Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @Zeynep-0 Kesinti az değil malesef. Türkiye'de İş Bankası kullanıyorum ve SWIFT konusunda pahalı bankalardan.

Yukarıda bahsedildiği gibi binde beş ücret alıyorlar, asgari 525 TL olarak. Ama bu bütün ücretler değil sadece İş Bankası'nın ücreti.

Aracı bankalar da ücret alıyor. $20-30 civarı oluyor bende genelde. Aktarılan paraya bağlı değişiyor.

Paranın yattığı (hesabınızın olduğu) banka da gelen wire transfer ücreti alabiliyor. Bu BofA'da $15.

Yani mesela $10.000 için $100 civarı ücret var toplam.

• @Serapp bir de aracı banka var. 3 ücret toplam: gönderici, aracı ve alıcı

• @isik teşekkür ederim cevabınız için 🤗

• @isik Çok teşekkürler :)

• R Ryback bu başlıktan bahsetti

• merhaba, peki hemen kredi kartı çıkarmamız mümkün mü yoksa ssn kartın gelmesini mi beklememiz lazım

• @Neslihan-Yaşar genelde hemen kredi karti vermiyor bankalar, once secured card denen yatirdiginiz depozito oraninda kullandiginiz bir kart veriyorlar. 3 ila 6 ay sonrasi banka size kart oneriyor. Secured card da bir kredi karti turu oldugu icin kredi skorunuz olusuyor tabiki. Banka size SSN numaranizi soracak, o sirada elinize gelmemis ise daha sonra getireceginizi soyleyebilirsiniz, bir an once SSN numaranizin kredi kartina eklenmesi gerek .

• bu kredi karti isi biraz gelirle alakali sanki. Is bulduysaniz 3 5 ay beklemedende secure carda bulasmadan da alinabiliyor.

• @wanti, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

bu kredi karti isi biraz gelirle alakali sanki. Is bulduysaniz 3 5 ay beklemedende secure carda bulasmadan da alinabiliyor.

nope

• @cnpist and yes

• Gelir ve bankada para. Gelir kısmı da beklediğiniz gelir, tam o andaki değil. BofA'da sen şu kadar maaş alırsın diyerek bir rakam girmişlerdi ilk gittiğimde. 10k üstü de param vardı, hemen 1.5k limitle onaylanmıştı.

• yanlis baslik altinda mevzu donuyor

• @cnpist çok teşekkür ederim

• @isik, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Gelir ve bankada para. Gelir kısmı da beklediğiniz gelir, tam o andaki değil. BofA'da sen şu kadar maaş alırsın diyerek bir rakam girmişlerdi ilk gittiğimde. 10k üstü de param vardı, hemen 1.5k limitle onaylanmıştı.

bende de aynisi oldu

• ..........

• @Ömer-Şerif-BAYAZIT Geçtiğimiz hafta, TR deki İş Bankası hesabımdan, oğlumun ABD BOFA hesabina yaklaşık 40k Usd Swift olarak gönderdim, 150 Usd +15 Usd (sonradan ek masraf olarak) masraf ödedim. Karşı taraftan da 15 Usd kesmiş (Masrafın tamamını gönderen ödemeli seçtiğim halde)

• @Müberra-Dikici alıcı taraftan kesilen masraf sizin gönderiminizi yaptığınız bankayı ilgilendirmediği için onlar müdahale edemiyor. Sizin bütün masrafı gönderen karşılasın dediğiniz nokta sizin bankanızın alacağı ücreti transfer edilen miktardan kesilmemesini sağlıyor.
    Galiba o seçenekle aracı banka işleminide siz üstlenmiş oluyorsunuz birde ama bu noktasından emin değilim tam

• @Ömer-Şerif-BAYAZIT diger baslikta sordugunuz soruya bir takim cevaplar yazdim bankalar ile ilgili o nedenle burada yazmayacagim. Vekalet verirken notere iyice danisin, tapu devri vs gibi konularda eksik birsey kalmadan yazsinlar. Aciklamasina ev satisi demeniz sorun cikarmaz, genelde TRden cikan para icin sorulan bir soru bu, ABD tarafi buna bakmiyor bildigim. Sonucta kendi hesaplariniz arasi transfer yapacaksiniz. Egerki bu konuda bir soru olursa, TRdeki evi sattim, icindeki esyalari da su kadar fiyata sattim, nakit aldim, antika tarzi eski esyalarim vardi , TV setim son modeldi gibi vs noktalari belirtebilirsiniz. Aldiginiz parayi bir sure KKM de tutup sonra da transfer edebilirsiniz, banka bu konuda sevincle karsilar :)

• ........

• @Ömer-Şerif-BAYAZIT ABD de avukat bulursaniz paylasin ltf, sevinirim :)

• ........

Benzer Başlıklar

• Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • Abd ye cepte nakit para götürürken limit (Resim)

Kilitli Bankacılık
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @pakaji bir daha forumda gereksiz bir baslik acarsaniz, forumdan kalici olarak cikarilacaksiniz. Madem forumu okumaya basladiniz, bilgileri de okudugunuz basliklarda vermelisiniz. Sizin foruma aktaracaginiz her bilgi icin yeni bir baslik olusturamayiz, zaten halihazirda var olan seyleri soylemek disinda bir sey de yapmiyorsunuz zaten.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k