Medicaid Vs. Medicare
-
-
Bu arada gittim yukarıda paylaştığım adrese medical mış californiadaki adı. Çocuğu full beni ve eşimi acilden girişlere sigortalattılar.. 3 ay geriye dönük faturalarıda ödeyeceklerini söylediler ama hastaneden bize bişey gelmediği için götüremedim ama gelirse bakıcaz bakalım
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@ahsenaydgdu geçmiş olsun 😇'e
-
-
Herkese merhaba, 3 ay önce greencard kazananı olarak eşimle abd’ye giriş yaptık. Ssn’imiz çok geç elimize ulaştı. O yüzden herhangi bir sağlık sigortası yaptıramamıştık.
Bir iş bulma ajansı yardımıyla depoda işe girdik 5 hafta oluyor. Çalıştığımız depo sigorta yapıyor ancak 90 gün sonra bizi bünyesine alırsa. Bunun için 2 ayımız daha var. Ve bu süreci artık sigortasız geçirmek istemiyoruz.
Araştırdıkça kafam karıştı. Medicaid’e başvurmaya çalıştık ama sistemi hiç anlamıyoruz, yapamadık. Başvurudaki Vergilerle ilgili soruları nasıl cevaplandıracağımızı bilemedik. Yanlış bir şey yapmaktan da korktuk açıkçası. Ne yapmalıyım sizlere danışmak istedim. Medicaid doğru bir karar mı? -
@tak3517 Sorunuzun yanıtı yaşadığınız eyalete göre değişir. Örneğin Texas'ta 18 yaşından küçük çocuklar ve hamile kadınlar dışında Medicaid'den yararlanmak imkansız gibi bir şey. Healthcare.gov üzerinden başvuru yaparsanız görebilirsiniz. Bence herhangi bir sağlık sorununuz yoksa iş yeri üzerinden yapmayı beklemek daha mantıklı olur. Acil durumlarda zaten herhangi bir sağlık kurumuna gidebilirsiniz. Ödeyemezseniz charity care başvurusu yaparsınız.
-
@tak3517 dün karşıma çıkan bir siteye kontrol eder misin. Sigorta olmayan yada geliri düşük olan kişiler için ücretsiz klinikler. Sadece posta kodunu girmelisin.
-
@knnrn çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Burada yaşayan biriyle konuştuk ve eğer şimdi herhangi bir sağlık sigortası yaptırmazsak ve şirket de bizi sonrasında kendi kadrosuna almazsa 2024 yılı için sağlık sigortası başvurularının kapanacağını söyledi. yani şimdi yapmazsanız bir daha 2024 yılı için yapamazsınız dedi(şirketin bizi almaması durumunda). Böyle bir şey var mı?
-
@tak3517, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
@knnrn çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Burada yaşayan biriyle konuştuk ve eğer şimdi herhangi bir sağlık sigortası yaptırmazsak ve şirket de bizi sonrasında kendi kadrosuna almazsa 2024 yılı için sağlık sigortası başvurularının kapanacağını söyledi. yani şimdi yapmazsanız bir daha 2024 yılı için yapamazsınız dedi(şirketin bizi almaması durumunda). Böyle bir şey var mı?
Evet, Marketplace için böyle bir durum var. Böyle bir endişe varsa sigorta yaptırın, iş yerinden olan sigortanız yapıldığı zaman bunu iptal edebilirsiniz.
-
Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Medicaid ve Obamacare hakkında hazirladigim bir videom var. İlgilenenler izleyebilir. https://youtu.be/A6Cogcuqv88
-
@tak3517 Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Amerika'da Saglik Sigortasi hakkinda bir videom mevcut. Belki yardimi olur. https://youtu.be/A6Cogcuqv88
-
@ahsenaydgdu Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim ben de. Youtube kanalimda sağlık sigortası hakkında bir videom var. Belki yardimi olur. https://youtu.be/A6Cogcuqv88
-
Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmış gibi oldum hepinizden özür diliyorum.Denver'da yaşıyorum ve Augmentin'e ihtiyacım var.Ücretiyle birlikte bana yardımcı olabilecek kimse var mı?
-
Merhaba, Georgia eyaleti için medicaid başvurusu yapacağız. Amerika dışında başvuru formlarını gönderilebiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler
-
20 gün önce geldik California’ya, ev - araba vs uğraşırken acaba medi-cal’e şartlarımız yetiyor mu diye sosyal hizmetleri aradık, konuştuğumuz kişi durun hazır aramışken başvurunuzu yapalım dedi, eşimi 2 saat telefonda tuttu ama başvurumuzu yaptı sağ olsun. Şimdi eve medi-cal kartlarımız geldi, daha sonra sosyal hizmetleri aradık ama şu an ulaşamadık, sorum şu :) bu kartlar tam olarak ne işi yarıyor, sadece doktora giderken yanımızda mı götüreceğiz?
-
@allenwilliams Merhaba sorunuzun cevabını tam olarak bilmiyorum ama anladığım kadarıyla belirli şartları taşıyanların ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği devlet destekli bir sigorta sistemi sanırım.
Bu arada biz de sizinle aynı tarihlerde Los Angeles'a geldik. Medi-Cal için internet üzerinden başvuru yaptık ama kimliğimizi doğrulayamadığı için ilerleyemiyorduk. Ventura County'den bir görevli aradı, ofislerin çok kalabalık olduğunu dilersek posta ile süreci hızlandırabileceğimizi söyledi ve evrakları yolladı. Şimdi evrakları doldurup postalayacağız. Sizin telefonda halletmeniz iyi olmuş ekstra uğraşmanız gerekmeyecek tebrikler. -
Medicare ve Medicaid, ABD'de önemli sağlık sigortası programlarıdır, ancak farklı nüfuslara hizmet ederler.
Medicare: Öncelikle 65 yaş ve üzerindeki bireyler veya belirli engellere sahip daha genç insanlar için yaşa dayalı bir programdır.
Medicaid: Düşük gelirli her yaştan insanlara sağlık sigortası sağlayan ihtiyaç temelli bir programdır. -
Merhabalar, esim amerikali ve geliri yillik 2 bin dolar civarinda. 2025 yilinda evlendik ve kendisine, mumkunse bana da saglik sigortasi cikartmak istiyoruz. Benim gecen sene yillik gelirim 70 bin dolar civarindaydi, ama bu yil henuz gelirim yok ve 2024 yili icerisinde evli degildik. Sirf evlendigi icin medicaid cikartmasi zor olur diyorlar, sizce saglik sigortasi cikar mi? Veyahut sosyal hizmet odenegi verilir mi esime sirf geliri olmadigi icin? Benle evli olmasi sorun olur mu bilemiyorum. Human services'da saatlerce sira bekleyip bi de ustune ustluk olmazsa hayal kirikligi olacak, ben gerekirse almayim ama ona sirf evliyiz diye cikmamazlik olur mu merak ediyorum.
-
@allenwilliams gelen kartinizin ustunde appointment numarasi yaziyor olmasi lazim olasi bir durumda doktora gitmeniz gerekirse oradan ulasip randevu alabilirsiniz yada gideceginiz saglik kurumunu arayip medical ile calisip calismadiklarini sorabilirsiniz. Kafaniza gore bir doktora giderseniz medical ile anlasmalari olmayabilir cunku. Medicali genelde gelire oranla alip alamama hakkiniz oluyor yanlis bilmiyorsam olasi gelirinizin artmasi durumunda bilgilendirmeniz gerekiyor onlari bu kisminida arastirmayi unutmayin
-
@kaanvercetti Oncelikle tebrikler!
Medicaid basvurularinda household gelire bakiyorlar. Bu durumda ikinizin combined geliri baz alacaklar. Su anda hic geliriniz yoksa, basvurabilirsiniz. Ama Trump ve DOGE eyaletlere baski yapiyorlar, medicaid falan gibi alanlarda kisitlamalar icin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum