DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @burcub Family sponsored ya da employment based uzerinden AOS yaptiniz di mi, hatta cok yuksek ihtimalle family sponsored yaptiniz??
    PD (priority date) bilginize gore visa bulletinden ilgili tarih icinde olmaniz ya da kategorinin current olmasi gerekiyor.
    caseinizle ilgili biraz daha bilgi verirseniz kesin bir yorumda bulunulabilir.


  • @btek14 eski iletinize baktim F2A kategorisindesiniz.

    e6173f2b-ce7a-4a29-a595-c5ae5606f0f3-image.png

    bu tabloya gore ilgili tarih icinde olmali PDniz.

    Tablo B'ye gore AOS gonderebilmenize ragmen GC almak icin gondermis oldugum tablo baz aliniyor (cok nadir olsa da bazen oncesinde de onaylanabiliyor)


  • @btek14 merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. Eşim green card kazanıp gelmiş 4 sene önce, 1 yılı geçti evliyiz. Ben de öğrenci vizesi ile buradayım. Aynen family sponsored olarak başvurduk. 🙂


  • @btek14 pd baktim simdi 3/22/23 benim. F2a kismi bu tarihi kapsamali diyorsunuz degil mi? All Chargeability
    Areas Except Those Listed Kismina mi Baka aging?🥲🥲 kusura bakmayin sacma bir soru soruyorsam


  • @burcub rica ederim.

    evet dogrudur 08FEB19 yazan kisim sizin ilgilenmeniz gereken kisim. USCIS gorevlisinin dedigi sekilde 1 ay da surebilir 1 yil da ama mali yil baslarinda ilerliyor bu tarihler. bu sene AOS yapacaklara agirlik verdiler basvuru toplayip duruma bakiyorlar diye tahmin ediliyor.

    Ocak ayi ile birlikte hizli ilerlemeler olacak diye umut ediyorum. hayirli olsun sizin adiniza umarim bekleyis kisa surer ve olumlu olarak olur.

    ayrica yabanci forumlarin bazilarinda tarih gelmeden onaylanan caseler bile olmus 🙂 umarim siz de sanslilardan olursunuz.


  • @burcub 🙂 estagfurullah. diger kisimlar basvurunun cok oldugu ulkelere ait kisimlar, buralar bizleri ilgilendirmiyor ilgilendirmesin de cunku uzuuun bekleme sureleri mevcut.


  • Merhabalar, Kısa bir şey sormak istiyorum; Ocak ayı bülteni 12.000 olarak açıklandı. Ben şuan da mı "Current" olmuş oldum, yoksa "Ocak 2024" tarihine girdiğimizde mi current olmuş oluyorum. Saygılarımla...


  • @btek14 cok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Umarım dediğiniz gibi olsun. Son bi şey sormak istiyorum, benim yapmam gereken bir şey yok değil mi? Yani tarih güncellense bile her şey otomatik ilerleyecek, ben sadece bekleyeceğim? 😇😇🥹 kusura bakmayın çok soru sordum 😅


  • @Redbeard Merhabalar, Henuz Dv2024 Ocak bulteni aciklanmadi, Dv2024 Aralik aciklandi ve CN 12000’e geldi yani Aralik ayi itibari ile basvurabilirsiniz. Hangi ayin bulteninde current olduysaniz, o aydan itibaren basvuru yapmaniz daha iyi olur. Erken basvuruda henuz current olmamissin diye red edilip, tekrar basvurmak durumunda kalabilirsiniz. Aralik’a kadar beklenmeli bence sizin durumunuzda.


  • @koray2000 Ben yanlış mı anlıyorum.

    Vize bültenin de aşağıdaki cümleye baktım ve çevirdim. Ocak 2024 için işlem yapılabilir olmuyor mu? Eğer durum "AOS" için farklı ise tabii bilemem. Sonuçta 12.000 en son numara artık current sayılıyor derseniz yorumum yok. Ona göre avukatıma mail atacaktım, emin olmadan atmak istemedim 🙂

    C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY
    IN JANUARY
    For January, immigrant numbers in the DV category are available to qualified
    DV-2024 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an
    allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV
    regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off number:


  • @Redbeard Yani ben kesin bir yorumda bulunmayayim ama gectigimiz sene daha garanti olması acisindan bu sekilde ilerleyen arkadaslarimiz oldu. Sizin dediginiz gibi de olabilir, ben gene de risk edilmemesi gerek diye dusunuyorum.


  • @Redbeard @gucarslan Sn. Uğur Bey, bir yorumunuzu rica edeceğim. Ben numarama göre şuan Current mıyım? Aralık Ayında mı Current'ım , yoksa Ocak 2024 ayında mı Current 'ım? Aslında sormak istediğim şu. Şuan Amerika'dayım ama yeni geldim. 90 gün beklemeden, hangi tarihte AOS prosedürünü başlatabilirim? 06 Aralık? 06 Ocak 2024?

    Not: Amerika'ya 05 Kasım'da giriş yaptım.

    Çok teşekkürler,
    Saygılarımla..


  • @koray2000 tamamdır, çok teşekkürler. Saygılarımla..


  • @burcub :):) yok yok cok sormadiniz, rahat olun. evet beklemekten baska bir sey yok su asamada. bol bol sabir diliyorum size 🤞


  • @Redbeard Aralik Bulteninde 12K aciklandi ve hemen ertesi gun bile Dosyanizi gonderebilir durumdasiniz . Biran once gondermenizi tavsiye ederim . Bu ayrica USCIS tarafindan da tercih edilen bir durumdur . Aciklamayi ekliyorum .

    Section C contains a chart showing the Diversity Immigrant category rank cut-offs for the following month, which represents the advance notification of Diversity Immigrant visa availability. As soon as a monthly Visa Bulletin is published, anyone with a lower rank number than the rank cut-off number shown in Section C is eligible to file for adjustment of status. This provides lottery winners the opportunity to file for adjustment of status up to six or seven weeks before a visa number can actually be allocated. This gives USCIS additional time to determine your eligibility for adjustment of status before the end of the fiscal year.


  • @Redbeard Hemen baslatabilmeniz icin bir engel yok su anda fakat giris tarihiniz goz onune alindiginda biraz daha beklemekte fayda var . Zaten Dosyayi hazirlamanizda 2-3 hafta daha alacaktir .


  • @zümrüt-Eryigit merhaba üç kere üst üste mi kazandınız


  • @Figen Merhaba Figen Hanım, anladığım kadarıyla CN'i section C deki sayıya göre current olacak olanlar AOS sürecini early filing memorandum'a göre başlatabiliyorlar, doğru mu anlıyorum? Yani aslında current olma durumu yok ancak AOS için böyle bir kolaylık tanınmış field officelere zaman kazandırmak için.

    @Redbeard @koray2000 bu durumda, eğer doğru anlıyorsam aslında Ocak ayına kadar current olunmamış oluyor ancak Figen hanımın paylaştığı gibi bir AOS eligibility durumu söz konusu oluyor şu andan itibaren.

    Ayrıca @koray2000'in bahsettiği gibi early filing yaparak süreci current olmadan başlatan bir kaç kişinin dosyasının, bir kaç iş bilmez officer tarafından (ki umarım hiç birimiz bunlara denk gelmeyiz) "henüz current değilsin" denilerek red aldığını ve bu kişilerin tekrar I-485 göndererek sürece tekrar başladığını (ki bu durumda sanırım tekrar ödeme yapılması gerekiyor) yada field officedeki officer'a bir şekilde ulaşıp reconsideration'a ikna ederek denial'ı geri aldırdığını ben de okumuştum. O yüzden early filing süreci erken başlatmak açısından kulağa hoş geliyor ama içerisinde böyle riskler de barındırıyor.


  • @avc Dediginiz gibi, DV AOS dosyalari arafta bir durum oldugu icin, officerlarin kafasini ne kadar az karistirirsaniz o kadar iyi. Simdi siz yollarsiniz, officer daha Aralik ayinda degiliz sonra bir daha yollasin diye dusunur vs derken bos yere zaman kaybedersiniz. Dv2023’te avukat onerisi ile bu sekilde hareket etmis arkadaslarimiz. Zamaniniz varsa beklemekte fayda var ancak fiscal year’in sonlarinda daha farkli hareket edilebilir.


  • @Figen Çok teşekkürler, bilgi için...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum