Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 119.7k 195
  • ⭐⭐

    @thisistheway Özür dilerim ilk başta yanlış anlamış olabilirim,dediğiniz yere şimdi bakınca orda demek istediği seyahat amacımızı taratıp yüklediğimiz ekrana uçuş planınız(uçak biletiniz), gezi planınız, sağlık için randevu kanıtı( eğer randevunuz var ve sağlık hizmeti için geliyorsanız) vb. gibi evrakları yükleyin olarak anladım o açılır pencerede denilen kısmı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    vize süreci ile ilgili bilgi paylaşımı hakkında


    biliyoruz ki kanada vizesinde en belirleyici unsurlardan birisi ne yazık ki geçerli bir abd vizesi sahibi olmak ve deprem felaketinden etkilenmek.

    sizlerden ricamız, sürecinizi paylaşırken bu ayrıntıyı vermeniz.
    çünkü süreçlerini aktaran ya da sürece yeni başlayacaklar için bu yol gösterici bir etken olacaktır.

    örn:

    xx.xx.xxxx - başvuru
    yy.yy.yyyy - biometric
    zz.zz.zzzz - pasaport talebi
    vv.vv.vvvv - pasaport teslimi
    geçerli abd vizesi: var / yok
    depremzede: evet / hayır

    gibi gibi gibi..

    herkese süreçlerinde bol şans diliyoruz.


  • @gucarslan Benim de az önce geldi pasaportum, süreci aşağıdaki gibi paylaşıyorum:

    29.07.2023 - başvuru
    08.08.2023 - biometric
    03.10.2023 - pasaport talebi
    06.10.2023 - pasaport VFS teslimi
    13.10.2023 - Vizeli pasaportun adresime ulaşması
    geçerli abd vizem var

    Bir de pasaportum Ankara'ya ulaştığında, [email protected] adresine İngilizce mail atarak; yaklaşan seyahatlerim olduğunu ve pasaportumun ivedilikle vize ile birlikte tarafıma geri gönderilmesini rica ettim.


  • Bu ileti silindi!

  • @özge-Uygur tebrikler, güzel günlerde kullanın vizenizi.
    kanada da bol şans.


  • @gucarslan Teşekkürler.


  • @özge-Uygur hayırlı olsun


  • Merhaba arkadaşlar bir kaç soru soracağım bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim. Bu hafta B1/B2 ABD vizesi basılı pasaportum adresime gönderildi. 20-25 gün sonra San Franciscoya gideceğim. Orada kuzenimle (kendisi master öğrencisi) Kanada’ya turist vizesi başvurusu yapacağız alma ihtimalimiz nedir?

    Sonrasında ben Kanada’ya gidip TS2023 programına başvuru yapmak istiyorum mümkün müdür?

    Evliyim 2 çocuğum var onlar da olmak zorunda mı sonradan aile birleşimi alabilir miyim ?

    Burada çok fazla yoğunluk olduğu için 3 Ocak tarihine yetişebileceğimi sanmıyorum bu yüzden vize başvurusunu San Franciscodan yapmak istiyorum yine de böyle bir gecikme olur mu acaba?

    Daha önce ABD ve Avrupa ülkelerine seyahatlerim mevcut ve depremzedeyim. C1 düzeyinde İngilizce biliyorum, inşaat mühendisliği mezunuyum.

    Şimdiden bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @Sozer Buna kimse kesinlik içeren bi yanıt veremez ama planınız makul gözüküyor.Vize alırsınız ve devamında oraya gider çalışma iznine başvurursunuz.
    Aile ile ilgili orada çalışma izni aldıktan sonra onlarda yanınıza gelir yine normal turist vizesiyle(ancak tam yetkili ve bilgili değilim)


  • @Sozer Bence de plan makul görünüyor. Sadece San Francisco'da prosedür ve işlem süreleri ne kadar onları araştırmak lazım.
    Siz tek başınıza TS2023 başvurusu yapabilirsiniz. Onaylandıktan sonra, hatta sizin süreciniz devam ederken aileniz için ziyaretçi vizesi başvurusu yapmanızı öneririm. Çünkü onlar da ilk girişi ziyaretçi vizesi ile yapacaklar ve sizin çalışma izniniz üzerinden onların oturum izinleri için başvuru yapılacak. Hatta eşiniz için de çalışma izni başvurusu yapılabilir diye biliyorum. Kanada'dan bir danışman bu şekilde bilgilendirmişti beni.


  • @Revolter teşekkür ederim uyarı için. Konsolosluğun sitesinde aldığım bilgiye göre 6 aydan az kalacaksak gerel yokmuş medical teste;

    Who needs a medical exam-
    If you plan to stay for 6 months or less
    You generally don’t need a medical exam unless you plan to work in certain jobs in which public health must be protected.

  • ⭐⭐

    @thisistheway Teşekkür ederim bilgilendirme için.


  • @Sozer Yerleşik olmadiginiz bir ülkeden Kanada'ya turistik vize başvurusu yapabilirsiniz ama başvuruyu neden TR'deyken yapamadiginizi aciklamaniz gerekiyor diyor su sayfa: https://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=1017&top=16.

    Bir Kanada göçmenlik danismanindan aldigim bilgiye gore, aileniz yanında olmadan tek basiniza TS2023 başvurusu yapıp kabul aldıktan sonra ailenizi de bu OWP'ye dahil etmek istediğinizde önce bir ise girip, en az 3 ay bordrolu maas aldiktan sonra aile birleştirmeye başvurmak salik veriliyor. Hemen başvurmak da mümkün ancak red olasiligi yüksekmiş. 3 Ocak'i gecme ihtimali olsa da ailenize şimdiden turist vizesi başvurusu yapıp, sureci her halükarda sizin yanınızda tamamlamalarini saglayabilirsiniz.

    Cocuklariniz lise ve ustu okul caginda ise, OWP'nin okula devam etmelerini saglamadigi, ayrıca study permit gerektiği de söylendi ancak OWP sonrası bu Kanada icinden de alınabiliyormuş. Alberta'da TS2023 ile giden bir ailesinin 4 aydır Study permit bekledikleri icin çocuklarini okula baslatamadiklarini okudum. OWP'nizi aldıktan sonra study permit icin TR'den de başvuru yapabilirsiniz.


  • @gembruce bilgilendirme için çok teşekkür ederim. San Franciscodan vize alabilirsem ilk olarak aileme TR den vize başvurusu yapacağım. Çocuklarım 1 ve 5 yaşında henüz okul çağında değiller. Kanada Turist vizesine SF den kuzenimle birlikte başvuru yapacağız kendisi SF de master öğrencisi. Benim daha önce de ABD de 8 ay eğitim vizesiyle kaldığım oldu. Bu ikinci vizem B1/B2 olarak aldım. Tr de Vize veriliş süresi uzun olduğu ve seyahat planımız olduğu için buradan başvurmak istedik diyeceğim. İnşallah bütün bu etkenler olumlu sonuç almama yardımcı olur.


  • @özge-Uygur bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.


  • Selamlar, bu Filistin savaş muhabbetinden sonra onay alan oldu mu hiç? Sanırım baya bir duraksama döneminde.


  • Merhaba, biz eşim üzerinden ailecek canada turist vizesine başvurduk. 13 Ekimde eşimle aynı gün Vfs global da biometric verdik. Ancak canada başvuru yaptığımız siteden kontrol ettiğimizde eşimde completed yazısı var. Ama bende yok.. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Yarın vfs globalı arayıp bilgi alacağım ancak böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?


  • Merhaba.
    1- Kanada turist vizesi başvurusunda davet mektubu gerekli midir, yada ekstra bir artı sağlar mı ?
    2-Danışmanlık firmalarından yardım almadan formu bireysel doldurup başvuruda bulunsak başarılı olma şansımız var mıdır, yoksa bir danışmanlık firmasından yardım almamız daha mı doğru?
    3-Depremzedeyim, hızlı bir şekilde vize başvurusunda bulunsak depremzede önceliği ile aralık sonuna kadar vize alma ihtimalimiz var mı?


  • Selamlar, ABD'deyim, Kanada vizem var. Yaklaşık 2 hafta sonra Kanada tarafına geçip TS2023 başvurusu yapmak istiyorum. Yeni sayılan bir vize olduğu için kaynaklar dağınık ama özetle aşağıda sorayım;
    1- Bir danışmana ihtiyacımız var mı? Dediğim gibi turist vizem var, yalnızca TS2023 kısmına başvuracağım.
    2- Başvuru tamamen online mı yapılıyor?
    3- Başvurunun sonuçlanması genellikle ne kadar? Bu soru önemli çünkü diğer birçok arkadaş turist vizesi başvurusunu da hesaba katarak sormuş ya da soruyor. Ben sadece TS2023 için soruyorum.
    4- Çalışma izni için ret oranları nelerdir, genellikle başvurular nasıl işleniyor ve destekleyici ne tür belgeler sunmamı tavsiye edersiniz.
    5- Pasaportumda birçok batı ülkesinin vizesi, giriş çıkışlarım vs var. Olumlu ya da olumsuz etkileyici bir faktörü var mı?

    Çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • Kanada Turist Vizesi İçin İyi Niyet Mektubu

    Kanada
    1
    0 Oy
    1 İleti
    316 Bakış
    A
    Merhabalar bu yıl bilgisayar programcılığı 1.sınıfa başladım.Kanada turist vizesi almak istiyorum ve abimin kanadada çalışma izni var. Ve bir iyi niyet mektubu hazırlamam gerekiyor fakat abimin çalışma iznini kullanmak istiyorum. Ve başvururken şuna dikkat et dediğiniz bir yer var mı bire iyi niyet mektubunu belge yükleme yerinde nereye yüklemeliyim ek belgeler kısmına mı eklemeliyim rica etsem birisi bana yardımcı olsun.
  • Sabıka kaydım Kanada vizesi almama engel olur mu?

    Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    657 Bakış
    K
    Hocam inşallah burdasındır sonuç neoldu
  • Kanada ilaç fiyatları

    Kanada
    2
    1 Oy
    2 İleti
    426 Bakış
    CalibraturboC
    ögrenci olarak yıllık 900 cad ödeniyor new brunswickte
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

    Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum