Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Taşındı İletişim ve Teknoloji
1.4k 291 175.6k 249

• VİZESİNİ ALIP AMERİKAYA GİTMEYE HAZIRLANANLAR İÇİN;

Amerikaya indiğinizde cep telefonu ile iletişim sorunu için bir çözüm buldum.

Mint Mobile adlı bir servis sağlayıcıdan -ki kuzenim ABD'de kullanıyor ve çok memnun- online bir hat satın aldım. Sim kart tercihini e-sim olarak yaptım ve maille yollanan kare kod ile telefonuma hattı yükledim. 3-5 dakika içinde etkinleşti. Şebeke olarak şu an Türkiyede kullanamıyorum ama Wi-fi ile kullanım ayarlarını da aktif edince internet üzerinden kullanabiliyorum. Şu an henüz Amerikaya gitmeden +1 ile başlayan bir hat sahibiyim. (Bunun için Iphone 10 ve üzeri bir telefon sahibi olmak gerekiyor. Diğer marka telefonların hangilerinin e-sim desteği olduğunu bilmiyorum)

Hattı 3 aylık taahhüt ile aldım. Aylık 15 Usd, sınırsız konuşma, sınırsız internet ve sınırsız sms var pakette. 3 ay sonra devam etmek istersem aylık 40 Usd olarak devam edebilirim veya daha düşük limitli bir pakete geçebilirim.

• @SemihPehlivan Bilgi için teşekkürler Semih Bey

• @SemihPehlivan Teşekkür ederim. Yararlı paylaşım olmuş.
    Turist vizesi alırsak işimize oldukca yarar bu bilgi.

• @SemihPehlivan Bu bilgi çok işimize yarayacak. Teşekkürler.

• @SemihPehlivan Bu harika bilgilendirme için çok teşekkürler. Bende hemen yapıcam bunu :)

• Ben de farklı eyaletlerde Mint mobile kullandım ve %99 sorun yaşamadım. Açıkçası bana aylık 75-80$ data faturası ödemek pek akıllıca gelmiyor. Aylık 25-30$ civarı ideal.

Su anda tum planlar (5GB, 15GB, 20GB, 40GB)ilk 3 ay aylik 15$ denemek isteyenler ve kisa sureli ABD'de olanlar icin ideal. Fiziksel SIM ve eSIM secenekleri var.

Alttaki linke tıklarsanız 15$ indirim alacaksınız bana da bir kahve ısmarlamış olacaksınız.
    http://fbuy.me/uukhh

• Tello tavsiye ederim. T-Mobile 4G LTE/5G altyapısını kullanıyor. Aylık sınırsız (25GB) $29 ve Billing adresinizi Türkiye olarak girerseniz vergi de eklenmiyor, sadece $29. 25GB sonrası hız yavaşlıyor tabi ama o an yeniden $29 ödeyerek 30 günlük süreyi erkene alabiliyorsunuz.

Ben Türkiye'den ayrılmadan e-sim olarak alıp telefonuma yükledim, Amerika'ya geldiğimde aktifti.

Hatta ilk üye olurken "15OFFAFF" kodu ile ilk ay için %15 indirim de alabilirsiniz, yani $24,65'e geliyor. Turist olarak gelirken ya da bir arkadaşınız/yakınınız bile gelirken alınabilir.

https://tello.com/account/register?_referral=P3715KQ8
    Bu linkten üye olduğunuzda ben ve siz $10 Tello kredisi kazanıyorsunuz. Mesela $30 olunca 1 aylık ödeme onunla yapılabiliyor.

• @serdaratalay siz odemeyi turk kredi kartiyla mi yaptiniz acaba? ABD kredi kartlarinda zip code soruyor genelde.

• @okvekilic Evet doğru, ben Türk kredi kartımdan ödüyorum. Dediğiniz gibi US kartından kabul etmiyor olabilir Türkiye billing adresini, denemedim.

• Merhabalar
    Telefonum e-sim destekli değil, Houston bush havalimanında prepaid sim ve onu destekleyen fiyatı 100usd civarında telefon alma imkanım varmı, en azından ssn gelip hat üstüne telefon alana kadar 15 gün idare edebilecek bir telefona ihtiyacım olacak sanırım.

• Arkadaşlar Google Pixel telefonlardan kullanan var mı? Önerir misiniz?

• @tohma31 havalimanlarinda telefon ve sim konusunda fahis fiyat cekebilirler. metro/otobusle downtown'a gidip oradan almak daha karli olabilir. Flip phone alabilirsiniz 20-30$ civarinda.

• @serdaratalay Selam, ben de Tello e-sim aldım. Ama sanırım TR’de olduğum için şebeke yok şuan. Geldğimde sorunsuz çalışır umarım. Bir de bunlar prepaid denilen hatlar değil mi? Dilediğimiz zaman iptal edilebiliyor mu?

• @evrimooloji evet geldiginizde calisiyor olacaktir. Numaraniz falan bellidir zaten.
    30 gun sonunda yenilemeyebiliriniz dilerseniz. 10 gun icerinde yenilemezseniz sanirim sonrasinda tamamen kapaniyor.

• Herkese merhabalar, bende ağustos sonunda Rutgers Unide doktoraya başlayacağım New Jersey'de.Bu forumda çokça faydalı içerik okudum, elinize emeğinize sağlık. Benim şöyle bir sorum olacak, F1 vizesiyle geleceğim amerikaya. Sorum şu, ben geldiğimde telefonumu değiştirmek bir iphone almak istiyorum ama bunu faturaya ek olacak şekilde yapmak istiyorum. Forumda okurken belli bir miktar downpayment ile yapılabildiğini yazanda olmuş olmaz diyen de olmuş bi noktada iş karışık bir hal almış.

Ben amerikaya geldiğimde mesela hat almaya gittiğim Tmobile vs de aynı zamanda telefonda almak istiyorum vs diyerek alabilir miyim acaba direk? yoksa belli bir süre beklemek mi gerekir acaba?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• yeni giriş yapacaklar için planladığım yöntemi anlatayım.
    başka bir arkadaş da bahsetmiş şu an mint mobileda sınırsız tarifeyi 3 aylık 45$ prepaid olarak alabiliyorsunuz. e-sim özelliği olan telefonunuz varsa gitmeden açtırıp direkt kullanmaya başlayabilirsiniz.
    3 ay bu hattı kullandıktan sonra ise usmobile’a numaramızı taşıyoruz. usmobile da başka operatörden numarasını taşıyanlara 100 gün ücretsiz kullanım hakkı veriyor. böylelikle kredi skorumuz olmayan ilk 6 ayı çok uygun bi fiyata kapatmış oluyoruz. kredi skoru oluştuktan sonrası kolay zaten

• @senamd Bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben Tello e-sim ile aldım. Numara taşıma için herhangi bir kısıt var mı firma olarak?

• @evrimooloji internet sitesinden şartlarına baktığımda herhangibi kısıt göremedim sadece başka bir operatörden numara taşımak yeterli sanırım

• ⭐⭐

Bu arada ABD'ye ilk tasindigimda Visible gibi $25 civarina hizmet saglayan operatorler kullaniyordum. Yurticinde oldukca kullanislilar ancak yurt disi seyahatleri cok yapan biriyseniz, bu sirketlerin simkartlari malesef yurt disinda calismiyor. Turkiye'ye ilk tatile gittigim yilda bu pismanligi yasamistim. Daha sonrasinda T-Mobile gecis yaptim ve yillardir onu kullaniyorum. Yurt disindan arama-aranma, SMS ve data secenekleri mevcut. Saniyorum Verizon da bu hizmeti sagliyor. AT&T'nin bu hizmeti icin ekstra para odenmesi gerekiyor diye biliyorum.

• @Edelweiss haklısınız, ilk gelenler için visible, mint, spectrum, usmobile gibi operatörler avantajlı görünüyor ama kredi skoru oluştuktan sonra mutlaka büyük firmalardan birine geçilmeli diye düşünüyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k