Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 154.2k 269

• biz seattle, washington tercih ettik akrabamız orda olduğu için. ama şartlar farklı olsaydı florida seçerdim, mevsiminden dolayı.

• Texas, Illinois veya Florida.

• Florida, Islamorada

• California - San Diego, 2. seçim Florida Jacksonville

• Tek gidecek olsam Florida/boca Raton ailemi götürcek olsam georgia/evans.. İklimlerin ılıman olması mavi yaka (işçi sınıfı) için daha çok iş olması vergilerin ve kiraların düşük olması suç oranlarının yok denecek kadar az olması

• @mrfirat hocam mavi yaka işi çok demissiniz genelde hangi işler? Ücretleri arastirdinizmi

• @kürşat genelde depo üzerine florida da çok depo var bende forklift operatörü ve depocuyum indeed ten baktıgımda sürekli bu işlerde en çok artış florida eyaletinde sağlık sigorta sınıda şirketler kendi yapıyor örnek bir şirketin mavi yakaya verdiği sosyal haklar,

BENEFITS
    Health Insurance
    Dental Insurance
    401(k)
    Paid Time Off (PTO)
    8 Paid Holidays
    Optional Life Insurance
    Educational Financial Assistance
    Credit Union Membership
    Direct Deposit of Payroll Checks
    Medical Leave
    Family Leave
    Bereavement Leave
    Jury Duty Leave
    Employee Assistance Program
    Uniform and Uniform Maintenance
    Vision Insurance
    Identity Theft Protection (Lifelock®)
    Pet Insurance
    AFLAC Policies (Short Term Disability Income Protector, Personal Cancer Indemnity Plan, Personal Accident Plan, Hospital Protection, Hospital Intensive Care Protection, Specified Health Event Protection, Life Protector & Dental

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

USNews'in Saglik sistemi, Egitim, Ekonomi, Altyapi, Is Firsatlari, Suc Orani ve Genel Yasam Kalitesi konularinda eyaletleri siraladigi listeye suradan ulasabilirsiniz:

https://www.usnews.com/news/best-states/rankings

alt metni

• ⭐⭐

@crazycells Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

USNews'in Saglik sistemi, Egitim, Ekonomi, Altyapi, Is Firsatlari, Suc Orani ve Genel Yasam Kalitesi konularinda eyaletleri siraladigi listeye suradan ulasabilirsiniz:

alt metni

Hepsinin ortak noktası soğuk olmaları herhalde. Kıştan bahsediyorum :). Güzel yerler hep bize göre soğuk kar yağmayan yerlerde de sanki insan çeşidi biraz kötü yönde değişiyor izlenimi yaratıyor hep kafamda :)

• @crazycells Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

alt metni

New England ilk 10'a 3 tane eyalet sokmus, hehe!
    Massachusetts, New Hampshire, Vermont.
    Infrastucture'ddan kaybetmis hepsi yoksa daha da yukari cikarlardi.
    Infrastructure'in icine kesin yolla da giriyordur. Soguk sebebiyle asfalft surekli patliyor. Ve ABD'nin en eski yerlesim merkezlerinden biri olmasi sebebiyle Boston'da mesela alt yapi eski. Ama gunluk hayata ne kadar olumsuz etki yapiyor orasi tartisilir.

Yanliz North Dakota yasam kalitesi acisindan nasil bir numara anlamadim. Ne varmis arkadas North Dakota'da?

• @gkhanfeez Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

alt metni

Hepsinin ortak noktası soğuk olmaları herhalde. Kıştan bahsediyorum :). Güzel yerler hep bize göre soğuk kar yağmayan yerlerde de sanki insan çeşidi biraz kötü yönde değişiyor izlenimi yaratıyor hep kafamda :)

Norveç vs Suudi Arabistan 😄

• @gkhanfeez Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

Soyle bir perspektif getireyim...

Zaten Homo Sapiens de Afrika'dan kuzeye yani soguklara cikinca aklini daha cok kullanmaya basladi, daha dogrusu bunu yapmak zorundaydi... Afrika'da ozellikle ekvator bolgesinde yilin her gunu 25 derece, yagmur da yagsa, ruzgar da esse sorun degil hava genel olarak guzel ve insanlarin hayatini olumsuz etkilemiyor. Fakat kuzeye gidince hava kosullari artik hayati olumsuz etkilemeye basliyor, cunku eger hayatta kalmak istiyorsaniz o kardan ya da dondurucu soguktan nasil kurtulacaginizin cozumunu bulmaniz gerekiyor, evler yapmaniz gerekiyor, bunlarin dayanikli olmasi da gerekiyor, evin disina cikmadan islerinizi halletmenizi gerektiren sistemler yapmaniz gerekiyor, evinize suyu getirmeniz gerekiyor, bir yerden bir yere gidebilmek icin yasadiginiz bolgenin altyapisini gelistirmeniz gerekiyor... Bu sekilde toplum da zamanla gelisiyor. Oysaki sicak bolgelerde kalan kisiler icin bunlarin hicbirini yapma zorunlulugu olmuyor.

• Benim sweet home Alabamam yine kümeye oynuyor listeler yapılıyor sıralamalar değişiyor ama biz yine yokuz☺ Ama olsun bizimkisi kupa aşkı değil arma sevdası Roll Tide Roll Alabamalıyığ vesselam ☺ Bu arada @sadriabi abi güneyde bekleniyorsun ☺

• @Rookie sagol canim kardesim :)
    Valla sen kafana takma bu siralamalari falan. Sen orda sortla geziyorsundur ben 2-3 haftadan beri her sabah oglani okula goturmek icin arabanin camindaki buzlari kaziyorum 5-10 dakika hehe

Bu arada onunumuzdeki yaz hanimla cocuk TR'ye tatile gittiginde tek basima arabayla asagilara inme fantazim var, arkadaslara ugraya ugraya. Simdilik gorunen duraklarim New Jersey, North Carolina, Nashville Tennesse, KNoxville Tennesee, sen de son duraklarimin guneyindesin. Bir de ilkokul arkadasim var Dallas'ta ama yok artik cok uzak. Bakalim gerceklestirebilecek miyiz? :)

Buyur sizin milli marsin sozlerini paylasarak mesajimi sonlandiriyorum hehe!

Sweet Home Alabama
    Lynyrd Skynyrd
    Big wheels keep on turning
    Carry me home to see my kin
    Singing songs about the south-land
    I miss 'ole' 'bamy once again and I think it's a sin
    Well I heard Mister Young sing about her
    Well I heard ole Neil put her down
    Well, I hope Neil Young will remember
    A southern man don't need him around anyhow
    Sweet home Alabama
    Where the skies are so blue
    Sweet home Alabama
    Lord, I'm coming home to you
    In Birmingham they love the Gov'nor, boo-hoo-hoo
    Now we all did what we could do
    Now Watergate does not bother me
    Does your conscience bother you, tell the truth
    Sweet home Alabama
    Sweet home Alabama
    Lord, I'm coming home to you, here I come
    Now Muscle Shoals has got the Swampers
    And they've been known to pick a song or two (yes they do)
    Lord they get me off so much
    They pick me up when I'm feeling blue, now how bout you?
    Sweet home Alabama
    Sweet home Alabama
    Sweet home Alabama, oh sweet home
    Where the skies are so blue and the governor's true
    Sweet home Alabama

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sadriabi Houston'a da bekleriz! :)

• @knnrn Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

@sadriabi Houston'a da bekleriz! :)

Sevgili @knnrn cok tesekkur ederim, bilmukabele.
    Bu gezi fikrim simdilik fantazi statusunde :) Bakalim...
    Texas'a da inersem hele de Houston'a, siserim herhal araba kullanmaktan :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sadriabi Biz bu yaz arabayla Houston'dan geze geze Vancouver'a gitmeyi düşünüyoruz. Hiç durmadan gidersek 37 saat gösteriyor. Bu memlekette bu süreler kısa kabul ediliyor diye biliyorum. Eyaletleri gezmeden tanımak mümkün olmayacak bence. Filmlerde gördüğümüz "road trip" macerası olacak :)

• @sadriabi abi marşımız beni yine çok duygulandırdı ☺ Bekliyorum abi benim de arabayla Torontoya gitme düşüncem var geze geze. @knnrn abinin dediği gibi hem eyaletleri tanırım hem de çok güzel bir deneyim olur ☺

• @Rookie , @knnrn yolunuz duserse beklerim :)

Benzer Başlıklar

• Para biriktirmek için en uygun eyalet

Eyaletler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    mozturk228M
    @feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • İklim ve Nem (Eyalet ve Şehirlerde)

Taşındı Eyaletler
    67
    4 Oy
    67 İleti
    6k Bakış
    MySeaM
    @hDundar Texas da deniz var. Gulf of America!!
  • Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri

Taşındı Eyaletler
    99
    9 Oy
    99 İleti
    9k Bakış
    DonTurcosD
    Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler. William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir " Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir. Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim. Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir. Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir.
  • Eyalet ve Bölgelere Göre Ortalama Yaşam Süresi

Eyaletler
    3
    12 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @calibraturbo evet, sayin @oguzcan daha once bahsettiginiz bu korelasyonu baska bir konuda aktarmisti :) @oguzcan Amerika'nin Populer Restoranlari (Hangi bolgede hangi mutfak populer?) içinde söyledi: [image: hd_all.jpg] BBQ verilerini görünce hemen kalp hastalıkları verisine bakmak istedim. Sonuç, korelasyon baya yüksek.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k