Kahve türleri ve kahve makineleri
-
@crazycells yok o yüzden tat ve yoğunluk olarak sordum. teşekkür ederim :)
-
Bazen soguk gunlerde, kucuk boy bir pot icine biraz sut koyup, kaynatiyorum. Tam kaynamaya yakinken fokurdamaya baslayinca, birkac teaspoon Turk kahvesi ve iste onu icerken ki keyif hicbir makine kahvesinde yok 😀
Iste geldim gidiyorum buradan
Ne yazik ki cozemedim ben beni
Haksizlik dunyada surup giderken
Sekil verip cizemedim ben beni... -
@MySea Bunu deneyecegim mutlaka, tesekkurler
-
@crazycells, içinde söyledi: Kahve türleri ve kahve makineleri
@sevgillisevgi, içinde söyledi: Kahve türleri ve kahve makineleri
tat ve yoğunluk anlamında en güzel randımana alacağımız makina hangisi olurdu?
Benim su ana kadar kullandigim en iyi makina su markaydi:
https://www.breville.com/us/en/products/espresso.html
Fakat bunun cok daha ucuzunu baska markalarda bulmak mumkun tabii :)
espresso ve türevi kahvelerini seviyorsaniz cimbaliden cikan julius meinl,illy yada lavazzayi markalarindan birini denemenizi siddetli tavsiye ederim :)
-
kahve çok önemli bir detay.
-
Biz ilk geldiğimizde half&half kavramını bilmiyorduk. Süt ve krema karışımı, bütün marketlerde bulunuyor. Lezzet katıyor kahve ne olursa olsun. Keurig cihazımızda costconun 120 adet olan breakfast blend ini kullanıyoruz genelde. 35 dolar civarı 120 lisi. Kahve makineside 100 dolar civarı keurig. Ekonomik müsaitliği olmayanlar, netcafe gold house blend 6.5 dolar wallmartta, sıcak suya 1 tatlı kaşığı atıp üstüne half&half koyarsanız kahve makinesini çok arattığını söyleyemem. Tabiki tavsiyem kahve gurmeleri için geçerli değil. Benim gibi kahvesiz yaşayamayıp, standart lezzet yeterli olanlar için.
-
@MySea Gurme degilim ama cok kahve ictim hic birisi nenemin evinde yapilan turkkahveli sut kadar (sutlukahve) tad vermiyor mirim :)
-
@caglaror Kesinlikle dogru :)
-
@Ping-PONG senin kafadan kişilerin videosunu seyrediyordum bir Türk ile tanışıp onda kalmışlar onunla da Türk kahvesi sohbeti yapmışlar aşağıya bırakıyorum linkleri
https://www.youtube.com/watch?v=N2sCgE62smw
https://www.kahwe.com/
https://www.amazon.com/dp/B07HM9DKWY/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_PRDWC8R6PM5GGC079WE6 -
Kahve dediğin Bailetti Mokapot ile yapılmalı, Lavazza veya Kimbo çekirdek kullanılmalı ve de kendin öğütmelisin, kahve kokusuna gark olmalı tezgah!
-
Turk kahve makinasi sorsam bende , Istanbulda Arcelik telve makina kullanioduk cok memnunduk burda amazonda malesef yok Beko olan var o da cok pahali ($134 su an) , Arzum markasina da sogugum cunku cay makinasi aldik ve daha kullanamadan iade etmek durumunda kaldik. Amazon harici Turk kahve makinasi nerden alabilirim ?
-
Uzun bir zamandir, 10 yildan fazladir, kahve bagimlisiydim, sabah uyaninca baslar, aksam yemeginin sonrasina kadar icerdim. Nisan ayindan beri kahveyi biraktim. Onun yerine organic caylar iciyorum. Amazon uzerinden Hint, Afrikan falan degisik caylar alip deniyorum. Simdilik cok memnunum :)
-
@MySea, içinde söyledi: Kahve türleri ve kahve makineleri
Uzun bir zamandir, 10 yildan fazladir, kahve bagimlisiydim, sabah uyaninca baslar, aksam yemeginin sonrasina kadar icerdim. Nisan ayindan beri kahveyi biraktim. Onun yerine organic caylar iciyorum. Amazon uzerinden Hint, Afrikan falan degisik caylar alip deniyorum. Simdilik cok memnunum :)
Benim 10 yıldan çok daha kısa süre de olsa kahvesiz duramadığım yıllardayım. Size kahveyi bıraktıran nedir acaba? Öğrenmek istiyorum :)
-
@AE123 arcelik ve beko ayni firmanin urunu. Beko, arcelik’in genellikle yurtdisinda sattigi urunlerde kullandigi marka.
-
@MySea merhaba kahveyi bırakma nedeniniz neydi acaba sağlık sorunu muydu çünkü son zamanlarda ben de kahvenin bana zarar verdiğini düşünüyorum ama hiç bırakmak istemiyorum
-
@Neslihan-Yaşar Caffeine olayini azaltmak icindi aslinda.
-
ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum