Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek
-
Arkadaşlar hepimiz Amerika'ya yerleşmeye çalışıyoruz şu saatten sonra hele bu sitede ucuz milliyetçilik yapmak komik kaçıyor. Güzel ülkemiz edebiyatı yapan biri rica ediyorum GC başvurusu yapıp benim hakkımı yemesin yaşasın güzel gördüğü ülkesinde.
@razorjimmy hocam siz severek gittiyseniz size karşı ülkeden nefret ederek 10 kişi vardır diye düşünüyorum. Bu konuda istatistiki bilgiler daha önemli. Maalesef sorma şansımız yok giden kişilere tek tek ama özellikle son yıllardaki muhalif göçmen profiline bakarsak açık açık hedef gösterile gösterile bu ülkeden nefret ettirildi insanlar. Ayrıca aslında sizin severek gitmeniz düşününce daha bile üzücü. Seviyorsunuz ama şartlar ayrılığa zorluyor. Sizin durumunuzda da olmak istemezdim. Bana mesela çıksa GC arkama bile bakmam o yüzden üzücü olmaz buradan ayrılmak. Severek ayrılmak değil yürümeyen bir ilişkinin son bulması gibi olur benim için.
-
Bu ileti silindi! -
Yahu ben karnımı doyuruyorsam afedersin boş zamanlarımda eşek gibi çalıştığım için doyuruyorum kimse bir ülkenin vatandaşı olduğum için havadan cebime para koymuyor. Bu Türkiye'de de böyle, Almanya'da da böyle Amerika'da da böyle. Senin gibi vasat bir herif bunu bile düşünmekten aciz başkasına çapsız diyor. Bence sen dikkat et bu zekayla Amerika gibi rekabetin çok yoğun olduğu bir yerde seni maymun ederler sonra da güzel ülkene geri postalarlar ne olduğunu bile anlamazsın.
-
@newman dileğiniz nefret söylemi bence.
-
@newman kimsenin ifade ozgurlugune karisamaz ,yargilayamazsiniz!
-
@newman Biz ülkemizi ve insanını seviyoruz. Ama yozlaşmış insanları "Türk insanı" olarak görmüyoruz maalesef.
Ayrıca yukarıda paylaşılan videonun "road rage" ile ilgisi olmadığını anlayamamışsınız. Burada topluma hizmet etmek için görevlendirilmiş kişilerin kendilerini toplumdan üstün görmeleri durumu var, ve bunlara karşı hakkımızı savunabileceğimiz bir adalet sisteminin olmayışı. -
Arkadaşlar hiç "of yeter artık" dediğiniz oldu mu? benim oldu. Yıllardan beri var. İlk başlarda yılda bir - iki defa söylüyordum sonra arttı. Son bir iki ay her gün söyler oldum. Bunu sadece siyasete yada taraflara değil, her şeye der oldum. Maaşımın değer kaybetmesinden tutun marketteki ailemin karnını doyurmak için alacağım gıdanın zamlanmasına. Araba kullanırken yayaya diyorum, yayayken araba kullanana diyorum. Ömrüm boyunca yurt dışında yaşadım üniversiteyi Amerika'da okuduktan sonra vatanıma döndüm yararlı olmak için bir şeyler katmak için. 25 yıldır savaş vermekteyim ne evim var ne arabam (olsa benzin sorunundan zehir olurdu zaten). GC son zamanlarda, aileme ve kendime daha rahat bir yaşam sunmak için bir fırsat değil artık umut olmaya başladı. Üç üniversite bitirdim birçok alanda sertifika sahibiyim ve 4 dil biliyorum, vs. vs. Taraf olmadığın ve yalakalık yapmadığın müddetçe ne yükselebilirsin nede ödülünü görürsün. Acı olan bunlar. Giden herkes kızan da kızmayan da üzülerek gidiyor. Yüzdeleri bilmiyorum ama gidenlerin çoğu evli çocuklu. Beyin göçünden daha kötü olan şey, insan göçüdür. Bunu unutmayalım. Benim aklımdaki bir sürü soruna yenileri eklendi. Çıkarsa masrafları bu dolar kurunda nasıl karşılarım, ve gittiğimde çocuklarıma Atatürkü ve bayrak vatan sevgisini nasıl aşılarım. Çocuklarım iyi eğitim alırlarmı? Ben iyi bir iş bulabilirmiyim? vs. Eminim evli - bekar arkadaşlarımın hepsi aynı şeyleri düşünmekte. Peki bunca soru işaretine balıklama dalan kişiler keyfimidir yoksa çareleri kısıtlımıdır? Birbirimize vatan hainliği yakıştırması yapmaktan ziyade sebepleri görmek dinlemek lazım. Çocuğum ayda bir et görse seviniyoruz (o da ne olduğu belirsiz kıyma). Hasta çocuğumu gece yarısı hastaneye götüremiyorum dolmuş minibüs olmadığı için. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamlardan emir alıyorum. Yetti artık, yetti gayri. Ben askerliğimi gönüllü olarak doğuda yaptım ama bankamatikte yapan arkadaş bana vatan haini diyor. (forumda değil yanlış anlaşılmasın). Öyle mi? İnşAllah çıkar. İnşaAllah çıkar. Bende ailemde gideriz, hadi kalın sağlıcakla.
-
Sn @Chromium maalesef bende sizin görüşlerinize katılmıyorum. Daha iyi fırsatlara kavuşmak için gidiyoruz diyelim. Memleket düşmanlığı yapmanın pek doğru olduğu kanaatinde değilim. 21 senedir kamuda çalışan, bir çok kez hakkı yenen biri olarak, FETÖ cü pisliklerin haksızlıklarına maruz kalmış biri olarak çözümü hiç bir zaman bırakıp gitmek olarak görmedim. En sonunda da mücadelemi kazandım. Geçte olsa kariyer planımdaki yere ulaştım. Üstüne basa basa söyleyebilirim ki bu ülkeyi de çok seviyorum. Fena sayılamayacak bir gelirim de var. Ama bizim ufaklığın eğitimini böyle bir fırsatı yakalamışken dışarıda almasını istiyorum. Burada her sene yaklaşık 60 bin TL gibi bir eğitim bütçesi ayırmak yerine orada devam etmesini istiyorum. İnsanların mutlaka yurtdışına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Vizyon sahibi olmak için.
Ama kaçma düşüncesi ile gitmek tekrar söylüyorum bence doğru değil. Ayrıca madem burayı çok seviyorsun burada kal benim GC hakkını yeme demek de yanlış. Eninde sonunda Türkiye'ye dönüşümüz olacak.Önemli Not: Başka bir forumda okumuştum. Sırf Green Card sevdalılarına inat çıkma ihtimalinizi azaltmak için başvuru yapan kişiler var haberiniz olsun. Bazı şeyleri çok fazla dillendirirseniz çaresizliğiniz giderek artar. Kalkar bir grup binlerce kişi adına başvuru yapar sırf size inat.
Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle. 2019 inşaallah uğurlu gelir.
-
@deejake haklısın her söylediğinde yorum yapacak birşey kalmamış.
umarım hepimize çıkarda daha iyi şartlarda yaşarız çocuklarımız daha iyi eğitim alır geleceği olur.
adam burda müdür olmuş elde yok avuçta yok
amerikaya gidiyor burdaki diploması orda geçmiyor (denklik eğitimi alması gerekli geçerli olması için)
aerikada sıfırdan hayat kuruyor daha iyi şartlarda yaşıyor burda koltuk takımı alamayacağın paraya orda tüm ev eşyasını diziyor
bir veya iki maaşa araba alıyor paranın alım gücü işte
herşey herkesin gönlünce olur inş. -
Anlamadığım ben Amerika'ya gideceğim orada Ermeni diasporasına katılacağım sonrasında da Filistin düşmanı Yahudi derneklerine üye olup bütün ömrümü Türkiye aleyhtarı oluşumlara hizmet ederek harcayacağım mı dedim de tepki görüyorum anlamadım. :)
Demek istediğim ben Amerika'ya yerleşirsem bir şekilde arkama bile bakmam. Türkiye ile ilgili olumlu veya olumsuz hiçbir şeye katılmam. Budur benim için.
Bir diğer mesele kimse doğduğu yeri sevmek zorunda değil. Bu Almanya olur, İsveç olur, Türkiye olur. Hiçbirimize doğdumuz yeri secme şansı sunulmadı. Kimse bu doğum lotosundan çıkan sonuçtan memnun kalmak zorunda değil. Memnun kalmadığımız için de buradayız zaten. Dünyadaki en saçma şey şu sitedeki birine Türkiye'yi niye sevmiyorsun diye çemkirmek olur. Sevdiği halde giden var mıdır vardır ama herkes böyle olmak zorunda değil.
-
Çok yoğun, yorgun, yine hakkınız yenmiş, hakarete ve nefret söylemlerine maruz kaldığınız bir günde "bankamatikte askerlik yapmak" tabiri bu ülkeden gitmek istemenize hatta böyle bir platformda bile diğer üyeye nefret kusan, çekinmeden haklıymış edasıyla hakaret edebilen insanları görmek bu ülkeden nefret etmenize neden olabilir malesef. Herkesin görüşüne sonsuz saygılar...
-
Sn. @centralpark ben mi kaçırdım bilmiyorum ama bir yorum dışında her hangi bir hakarete rastlamadım. O da biraz etki tepki olmuş. Bu forum geçmişte de şimdide en düzgün ortamlardan bir tanesi. Zaten bu formun amacı bir şeklide yurt dışında yaşamak isteyenlerin buluştuğu bir yer. Hiç kimse bir yere giderken bir yerlere hesap vermek ya da neden göstermek zorunda da değil. Herkes istediğini yapmakta özgür.
Selamlar, -
@caglaror Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek içinde söyledi:
@newman dileğiniz nefret söylemi bence.
benim ki nefret soylemi degil @caglaror, bak ne idugu belirsiz adam acikca turkiye'den nefret ettigini soyluyor. bir digeri turk insaninina nasil nefret beslemeyelim diyor. ben sizin gibi terbiyeli bir katilimcidan bu serserilere mudahale etmenizi beklerdim. sozlerinin nefret soylemi oldugunu ve ayrica butun dunya'da kanuni cezayi gerektirdigini bilmeniz gerekir.
laf buraya gelmisken; sn @crazycells'in de turkiye'ye ve turk insanina karsi alenen islenen bu nefret suclarina bu forumda musade etmemesi gerektigini kendisine bildirmek isterim.
-
@chromium Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek içinde söyledi:
Anlamadığım ben Amerika'ya gideceğim orada Ermeni diasporasına katılacağım sonrasında da Filistin düşmanı Yahudi derneklerine üye olup bütün ömrümü Türkiye aleyhtarı oluşumlara hizmet ederek harcayacağım mı dedim de tepki görüyorum anlamadım. :)
Demek istediğim ben Amerika'ya yerleşirsem bir şekilde arkama bile bakmam. Türkiye ile ilgili olumlu veya olumsuz hiçbir şeye katılmam. Budur benim için.
Bir diğer mesele kimse doğduğu yeri sevmek zorunda değil. Bu Almanya olur, İsveç olur, Türkiye olur. Hiçbirimize doğdumuz yeri secme şansı sunulmadı. Kimse bu doğum lotosundan çıkan sonuçtan memnun kalmak zorunda değil. Memnun kalmadığımız için de buradayız zaten. Dünyadaki en saçma şey şu sitedeki birine Türkiye'yi niye sevmiyorsun diye çemkirmek olur. Sevdiği halde giden var mıdır vardır ama herkes böyle olmak zorunda değil.
turkiye'yi sevmiyorsun meselesi degil biraz okudugunu anlamaya calis hemen tepki verme. turkiye'yi sevmeyebilirsin elestirebilirsin ama eger sen bir ulkeye ve halkina toptan nefret besliyorsan o laflarini sana yedirirler, bak bu lafimi yabana atmayasin.
-
@hockeyumpire2 Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek içinde söyledi:
@newman kimsenin ifade ozgurlugune karisamaz ,yargilayamazsiniz!
turkiye'ye ve turk insanina karsi nefret soylemini fikir ozgurlugu kapsaminda degerlendiren "akila" yanit vermeyi gereksiz buluyorum.
-
Bu ileti silindi! -
@newman Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek içinde söyledi:
@knnrn Bir köşe yazısı: Yeni yıla beyin göçüyle girmek içinde söyledi:
@newman Biz ülkemizi ve insanını seviyoruz. Ama yozlaşmış insanları "Türk insanı" olarak görmüyoruz maalesef.
Ayrıca yukarıda paylaşılan videonun "road rage" ile ilgisi olmadığını anlayamamışsınız. Burada topluma hizmet etmek için görevlendirilmiş kişilerin kendilerini toplumdan üstün görmeleri durumu var, ve bunlara karşı hakkımızı savunabileceğimiz bir adalet sisteminin olmayışı.kenan sen ne zaman turkiye'ye kin kusanlara hop dense boyle yirtik don misali firlayip racon kesiyorsun. adamlar turkiye'den ve turk insanindan acikca nefret ettiklerini soylediklerinde niye mudahale etmezsin? yoksa burada turkiye'ye ve ulusuna nefret kusmak serbestmidir?
Üslubunuz eleştirdiğiniz insanları haklı çıkarıyor. Yozlaşmış insanlara saygı duymuyorum ve bu benim saygı duymayan halim.
"Güzel ülkemiz, güzel insanlarımız" diyenlerin hep böyle iğrenç bir üslupla yazmaları tesadüf olamaz herhalde. Türkiye'de büyük bir yozlaşma olduğunu kabul edemiyorsanız diyecek bir şeyim yok.
-
Bu ileti silindi! -
Amerika’ya gitme ve gitmek isteme sebeplerimizi şu başlık altında konuşmaya devam edebiliriz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz/
-
@centralpark sanırım okumadınız yada hızlı okuyup satır aralarını göremediniz. "bankamatikte askerlik yapmak" tabiri beni eleştirenin ve beni küçük görenin benden çok katkıda bulunmamasıdır. Yoksa bankamatikte askerlik yapmak bence bir seçimdir ve yapmak utanç verici bir şey değildir. Hiç kimse bu dünyada başkalarının vatanseverliğini ölçme hakkına sahip olduğuna inanmıyorum. Benim nacizane anlayamadığım bir şey var o yazıda sizi rahatsız eden ve yanlış gördüğünüz sadece bankamatik olayımı? Birilerinin haksızlık yapmaları, vatan haini yapıştırmaları değil sadece bumu? Cevap vermek zorunda değilsiniz sadece umarım beni anlamışsınızdır. Hiçbir zaman kimseyi küçük görmedim zaten istesemde yapamam. Ben herkesin birbirlerine saygı duyduğu ve etiketlemediği bir ortamın svunucusuyumdur. Zaman zaman yanlış anlaşılıyoruz ama niyetimiz kötülük değil bilakis iyiliktir. Sağlıcakla kalın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum