-
Umarım DV-2025 şanslılarından biri olurum ve eyalet seçerken buradaki birçok arkadaşla fikir alışverişinde bulunurum diyerek söze başlamak istiyorum.
Amerika hakkında araştırmalar yapmayı çok seviyorum. Araştırmalarımı da kendime saklamak istemiyorum. Bilgi paylaştıkça büyür. Ama doğru eyaleti bulmak gerçekten zor. Birçok faktörü düşünmek gerekiyor. Örneğin benim için önemli olan bazı faktörleri(eğitimi önemsemedim vb) “sıra gözetmeksizin” aşağıya yazıyorum. Konu başlıklarını daha fazla detaylandırmaya çalışacağım. Bu bilgileri mümkün olduğunca güncel kaynaklardan almaya çalıştım ama herhangi bir yerinde yanlış olduğunu düşünüyorsanız bana iletirseniz, düzeltirim. Ayrıca peşin not; her eyalette tabi ki birçok şehir var. Eyalette karar kıldıktan sonra şehir araştırılmalıdır. Çünkü görünen o ki aynı eyalet olmasına rağmen bölgesine göre her şey bambaşka olabiliyor. Ama şimdilik sadece eyalete odaklanmaya çalıştım.
Here we go! Uzun bir yazı olacak.
- Asgari Ücret
- Eyalet Ekonomisi
- Tecrübemize Göre İş Sahası (Bu çok özel olduğu için detaylandırmayacağım)
- En Yoksul Eyaletler
- Vergiler
- Kripto Vergisi Almayan Eyaletler
- Kira Fiyatları
- Yaşam Maliyeti
- Hava Durumu
- Siyasi Görüş
- Türkiye’ye Direkt Uçuş
- Suç Oranları
- Irkçılık
Siyasi Görüş
Yani belki birçoğunuz bunu önemsemiyor ama bence hayatımıza etki edebilir. Tabi ki Türkiye’deki kadar etki etmesi mümkün değil. Ama yine bazı şeyleri bilmek iyidir. Orada biliyorsunuz Democratic Party ve Republican Party diye temelde iki karşıt görüş var. Bazı temel farklarını belirtmek gerekirse; Cumhuriyetçiler daha geleneksel görüşe sahipler. Daha dindar bir kesime hitap ediyorlar vs. Demokratlar ise tam tersi. Ayrıntıya girerek siyaset yapmak istemiyorum. Ama farklarını araştırmanızı tavsiye ederim. Diğer unsurlarda olduğu gibi şehirden şehire farklılık göstereceğini unutmayın.
2020 seçimleri Joe Biden(Demokrat)’in çoğunluk elde ettiği eyaletler:
- California
- New York
- Illinois
- Pennsylvania
- Michigan
- New Jersey
- Virginia
- Massachusetts
- Washington
- Maryland
- Wisconsin
- Minnesota
- Colorado
- Oregon
- Connecticut
- Nevada
- New Mexico
- Hawaii
- New Hampshire
- Rhode Island
- Delaware
- Maine
- Vermont
- District of Columbia
2020 seçimleri Donald Trump(Cumhuriyetçi)’ın çoğunluk elde ettiği eyaletler:
- Texas
- Florida
- Ohio
- North Carolina
- Georgia
- Arizona
- Indiana
- Missouri
- Tennessee
- Kentucky
- Alabama
- South Carolina
- Oklahoma
- Utah
- Kansas
- Nebraska
- Arkansas
- Mississippi
- Idaho
- North Dakota
- South Dakota
- Montana
- Wyoming
- Alaska
Asgari Ücret
Asgari ücretin en fazla olduğu bazı eyaletler bunlar;
1- Washington 15.74$
2- California 15.5$
3- Massachusett 15$
4- New York 14.20$
5- New Jersey 14.13$
6-Connecticut 14$
7- Arizona 13.85$
8- Maine 13.8$
9- Colorado. 13.65$
10- Oregon. 13.50$
11- Maryland 13.25$
12- Vermont 13.18$
13- Rhode Island 13$
14- Illinois 13$Aşağıdaki sitede diğer eyaletlerdeki güncel durumu ve ek ayrıntıları bulacaksınız.
https://www.dol.gov/agencies/whd/minimum-wage/state
Eyalet Ekonomisi
Aşağıda ekonomisi en güçlü olan ve en zayıf olan eyaletlere göz atabilirsiniz. Bu durum iş bulma durumunuzu doğrudan etkileyebilir.

En Yoksul Eyaletler
İstatistiksel olarak yoksulluğun en fazla ve en az olduğu yerleri aşağıdan görebilirsiniz. İlginçtir en yoksul yerlerde daha lüks arabaları ve geniş evleri görmek mümkün. Gelir adaletsizliği böyle yerlerde daha çok hissediliyor gibi görünüyor. Kimine göre fırsattır, kim bilir.

Vergiler
Fedaral vergi, her eyalette verilir. Bunun dışında gelir vergisi, emlak vergisi, satış vergisi, benzin vergisi, kişisel gelir vergisi, miras vergisi , market alışverişi vergisi gibi ek vergiler bulunur. Ama bunlar eyaletten eyalete farklılık barındırır. Bazı eyaletlerde hiç olmayabilir. Ya da daha düşük ya da skalaya göre vergilendirmeler olabilir.
Genel olarak en az vergi alınan eyaletler bunlar;
- Wyoming
2- Nevada
3- Tennessee
4- Florida
5- North Carolina
6- Alaska
7- Arizona
8- Washington
9- South Dakota
10- Louisiana
Aşağıdaki haritada tüm eyaletlerdeki dağılımı görebilirsiniz.

Benim için önemli bir unsur kripto.
Kripto vergisi almayan eyaletler bunlar;
Alaska, Wyoming, Nevada, Texas, Florida, South Dakota, Washington vb) kripto vergisi vermiyorsunuz. Çünkü bu eyaletlerde gelir vergisi alınmıyor.
Ev Kiraları
Aşağıdaki veriler 2023 eyalet ortalamalarıdır. Şehirden şehire her şeyde olduğu gibi farklılık gösterebilir.
En Pahalı Olanlar
1- California 1.901$
2- Hawaii 1.734$
3- New Jersey 1.700$
4- Virginia 1.600$
5- Massachusetts 1.587$En Uygun Olanlar
1- West Virginia 800$
2- Indiana 862$
3- lowa 892$
4- Arkansas 934$
5- Wisconsin 954$Aşağıdaki görselden tüm eyaletlere göz atabilirsiniz.

Bu görselde ise eyaletin pusulasına göre ortalama dağılımı görebilirsiniz. Kuzeydoğu ve Batı dikkat çekici.

Bu görsel ise bize daha çok şey anlatıyor. O eyalette yaşayan insanların ortalama gelirinin kiraya oranını gösteriyor.

Yaşam Maliyeti
Bu veriler o şehirdeki alım gücünü gösteriyor. Örneğin Hawaii’nin ilk sırayı almasının sebebi bir ada olması ve birçok ürünün ulaşımdan ötürü daha pahalı mal olması diyebiliriz.

Hava Durumu
Bu unsur birçok insan için bence önemli olmalı. Çünkü kısa süre için oraya gitmeyeceksiniz. Aşağıdaki görsellerde detaylı gösterim mevcut.

Türkiye’ye Direkt Uçuş
Amerika çok büyük bir ülke ve çoğu yerden Türkiye’ye kısa sürede gidemiyorsunuz. Yani Türkiye’de sizin için acil durum vb şeyler olabilir. Bunun için bence bu veriler gayet önemli.
Georgia/Atlanta
Massachusetts/Boston
Illinois/Chicago
Texas/Houston
California/Los Angeles
Florida/Miami
New York/New York
New Jersey/Newark
California/San Francisco
Washington/Washington
Texas/Dallas
Michigan/Detroit
Washington/SeattleColorado/Denver
Nevada/Las VegasSuç Oranları
Aslında bu veriler de tartışılır. Çünkü büyük bölgelerde suç oranının da fazla olması normal. Ama yine de aklınızda bulunması iyi olacak.
Bu görseller incelenebilir;

Irkçılık&Nefret Suçu
Bu verilerin tam olarak ölçülmesi zor ama özellikle bazı gruplaşmalar nefret suçu olarak adlandırılıyor.
Nefret suçunun en fazla olduğu eyaletler bunlar;
1- Montana
2- Tennessee
3- Nebraska
4- Arkansas
5- New Hampshire
6- Alabama
7- Virginia
8- Güney Carolina
9- Idaho
10- NevadaTürklere karşı en fazla Ermenilerin ırkçılık yaptığı bilinen bir gerçek. Ermenilerin hepsini aynı kefeye koymak haksızlık olur. Ama yine de ben araştırmak istedim.
En Fazla Ermeni Bulunan Eyaletler;
- California - Especially in the Los Angeles area, where Glendale has a substantial Armenian community.
- Massachusetts - Particularly in the Greater Boston area.
- New York - Especially in the New York City metropolitan area.
- New Jersey - Especially in cities like Fort Lee and Bergen County.
- Michigan - The Detroit metropolitan area has a notable Armenian population.
Bulunduğunuz yerde daha fazla Türk görmek istiyorsanız bu veri ilginizi çekebilir.
En Fazla Türk Bulunan Eyaletler;
- California - Particularly in the Los Angeles and San Francisco areas.
- New York - Especially in the New York City metropolitan area.
- New Jersey - Cities like Paterson and Clifton have substantial Turkish communities.
- Texas - The Dallas-Fort Worth and Houston metropolitan areas have Turkish populations.
- Illinois - Chicago is home to a Turkish community.
——
Sanırım şimdilik bu kadar. İleride eklemeler yapabilirim.
-
@Olası-Jonny Emeğinize sağlık, Teşekkürler.
-
@Revolter Rica ederim. Her zaman.
-
Sayın @Olası-Jonny , vergi olayına bir bütün olarak geniş açıdan bakmak gerekir. Evet bazı eyaletlerde gelir vergisi yok ama o eyalette vergi bir şekilde dengelenmiştir. Ya şirket vergileri yüksek ya KDV emsali satış vergileri ( eyalet + county ) yüksek yada emlak ve servet vergisi yüksektir. Gelir ve Satış vergisinin olmadığı ülkemizin 1/3 i büyüklükte ama 500 bin nüfuslu , yılın büyük bölümü karlar altında olan Wyoming eyaletine de kimse vergi yok diye gitmez, zaten nüfusundan belli. Her halükarda Federal gelir vergisini ödemek durumundasınız buda gelir düzeyine bağlı olarak dilimlendirilmiştir ve % 10 dan başlayıp % 37 ye kadar gider , ortalama bir yaşam sürenler için % 22 - 24 arası gelir vergisi dilimi öngörülebilir.
Amerika'nın Tanrısı IRS dir. IRS kripto ile ilgili bir sürü yeni düzenleme yaptı , bütün dijital varlıkları bir kefeye koydu. Öncelikle bütün dijital varlıklarınızı IRS ye bildirmek, beyan etmek durumundasınız. Bundan sonra bunlarla ilgili bir kazanç var mı yok mu? gelir vergisi çıkar mı? bu artık uzmanlık alanına girer, iyi bir muhasebeci arkadaş bulmak lazım.
Hassas bir konu olduğu için IRS'nin resmi sitesini incelemek lazım. -
@DonTurcos Katılıyorum. Demek istediğinizi anladım. Vergi konusu spesifik bir konu ve içinde çok detay barındırıyor. Ama Wyoming örneğinizde olduğu gibi California ve New York gibi popüler eyaletlerde de verginin daha yüksek olmasının sebebi belli. Vergi konusunu tabi ki tek başına değil ama diğer unsurlar ile farklı farklı kümelere koyarak değerlendirmenin zararı olmaz diye düşünüyorum.
Kripto sektörü içinden internetten tanıştığım Amerikalılarla daha detaylı sohbetler kurmak için çaba gösteriyorum. Yukarıda belirttiğim gibi gelir vergisi alınmayan eyaletlerde ilk başta kripto daha cazip gözüküyor. Ama arka plana daha hakim olmak gerekiyor. Yeni bir şeyler öğrenebilirsem, burada paylaşım yapacağım.
Katılımınız için teşekkür ederim.
-
@Olası-Jonny Emeklerinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş.. En azından bazı şeyler de yolumuza ışık tutmuş..
-
@Redbeard Rica ederim. Yolculuğunuzda şimdiden başarılar.
-
@Olası-Jonny Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş.
devamını bekliyoruz.
en sonunda bizdeki bilgiler ile karsılastırır belkide dv25 ile orda bulusabiliriz :) -
@doguStone Rica ederim. Umarım öyle olur. Şu sıralar bundan daha çok bir şey istemiyorum :)
-
@Olası-Jonny verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Geçrekten eyalet seçiminin bir çok aşaması var. Bir istediğine diğeri uymuyor. Tampa,virginia,ny arasında gidip geliyoruz.
-
@Hamuchera Rica ederim. Şimdiden bol şans dilerim :folded_hands:
-
Merhaba,
1 bebek toplamda 3 kişilik bir aile için hangi eyaletleri önerirsiniz?
Bir çok yerden araştırma yaptım, aralarında Texas ve Florida kaldı gibi sonuçta.
Öncelik seçimim hava durumu oldu, bebek olduğundan dolayı soğuk bölgeleri eledim. Acaba yanlış mı yapıyorum?
Sadece ben çalışacağım için eşim çocukla beraber dışarıda zaman geçirecek dolayısı ile güvenlik konusuda öne çıkıyor. Aynı zamanda Dışarıda zaman geçirebilecekleri bir şehir olması lazım.
Florida'da da Tampa - Orlando - Jacksonville kafama yatan yerler. Tampa sahile yakınlığı, Orlando eğlence merkezleri, Jacksonville ise cost of living olarak öne çıktı.
Houston ise malum yine cost of living.
Sizlerin görüşlerini almak isterim, şimdiden teşekkürler. -
@CVera çalışacağın sektör çok daha fazla öneme sahip olmaya başladı. Mesela yazılım için herkes silikona giderken artık silikondan herkes austine kaçıyorlar. Türkiye de hangi bölge yaşıyordunuz. Orta kesimden aşağıya doğru inmeniz bahsettiğin hava durumları oluşur. Yağmuru seviyorsanız washington tarafı da sizlere iyi gelir. Yazılımcı iseniz bu video size göre
-
@ayvalik10 Türkiye'de çalıştığım işi yapmayı düşünmüyorum artık açıkçası. DV olsa da olmasa da kendime ait bir yer açma planım var. DV olursa güzel olmazsa E2.
Dolayısı ile işten bağımsız olarak yaşam koşulları önemli benim için. Yukarıda bahsettiğim maddelere uygun olarak hala yer arayışım devam etmekte.
Sanırım Texas ve Florida tek seçenek kalıyor bu durumda. -
@CVera Hocam siz bdv ile EB3 süreci başlatmadınız mı?
-
@selamibasaran merhaba, son ödeme gününü küçük bir kaza sonucu kaçırdım, 1 ay sonra tekrar ödeme yapacaktım ama onu da kabul etmediler kota doldu dediler. İyi ki de demişler fikrim çok değişti, 4-5 sene beklenecek bir süreç değil açıkçası. Abd'ye gittikten sonra önüme başka fırsatlar çıkacağını düşündüm.
-
@CVera hayırlısı olsun. E2 ile devam edecekseniz yapmayı düşündüğünüz işe yönelik eyalet araştırabilirsiniz. Çocuklu aileler için Florida daha iyi imkanlar sunabilir.
-
@selamibasaran umarım sizin süreciniz beklenenden daha hızlı geçer, en kısa sürede sonuçlanır. Dediğim gibi Texas veya Florida olacak gibi, diğer yerlerden hem gözüme çok çarpan olmadı hem de beklediğim kriterleri karşılamıyorlar.
-
@gkmn merhaba, Tampa'ya yerleştiniz mi acaba? yerleştiyseniz ilk izlenimleriniz nelerdir öğrenebilir miyim?
-
Yaşanacak şehir arayanlar için Carmel, Fishers, Noblesville, Westfield, Northfield, Zionsville Yaşam Dikdörtgeni :)

WalletHub'ın neyi nasıl puanladığını, metodolojisini de güzelce açıkladığı ve nüfusu 25 bin ile 100 bin arasında olan 1300 Amerika şehrini karşılaştırdığı , 2023 Ekim ayında yayınladığı ciddi araştırmasında Carmel 1. sırayı almış. Aynı araştırmada Fishers 5. , Zionsville 16. , Noblesville de 22. sırada gözüküyor.
https://wallethub.com/edu/best-worst-small-cities-to-live-in/16581
Yine Livability' nin bu yılın ortasında metodolojisini de açıklayarak yayınladığı, nüfusu 75 bin ile 500 bin arasındaki şehirleri kıyasladığı "Yaşamak için en iyi 100 Amerikan Şehri" araştırmasında Carmel 3. , Fishers 8. sırada.
https://livability.com/best-places/2023-top-100-best-places-to-live-in-the-us/
Herkesin beklentileri, zevkleri, yaşam tarzları her ne kadar farklı da olsa Amerika'ya yerleşme aşamasında olup konuyla ilgili olanların göz önünde bulundurup incelemesi gereken gereken şehirler.
Benim aynı başlık altında 2022 başında Carmel ile ilgili gönderdiğim iletileri de inceleyebilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yaşanacak-eyalet-ve-şehrin-seçimi/428?page=22
Müstakbel göçmenlere gelecek hayatlarında bol kazançlı, sağlıklı ve huzurlu yaşamlar diliyorum.
-
D DonTurcos bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum