Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
-
Amerika’da Türkçe kitap nasıl okuyabiliriz. Amazon çok uçuk fiyat açısından; e kitap Yok zaten...kobo dan almaya çalıştım , beceremedim. Yeni yayınları izleyebileceğimiz ,Türk yazarları okuyabileceğimiz bir uygulama var mıdır?
-
@caglaror bizdekilerde de NaOH var. Ama bavulda cikinca beyaz kristalize toz anlat adama lavabo acici baz götürüyorum diye 😂 bosver goturmeyelim de tek derdimiz tikali lavabo olsun 😊
-
@elif-unal Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
Amerika’da Türkçe kitap nasıl okuyabiliriz. Amazon çok uçuk fiyat açısından; e kitap Yok zaten...kobo dan almaya çalıştım , beceremedim. Yeni yayınları izleyebileceğimiz ,Türk yazarları okuyabileceğimiz bir uygulama var mıdır?
E-kitap, e-kütüphane ve basılı kitabı internetten sipariş...
E-kitap yok demişsiniz ama çok sayıda Türkçe e-kitap ve PDF var. Yeni eserleri her zaman e-kitap olarak bulamayabilirsiniz ama maalesef.
Halk kütüphanelerimiz ücretsiz e-kitap erişimine açıldı. İnternetten üye olup yararlanabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kutuphane-uyelik-bilgi-guncelleme
-
Başka bir absürt soru. ABD'deki "ya sev ya terk et" ci oranı bildik tanıdık diğer birkaç ülkeye göre nasıldır?
-
@saulgoodman süper çok teşekkürler, e-kütüphane ye bakacağım. Amazon için türkçe e-kitap yok demek istemiştim.
-
@caglaror Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
Başka bir absürt soru. ABD'deki "ya sev ya terk et" ci oranı bildik tanıdık diğer birkaç ülkeye göre nasıldır?
Orani kactir bilmiyorum ama oncesine gore bence memleketin durumundan oturu azaliyordur.
-
@caglaror Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
Başka bir absürt soru. ABD'deki "ya sev ya terk et" ci oranı bildik tanıdık diğer birkaç ülkeye göre nasıldır?
Belki malumunuz ben north east de yasiyorum. Southern state’lerden farkli burasi. Ama yine de, cogunlukla demokrat parti taraftari olan bu bolgede fanatik bir milliyetcilik degil ama ayrimciliga, sovenizme veya siddete donusmeyen ‘bence hakli’ bir patriotizm var. Adamlar ekonomileriyle, bilim ve sanatlariyla gurur duyuyorlar. Kim onlari suclayabilir ki?
Yankee’ler (New Englander’lar icin kullanilan bir tabir) Amerikayi meydana getiren degerlere sahip cikiyor. Sahip ciktiklari bu degerler arasinda kurucu babalardan beri sure gelen gocmen politikasi da dahil. 45. baskanin politikasi degil. Ulusal gunlerini coskuyla kutluyorlar metazuri degil. Hele asker ve gazilere gosterdikleri ihtimam ve ayricaliklara bakinca ulkemizde bu hususda yasananlari dusunup uzuluyorum.
Kusura kalmayin siyasete girmeden bu konular konusulamiyor. Buraya gelince refaha, huzur ve guvene erismek zor degil ama duygusal ve dusunsel travmalarin iyilesmesi zannediyorum daha cok uzun yillar alacak. Geleli o kadar zaman gecti hala hafta sonlari ya da hafata ici aksam saatlerinde calismadigim zaman sucluluk duyuyorum.
-
Amerika da çeşme suyu içilebiliyor mu burada pek içilmiyor da :)
-
@griinkart evet. Biz Brita sürahi kullanarak suyu musluktan içiyoruz :)
-
@damladav britanın filtresi eskidiği anlaşılıyormu yoksa "göz kararı" dediğimiz tabirle kendinizmi değişikliğe karar veriyorsunuz? Kusura bakmayın hep merak etmişimdir. :)
-
@griinkart Indiana'da da icilmiyor, cok kirecli. Bizde Brita surahi filtre aldik ama yine de cok iyi olmuyor. Kroger'in suyu fena degil, ben pet siselerde ondan aliyorum icmek icin.
-
Biz buzdolabinin sebilini kullaniyoruz. Floridadayiz. Filtreyide goz karari degistircez. Henuz degistirmedik. 6 ayda bir degistirsek fena olmaz dedik. Filtre $50
-
@damladav Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
@griinkart evet. Biz Brita sürahi kullanarak suyu musluktan içiyoruz :)
@mehmett Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
@griinkart Indiana'da da icilmiyor, cok kirecli. Bizde Brita surahi filtre aldik ama yine de cok iyi olmuyor. Kroger'in suyu fena degil, ben pet siselerde ondan aliyorum icmek icin.
Teşekkürler sanırım yinede bir filtre gerektiriyor içmek için saten Türkiyede bizde filtreleme ile içiyoruz musluk sularını
-
@deejake üstünde ışıklı bir bölme var. Filtre iyiyse yeşil yanıyor. Kötüyse kırmızı yanmaya başlıyor değiştir uyarısı veriyor. Sanırım bir filtre 3 ay falan gidiyor.
-
Bu ileti silindi! -
Cig kofte icin eti nereden bulabiliriz. Turkiye’de usta surdan cigkoftelik cekiver diyoduk yapiyorlardi. Burda etler genelde hazir oluyor. Cigkofteye uygun olabilecek bi et var mi?
-
@goodluck videolardan gördüğüm kadarı ile bazı alışveriş merkezlerinin et reyonlarında kıyma makinesi var, ayrıca et satan doğulu arkadaşların dükkanlarında da gördüm. Eğer bulamazsan iş başa düşer Walmart'dan ucuz yollu kıyma makinelerine ve zırh bıçaklarına bakabilirsin.
Kıyma makineleri:
Bıçak ağzını iyice biledikten sonra zırh işlevi görür sanırım.
https://www.walmart.com/ip/Glow-In-The-Dark-Meat-Cleaver/145982490
Olayın özü burda :)
-
Izlemesi bile zevkli ama ben elimi de sekilde kiyma yaparim 😀 ben en iyisi marketlere bi bakiyim belki hayrina cekerler
-
@goodluck hocam dana etinin göbek kısmındaki eti kullanabilirsiniz. Marketlerde etlerin hangi bölgeden kesildikleri yazıyor diye biliyorum
-
@entelman hocam türkiye de esnaf olarak kendinizi gösterip bir iş yeri kurabilirsiniz . Küçük bir market gibi . Oradan bağkurunuz yatar . Zamanı gelince emekli olabilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum