Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @cisilhayat pardon bizim numaramız 17xxx lerde 18 bin değil ama yine gergin bakıyorum mail yok


  • @mardin47-47 süreci anlamış değilim o yüzden şuan yardımcı olamıyorum. Fakat belgeleri gönderdikten sonra herhangi bir geri dönüş olursa forumda paylaşacağım. Bu mail olayı fazlasıyla kafa karıştırdı. Hakkımızda hayırlısı arkadaşlar.


  • Merhaba. Sorum ucus planlamasiyla ilgili. Iki ucus arasi baglanti suresi azda olsa, Frankfurt veya Londra uzerinden farkli havayoluyla gidersem ara noktada transit vize sorarlar mi ? Schengen vs gerekir mi yoksa alanda satin alinabilir mi Turkiyedeki gibi ?


  • @panda33 eğer biletleri ayrı ayrı alırsanız arada bagajlarınızı alıp tekrar vermeniz gerekeceği için gümrükten geçmeniz gerekecek.
    Ancak misal veriyorum siz istanbul-boston bileti almak istediniz firma size frankfurt aktarmalı bilet sattı ise bu durumda geçmenize gerek kalmaz direk transfer uçuş alanından devam edebilirsiniz. Bagajlarınız da diğer uçuşa aktarılır. Bu uçuşlar farklı firmalar tarafından düzenlenebilir. (one world - Star alliance gibi ortak çatı altındaki havayolu firmaları birbirlerinin uçaklarına bilet satabiliyorlar)

    İlk senaryoda uçağınız rötar yapar ve ikinci uçağı kaçırırsanız kimse size başka uçak için bilet vermez, çok risklidir, asla tavsiye etmem.


  • @the-black-eagle kcc den mail gelmiş gibi istenilen evrakları burda herkesin yolladığı şekilde yolladım


  • @cisilhayat geçen yıl bu mail olayı varmıydı acaba yoksa bu yıl mı başladı şansımıza küselim o zaman bekleyeceğiz


  • @panda33 Almanya transit vize uygulayan bir ülke türkiyeye. Ayrı da alsan @VolkanU nun dediği gibi aktarmalı uçuş da yapsan bu vizeyi almalısın almanya için. Benim gittiğim dönemde transit bize uygulanmıyordu ve ben lufthansa ile frankfurt aktarmalı olarak istanbuldan philadelphia ya uçmuştum. Ama artık öle değil. Transit vize ücreti ve bekleme eziyeti ayrıca bavullarınızı transfer ederlerken kaybolma riskleri nedeniyle aktarmalı uçuşları tavsiye etmiyorum. Ama bu da bunlar olacak anlamına gelmez :)


  • @mardin47-47 önceki yılın kazananları da bu önden mail olayının bu sene çıktığını söylemiştiler. DS260 formunun yazıcıdan çıkarılıp elle doldurulup posta ile gönderildiği dönemler de vardı sonuçta :) Bence bu yöntem süreci zorlaştırmıyor. Sölenene göre yeni uygulama nedeniyle hız biraz düştü sadece deniyor.


  • Expedia.co.uk uzerinden istanbul-thy-londra -virginatlantic-newark bileti aldim, kisi basi iki bavul ve havayollarinin sitelerinden koltuklari da hemen ayarlayabildim. Tavsiye ederim.
    Bu arada ayni ucusu expedia.com vermiyordu.

    @panda33 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba. Sorum ucus planlamasiyla ilgili. Iki ucus arasi baglanti suresi azda olsa, Frankfurt veya Londra uzerinden farkli havayoluyla gidersem ara noktada transit vize sorarlar mi ? Schengen vs gerekir mi yoksa alanda satin alinabilir mi Turkiyedeki gibi ?

  • ⭐⭐

    Almanya kanada ve abd den Japonya finlandiya isvec oturbma belgesi veya uzun sireli viza olanlardan transit istemiyor .Fakat üçüncü dünya ülkesinden üçüncü dünya ülkesine yani türkiyeden almanya aktarmalı peru bolivya gideceklerden istiyor. Mumkunse Fransa ve hollanda, italya ve ispanya aktarmalarını tercih edin. İtalya roma aktarmalı kanadaya uctum. hiçbir problem yaşamadım.Avm ye girmekten farksız gibiydi.Almanya aktarmasında terörist gibi arandım. Beter olsunlar

  • ⭐⭐

    Ayrıca izlanda aktarmalarını da sakın ha sakın görmezden gelmeyin


  • @calibraturbo bu net bilgimidir. Sıkıntı yaşamayalım :) aktarmalı ciddi ucuz bilet bulunuyor.


  • Bu sene bu kadar yavaş gitmesinin sebebi mail ile önden belgelerin istenmesi olabilir mi? Uygulama ilk başladığında süreci hızlandırır diye yorumlamıştık, fakat görüyorum ki geçen seneden de yavaş ilerleme söz konusu. Üstelik geçen seneye göre oldukça az talihli varken... Tüm sahip olduklarımızı geride bırakıp gitmeye niyet etmişken sürecin olumsuz sonuçlanması çok acı bir durum. Numaram yüksek olduğu için kaygı doluyum doğal olarak. Eminim çoğu kişi benimle aynı durumdadır.


  • @mindi 6000-7000 de olanlarda kaygı dolu çünkü randevu alamayan çok insan var herkes diken üstünde benim 28xxx zaten gözden çıkarmış durumdaım


  • Arkadaşlar,
    Bu KCC'den mail gelmesi ne anlama geliyor?
    Forum excel sayfasında 19binlere gelmiş görünüyor. Temel sorularım için kusura bakmayın lütfen.


  • @volkanu cok tesekkurler :)


  • Bu bizim canımızı sıkacak bir şeye benziyor ve sanırım hiç konuşulmamış forumda aradım bulamadım https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42745671


  • @karadenizden Okuduğum ve anladığım kadarıyla bence çok kısa bir süre olacak en geç ocak ayına kadar çünkü yeni meclis üyeleriyle iş başı yapmak zorundalar gibi gözüüyor söylediğin gibi umarım canımızı sıkmaz.


  • @deejake şu an benim gibi mülakat bekleyenler için sıkıntı olabilir sistemin o bacakları da duruyor diye anladım ben. çekiliş bekleyenleri etkilemeyebilir ama kapıda bekleyenleri geciktirecek sanki


  • @karadenizden DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Bu bizim canımızı sıkacak bir şeye benziyor ve sanırım hiç konuşulmamış forumda aradım bulamadım https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42745671

    Şöyle bir açıklama yapılmış.
    ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsolosluklar
    Acil Duyuru – ABD’de Federal Hükümetin Kısmen Kapanması (22 Aralık 2018)

    ABD’de federal hükümetin ödenek yokluğu nedeniyle kısmen kapanmasına karşın, Türkiye’deki ABD Misyonu’nun Konsolosluk bölümlerinde vize ve ABD vatandaşlık hizmetleri verilmektedir. Vize hizmetleri ABD Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nda; ABD vatandaşlık hizmetleri ise ABD Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve Adana Konsolosluğu’nda devam edecektir.

    Yazının devamı için sitesine bakınız :https://tr.usembassy.gov/tr/acil-duyuru-abdde-federal-hukumetin-kismen-kapanmasi-22-aralik-2018/


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 Geç Başvuru Hakkında

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    311 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum