DV2025 Sohbet Odası
-
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Son bir soru soracağım. Aylık 45K maaş alan fakat kirada oturan memur mu yoksa kendi evinin sahibi olan aylık 20K maaş alan özel sektörlü çalışan mı?
-
@SonsuzlukVeÖtesine Kendi evi ve 20K bence
-
@selamibasaran Araç binmek için alınıyorsa değer kaybını umursamamak lazım yatırım için alınırsa değer kaybı umursanır ancak. 40-50 bin dolarlık araç alırsan evet bunları düşünebilirsin ama şahsen ben 3-5 bin dolarlık bir araç alsam bir yeri mi sürtünmüş uçurumdan aşağı mı yuvarlanmış hiç umursamam içim bile acımaz
-
@SonsuzlukVeÖtesine Ben açıkçası ev sahibi olup 20K maaş almayı tercih ederdim. Çünkü memur ya lojmanda kalacak ki lojmanlar pek iyi değil diye biliyorum ya da zaten şu an minimum kira 15K olmuş. Memurun avantajı işi özel sektöre göre çok daha garanti ve rahat. Fakat dediğim gibi ev sahibi olup 20K maaşı tercih ederdim.
-
@HilalÜstün Kesinlikle öyle
-
@SonsuzlukVeÖtesine Elbette olur... Havayollarin kampanyalı uçuşlarını takip edersiniz, uygun airnb veya hostel konaklamasi seçersiniz, yaniniza vakumlu kahvaltılık-atıştırmalık ve kahve termosunuzu alarak yeme-içme giderlerinizi minimuma indirirsiniz, birkaç şehir-ülke gezecekseniz geçişlerde havalimanı-terminal -feribotlarda uyuyabilirsiniz, otostop yapabilirsiniz... Hep derim seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir 🤣 Biz orta gelirli bir çiftiz ve eşimle 40 a yakın ülke gezdik bu şekilde... Önceliklerinizi değiştirirseniz yapabilirsiniz. İnstagram hesabım @seyahatguncem de seyahat paylaşımlarım var, bir gözatın isterseniz 🥰
-
@SonsuzlukVeÖtesine Açıkcası kiracıysanız nerede olduğunuza göre değişir, misal doğuda hala 3-4 bin tl ye kiralık evler var, çarşı pazarı ucuz. Oralarla büyükşehirler karşılaştırılamaz.
İkinci soruda da tabiki 20k maaş alıp kendi evinde oturan
-
@newbie97 Sakin. Zaten şikayet ettiği için değil dalgasına demişti. Hayatından gayet memnun. :))
-
@hasnotben Gerçek diyenlerde var onu
-
@SonsuzlukVeÖtesine 2002 - 2003 yılları arasında kısa dönem yaptım 8 aydı idi daha sonra 6 aya düştü
-
Son 68 Aksaraya selamlar :) Aksaray diyince aklına bu sahne gelen var mı
-
Bize neden green kart çıkmıyor şimdi anladım
https://www.instagram.com/reel/C11lWyat5Pt/?igsh=MWpxZmxhY25jMzB0OA==
-
Geçen seneki hayal kırıklığından sonra foruma pek giriş yapamadım. Umarım herkes hayallerine ulaşır. :) iyi akşamlar
-
Pazartesi sendromu başladı şimdiden. Yahu çalışsak ve alım gücü yüksek olsa yine gam yemeyeceğimde hakkaten boşa çalışıyoruz ya. Allah hepimize ev sahibi olmayı nasip etsin. Şu kira derdi olmasa biraz birikmiş var kenarımda hiç çalışmadan 8-9 ay geçindirir beni. Direkt çıkardım işten 8-9 ay kafa tatili yapardım. Sıfırlanır tekrar başlarım iş hayatına ama kira derdi olunca işte işte bırakılmıyor......
-
@BuroSulu Aynısı bende de oluyor :D Çekilişin yapıldığı gün sosyal medyada başvurdum çıktı ama gitmeyi düşünmüyorum, param yok, ingilizcem yok nasıl olacak vs. vs. falan diyenleri de okuduktan sonra 3-4 ay kendime gelemiyorum. Ama her seferinde başvurmadan da yapamıyorum :(
-
@ayvalik10 777 evrene pozitif enerji yollayalım sonuç günü konfetileri dilek balonlarını hazır bulunduralım hatta ortamı yumuşatmak için birkaç mum yakalım :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@GizemYılmazz Benim internet altyapısı olan bir köyüm olsa vallahi gider orada yaşardım şehirlerin durumu belli zevk alarak büyükşehirlerde yaşayan var mı cidden ya
-
@newbie97 Gözüm hiç zenginlikte de olmadı. Şu an kira derdim olmasa, bak şakasız aylık 15k para yatsa hesabıma hiç şikayet etmeden geçinirim. Cidden bazı şeyler çok yorucu ya. :(
-
@GizemYılmazz maalesef türkiye genelinde herkes senin gibi düşünüyor bir evim bir arabam olsun çoğunda gözüm yok bu yüzden hedefleri olmayanlar bu ikişeyin saihibi olduğunda duruyor yada bu iki hedefe ulaşamayacağını anladıklarında mücadele etmeyi bırakıyorlar bu çok yanlış bir düşünce eğer hedefine ulaşırsan daha büyük hedef koyacaksın eğer hedefine ulaşamayacağını kabullenmek yerine o hedefe ulaşmak için başka yollar bulmalıdır..
Sırf türkiyenin geneli bu düşüncede olduğu için gc başvuruyorum çocuklarıma bir seçenek sunmak için yoksa türkiyede gelir düzeyim konumum iyi bu konuma gelmek için çok emek verdim ama çocuklarımda karamsar olacaklarını düşündüğüm için toplum buna doğru gidiyor özellikle yeni nesil hazıra daha alışkın olduğu için gc başvurdum
-
Herkese merhaba, buralarda ki nabzın durumu nedir?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum