Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Medicaid Vs. Medicare

Sağlık
216 68 33.0k 57
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    Bu arada gittim yukarıda paylaştığım adrese medical mış californiadaki adı. Çocuğu full beni ve eşimi acilden girişlere sigortalattılar.. 3 ay geriye dönük faturalarıda ödeyeceklerini söylediler ama hastaneden bize bişey gelmediği için götüremedim ama gelirse bakıcaz bakalım

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @ahsenaydgdu geçmiş olsun 😇'e



  • Herkese merhaba, 3 ay önce greencard kazananı olarak eşimle abd’ye giriş yaptık. Ssn’imiz çok geç elimize ulaştı. O yüzden herhangi bir sağlık sigortası yaptıramamıştık.
    Bir iş bulma ajansı yardımıyla depoda işe girdik 5 hafta oluyor. Çalıştığımız depo sigorta yapıyor ancak 90 gün sonra bizi bünyesine alırsa. Bunun için 2 ayımız daha var. Ve bu süreci artık sigortasız geçirmek istemiyoruz.
    Araştırdıkça kafam karıştı. Medicaid’e başvurmaya çalıştık ama sistemi hiç anlamıyoruz, yapamadık. Başvurudaki Vergilerle ilgili soruları nasıl cevaplandıracağımızı bilemedik. Yanlış bir şey yapmaktan da korktuk açıkçası. Ne yapmalıyım sizlere danışmak istedim. Medicaid doğru bir karar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tak3517 Sorunuzun yanıtı yaşadığınız eyalete göre değişir. Örneğin Texas'ta 18 yaşından küçük çocuklar ve hamile kadınlar dışında Medicaid'den yararlanmak imkansız gibi bir şey. Healthcare.gov üzerinden başvuru yaparsanız görebilirsiniz. Bence herhangi bir sağlık sorununuz yoksa iş yeri üzerinden yapmayı beklemek daha mantıklı olur. Acil durumlarda zaten herhangi bir sağlık kurumuna gidebilirsiniz. Ödeyemezseniz charity care başvurusu yaparsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tak3517 dün karşıma çıkan bir siteye kontrol eder misin. Sigorta olmayan yada geliri düşük olan kişiler için ücretsiz klinikler. Sadece posta kodunu girmelisin.

    https://nafcclinics.org/


  • @knnrn çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Burada yaşayan biriyle konuştuk ve eğer şimdi herhangi bir sağlık sigortası yaptırmazsak ve şirket de bizi sonrasında kendi kadrosuna almazsa 2024 yılı için sağlık sigortası başvurularının kapanacağını söyledi. yani şimdi yapmazsanız bir daha 2024 yılı için yapamazsınız dedi(şirketin bizi almaması durumunda). Böyle bir şey var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tak3517, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @knnrn çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Burada yaşayan biriyle konuştuk ve eğer şimdi herhangi bir sağlık sigortası yaptırmazsak ve şirket de bizi sonrasında kendi kadrosuna almazsa 2024 yılı için sağlık sigortası başvurularının kapanacağını söyledi. yani şimdi yapmazsanız bir daha 2024 yılı için yapamazsınız dedi(şirketin bizi almaması durumunda). Böyle bir şey var mı?

    Evet, Marketplace için böyle bir durum var. Böyle bir endişe varsa sigorta yaptırın, iş yerinden olan sigortanız yapıldığı zaman bunu iptal edebilirsiniz.

    Healthcare.gov


  • Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Medicaid ve Obamacare hakkında hazirladigim bir videom var. İlgilenenler izleyebilir. https://youtu.be/A6Cogcuqv88


  • @tak3517 Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Amerika'da Saglik Sigortasi hakkinda bir videom mevcut. Belki yardimi olur. https://youtu.be/A6Cogcuqv88


  • @ahsenaydgdu Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim ben de. Youtube kanalimda sağlık sigortası hakkında bir videom var. Belki yardimi olur. https://youtu.be/A6Cogcuqv88


  • Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmış gibi oldum hepinizden özür diliyorum.Denver'da yaşıyorum ve Augmentin'e ihtiyacım var.Ücretiyle birlikte bana yardımcı olabilecek kimse var mı?


  • Merhaba, Georgia eyaleti için medicaid başvurusu yapacağız. Amerika dışında başvuru formlarını gönderilebiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler


  • 20 gün önce geldik California’ya, ev - araba vs uğraşırken acaba medi-cal’e şartlarımız yetiyor mu diye sosyal hizmetleri aradık, konuştuğumuz kişi durun hazır aramışken başvurunuzu yapalım dedi, eşimi 2 saat telefonda tuttu ama başvurumuzu yaptı sağ olsun. Şimdi eve medi-cal kartlarımız geldi, daha sonra sosyal hizmetleri aradık ama şu an ulaşamadık, sorum şu :) bu kartlar tam olarak ne işi yarıyor, sadece doktora giderken yanımızda mı götüreceğiz?


  • @allenwilliams Merhaba sorunuzun cevabını tam olarak bilmiyorum ama anladığım kadarıyla belirli şartları taşıyanların ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği devlet destekli bir sigorta sistemi sanırım.
    Bu arada biz de sizinle aynı tarihlerde Los Angeles'a geldik. Medi-Cal için internet üzerinden başvuru yaptık ama kimliğimizi doğrulayamadığı için ilerleyemiyorduk. Ventura County'den bir görevli aradı, ofislerin çok kalabalık olduğunu dilersek posta ile süreci hızlandırabileceğimizi söyledi ve evrakları yolladı. Şimdi evrakları doldurup postalayacağız. Sizin telefonda halletmeniz iyi olmuş ekstra uğraşmanız gerekmeyecek tebrikler.


  • Medicare ve Medicaid, ABD'de önemli sağlık sigortası programlarıdır, ancak farklı nüfuslara hizmet ederler.

    Medicare: Öncelikle 65 yaş ve üzerindeki bireyler veya belirli engellere sahip daha genç insanlar için yaşa dayalı bir programdır.
    Medicaid: Düşük gelirli her yaştan insanlara sağlık sigortası sağlayan ihtiyaç temelli bir programdır.


  • Merhabalar, esim amerikali ve geliri yillik 2 bin dolar civarinda. 2025 yilinda evlendik ve kendisine, mumkunse bana da saglik sigortasi cikartmak istiyoruz. Benim gecen sene yillik gelirim 70 bin dolar civarindaydi, ama bu yil henuz gelirim yok ve 2024 yili icerisinde evli degildik. Sirf evlendigi icin medicaid cikartmasi zor olur diyorlar, sizce saglik sigortasi cikar mi? Veyahut sosyal hizmet odenegi verilir mi esime sirf geliri olmadigi icin? Benle evli olmasi sorun olur mu bilemiyorum. Human services'da saatlerce sira bekleyip bi de ustune ustluk olmazsa hayal kirikligi olacak, ben gerekirse almayim ama ona sirf evliyiz diye cikmamazlik olur mu merak ediyorum.


  • @allenwilliams gelen kartinizin ustunde appointment numarasi yaziyor olmasi lazim olasi bir durumda doktora gitmeniz gerekirse oradan ulasip randevu alabilirsiniz yada gideceginiz saglik kurumunu arayip medical ile calisip calismadiklarini sorabilirsiniz. Kafaniza gore bir doktora giderseniz medical ile anlasmalari olmayabilir cunku. Medicali genelde gelire oranla alip alamama hakkiniz oluyor yanlis bilmiyorsam olasi gelirinizin artmasi durumunda bilgilendirmeniz gerekiyor onlari bu kisminida arastirmayi unutmayin


  • @kaanvercetti Oncelikle tebrikler!

    Medicaid basvurularinda household gelire bakiyorlar. Bu durumda ikinizin combined geliri baz alacaklar. Su anda hic geliriniz yoksa, basvurabilirsiniz. Ama Trump ve DOGE eyaletlere baski yapiyorlar, medicaid falan gibi alanlarda kisitlamalar icin.


Benzer Başlıklar

  • Uygun Fiyatlı Kan Tahlilleri: OwnYourLabs.com

    Sağlık
    2
    5 Oy
    2 İleti
    107 Bakış
    A
    @FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle.. Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş.
  • Amerika'da Tip 1 Diyabet ile Yasamak

    Sağlık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    dknD
    Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
  • Amerika'da Gebelik ve Doğum

    Sağlık
    76
    1 Oy
    76 İleti
    11k Bakış
    FigenF
    Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
  • Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    Sağlık sagliksigortasi
    936
    17 Oy
    936 İleti
    87k Bakış
    erenottiE
    @denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur. Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım. Public charge olanlar: • Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs. • Cash assistance (SSI, TANF gibi) Benim örneğim de şu: Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi :D Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün. Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum