Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Zelle uzerinden alinan paranin gelir beyani nasil yapilir?

Vergi Sistemi
6 2 268 2

• Merhaba arkadaslar
    2023 yili eylul ayinda geldim.Ekim ortasindan, kasim sonuna kadar bir restauratta calistim ve 2500 dolar gibi para kazandim. Herhangi bir form almadim, parayi zelle uzerinden sirket hesabiyla gonderiyordu. Bunun vergi bildirimini nasil yapabilirim?

• @vecihi Zelle 1099 gondermiyor ama siz yine de vergi bildirimi yapmak zorundasiniz. Schedule C (report a profit or loss from a business) kullanmalisiniz. Online platformlar sizi kolayca yonlendirirler. Belge olarak da Zelle uzerinden alacaginiz ve gelirinizi gosteren bir printout yeterli olacaktir.

• @MySea anladim cevabiniz ve vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

• @MySea bu bildirimi ucretsiz yapabilecegim site veya uygulama biliyormusunuz?

• @vecihi Ucretsiz yapan var mi bilmiyorum.

• @MySea anladim,tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• ABD vatandaşlığı sonrası Türkiye'ye taşınınca gelen vergi beyan sorumluluğu

Taşındı Vergi Sistemi
    15
    1 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @fyro https://turbotax.intuit.com/tax-tips/family/tax-filing-requirements-for-children/L8ice6z0K
  • USA-Avrupa-Türkiye Gelir Vergisi Karşılaştırması

Taşındı Vergi Sistemi
    5
    14 Oy
    5 İleti
    892 Bakış
    crazycellsC
    @DonTurcos elinize saglik. cok faydali bir baslik bence de... ilgili wikipedia sayfasindan su tabloyu da aktarayim: [image: 1651609028284-screen-shot-2022-05-03-at-3.36.17-pm.png]
  • GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı

Taşındı Vergi Sistemi
    24
    1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı Selamlar, Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum. Tesekkurler Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
  • Türkiye'den gelen gelir için vergi

Taşındı Vergi Sistemi
    142
    0 Oy
    142 İleti
    23k Bakış
    serlinkonakciyanS
    @sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k