Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • Herkese bol şans. umarım bu yıl başvurularda patlama olmaz. benimde 4.başvurum olacak.


  • @Atlantis00 ben izmirdeyim. Üst komşum hala faizlerin Allah tarafından geldiğine inanıyor. Dolar yükseldi ekonomimiz iyiye gidiyor diyor. Her sene koli koli erzak geliyor.Yakacak yardımı alıyor. Ama bakarsan 4 katlı binanın sahibi onlar 😀


  • @Sabri-FT 1. yazdıgınız madde su an yasadıgım yerde geçerli Amerikada herkes selam veriyor yoldan geçene mahalle içinde, kaldığım yerde yürüyüş, köpek gezdirme ve koşu dısında daha dısarda insan görmedim herkesin aracı var.


  • 4 Ekim akşam 19:00’da başvurular açılacak


  • @baran-bozdogan yaşadığınız yer neresi? Memnun musunuz?


  • Bir şey soracağım geçen senenin kazananları bu senede başvuracak mı garanti olsun diye başvuranlar oluyormuş


  • @Dinçer-Küçük bol şanslar!


  • @JesusLord greencard çıksa bile vize almak garanti olmadığından yeniden başvuranlar oluyor.


  • 4 Ekim greencard başvuru başlangıcı
    5 Ekim doğum günüm
    6 Ekim terhis olacağım gün bir totem yapıp 5 Ekim'de askerdeyken ve doğum günümde başvuru yapacağım ummmarım herkesin gönlünce olur


  • @Turco Şu an Scranton PA dayım kuzenimde ama taşınıyorum, burada sabit bir işiniz iyi geliriniz yoksa zor pahalı bir yer.


  • @baran-bozdogan desene bizde küçük Amerika'da yaşıyoruz diye ama tek farkı burda sokaklarda geçilmiyor kalabalıktan
    Yaşadığınız yer şehir mi,kasaba mi, köy gibi bir yer mi?


  • @baran-bozdogan ilk aşamada tanıdık olması çok iyi. Benim en ihtiyaç duyduğum şey. Sizin adınıza sevindim :)


  • Selam dostlar bu çekilişe dair bir ileti bırakayım dedim 😂 Nasipse artık tamam yani buna kazandım gözüyle bakıyorum :)) Eminim ya bu sefer oldu. Kasım'da inşallah güzel bir yurtdışı gezim de var bana iyi bir deneyim olacak diye düşünüyorum. Hadi bakalım ilk talihli benim. Diğerlerine başarılar :)

    Totemspor


  • @Hopes1 Geçen sene ben de öyle diyordum hocam ancak fazla umutlanmamak gerek 😀


  • @Uçan-hollandalı bu sene bence size ve beraber başvuracağım arkadaşıma kesin çıkacak :dove:


  • Yok çıkmıyor fazla umut baglamayalim cikcak diyoruz cikmiyo cikmicak diyoruz yine cikmiyo 😀


  • @Hopes1, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Selam dostlar bu çekilişe dair bir ileti bırakayım dedim 😂 Nasipse artık tamam yani buna kazandım gözüyle bakıyorum :)) Eminim ya bu sefer oldu. Kasım'da inşallah güzel bir yurtdışı gezim de var bana iyi bir deneyim olacak diye düşünüyorum. Hadi bakalım ilk talihli benim. Diğerlerine başarılar :)

    Totemspor

    Öyle olmuyor genel de ama, her sene bende bana bu sene çıkar diyip heyecanlanıyorum, fakat çıkmıyor :D
    Birde meksika sınırından hergün on binlerce mülteci sınıra birikiyorsa yasal yolla da o kadar çok bir talep olacaktır. Yani dv2025 de çok daha kalabalık bir katılımcı olacağını düşünüyorum.
    Bu sebeple ben B planı yaptım.


  • @Darko EB3 mü düşünüyorsunuz?


  • @aldaci-0, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Darko EB3 mü düşünüyorsunuz?

    E2 yatırımcı vizesiyle, biraz daha maliyetli ama beni daha çok heyecanlandırıyor.
    Öncelikle turist vizesi almam lazım, yurt dışı gezileri planladık. Adım adım ilerleyeceğiz :)

  • ⭐⭐

    @aldaci-0 bana kesin çıkacak ... LC onayım mayısta gelirse zaten Dv2025 kazananlarıyla beraber gideriz amerikaya.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

4

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum