TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
Herkes bekleme modunda gibi. Son 1 hafta onay süreci yavaşladı gibi...
-
Kanada da piyano, gitar, keman dersleri veren sanat akademisi gibi bir yer var mi?
-
Merhabalar, bugün owp onay alan var mı? Ve ne zaman başvurdunuz? Son olarak dün 25 aralıklar onaylandı diye bir bilgim var ve ülkeden çıkanlar genelde red alıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
-
@melo2024
Onaylar tarihe göre yapılmıyor. Dun bir arkadaşım kanada dışında olmasına rağmen onay aldi. -
@Yusuf-4 ilk defa duyuyorum. Kanada dışına çıkanların onay aldıgını. Genelde ret. İlk başlarda seyrek olarak vardı ama son zamanlarda hiç duymadım.
Peki posta ile work permit belgesini nasıl teslim alacaklar ? -
@gamsesiz o kadarını gerçekten bilmiyorum. Forumda yazanı söyledim. Ben hala bekleme halindeyim. 31 aralıkta basvurdum.
-
@Yusuf-4 daha once red alan ve tekrar giris yapan biri ise, onay almis olabilir. Arkadasinizin net giris bilgileri var midir? Ilk kez basvurup cikip mi onay almus?
-
Ben de 3 Ocak'ta Kanada'ya vardım, başvurumu yaptım, arkadaşımın ev adresini gösterdim, bir gece kaldım, 4 Ocak'ta çıktım geri geldim. Onay ya da ret alırsam yazarım buraya bir fikriniz olur.
-
@melo2024 netice belli olmadan kanada dışına çıkanların geneli ret alıyormuş. Bazı istisnalar olmuş geçmiş zamanlarda ama genelde ret veriliyormuş. Hatta resmi kaynakta bununla ilgilide guncelleme yapılmış.Neticeyi kanada içine beklemek gerekiyor deniliyor. Kanada dışında beklemek kişisel tercih elbette ama genelde ret geliyormuş. Neticenin ne zaman çıkacağı belli olmadığı içinde insanlar bu durumda kanada içinde beklemeyi tercih etmeyebiliyor. Konaklama masrafı çok pahalı.
Şimdiye kadar turist olarak gidip bu ts2023 ile çalışma izni alan pek çok tanıdıgım geri döndü. Beklentilerini bulamadılar. ilk başlarda hevesliydiler ama gerçekleri deneyimleyince hevesleri gitti. Buna bizde dahil. Yaşam pahalı gelir gider dengesi çok açık ve konaklama en çok gider. En kötüsüde iş bulma sorun bulsan bile yeterli olmaz. 3 yılın sonunda kalıcı oturum almak çok zor ve daha bir çok sebep. Hatıra olarak work permit belgesi duruyor. -
@Özgür-Evren-Akay 1 günlüğüne mi gittiniz kanada'ya ? Çok ilginç gerçekten
-
@Yusuf-4 halen netice gelmedi mi ? Çok ilginç. Bu kadar uzun sürmesi biraz garip sanki
-
Netice alan 1 kisi dahi yok mu? Eyyy Kanada duy sesimizi 😊
-
@melo2024 Çalışma izni almak önemli değil. Başvuran herkese zaten çalışma izni bir şekilde veriliyor veya daha önceden verildi.
Önemli olan iş bulabilmek ve orada geçinebilmek. Biz iş bulamadıgımız ve geçinemedigimiz için geri geldik. Gidenlerin çoğu geri geliyor bir süre sonra.
Orada duranların çoğuda mutsuz. Sürekli bir sonraki aşamayı düşünme durumu var. 3 sene sonunda kalıcı oturum alma ihtimali düşük ve çok zor.
Amerika gibi tek seferde greencard modeli kalıcı oturum verse en azından kafa rahat olur ama maalesef böyle değil. -
2 ocak yaptigim basvuraya correspondance mektubu geldi az once,
-
@Ahmet-Gümüş gözünüz aydın, kendime çıkmış kadar sevindim.
-
@gamsesiz şu an ilk aşamayı düşünüyoruz. Ve benim gibi Kanada’da yaşamayıp, owp sonucunu beklerken kaldığı her bir gün için belli bir bedel ödeyen bizler için beklemek zaten stresli bir süreç. Elbette önemli olan iş bulmaktır, ama bu sonraki aşamadır. Şu andan onun stresini neden yaşayalım? 3 sene uzun bir süre. Hayatın ne getireceği hiç birimiz için belli değil ki.. 😊
-
@melo2024 cok tesekkurler. onumuzdeki hafta ici tum basvurulari bitirecekler muhtemelen bir cok arkadasima mektup geldi bugun. hepsi 1-3 ocak basvurulari idi. hakkimizda hayirlisi.
-
@Ahmet-Gümüş sizin ilk başvurunuz muydu bu arada? Eylül ekim red alan tayfa yeniden giriş yaptığında bir hafta-10 gün aralığında sonuçlarının ulaştığı bilgisini almıştım. Sizin ilk başvurunuz ise, tarih yaklaşmış demek ki.
-
ben suan kanada dayim owp basvurusu ile ilgili bilgi vermistim.
-
@melo2024 Bizim için şu an 3 yıllık çalışma izni bir hatıra olarak masamızın çekmecesinde duruyor. Tek avantajı schengen vize başvurusunda kolaylık sağlar. Onun dışında kanada'da yaşamayı düşünmüyoruz ve geri geldik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum