Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.7k 874

  • @obrimabi, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @JesusLord Bu durumda mükerrer başvuru yaparsak farkedilmeyecek ve şansımızı arttırmış hatta garantilemiş olacağız. Farklı renk t-shirt ve farklı saç sakal kombinasyonlarıyla 10-15 adet başvuru yapıp denemek isteyen cengaverler neticeye ulaşabilirler mi acaba? Bir arkadaş soruyor da...

    Bu sefer tutsa bile mülakatta elenirsin çünkü isim bilgin ve diğer bilgilerin uyuşmadığı için ama sadece gc kazanım sayfasını görebilirsin


  • @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Sayaç yok , bekleyecek başka bişey yok , heyecan bitti , bu ne biçim pazar günü be 😒

    en azından başvuru tarihinin sayacı falan mı konulsa diyorum


  • @JesusLord, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @JesusLord Neyi farklı yapıyorlar acep belirgin bir şey vardır gece tam 00:00 da başvurmak gibi

    İnan ki o manyaklığıda yaptım bir zamanlar tek tek çıkan kişilere hangi zaman diliminde başvurduğunu sordum ortalama çıkartmak için :) ABD bilse halime acıyıp gel derdi😆

    Ben 2 senedir başvurunun açıldığı ilk gün ve ilk dakikalar yapıyorum. Sanki ABD diyecek ki ''Bu herif çok istekli alalım bunu''. Belki de şöyle düşünüyordur; ''Bu kadar telaşlıysa kesin TR'de bir halt yemiştir almayın bunu!'' 😀


  • @JesusLord muhtemelen aynı doğumlu ve aynı isim soyisim olan kayıtların hepsini drop ediyorlar diye düşünüyorum


  • Herkes offline bu çok koydu bana


  • @obrimabi, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Sayaç yok , bekleyecek başka bişey yok , heyecan bitti , bu ne biçim pazar günü be 😒

    en azından başvuru tarihinin sayacı falan mı konulsa diyorum

    adminim yapabilir miyiz @admin

  • ⭐⭐

    @Cycraft, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @Chromium, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Meksika üzerinden ABD'ye geçebilecek kadar cesaretim olsaydı da çekilişten medet ummasaydım..

    aynısı, arkadaşlarım gitti öyle ben çekindim şuan hepsi araba çekmiş altına

    O sınırı kaçak geçmeye cesaret edemem. Cesaret edebilen başarırsa karşılığını alıyor işte.

  • ⭐⭐

    @newbie97 Uçak biletine gerek yok ama bir plan sunmanız gerekeceği için ücretsiz rezervasyonlu bir yer ayarlayıp onu sunabilirsin. Tutarsızlık olmayacak şekilde tarihleri ve senaryoyu belirlemeniz gerekiyor. Hatta ilk başvuru ise bir danışmanla ilerlemeni tavsiye ederim.


  • @Chromium Ustam ya geçemezsek sonrasında yasal bir şekilde de gidemeyiz ona çok korkuyorum


  • Yavaştan yerimizi alalım
    İlk başvurusu en çok etkileyen oluyormuş insanı sanki kesin bana çıkar düşüncesinde oluyor insan


  • Green karta başvuranlara turist vizesini zor veriyorlar diye biliyorum umarım yanılıyorumdur, bunun hakkında bilgisi olan var mı ?


  • Bu sene de olmadı, DV2026 için buradan REZ alalım bakalım. İnşallah gerçekten çok isteyen ve hakkını verecek olanlara çıkmıştır, 2026 için de inşallah gerçekten çok isteyen ve hakkını verecek olanlara çıkar. Bize durmak yok, mücadeleye devam


  • Youtube'da Evrim Ağacı adında bir kanal var. İstatistik ile ilgili uzun bir videosu vardı bulabilirsem atarım. İstatistik bir bilimdir. bence mantık şöyle;

    Greencard a başvuranlar genellikle ABD ile ilgili ya hayatının bir noktasında kesişmiş, ya orada bulunmuş ya da bir şekilde bağı olan insanlar. Algıda seçicilik mantığıyla o insanlar zaten düzenli olarak bu lotoya başvuru yapıyorlar. Bir diğer grup popüler kültürden etkilenip ilk başvuru furyasına katılanlar. Burada mantık; Bir torbada aynı renk ne kadar çoksa o rengi seçme olasılığın o kadar fazla. Yani popüler kültürden dolayı ilk kez başvuru yapıp şansımı deneyeyim diyen kesimin sayıca fazlalığından dolayı ilk başvurulara çok çıkıyor. Aynı durum İstanbul, İzmir ve Ankara nüfusunun fazla olmasından dolayı her sene hatrı sayılır oranda kişiye bu şehirlerden çıkması ile açıklanabilir. Ne kadar başvuru oranı artarsa o kadar seçim oranı artar. birbiriyle doğru orantılı. İlk gün ve son gün başvuranlara daha fazla çıkıyor mantığı da bu şekilde. Heyecanlı ve süreci takip eden kesim ilk güne yüklenirken; işini son güne bırakan veya son anda haberi olan, totem yapan vs insanlar son güne yükleniyor. Bizim toplumun vergi yapılandırmasının son gününü bekleyip kuyruklar oluşturmasına hepimiz alışkınız. Yani kısacası ne kadar çok seçenek belli bir grupta varsa; o gruptan seçim oranı o doğrultuda artar.
    Bir diğer konu; evet ABD her önüne geleni ülkesine almayı zaten istemez. Ancak bunun için algoritma oluşturup yazılım yazıp veya insan işgücüyle hatta ve hatta istihbarat birimleriyle zaman ve para harcamaz. (bknz: vakit nakittir) Kapitalist adam hiç zaman ve para harcamak ister mi? Taktikleri çok ama çok basit. Hatta gözümüzün önünde. 55 bin kişi için 80 bin kişiye numara dağıtıyor. Mülakat esnasında eğitim durumu, sabıka durumu, maddi durumu vs. uymayanları eleyip diğerleriyle yola devam ediyor. Fazla kişiye sıra dağıtmasındaki temel mantık bu zaten. Her bir sıra numarası bir fert. her ferdin ailesi de sürece dahil olursa istediği sayıya çok kolay erişebiliyor. Hatalı kayıtlar, gitmek istemeyenler, troller, durumu uygun olmayanlar vs çıktıktan sonra zaten çağırdığı insanların 3 te 1 i gelse aileleri ile birlikte neredeyse kotasını tamamlamış oluyor. ABD iş göçünden ziyade beyin göçünün olduğu bir ülke. istisnalar ve troller harici lotoya da genel anlamda eğitim durumu yüksek veya kendi durumunu eğitmiş, maddi manevi rüştünü ispatlamış insanlar, gelecek planı yapabilen ve bunu hayata geçirecek kapasitede insanlar başvurduğu için istedikleri kitleye çok kolay hitap edebiliyorlar.

    ''Ne anlatıyor lan bu değişik?'' diyenler için; Sensin değişik.


  • 1900lü yıllarda Avrupa amerikada yaşayan insanların fotoğrafları renklendiriliyor onları izliyordum farkettiğim bazı şeyler oldu birde Türkiye ile kıyaslayayım diye Türklerinde o tarihlerde giyim kuşam yaşantısını izledim çok büyük bir fark göremedim elbette Atatürk devrimlerinin bizim insanımıza kattığı çok şey var orası kesin.

    Tahminen Türkiye her anlamda ne zaman Avrupa ve Amerika’ya yaklaşır acaba kendimizi geçtim gelecek nesiller için merak etmiyor değilim

    En basit Schengen için bile kapılarında yatıyoruz bir sürü sorunla karşılaşıyoruz ABD turist vizesi bile almak herkesin harcı değil artık


  • Bu kadar takılacağımı bile düşünmezdim ama gerçekten morel bozucu bir olaymış HNBS yazısını görmek gerçekten üzdü. Ama olaya iyi yönünden bakıyorum. Para bakımından ve kendimi geliştirme bakımından (ingilizce kursu , meslek kursları , kpss , üni başvurusu vb. ) iyi olacak bu sene bence benim için. Baya hırslandım. Burda çok güzel arkadaşlar edindim. ara ara yine gireceğim yine sohbet edeceğim. Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum. Pes etmek yok denemeye devam...


  • @Witch-Lilith Atatürk ün dediği gibi umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim..

  • ⭐⭐

    @justozkan DV Loto ile Turist vizesinin esasında hiçbir benzerliği yok bu sebepten dolayı insanlar başvurabilir başvurup da turist vizesini bir çok alan kişi var ama buradaki en önemli durumlardan birisi konsolosun size nasıl baktığı sonuç olarak geçtiğimiz yıllarda Green Card’ a başvuran sonrasında turist vizesi isteyen bir kişi haklı olarak konsolosluğun gözünde potansiyel bir göçmen olacaktır bu sebepten ötürü iyi muhasebe edilip başvuru yapılması lazım


  • @lawyergirl ♥ @lawyergirl Benim nasıl inançlı biri olduğumu en iyi sen biliyorsun :))


  • @JesusLord Türkiye o konuma hiç bir zaman gelemez hocam yapay zeka aldı başını gitti, adamlar marsta canlılık olup olmadığını araştırıyorlar. Biz halen enflasyon yüzde 70 yarın et alabilir miyiz derdindeyiz üstünden 200 yılda geçse ben burada bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum.


  • @Witch-Lilith Her zaman dedigim gibi "lottery" e çok fazla bel baglamamak lazim. Milyonlarca insanin arasindan seçilmek kolay degil tabiki imkansizda degil.
    Farkli yollara göz gezdirip o yollari da degerlendirmek gerekir. Ben hiç üzülmedim heyecanim bile yoktu. Birkaç kere denedim girmedi en son denememde girince sonuca baktim tahmin ettigim sonucu görünce çiktim. Şimdi önümde uzun yol var o yolda ilerlemeye çalişiyorum. Sizde kendinize yol çizin o yolda ilerleyin.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum