Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.6k 874

• @JesusLord nasıl olsa olmaz diye Almanya yı hiç denemedim, 10000 euro ya işçi götürüyorlardı güvenemedim, iş kalıcak yer hepsi dahil, yapıcak bişey yok, aslında çok şey varda ortam müsait değil.

• @SYTSNGR Fırsat Kartı için Puan Dağılımı

Temel Şart: A1 seviyesinde Almanca veya B2 seviyesinde İngilizce bilgisi ve köken ülkenin kurallarına göre en az iki yıllık mesleki eğitim. Ayrıca, yeterli mali kaynağa sahip olmanız gerekmektedir. Bu, haftada 20 saate kadar olan bir yan iş için iş sözleşmesi ile kanıtlanabilir.

4 Puan: Yabancı bir mesleki derecenin kısmi tanınması veya düzenlenmiş bir mesleği icra etme izni (örneğin, eğitmen, hemşire veya mühendis) için verilir. Bu kriterleri az sayıda başvuran karşılar.

3 Puan: Geleneksel meslekte beş yıl (son yedi yıl içinde) iş deneyimi ve köken ülkenin kurallarına göre önceki iki yıllık bir mesleki eğitim için verilir. Alternatif olarak, B2 dil seviyesinde iyi Almanca bilgisi için de 3 puan alabilirsiniz.

2 Puan: İki yıllık iş deneyimi ve önceki mesleki eğitim (son beş yıl içinde) için verilir. 35 yaşından küçükseniz, ayrıca 2 puan alırsınız. Ayrıca, B1 seviyesinde yeterli Almanca bilgisi 2 puanla değerlendirilir.

1 Puan: 40 yaşından küçük olan başvuranlar için ve Almanya’da geçirilen önceki bir konaklama (en az altı ay) için verilir. Bu, belgelerle kanıtlanmalıdır ve turistik konaklamalar bu süreye dahil edilmez. İyi derecede İngilizce bilgisi (C1) için veya eşinizle birlikte Fırsat Kartı için başvurduğunuzda veya Eleman açığı olan mesleklerdeki tamamlanmış mesleki eğitim için de 1 puan alırsınız.

• ⭐⭐⭐

Bu alamanya da bizim işverenlere çekmiş. Yok tecrübe de tecrübe. Utanmasalar 25 yaş altı 10 yıllık deneyim arayacaklar.

Püü yazıklar olsun

• ⭐⭐

evet dv lotery gibi değildir ama şartları sağlayanlar için alternatif

• Bende çok baktım fırsat kartı muhabbetine kendi mesleğimden konuşmam gerekirse B1-B2 falanda kurtarmıyor en az C seviyesinde konuşmak gerekiyor yoksa mühendislik alanında teknik konuşamadıktan sonra iş verenler iş vermiyor, hatta bir süre Almanca çalıştım aşırı zor geldi tek tek kelime çalış gramer vs. kafadan sildim belki dil okuluyla gidip 1 yıl orada kurs aldıktan sonra devam edilebilir onda da bayağı maliyet gerekiyor.

• @justozkan İş işverenlerde bitiyor ve fakat onlarda Türkiyedeki işverenler gibi tecrübe istiyorlar, dil istiyorlar dil konusunda bence kimisi haklı kimisi haksız.

• @Birgariphayat
    Maalesef o gün bizde zor zamanlar yaşadık.

Fakat sizin durumunuz daha zormuş.

O günün öncesinde kaliforniya hayaliyle uyuyup uyanıyordum.

O günden sonra yurtdışı ile ilgili hiçbir şey beni heyecanlandırmıyor.

Zaten yaş yolun yarısını geçti.

Siz gençsiniz , ben her gördüğüm insana çekilişe katılın dedim çoğu dinlemedi.

O günden önce aklımdaki şarkı cartoon levi on and on idi.

O günden sonraki şarkı ise bizden geçti hani yol görünürde gitmezsin öyle.

Uzun yollarda dolaşmak ,rüzgarı hissedip gün batımında gitmek hayalinden , otur oturduğun yerde ne işin var durumuna geldim.

• Silindi.

• @Murat-4 Yapma 🥹 kazanamadık zaten bir de san fransisco atma …

• iyi geceler güzel bir güne uyanmak dilegi ile :^)

• Silindi.

• @Mesut-Hakyemez Benim de arkadaşlarım var çok yurtdışına gitmek istiyordu biri. O kadar hatırlattım başvur başvur diye zahmet edip başvurmadı bile. En sonunda ben vicdan yaptım dedim at fotoğrafını bilgilerini ben başvurayım dedim son 5 dk kala attı resim hata verdi başvuruyu gönderemedim. Bazı insanların cidden nasibinde olmuyor böyle şeyler

Bir diğer arkadaşıma da zorla başvuru yaptırmıştım bu sene yine başvurmadı o kadar başvur dememe rağmen. Diyor çıksa da gitmem kpss çalışıyorum. Ne dersin ki

• @newbie97

Artık şaşırmıyorum.

Market çalışanı bir tanıdığa başvur dedim yapmadı.

Hergün düzenlediği ürünlerin resmini çekip marketin whatsapp grubuna atıyor.

Bölge sorunlusu şöyle diyormuş rafları düzenleyip resim atmayan işi bıraksın.

Ben buna 2 yıldır başvur dedim.

Sonra her şeyden şikayet ediyorlar.

Bu saatten sonra umrumda değil.

Kendi düşen ağlamaz.

Bir de kamuda memur olan biri iltica etmiş.

Newyork'tan resim atıyor elemanın keyfi yerinde.

Ne desek boş. Bu millet birlik olmaz , iflahta olmaz.

• @newbie97

Sene 2017 ' de çalıştığım işyerindeki mühendise greencard a başvur demiştim.

Sonra her gün buna soruyordum başvurdun mu diye .

Cevabı şu oldu: Derbi maçı vardı unutmuşum dedi.

Sonra da yalap şalap başvurdum dedi.

Bende , Sen bu kafayla gidersen hayattan daha çok gol yersin dedim.

O zamanlar detaylı araştırmadığım için sadece üniversite mezunları başvuruyor sanıyordum.

İşte yaptığım basit bir hata beni bu hallere düşürdü.

Hem geç hem de güç oldu.

• @Mesut-Hakyemez biz geleceği düşünerek hareket ediyoruz. onlar ise daima bugünü düşünerek hareket ediyorlar. bugüne göre yaşamak insana defalarca hata yaptırır.

• Bu ileti silindi!

• @Mesut-Hakyemez Ben başvuruyu ücretli sanıyordum yoksa 18 imde başlardım başvurmaya.

Bu sene kimseye demeyeceğim başvur diye, sosyal medyada felan çok sözedilmezse belki daha da düşer başvuran sayısı

• @Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc 2021 yılında olanlar büyük bişey değildi sadece yasama sevincimi kaybetmiştim asıl olay bundan sonra başlamıştı.Hayat her zaman ki gibi güllük gülistanlıktı hiçbir problem yok gibiydi sonra 12 yaşındaki kardeşim de bazı sağlık problemleri seyir gösterdi sebepsiz yere bayilmaya başladı.Apar topar hastaneye götürdük epilepsi tanısı konmuştu ve bu beni çok üzmüştü derin derin bundan sonra ne olacağını düşünüyordum.Sonra o felaket başımıza geldi,deprem.Teyzemler de bizdeydi annem,babam iki kardeşim,ben,teyzem ve kuzenim bizim evdeydik.Ben oturduğum yerden(sebebini hatirlamiyorum) ayağa kalkmıştım sonra bir ses geldi televizyon başıma uçtu ve gözüme perde indi her yer karanlik olmuştu.Sonra başımıza taşlar yağmaya başladı fay hatti evimizin tam altından geçiyordu ve evi sallamak kenara dursun tam anlamıyla patlatmıştı.Kardeşimin biri kolumun altina düşmüştü diğeri evin diğer ucunda bazen çığlıkları geliyordu.Telefon elimde olduğu için arayabildigimi aradim tabi başta şebekeler yoktu sonradan geldi.Herkes çığlık atıyordu kardesim elimin altında boğuluyordu ve bir süre sonra can verdi.Ben çığlık attim ağladım ama elden bişey gelmiyordu.6 saatin sonunda yardima geldiler ve bizi çıkardılar ben,annem,babam ve kuzenlerim sağ çıktık (kiz kuzenim yolda vefat etti)beni surukleyerek götürdüler arabaya benim böbrekler ve akciğer gitmişti 1 ay hastanede yattim o an olanların farkında değildim çıkınca ah dedim.Onları cok özlüyorum ama elimden bişey gelmiyor.Ha beni hayata bağlayan bişey isterdim mesela bir kız çocuğum olsun ama bu acıya dayanmak istemiyorum artik.

Hocam inan ne diyecegimi bilemiyorum... Yani sevdigin birilerini kaybetmek tarif edilemez.. Ben sevdiklerime aşiri önem veriyorum kaybettigimde ise aklimdan hiçbir zaman çikmiyor.
    Sevdigim kuşum vardi hala oturur zaman zaman üzülürüm aradan 7 yil geçmesine ragmen... Belki de sorun bendedir kim bilir...
    Hayat böyle işte 1 dakika önce gülerken 1 dakika sonra agliyabiliyoruz. Herşey basit miş gibi görünüyor ama malesef öyle olmuyor.
    Ne yapalim? yaşamaya çalişiyoruz... Gidenler malesef geri gelmiyor keşke geri gelse..
    Sabredemiyorsun hayat çekilmez oluyor bununla yaşamaya çalişiyorsun... artik nereye kadar yaşiyabilir isen...

• ⭐⭐⭐

Sahi bizim forumdan niye kazanan çıkmıyor 2 senedir bu olayı çözmemiz lazım :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @newbie97

Virginia'da yaşayan bir tanıdığım var.

Ara ara memlekete gelir ona desem bir yol göster diye uğraşacağını sanmıyorum.

Kendisiyle yüz yüze hiç görüşmedim.

Bu zamana kadar ondan bir şey istemedim , istememde.

Irkı lazım değil elemanın biri şöyle bir şey demişti: Ben memlekete gidecek ev yapacak , olmadı ben avustralya ya gidecek. Akrabalar çağırıyor.

Yine "birlik" olmanın önemini daha iyi anlıyoruz.

Anlayacağınız "bireysel " olarak başarmak zorundayız.

Bende sizin gibi düşünüyorum , uğraşmam artık.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k