlar ile mülakat tarihini öne çekebilme ihtimali olan olası ABD B1/B2 başvurunuz muhtemelen konsolosluk tarafından reddedilecektir. Tabi takdir sizin maddi tarafı sizi yormayacaksa ve iyi bir planlama ile konsolosu ikna edebilirseniz alma ihtimaliniz de olabilir. Başarılı olursanız iş ve maddi durumunuz izin verirse AOS ihtimalini masaya koyabilirsiniz.

    Dosya taşıma ile ilgili DV23’de Viyana-Muscat-Hong Kong ve DV24’de şimdiye kadar sadece Viyana kabul etti dosya taşımayı. Bu konsoloslukların DV25’de kabul edecekleri anlamına gelmez, başka taşıma kabul eden konsolosluk da çıkabilir, tamamen şans bence.

    Yeşil pasaportunuz olduğu için Schengen ile girilebilen bir ülkeden dosya taşıma onayı almanız halinde Schengen vizesi alma stresi yaşamayacaksınızdır. Turistik vize/sonradan edinilmiş oturum ile dosya taşıyabilen iki talihli oldu DV24’de, birisi yılbaşı tatili için gideceği Kanada için önceden turistik vize aldığı için cut off olmadan yaptığı dosya taşıma talebi ile Montreal’e taşıdı, diğeri de Karadağ’da aldığı oturum izni ile Belgrad’a taşıdı diye hatırlıyorum (bu Karadağ oturumu ile taşıyandan %100 emin değilim, arama tuşunu kullanmanızda fayda var). Bu örneklerin haricinde DV kazananı olduğunu öğrendikten sonra farklı bir yolla oturum alarak dosya taşıyabileni hatırlayamadım DV24 sürecinde, varsa diğer forum kullanıcıları hatırlatma yapacaktır. Kolaylıklar diliyorum…


  • @pnarr
    Selamlar, bu soruya evet diyerek deneyim kısmına okul bilgilerinizi girebilirsiniz. Sonuçta eğitim alt yapınız sayesinde o mesleği icra etmektesiniz. Hayır seçeneği ile ilerleyip submit ettiyseniz de sorun değil, bunu düzeltmek için formunuzu açtırma girişiminde bulunmayınız.


  • @pnarr
    Merhabalar, bu linkteki daha önce vermiş olduğum cevabı kontrol edebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/568

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • ⭐⭐

    @siraç, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi akşamlar.
    Kendim için ds260 formunu doldururken mülakada nerede gireceksiniz kısmının çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum ama eşim ve çocuklarım için doldurulken onlarda o kısmı gördüm.
    Şimdi sorum şu. Kendim için doldurulken mülakata nerde gireceksiniz kısmını es geçmiş olma ihtimalim var mı yoksa otomatikman Ankara mı seçildi?

    Pas geçebileceğiniz bir soru değil, muhtemelen seçmişsinizdir ama dikkat etmemişsinizdir. Submitlediğiniz forma bakın. Orada görebiliyor olmanız lazım.

  • ⭐⭐

    @Bluey Hali hazırda göçmenlik niyetinizi bildirdiğiniz için Amerika’dan turist vizesi almanız pek olası değil. Ama bir ihtimal alabilirseniz sürece direkt Amerika’da Aos ile devam etmenizi tavsiye ederim.

    Eğer düzgün mülakat veren herhangi bir ülkeden oturum alma şansınız var ise bu ihtimali önceliklendirin. Çünkü oturum izniniz olursa current bile olmadan dosyanızı kcc aracılığı ile taşıyabilirsiniz.

    Eğer hiçbir yerden oturum alamıyor iseniz konsolosluklara rica minnet dosyanızı taşıma isteğinizi yazabilirsiniz ancak kabul edip etmemek tamamen onların takdiri. Son birkaç yıldır Viyana bu şekilde kabul etti ancak herkesi kabul etmediler. Bu şekilde kabul ettikleri dosyaları neye göre kabul ediyorlar bilmiyorum ama muhtemelen önce kendi yoğunluklarına bağlı bir durumdur. O yüzden bu ihtimal en şansa kalmış ihtimal diyebiliriz.

    Ankara ise bence beklemenize bile gerek yok çünkü her geçen sene daha da az mülakat veriyorlar ama kafalarına bir şey dank eder de bir anda her şey güllük gülistanlık olursa diye sadece ilk bültene ve ilk mülakatlara bakmanız yeterli olur. Balık baştan kokar.


  • @gucarslan merhabalar, doğum günüm 4 Mart yani 04.03 fakat amerika sistemine göre MM/DD/YYYY olduğu için bi anlık yine 04.03 olarak girmişim, giriş yapamıyordum sonra acaba?? Dedim nisan 3 olarak giriş yapmayı denediğimde sistem içeri attı beni öyle fark ettim hocam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doganyilmazz21 anneniz vize almayacağı için bunun bir önemi yok, o şekilde kalabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkbest sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrt01 merhaba,
    daha bu başlığın 3. iletisinde sorduğunuz sorunun cevabını vermiş olmamıza rağmen bunu okumaktan imtina etmenizi anlam veremiyorum.
    ayrıca, forumda bulamadığınız tam olarak ne var da farklı bir platformda iletişim kurma çabanız bulunmakta.
    siz bu mesajı okuduktan sonra sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştıracağım.
    çünkü forum kurallarına uymak yerine, ısrarla bu konuda aykırı hareket ediyorsunuz.
    bu durumda size destek olamayız, sürecinizde bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emirhandimen değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Extuin sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turgutyigit gözünüz aydın.. formda doğum tarihinizi doğru giriş yapıp o şekilde ilerleyin.


  • @gucarslan Öncelikle vaktinizi ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim, mülakat esnasında sorun teşkil eder mi acaba yoksa sadece DS-260 formunu mu baz alıyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turgutyigit hiçbir sorun olmaz, merak etmeyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum