Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Kanada
1.3k 181 44.6k 170

• Merhaba 30 aralıkta çalışma iznine başvurduk, 10 ocakta çalışma iznimiz onaylandı. Fakat belgenin postayla gelmesi uzun sürer sanırım. Belgeyi arkadaşımın adresine gönderecekler, ben türkiyeyr döneceğim. Daha sonra arkadaşım bana belgeyi postalasa online SIN numarası alabilir miyim?

• @kocar evet SIN numarası online alınıyor ama ayrıca zarf ile posta adresinize teslim ediliyor. Adresin güvenli olması gerekir SIN numarasının başkası tarafından bilinmesi risk deniliyor. En garantisi kendiniz service canada ofisine gidip orada anında SIN number almanız. Zaten işe girmedikten sonra SIN numarasının alınmasının önemi yok. İşe girişte isteniyor. İstediginiz zaman alırsınız acelesi yok. Önemli olan work permit belgesinin teslim alınması. SIN numarasını istediginiz zaman alırsınız.

Bir arkadaşımızda kanada dışında elinde work permit var ve sanal posta adresi hizmetide almıştı ama online SIN number almak istemiyor. Çünkü zarf ile posta adresine gönderilecek orada SIN numarasının başkası tarafından görülme ihtimali oldugundan tercih etmiyor. Ne zaman kanadaya tekrar giderse o zaman service canada ofisinden kendim bizzat alırım diyor. En garanti yol

• @gamsesiz çok teşekkür ederim bilgiler için. Yani şu anki durumda türkiyeden kanadadaki şirketlere online iş başvuruları yapacağım, sonrasında kabul alırsam gidip SIN alabilirim.

• @kocar evet en doğrusu iş ilanlarına başvurmak. Umarım İş bulursunuz bayagı bir sıkıntı var iş bulma konusunda.
    Biz iş bulamadıgımız için geri dönmüştük ve ayrıca kiralar çok yuksek ve pahalıydı. Bunun dışında 3 yılın sonunda kalıcı oturum almak bizim için çok zordu. Ancak bir okula eğitime kayıt olup kanada içinde kalış süresi uzatılır onun dısında 3 yılın sonunda work permit suresi biter.
    En güzeli iş bulup öyle gitmek kanadaya gittiğinizde işinin hazır olması super olur.
    Ama diğer taraftan iş verenlerde hali hazırda kanada içinde olan adaylara öncelik veriyor.
    Böylede bir ters durum var. kanada içinde beklesen ayrı bir masraf , dışından iş arasan ayrı bir dezavantaj

• @gamsesiz ben ve bir kaç arkadaş 25÷31 aralik tarihleri arasında basvurduk. Fakat herhangi bir gelişme yok su ana kadar. Hatta bir arkadaşım Türkiye ye donup sonuc beklemeye karar verdi. Muhtemrlen riske girdi. Ama malliyet yüksek olduğu için gitmek zorunda kaldi.

• Bugün owp onayı alan varmı arkadaşlar ?

• @Yusuf-4 Önerilen netice çıkana kadar kanada içinde kalmak. Genelde ret nedeni kanada dışına çıkmak oluyormuş.
    Elbette konaklamaların yüksek pahalı olması uzun süre kanada içinde kalmayı zorlaştırıyor. Bu arada kış mevsimi ve havalar karlı soğuk bu durumda yaşam konforunu etkiler. Turist olarak ts2023 ile çalışma izni alanların çoğu bir süre sonra geri dönüyor ve dönmeyede devam ediyorlar. Veya bir kısmının ilk başlardaki gibi isteği filan kalmamış. Almışlar çalışma iznini ama herhangi bir planları yok. Kanada'ya dair belki sonraları birşeyler yaparız kafasındalar.
    Kalıcı oturum almak çok zor ve yaşam giderleri diger yerlere göre pahalı.

• Herkes bekleme modunda gibi. Son 1 hafta onay süreci yavaşladı gibi...

• Kanada da piyano, gitar, keman dersleri veren sanat akademisi gibi bir yer var mi?

• Merhabalar, bugün owp onay alan var mı? Ve ne zaman başvurdunuz? Son olarak dün 25 aralıklar onaylandı diye bir bilgim var ve ülkeden çıkanlar genelde red alıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

• @melo2024
    Onaylar tarihe göre yapılmıyor. Dun bir arkadaşım kanada dışında olmasına rağmen onay aldi.

• @Yusuf-4 ilk defa duyuyorum. Kanada dışına çıkanların onay aldıgını. Genelde ret. İlk başlarda seyrek olarak vardı ama son zamanlarda hiç duymadım.
    Peki posta ile work permit belgesini nasıl teslim alacaklar ?

• @gamsesiz o kadarını gerçekten bilmiyorum. Forumda yazanı söyledim. Ben hala bekleme halindeyim. 31 aralıkta basvurdum.

• @Yusuf-4 daha once red alan ve tekrar giris yapan biri ise, onay almis olabilir. Arkadasinizin net giris bilgileri var midir? Ilk kez basvurup cikip mi onay almus?

• Ben de 3 Ocak'ta Kanada'ya vardım, başvurumu yaptım, arkadaşımın ev adresini gösterdim, bir gece kaldım, 4 Ocak'ta çıktım geri geldim. Onay ya da ret alırsam yazarım buraya bir fikriniz olur.

• @melo2024 netice belli olmadan kanada dışına çıkanların geneli ret alıyormuş. Bazı istisnalar olmuş geçmiş zamanlarda ama genelde ret veriliyormuş. Hatta resmi kaynakta bununla ilgilide guncelleme yapılmış.Neticeyi kanada içine beklemek gerekiyor deniliyor. Kanada dışında beklemek kişisel tercih elbette ama genelde ret geliyormuş. Neticenin ne zaman çıkacağı belli olmadığı içinde insanlar bu durumda kanada içinde beklemeyi tercih etmeyebiliyor. Konaklama masrafı çok pahalı.
    Şimdiye kadar turist olarak gidip bu ts2023 ile çalışma izni alan pek çok tanıdıgım geri döndü. Beklentilerini bulamadılar. ilk başlarda hevesliydiler ama gerçekleri deneyimleyince hevesleri gitti. Buna bizde dahil. Yaşam pahalı gelir gider dengesi çok açık ve konaklama en çok gider. En kötüsüde iş bulma sorun bulsan bile yeterli olmaz. 3 yılın sonunda kalıcı oturum almak çok zor ve daha bir çok sebep. Hatıra olarak work permit belgesi duruyor.

• @Özgür-Evren-Akay 1 günlüğüne mi gittiniz kanada'ya ? Çok ilginç gerçekten

• @Yusuf-4 halen netice gelmedi mi ? Çok ilginç. Bu kadar uzun sürmesi biraz garip sanki

• Netice alan 1 kisi dahi yok mu? Eyyy Kanada duy sesimizi 😊

• @melo2024 Çalışma izni almak önemli değil. Başvuran herkese zaten çalışma izni bir şekilde veriliyor veya daha önceden verildi.
    Önemli olan iş bulabilmek ve orada geçinebilmek. Biz iş bulamadıgımız ve geçinemedigimiz için geri geldik. Gidenlerin çoğu geri geliyor bir süre sonra.
    Orada duranların çoğuda mutsuz. Sürekli bir sonraki aşamayı düşünme durumu var. 3 sene sonunda kalıcı oturum alma ihtimali düşük ve çok zor.
    Amerika gibi tek seferde greencard modeli kalıcı oturum verse en azından kafa rahat olur ama maalesef böyle değil.

Benzer Başlıklar

• TS2023 ile Alınan Çalışma İzninin Schengen Vize Sürecine Etkisi

Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    351 Bakış
    PicassoP
    @mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
  • Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    416 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    120k Bakış
    2
    Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 Haziran Türkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k