AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard @gucarslan Sn. Uğur Bey, bir yorumunuzu rica edeceğim. Ben numarama göre şuan Current mıyım? Aralık Ayında mı Current'ım , yoksa Ocak 2024 ayında mı Current 'ım? Aslında sormak istediğim şu. Şuan Amerika'dayım ama yeni geldim. 90 gün beklemeden, hangi tarihte AOS prosedürünü başlatabilirim? 06 Aralık? 06 Ocak 2024?
Not: Amerika'ya 05 Kasım'da giriş yaptım.
Çok teşekkürler,
Saygılarımla.. -
@koray2000 tamamdır, çok teşekkürler. Saygılarımla..
-
@burcub :):) yok yok cok sormadiniz, rahat olun. evet beklemekten baska bir sey yok su asamada. bol bol sabir diliyorum size :crossed_fingers:
-
@Redbeard Aralik Bulteninde 12K aciklandi ve hemen ertesi gun bile Dosyanizi gonderebilir durumdasiniz . Biran once gondermenizi tavsiye ederim . Bu ayrica USCIS tarafindan da tercih edilen bir durumdur . Aciklamayi ekliyorum .
Section C contains a chart showing the Diversity Immigrant category rank cut-offs for the following month, which represents the advance notification of Diversity Immigrant visa availability. As soon as a monthly Visa Bulletin is published, anyone with a lower rank number than the rank cut-off number shown in Section C is eligible to file for adjustment of status. This provides lottery winners the opportunity to file for adjustment of status up to six or seven weeks before a visa number can actually be allocated. This gives USCIS additional time to determine your eligibility for adjustment of status before the end of the fiscal year.
-
@Redbeard Hemen baslatabilmeniz icin bir engel yok su anda fakat giris tarihiniz goz onune alindiginda biraz daha beklemekte fayda var . Zaten Dosyayi hazirlamanizda 2-3 hafta daha alacaktir .
-
@zümrüt-Eryigit merhaba üç kere üst üste mi kazandınız
-
@Figen Merhaba Figen Hanım, anladığım kadarıyla CN'i section C deki sayıya göre current olacak olanlar AOS sürecini early filing memorandum'a göre başlatabiliyorlar, doğru mu anlıyorum? Yani aslında current olma durumu yok ancak AOS için böyle bir kolaylık tanınmış field officelere zaman kazandırmak için.
@Redbeard @koray2000 bu durumda, eğer doğru anlıyorsam aslında Ocak ayına kadar current olunmamış oluyor ancak Figen hanımın paylaştığı gibi bir AOS eligibility durumu söz konusu oluyor şu andan itibaren.
Ayrıca @koray2000'in bahsettiği gibi early filing yaparak süreci current olmadan başlatan bir kaç kişinin dosyasının, bir kaç iş bilmez officer tarafından (ki umarım hiç birimiz bunlara denk gelmeyiz) "henüz current değilsin" denilerek red aldığını ve bu kişilerin tekrar I-485 göndererek sürece tekrar başladığını (ki bu durumda sanırım tekrar ödeme yapılması gerekiyor) yada field officedeki officer'a bir şekilde ulaşıp reconsideration'a ikna ederek denial'ı geri aldırdığını ben de okumuştum. O yüzden early filing süreci erken başlatmak açısından kulağa hoş geliyor ama içerisinde böyle riskler de barındırıyor.
-
@avc Dediginiz gibi, DV AOS dosyalari arafta bir durum oldugu icin, officerlarin kafasini ne kadar az karistirirsaniz o kadar iyi. Simdi siz yollarsiniz, officer daha Aralik ayinda degiliz sonra bir daha yollasin diye dusunur vs derken bos yere zaman kaybedersiniz. Dv2023’te avukat onerisi ile bu sekilde hareket etmis arkadaslarimiz. Zamaniniz varsa beklemekte fayda var ancak fiscal year’in sonlarinda daha farkli hareket edilebilir.
-
@Figen Çok teşekkürler, bilgi için...
-
@Figen Teşekkürler bilgi için, Aralık ayı içerisinde başlatmak için avukatım ile görüşeceğim... Saygılarımla...
-
@avc @koray2000 riski azaltmak hem de 60 gün bekleyip işlemleri başlatmak için "Ocak 2024" de işlemleri başlatma kararı aldım. Bilginize sunarım. Artık gerisi hayırlısı olsun... İnşallah iyi bir ofise düşerim ve inşallah avukatım işlerini iyi yapar ve GC'ye ve SSN numarasına kavuşurum. SSN olmadan bu ülkede bir hiçiz ya, elimiz kolumuz bağlı...
Saygılarımla... -
@avc @koray2000 riski azaltmak hem de 60 gün bekleyip işlemleri başlatmak için "Ocak 2024" de işlemleri başlatma kararı aldım. Bilginize sunarım. Artık gerisi hayırlısı olsun... İnşallah iyi bir ofise düşerim ve inşallah avukatım işlerini iyi yapar ve GC'ye ve SSN numarasına kavuşurum. SSN olmadan bu ülkede bir hiçiz ya, elimiz kolumuz bağlı...
Saygılarımla... -
@Redbeard hocam sizin cn aos için current oldu, süreci başlatabilirsiniz. Lakin 5 Kasım’da ülkeye girdiyseniz, sizin kendi takdirinizde belirlediğiniz bir süre bekleyin (1.5-2 ay gibi min) en garantisi evet 3 ay ama artık o şart da 2021’de kalkmış, zaten dosyayı hazırlamak 2-3 hafta sürüyormuş. Yılbaşını geçirdikten Christmas vs tatilleri bittikten sonra dosyayı verirsiniz. Bu arada birkaç şehir gezin, instagrama yükleyin, resimler çekinin, expedia, airbnb, rent a car, turo vs. maillerini silmeyin. Ülkeye gerçekten turist niyetiyle girdiğiniz belli olsun. Sorarlarsa gösterirsiniz. Naçizane dost tavsiyelerim. Bende aynı yolu izleyeceğim.
-
Bence henuz sure varken cok aceleye getirmemenizi tavsiye ederim. Su an bu risk gecti ancak, ekimde current olup eylulde gonderilen bazi kisiler direk red almislar, sanirim onlari 2023 dv lottery kazanani sanip direk red etmisler. Ilginc bir durum.
-
@erenotti çok teşekkürler yorumlarınız için. Bende bir süre bekleyeceğim zaten.. Söylediğiniz plan aklımdaydı ancak bu sizin söylediğiniz amaçla değildi :) Sizin dediğiniz gibi en azından bir hikayemiz olur :)
Saygılarımla... -
@gokhanabd Çok teşekkürler.. Haklısınız sanrım Amerika'da böyle aksilikler normal gibi :) :)
-
@Redbeard Gayet mantikli bir karar almissiniz, devami da guzel bir sekilde gelir umarim. Tecrubelerinizi ve basvuru surecinizi burada bizimle paylasmaya devam ederseniz cok seviniriz. Gelecekte bu surece girecek arkadaslar icin kilavuz yerine gecer.
-
@koray2000 İnşallah, çok teşekkürler.. Dün banka hesabı açtım. Onun deneyimini başka bir başlıkta uzun uzun yazdım :)
-
@Redbeard Tebrik ederim, AOS yapan dostlarimiz icin en zorlanilan kisimlardan birisi banka hesabi acmak, nerede paylastiniz acaba deneyiminizi? Ben de okuyayim.
-
@koray2000 Merhaba, aşağıda gönderdim. inşallah doğru linktir. :)
https://www.yesilkartforum.com/forum/post/399578
Başlık: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum