Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tır Şoförlüğü?

• ⭐⭐

@gcparticipant1, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Arkadaşlar merhaba, daha greencard çekilişi kazanmadım ancak kazanırsam ABD de tır şoförlüğü yapmak cazip geldi parasından ötürü. Sorum şu, benim 2 gözümde de doğuştan astigmat var. Bir de bunun üstüne miyop var. 2 gözümün numarası da 6 ya yakın bir şey. Sizce ABD de tır şoförlüğü için başvurursam sağlık muayenesinde bunu sorun ediyorlar mı? Tır şöforü olmaya göz bozukluğu engel midir? Miyop ve astigmattan başka göz sorunum yok.

Ehliyetinize gözlük veya kontak lens işlenir, o şekilde kullanırsınız. Geniş açıyla görmeniz önemli, yani kafanızı çevirmeden yana bakıp, 140 derece sanırım yanları görebiliyorsanız sorun olmaz. Henüz Green Card kazanmadıysanız, kazanana kadar başka bir mesleğe de odaklanmanızı tavsiye ederim. Tır işine aşık olarak gelip, başladığı gün ben bu işi yapamam diyen bile var. Zor meslek.

• Arkadaşlar California’da prosedürler nedir? Nasıl alınır? Türklerin oluşturduğu bir kollektif var mıdır? Bu tür genel bilgiler için yardım edecek bir insan varsa cevaplarsanız sevinirim :)

• @nihatkınacı Caffein Pills alin. Tuvalete gitmek zorunda da kalmazsiniz.

• @nihatkınacı, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Sizin tır sürerken uykunuz nasıl gelmiyor? Ben uyku apnesi hastası degilim, fakat normal araba sürerken bile 1 saat sonra uykum gelir. Herkez kahve iç diyor ama nafile. sizlerin bir önerisi var mıdır? mesela gündüz uykunun gelmemesi için ''güneş gözlüğü'' çok iyi bir önleyici deniyor. Tır ile uzun yollar giden arkadaşlar ''dalga' geçmeden öneride bulunabilirlermi? :))

Bol muzik ve telefon konusmasi. Ben arada tir park yerinde durup 20 dk power nap yapiyordum. Belli bi sure calistiktan sonra uygun dinlenme lokasyonlarinizi belirliyorsunuz zaten.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar Amerikada tır ehliyetine başvuru yapmak istiyorum SSN var ama çalışma kartım yok bazı kişiler sorun olur bazıları ise sorun olmaz diyor sizce sorun olur mu?

• @alii0 her eyalet için farklı işlemler yürütüyor ondan hangi eyalette iseniz oraya başvuru yapın. Eğer olmazsa son çare ohio bulunan can harmanşah ile irtibata geçersin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Tır şoförü olursun yada tır sahibi olsun bu kadar ayrıntılı bu kadar açık bir video hiç yoktu.

https://www.youtube.com/watch?v=QHK5i4C8R-8&t=39s

• Merhabalar ben 18 yaşındayım liseyi bitirdim üniversite için hazırlanıyorum, babam sayesinde yeşil pasaport alma şansım mevcut ama hiç yurtdışına çıkmadım. Yeşil pasaportumun, vize işlemlerinin olumlu sonuçlanmasında büyük bir etkisinin olup olamayacağını merak ettim. Son zamanlarda amerikada geçici olarak çalışma meselesi aklıma takıldı. Orada 2 sene çalışıp para biriktirip Türkiyede maddi sıkıntı çekmeden üniversite okumak baya mantıklı geliyor açıkçası, 1 sene hazırlıkta ingilizce öğrenerek zaman harcayacağıma 2 sene amerikada hem ingilizce pratiğim olacak hem de para kazanmış olucam falan. Mesela Türkiyede bir ehliyet sahibi değilim ama araba kullanmayı ve kanunları biliyorum, ehliyet sınavına girsem tekte alırım. Amerikaya gidince ehliyet almam için Türk ehliyeti gerekiyor mu, süreç nasıl işliyor ehliyet masrafı ne kadar tutar ve ehliyetime kavuşmam kaç gün/hafta sürer bildiğiniz eyaletlerdeki süreçleri yüzeysel anlatırsanız sevinirim. Ayrıca cdl için ille de gc ya da vatandaş mı olmam gerekiyor yoksa çalışma izni ile de alabilir miyim. Ayrıca şöyle bişey duydum detayını anlatırsanız sevinirim; cdl okulu için yapılacak olan masrafı, bir şirket ile anlaşıp şirketin önceden ödemesini sağlayarak 2 yıllığına o şirkete bağlı kalman karşılığında sağlatabiliyorsun diyen kişiler vardı. Bi de cdl için normal ehliyet şart mı ?

• @iacar canharmansah diye bi genç var onun youtube kanalına bi bakın

• Merhabalar Arkadaşlar ABD Van Taşımacılığı yapan arkadaşlar var mı aramızda acaba

• ⭐⭐

TIR işinde anlatıldığı kadar çok para var mı? Bu işin zorlukları ve riskleri neler? Ben bu videoyu samimi ve yararlı buldum.

https://youtu.be/_R5y4gjev-4

• @saulgoodman izledim gerçekleri anlatıyor arkadaş !!!

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Net kazanç kimse veremez. Verilen rakam 8-15k arası. Çünkü mil başına ücret alınıyor ve yük bulamama, araç arızası, hava koşulları vb. sebepler nedeniyle kazanç azalıp artabiliyor.

@Emrah-Borazan Katiliyorum' bildigim kadariyla suan ml basi ornegin 60 dolar fakat bu state ici icin gecerli saniyorum tabi firmaya gore de degisebilir.Bunun disinda ogrendigime gore bir tanidigimin arkadasi da tir soforu ve ornegin Newyork'tan California'ya tasimacilik yapiyor ve her gidis ve gelisi(sefer) 30.000 dolar ama bu saat ucreti degil mesela..Duruma gore kazanc degisiyor.

• @Megatron Kurs 8 hafta suruyor.180 dolar suan bildigim kadariyla..Dahasi kurstan sonra hemen isin hazir oluyor...

Not: Farkindayim bunu 2022 de sormussun ama ben genel olarak yeni gorenler icin cevaplamak istedim..
    Sevgiler.

• ⭐⭐

Tır şoförü olmayı düşünenler bir daha düşünsün.

https://youtu.be/_R5y4gjev-4?si=tzsnOXtAwn-o_lFy

• @roccorocco meksika sinirinden gelip calisma izni alanlar kac yil aliyor acaba? Calisma izinleri bitince ilticalari kabul edilmeyip izinleri yenilenmez bu da sektorde bosluk yaratir..cunku 2 sene tecrube ve cdl istiyor cogu firma.muhtemelen trump suresinde hepsiyle ilgili sonuclar gelir ve giderler

• Konuya Türkiye-Balkan-Avrupa çalışmış tecrübeli biri olarak dahil olayım.
    Sene başında geldim ve şuan CDL kursum devam ediyor. Piyasayı araştırdım size de açıklayayım.
    Instagram, Tiktok vs. sosyal medyada dönen haftalık 3K, aylık 10-12k aylık vs denen kazançların hiç biri Dryvan (Kapalı kasa dorse) için söylüyorum ki bunu söyleyenlerin tamamı Dryvan yapıyorlar, legal değil arkadaşlar. Genelde Amazon yükü Drop-Hook yani dorse bırak dorse al şeklinde çalışıyorlar. Dispatcher yani yükü alıp, pazarlayan Team yükü yani 2 şoförlük yükü alıp tek şoföre veriyor millette sürüyor. Günlük 15-16 saatten aşağı sürmüyor bu aylık 10k kazandım diyen 2 aylık tazeler. Normalde günlük sürüş süresi 11 saat, sürüş süresinin bitmesine yakın dispatcheri arıyorsunuz, 10 dk sonra mis gibi tertemiz yeni bir 11 saatiniz oluyor, sonra tapa gaz devam!
    Millet tır maaşlarını görünce baktılar ilgi var, sürekli bunu pohpohlayıp videolar çekiyorlar. Aman öyle iyi, aman şöyle iyi... Afedersin işemeye durmayan herifler videolarda ne kadar iyi olduğundan bahsediyor!
    Yarın bir gün ölümlü kazaya karıştığında, yolda yürür halde olmasa dahi o aracın kaç saatte kaç mile yol yaptığını bulacaklardır. O zaman kenara attığı paralarla karşılarlar masrafları.
    Ha ben tırcı mıyım? Evet. Mesleğimi seviyor muyum? Evet. $3-4k dolar fazlası için illegal yapar mıyım? Hayır. Sevdiğim mesleğimden soğuyamam.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Sorunuz olursa cevaplarım.

• ⭐⭐

@mugok, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Konuya Türkiye-Balkan-Avrupa çalışmış tecrübeli biri olarak dahil olayım.
    Sene başında geldim ve şuan CDL kursum devam ediyor. Piyasayı araştırdım size de açıklayayım.
    Instagram, Tiktok vs. sosyal medyada dönen haftalık 3K, aylık 10-12k aylık vs denen kazançların hiç biri Dryvan (Kapalı kasa dorse) için söylüyorum ki bunu söyleyenlerin tamamı Dryvan yapıyorlar, legal değil arkadaşlar. Genelde Amazon yükü Drop-Hook yani dorse bırak dorse al şeklinde çalışıyorlar. Dispatcher yani yükü alıp, pazarlayan Team yükü yani 2 şoförlük yükü alıp tek şoföre veriyor millette sürüyor. Günlük 15-16 saatten aşağı sürmüyor bu aylık 10k kazandım diyen 2 aylık tazeler. Normalde günlük sürüş süresi 11 saat, sürüş süresinin bitmesine yakın dispatcheri arıyorsunuz, 10 dk sonra mis gibi tertemiz yeni bir 11 saatiniz oluyor, sonra tapa gaz devam!
    Millet tır maaşlarını görünce baktılar ilgi var, sürekli bunu pohpohlayıp videolar çekiyorlar. Aman öyle iyi, aman şöyle iyi... Afedersin işemeye durmayan herifler videolarda ne kadar iyi olduğundan bahsediyor!
    Yarın bir gün ölümlü kazaya karıştığında, yolda yürür halde olmasa dahi o aracın kaç saatte kaç mile yol yaptığını bulacaklardır. O zaman kenara attığı paralarla karşılarlar masrafları.
    Ha ben tırcı mıyım? Evet. Mesleğimi seviyor muyum? Evet. $3-4k dolar fazlası için illegal yapar mıyım? Hayır. Sevdiğim mesleğimden soğuyamam.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Sorunuz olursa cevaplarım.

Yasal sınırların dışına çıkmadan çalışan yeni başlamış biri ne kadar çalışarak ne kadar kazanıyor güncel piyasa şartlarında?

• @mugok Gayet net anlatmışsınız ve zaten burada yaşayıp bu sektörle ilgilenen herkes bu gerçeklerin farkında ama gelin görün ki Türkiye’de youtube videosu izleyerek hayallere dalan genç arkadaşlara bunları söyleyince biz kötü oluyoruz. Pasta bölünmesin istiyoruz biz arkadaşlar aman pasta önemli :)

Benzer Başlıklar

• Amerika’da beyaz yaka iş bulmak

İş Alanları ve Meslekler
    6
    20 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    B
    @begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli :) Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
  • Amerika'da bulunan müzeler

Kültür ve Hobi müze amerika kültür sanat
    10
    1 Oy
    10 İleti
    709 Bakış
    ayvalik10A
    @paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project https://www.youvisit.com/tour/themet
  • Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak

İş Alanları ve Meslekler
    5
    1 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @strangereister Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak içinde söyledi: Merhaba. Bu konu hakkında deneymleriniz veya bilgileriniz var mı? Yasal ve kontratlı bir şekilde çalışırken kovulan kimselerin hakları nelerdir? Ben ilk işyerimden kovuldum. İlginç bir deneyimdi. Beni kovan yöneticiyi benden 2 ay sonra kovdular :) Haklar derken neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama fazla bir hakkınız yok. Eğer haksız yere kovulduğunuzu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. İşyerinin size yaptırdığı sağlık sigortasını COBRA gereği devam ettirebiliyorsunuz ama primler inanılmaz yüksek olduğu için hiç mantıklı olmuyor.
  • Amerika'da Meslek Bazinda Ortalama Maaslar

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    22
    6 Oy
    22 İleti
    12k Bakış
    MySeaM
    @Hakanx Entry level fire fighter maaslari ortalama yillik $50k civarlarinda basliyor. Deneyimli olanlar tabii ki daha da artiyor. Benim yasadigim Delaware icin ortalama yillik maas $67k.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k