Merhaba herkese nasılsınız?
Size bugün 4 aylık Manavgat surecemi anlatmak istiyorum kendimi Türkiye'de değilde başka bir ülkede hisetim açıkçası
Yabancıları gözlemleyip şaşırdığım şeyle size anlatmak istedim
1-Yolda yürürken karşıdan gelen bir yabancının size selam vermesi, sizle muhabete girmesi ,güler yüzlü olması...
2-Yolun boş olmasına rağmen kırmızı ışık diye beklemesi tabi sadece yabancılar bekliyor bizim Türkler...
bunu da geçtim yabancılar da bakıp bakıp ne yapıyor bu adam diye sorguluyorlar
3-acayip rahatlar toplum içinde herşeyi yapabiliyorlar(özellikle Ruslar)
4-çok cömertler en ufak bir hizmete bile bahşiş veriyorlar Almanlar(bir örnek vermek gerekirse geçenlerde ATM gitim para çekmek için ben A atmsinde işlem yaparken yaşlı alman kadinda c de yapıyordu Almanca birşeyler geveliyordu her ne kadar anlamasam da bir sorun olduğunu anlamıştım yanına gidip Google çeviriyi kullanıp Almanca bir sorun mu var dedim oda ATM Türkçe hiç birşey anlamıyorum dedi bana yardımcı olurmusun olurum dedim parasını ATM den çektim kadına verdim tam gidiyordum buda senin bahşişin dedi teşekkürler edip giti
Tabi bunun gibi bir çok olay daha oldu
5- trafik kurallarına acayip önem veriyorlar Bizim magandalar gibi değil arabayla veya motorla fark etmez yaya geçidine 1 adım attığım gibi 5-10 metreden önce duruyorlar
Aklıma gelenler şu anlık bu kadar gelirse güncelleme yaparım
Ve İyi günler herkese