Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
-
@grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm.
Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş.
Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı .
Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah
Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!!
Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi:
Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu:
İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi.
Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı.
Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik.
Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI:
Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı.
RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi.
29 Haziran 2026 — RFI Cevabı:
RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi.Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok.
Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
-
@sabahattin tşk hocam bakalım hallolur en kısa zamanda inşallah
-
@Aslı-Yıldırım Hayır, öncelikle DQ olduğunuzda DQ olduğunuzla ilgili bir mail geliyor ve sonrasında da yaklaşık 1 ay içinde (eğer current olunduysa) IL (yani mülakat mektubu) geliyor; ama bu belki kişiden kişiye göre değişiyor olabilir. Ayrıca, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
-
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
-
Ben buradan görebiliyorum ds260 formunu neler yazıldığını ne yapıldığını eğer case number var ise buradan bakabilirsiniz
-
@charlotte Sağlık olarak 30'larımdan çok bir fark hissetmiyorum
Ama 50 den sonra motor yağ yakmaya başlar sanırım. Yani o zamana kadar gitsek iyi olur :)) -
herkese merhabalar,
Benim bir kaç tane sorum olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1- Kardeşim Eb2 statüsünden başvurdu ve kabul aldı. PD 7 Temmuz 2022 ve DQ tarihi de 7 Eylül 2023. Şu anda konsolosluktan randevu bekliyor. Bazı başvuruların ve randevuların çok kısa sürede sonuçlandığını da forum sayfasından görüyoruz. Yaklaşık 8 aydır konsolosluktan randevu bekliyor. Sizce bu süre normal mi ?
2- Ben de EB3 Professional statüsünden 7 Mayıs 2023 tarihinde başvurdum. Yaklaşık 1 senedir herhangi bir cevap gelmedi. Sizce bu süre normal midir ? Son olarak yaz aylarından sonra ( vizem var ) Amerika'ya gidip orada statü değişikliğine başvurmak gibi bir fikrim var. Sizce mantıklı mıdır ? -
@yunus-karataş aynı anda "save" butonuna basmazsanız veya yanlışlıkla formu imzalayıp göndermezseniz sorun olmaz.
-
1- EB2 için şu başlığı takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/232890
Başlık altında bir excel listesi var. Ne kadar güncel bilmiyorum ama en son Temmuz 2023'de DQ olanlar vize randevusu alabilmiş. Bültende current olmanın yanında DQ tarihi de randevu sıralaması için önem arz ediyor.2- Bültende henüz current değilsiniz. B tablosu şu an 01FEB23 'ü gösteriyor ancak AOS filing için A tablosuna geçildi ve muhtemelen yeni mali yıla kadar ( ekim 2024 ) , A tablosu baz alınacak. Oradaki tarih sizin PD'nizin çok gerisinde. 22NOV22.
Eğer AOS yapma düşünceniz var ise dosyanız NVC'ye transfer edilmeden ve DS-260 formlarını doldurmadan önce bu işlemleri yapmanız daha sağlıklı görünüyor. Yaz aylarında özellikle temmuz / ağustosta giriş yaparsanız yeni mali yılda (ekim 2024 ) bültende current olma olasılığı çok yüksek. İşlemlerinizi bu sayede hızlandırabilirsiniz. Ama tabi ABD'ye giriş amacınız AOS yapmak / yani göçmen vize geçiş olmamalı. USCIS mülakatında sorun yaşamamanız için bu planı iyi oluşturmanız gerekebilir. -
-
@tufank çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok değerli
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
serel -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
serel
-
Mart 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):
Toplam vize sayısı:
- EB3 Other Workers ( EW ) : 482
- EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 1858
Ankara'da basılan vize sayısı:
- EW: 8
- E3: 22
TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:
- EW: 2
- E3: 19
EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:
- Ciudad Juarez / Meksika: 122
- Ho Chi Minh City / Vietnam: 85
- Manila / Filipingler: 67
-
@tufank çok merak ediyorum Türk vatandaşı istatistikleri neden bu kadar düşük ve bu onaylanan 2 kişi ile görüşebilsek keşke
-
@tufank ek olarak ankaradaki 8 vizenin kalan 6sı nerenin vatandaşı ve neden trde görüşme almış bunlar kafamda çok soru işareti
-
@desskhalifa biz de kendileri ile görüşmek , detayları öğrenmek isteriz
herkes sürece katkı vermek istemiyor olabilir veya bu başlıktan haberleri yok. Ne kadar fazla kişiye ulaşabilirsek o kadar iyi. -
@desskhalifa Basılan bu 8 vizenin hangi ülke vatandaşına ait olduğunu bilmiyoruz. 2 TR vatandaşının da kesinlikle Ankara’dan vize aldığını söylememiz mümkün değil. Başka ülkede yaşıyor ve oradan vize almış olabilir. Bu kadar detaylı bir veri paylaşılmıyor maalesef.
-
öğrenmenin mutlaka bi yolu olmalı ama düşünüyorum bulamıyorum

-
Bir EB3 telegram kanalında denk geldim;

EB3 unksilled kategorisinde 2018 yilinda Turkiye’ de surecini baslatan bir arkadasimizin, dun itibari ile mulakati vardi ve nihatet onayini aldi. Kendisi gruba katilmak istemediginden kendisinden edindigim bilgileri paylasmak istedim. Ankara konsoloslugunda ve yaklasik 10 dk lik bir Turkce dilinde gorusme oldugunu soyledi. Kisinin profili ve gorusme esnasinda sorulan sorular su sekilde;
Evli, 2 cocuklu bir aile. Yasi 44. Surecini BDV uzerinden unskilled olarak baslatmis ve is yeri Charleston, South Carolina’ da.
Mulakat tamamen Turkce yapilmis ve sorulan sorular su sekilde;
- Kimin icin caliscaksiniz
- Sirketi taniyor musunuz
- Isi nasil buldunuz (BDV yi soylemis)
- Ne kadar odeme yaptiniz
- Daha once evlendiniz mi
- Daha once ABD’ de yasadiniz mi
- Baksa ulkede yasadiniz mi
Bunun disinda baska soru sorulmadini, gorusmenin cok Rahat ve yaklasik 10 dk civari surdugunu soyledi. Turkiye’ den surecini devam ettirenler yada zorunda kalanlar icin bilgilendirici olacaktir. Simdiden herkese bol sans.
-
-
@emrebalc1 Abi benim içimde yanan 20 küsür yıllık kor bir alev var :)) @tufank 'nın yanında adım okunmaz. Emeği çok büyük.
-
@Riethian hep beraber deneyimlerimizi paylaşarak öğreniyoruz. 20 senedir başvurmanın azmiyle DV lottery artık bu sene size çıksın
️ -
@tufank Lottery den artık pek umudum yok. Ama çıkarsa da her zaman kapımız açık :)) Hepimize bol şans.
-
@Riethian bu arada sanırım bu kişinin kardeşi foruma da uğradı, mülakat nasıl , neler soruluyor diye ileti yazdı sonra bir daha gelmedi. BDV fb grubunda da vardı aynı paylaşım beraber soru sormuştuk, ona da yanıt gelmedi
biraz da olsa bilgi vermiş , yoksa böyle sürekli bilgi alıp gitmek çok bencilce. Süreci de 2018 de başlamamış, LC file tarihi 2019 yaz aylarıydı. DQ suresi çok uzundu, detay vermediği için nedenini de öğrenemedik.
Benzer Başlıklar
122
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
534.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum