Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.0k 317
  • ⭐⭐

    @ahmet_ bunun cevabi silahlari yasaklamak degildir.
    Silahlari devlete verenler, daha sonra hicbir sekilde devlet politikalarina karsi cikamazlar. Tarihten ogrenmek lazim.


  • GC sahiplerinin 65+ yaş ile elde ettikleri herhangi, Sosyal veya ekonomik avantaj veya kolaylık oluyor mu?

  • ⭐⭐

    abd'de bu sacmaliklar o kadar abartılı hale geldi ki, insanlar normal bir yasam yasayabilmek icin cumhuriyetcilerin kazandigi eyaletlere göç ediyor.

    https://eksisozluk1923.com/entry/152891143
    Bu konunun doğruluk payı var mıdır?


  • @celica, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    abd'de bu sacmaliklar o kadar abartılı hale geldi ki, insanlar normal bir yasam yasayabilmek icin cumhuriyetcilerin kazandigi eyaletlere göç ediyor.

    https://eksisozluk1923.com/entry/152891143
    Bu konunun doğruluk payı var mıdır?

    2slgbtqi+ terimini ilk defa duyuyorum ama ABD'de genelde politik doğruculuğun git gide popülerleştiği ve bu duruma uyum sağlamayanların dışlandığı doğru.


  • @Platon59 Kısaca, sadece başlık olarak olsa bile, bilgilendirebilen olursa memnun olurum.

    GC sahiplerinin 65+ yaş ile elde ettikleri herhangi, Sosyal veya ekonomik avantaj veya kolaylık oluyor mu?

  • ⭐⭐

    @isik dislandigini dusunmuyorum. Sadece destekleyen azinligin sesi fazla cikiyor.
    Budlight Ve target lgbtli olmaya kalkti,sonuclar belli.


  • @diclemre Merhaba, Bu paylasim cok nostaljik oldu benim icin. 10 -15 sene once bir sene boyunca her gun gecerdim o asma yapinin altindan.


  • Merhaba YK forum ailesi! Forum'dan o kadar faydalandıktan sonra her zaman gelip bir şeyler karalamak istiyordum, kısmet bugüneymiş. DV22 ve DV23 kazananı olarak heyecanla interview beklediğimiz günlerden geçip DV22 ile vizesini almış, bugün artık Naples, FL'da yaşayan bir aile olarak umarım birilerine faydalı olacak bir şeyler yazabilirim.

    Kasım 22'de Miami'den giriş yapmıştık USA'ya. Bir aylık kısa Jacksonville, FL ikametinden sonra bugüne kadar toplam 6 aydır Miami'ye iki saat mesafede Naples, FL'da eşim ve 6 yaşındaki kızımla ikamet etmekteyiz. Naples'dan "God's waiting room" diye bahsedildiğini de belirteyim. Kıtanın kuzey taraflarında kara kışın hâkim olduğu zaman diliminde, oradan buraya deniz, kum, güneşe kaçan genellikle zengin diyebileceğimiz insanların kışlık olarak kullandığı bir bölge ayrıca Naples. Kışlık derken uzun bir sahil şehri olduğunu belirtmeliyim. Yani tam bir emekli şehri. Ben Ocak-Mayıs sonu arası anlayamadığım şekilde her yerde sadece oldukça yaşlı insanları görüyordum, gençleri sanki toplayıp bir yere kapatmışlar gibiydi. İnanın bir noktadan sonra biraz moral bozuyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herhalde biraz gelenlerin geri dönmesi, biraz okulların tatil olmasıyla gençleri de görmeye başladık.

    Naples şehir olarak çok temiz, çok düzenli, her yerin peyzaj olarak piril piril olduğu bir yer. Abartmıyorum, 6 ay boyunca 2-3 u geçmez duyduğum korna sesi sayısı. Birini gerektiği için benim bastığımı söylememde sakınca yoktur sanırım. :) Burada sahile gidip güneşin okyanusun üzerinden batışını izlemek yapılabilecek güzel aktivitelerden biri. Daha önce bunu yapmamış birisi için oldukça güzel bir deneyim olacağını garanti ederim. Güneş battıktan sonra alkış sesleri duyarsanız şaşırmayın :).

    Bizim Naples'a ilk geldiğimiz zamanlarda o güzelim sahil, birbirinden güzel evlere tezat "Red Tide" diye bir olay vardı. Denizdeki bir alg benzeri yaşam türünün ürettiği gazdan dolayı nefes almak ciddi olarak zorlaşıyordu. Öksürükler, deride kızarıklıklar, sahilde yüzlerce ölü balık vb. tam apokaliptik film seti sahnesi. Bunlar için devletin duyuru yaptığı uygulamalar, kurumlar, kanallar var. Tabii biz yeni gelmiş olmanın verdiği acemilikle bu olayın sebebini öğrenene kadar bir iki kez tatsız deneyimimiz oldu. Bazı seneler yoğun olurmuş bu durum.

    Çok olmasa da duyduğum kadarıyla son yıllarda Türk nüfusu artıyormuş burada da. Daha çok Yunanlılar, İtalyanlar var. Ama şehir çoğunlukla beyaz Amerikalılardan oluşuyor. Burada sıkılan bir arkadaşım iki haftalığına Teksas'a gitti. Çok karışık olduğundan, insanlarının çok kaba, yolların çukur dolu olduğundan bahsetti. Bir de okuldan bahsedeyim. Biz kızımızı puanı 9 olan bir okula gönderdik, 2. yarı dönem gitmiş oldu sadece. Okul ve öğretmeni çok iyi. Bu kısa sürede İngilizcesi benden iyi oldu ki benim de İngilizcem fena değildir. Özellikle aksan konusunda kıskanmıyor değilim. Okulu 8:20 civarı başlayıp 15:00'ta bitiyordu. Tatile 2 ay kala okul sonrası "sports club" diye haftalığı 50 dolara okulun sunduğu bir programa kayıt ettirdik. O da akşam beş buçuk, altı gibi bitiyor. İstersen daha erken alabiliyorsun. Çok faydalı oldu dilinin gelişmesine. Her okulda bu benzeri bir program var sanıyorum, özellikle çalışan anne-babalar için çok yardımcı oluyor.

    Toparlamaya çalışırsam, Naples'ta yaşamayı gençlere çok tavsiye etmem çünkü canlarının sıkılma ihtimali epey yüksek, ama çocuklu ailelere tavsiye ederim. Çocuk yetiştirmek için güzel bir şehir Naples. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sehirle ilgili sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Okuyan herkese teşekkür eder, neşe dolu günler dilerim.


  • 10 aydir USA de yasayan biri olarak bende elimde geldigince arkadaslara yardimci olmak icin bu postu yaziyorum.

    Amerikaya Chicago sehrinden Eylul ayinda giris yaparak evlilik aile vizesi ile USA macerasina basladim. USA’ye girmeden once odenmesi gereken green card fee yi odedigimizi dusunup es gectigimiz icin, normalde 90 gunde gelmesi gereken yesil kartim 120 gunde elime ulasti ve bu surecte 2 defa notification gonderildi Chicago’da ki adresimize. İlki fee’nin odemesini beklediklerine dairdi ve onu online odeme ile odedikten 2 ay sonra 2. notification ulasti ve yeniden benden parmak izi biyometrik test istediler. Bu testi vermek icin Chicagonun guneyinde bulunan cok tehlikeli buldugum bi suburba dogru randevu saatimize uygun sekilde gittik. İceri girdigimde hizlica belgelerimi aldilar ve 5 dakika gibi kisa bi surede parmak izimi alip belge verip gonderdiler. Surec cok hizliydi. Biyometrik ornegi verdikten sonra ise nihayet green card adresime ulasti yaklasik 1 ay icinde.

    Green cardi aldiktan sonra tabiki is arama yolculuguma devam ettim. Daha once Amazon.com da dahi yonetici olarak calismama ragmen Chicago ve cevresinde cok fazla competition vardi ve amerikaya ilk gun gelmemden pozisyonuma uygun manager title a sahip is bulmam tami tamina 6 ay surdu. Bu surecte yuzlerce basvuru onlarca gorusme yaptim. Surec cok zorluydu fakat yilmadan devam etmeyi herkese oneririm. Ozellikle nitelikli bir is gecmisiniz varsa kendinizi pazarlamaya ve ise alim surecinde farkinizi ortaya koymaya calismalisiniz.
    Chicago hayati hakkinda konusmam gerekirse sehrin verdigi guvensizlik ve stres sehrin sundugu eglence ve firsatlara gore agir basiyor. Sehir hayatini zaten hic sevmeyen biri olarak Chicago inanilmaz ve sert gecen kisa sahip, kendisini sevmekte cok zorlandigim bir sehir.
    İyi yonlerinden bahsetmem gerekirse kesinlikle yapilacak ve katilacak etkinliklerin sayisi ve kalitesi cok fazla. Nispeten diger tum meshur sehirlerden daha ucuz ve amerikanin en iyi toplu tasima sistemine sahip sehri. Arabaniz olmadan Chicagoda rahatlikla yasayabilirsiniz.Araba sahibi olmayi Chicago’da onermiyorum cunku park cok ciddi sorun. Aylik 300 dolarlari bulan masraflar mevcut sadece park icin. Araba hirsizligi gibi konular da cabasi. Ev kiralari nispeten daha ucuz ve fiyata gore diger sehirlere oranla daha iyi kalitede evlerde oturabiliyorsunuz. Festivaller ve etkinlikler cok fazla, diger sehirlere oranla daha temiz ve sehrin mimari yapisi cok orjinal.

    Kotu yanlari ise ; icme suyu kalitesi iyi degil musluklardan su icmenizi onermiyorum.Havasi ve mevsim gecisleri herkese gore degil eksi 27 dereceleri goren kis mevsimi gecirebiliyorsunuz. Sehir tehlikeli fakat suan her buyuk USA sehri bence ayni oranda tehlikeli. Chicago’da oturdugunuz semt cok onemli,guney bolgelerden mumkun oldukca uzaklasin, michigan golune ve kuzeye yakin oldukca daha rahat edersiniz. Aileler icin kesinlikle uygun bir sehir degil, bekar veya genc bi ciftseniz ve profesyonel is hayatiniz varsa rahatlikla yasabilirsiniz fakat cocuklariniz varsa, dogaya ve sessizlige ihtiyaciniz var ise Chicago kesinlikle uygun bir sehir degil. Etkinliklerin fazlaliligi ve Chicago’lularin eglenceye duskunlugu cok fazla ses kirliligi yaratiyor. Gece 12lere kadar korna sesleri, drift yapan arabalar, bagiran insanlar sehrin siradan bir parcasi. Vergilendirme konusunda da sehir vergisine sahip oldugu icin maasinizdan daha cok para kesilmesi de cabasi.
    Chicagoda 10 ay yasadiktan sonra tasinma karari aldim ve amerikanin en guvenli ve sessiz ve doga ile ic ice olan sehirlerinden biri Naperville e tasindim.
    Naperville benim gibi eger dogayi, sessizligi ve guvenli ortamlari onemseyen biriyseniz harika sehirlerden bir tanesi. Diger suburb sehirlere gore daha pahali fakat karsiligini veren bi sehir. Arabanizin olmasi ise sart arabasiz hicbir yere gitme sansiniz yok.

    İs bulma surecinde ise amerikan firmalarinda kendinizi kanitlamak ve karsi tarafi ikna etmek icin farkinizi ortaya koymaniz sart. Ozellikle uzak olan isyerlerinden pozitif cevap alma ihtimaliniz daha yuksek.

    İllinois eyaleti genel olarak her konuda ortalama bir eyalet. Ne cok iyi ne cok kotu. Yakin zamanda Floridaya veya Washington eyaletine dogru tasinma planlarim var fakat suan İllinois eyaletinde USA’de ki hayatima devam ediyorum.

    Umarim yazdiklarim bazi arkadaslara yardimci olmustur. Sorulariniz oldukca cevaplamaya calisacagim.


  • @fenercag Merhaba, postunuzu okudum. Guzel ve bilgilendirici olmus. Eger sakinlik ve guvenlikli bir yer ariyorsaniz Naples'i oneririm. Cok guvenlikli ve duzenli bir sehir. Arabanin, evin kapisini kilitlemeden yasanacak derecede guvenli diyebilirim. Tek eksik yani buyuk sehirlerde olan aktivite sayisinin azligi. Selamlar.


  • @fenercag blues dan uzaga gitmisiniz : ) kisi cok sert olsada guzel sehirdir Windy City.


  • Herkese merhabalar, benim bir sorum olacakti konu ile ilgili deneyiminizi paylasirsaniz cok sevinirim. Amerika'ya ilk giris yaptiktan sonra greencardlarinizin verdiginiz adrese ulasmasi ne kadar surdu acaba? Internette 90 gun icerisinde gonderilecegi bilgisini aldim ama bireysel deneyimlerinizden yola cikarak bilgi edinmek isterim.
    Simdiden tesekkur ederim.


  • @Erdoğan-0 Bizimkiler 1 ay içerisinde geldi. Zaten durumunu uscis sitesinden takip edebiliyorsunuz.


  • @Erdoğan-0 Kisiden kisiye farklilik gosteriyor. Buyuk cogunluk 2 ay icerisinde aliyor. Nadirende olsa 2 ayi gectigi oluyor


  • @fenercag Bilgilendirici bir yazi olmus tesekkurler.


  • @Erdoğan-0

    Merhaba, SSN ve Green Card'lerin elimize gecis sureci su sekilde.

    17 Kasim da Miami'den giris. Girerken havalimaninda adres degisikligi yaptik.
    SSN'lerin gelisi —> 28 Kasim
    USCIS kartlarin basima gecisi —-> 8 Ocak
    USCIS Web sitesinden her birey icin ikinci adres degisikligi + adres degisikligi formunun doldurulup gonderilmesi..
    Kartlarin yeni adreste bize ulasmasi 20 Ocak (Bugun)


  • @erdemslife deneyiminizi detayli paylasiminiz icin cok tesekkur ederim 🙏


  • Amerika'ya (Portland, OR - Seattle, WA aktarmalı) 14 Haziran 2023 tarihinde giriş yaptım. Portland ve Seattle'ı ayrı ayrı belirtmemin sebebi, ülkeye ilk giriş yaptığınız yerin önemli olmasıdır. Çünkü vizenizi aldıktan sonra size verilen kapalı sarı zarfı ilk orada teslim ediyorsunuz.

    Pasaport Kontrol:
    Pasaport kontrolüne Seattle Havalimanı'na indikten sonra girdim. Pasaportumu verdim ve memur vizeyi kontrol etti. Sarı kapalı zarfı sordu ve teslim ettim. Ardından arkadan başka bir polis memuru geldi, hem pasaportu hem de sarı zarfı alarak kendisini takip etmemi istedi. İçeri girdim ve oturup beklerken yaklaşık 5 dakika sonra polis tekrar geldi ve tebrik etti. Elimde bulunan vizenin oturma izni olduğunu ve kartımın da ileriki süreçte belirttiğim adrese geleceğini söyledi. Sonra oradan çıktım.

    Telefon hattı ve State ID başvurusu (44.5$) için ertesi gün işlemlerimi tamamladım. State ID için gecici bir belge verdiler ve gerçek kimligin 1 hafta içinde gelecegini belirttiler ve geldi. Bu belge ile hem sürücü belgesi başvurusu yapabilir hem de eyalet içinde kimlik gibi kullanabilirsiniz. Eyalet kimliği için DMV'den başvuru yapabilirsiniz.

    Ehliyet için Amerika'ya giriş yaptıktan 1 hafta sonra DMV'ye ehliyet test sınavı için başvurdum. Aynı gün sınava girdim ve sınav PC başında gerçekleşti. 35 soru vardı ve en az 28 doğru cevap talep ediliyordu. 28 doğru yapınca sınav kendiliğinden sonlanıyor ve geri kalan soruları cevaplamadan bırakıyorsunuz. Sonra hemen tekrar DMV'de sıraya giriyorsunuz ve sınavı bitirdiğinizi söylüyorsunuz. Kontrol edip klasik göz kontrolünü yapıyorlar. Soldan sağa okumanızı istiyorlar. Ayrıca sınav için 5$ ödedim. Sonra uygulamalı sınav için randevu oluşturabileceklerini ilettiler. Ancak randevuyu 2 ay sonraya verebiliyorlardı. Çok geç olduğu için özel kurumların yaptığı uygulamalı sınavlara yönlendirdiler. Oradan alınacak belgeyi bize getirin dediler. Önümüzdeki hafta bu süreci devam ettireceğim.

    SSN ve Green Card konusunda hala bir gelişme yok. Hafta içinde ofise gitmeyi düşünüyorum. Gelişmelerle ilgili güncellemeleri size bildireceğim. Şimdilik sağlıkla kalın.


  • @medmax usa'daki hayatınızda başarılar inşallah herşeyi kolay ve sorunsuz halledersiniz. Tecrübelerinizi aktarmaya devam edin lütfen.


  • Yaklaşık 3 hafta önce girişimizi yaptık. İnanılmaz yoğun bir dönem geçirdik. Nerdeyse kafamızı kaşıyacak zaman olmadı şimdiye kadar.

    Köpek ile yolculuk yaptık. Türkiye'den çıkana kadar bir çok izin ve belge almak gerekti. Kan testi, Cdc izni, ilçe tarımdan çıkış evrağı vs. Fakat Abd'ye girişte herhangi bir kontrol olmadı.

    İlk 2 gün giriş yaptığımız şehirde konakladıktan sonra kiralık bir araçla yaşayacağımız bölgeye gittik. Yerel rent a car şirketleri sadece şehir içi alış-bırakış imkanı verirken, havalimanındaki sixt gibi firmalar farklı şehirde bırakma imkanı sunuyor. Böylelikle ulaşımı sağladık.

    2 hafta kadar otelde konakladık. Şirketlerden apartman dairesi kiralama konusunda şöyle tecrübelerim oldu:

    Genelde herkes 3 aylık banka dökümü istedi. Aylık olarak kiranın 2.5 veya 3 katı olacak şekilde "deposit" yazan girdiler olmasını istediler. Bu sebeple bir çok yer TR'den gelen banka dökümlerini kabul etmediler. Giren paraların transfer olduğunu söylediler. Bazı yerler ise uluslararası bankaları her türlü kabul ederiz dediler.

    Bazı yerler ise bankada, kiranın 3 katı çarpı 12 ay olacak şekilde bir para göstermenin yeterli olacağını söyledi. Bu şekilde bir ev tuttuk. Yani kira 2 bin ise, 6x12 = 72 bin toplam.

    Banka hesabı açma konusunda ise biraz zorlandık ilk başta. Her şube adres istedi. Adres olmadan kimse yardımcı olmadı. En sonunda mülakat sırasında konsolosluğa verdiğimiz arkadaşımızın adresini bizim adresimiz olarak verdik. Bir belge istemediler. Debit kartlar arkadaşın adresine gitti. Böylelikle önce banka hesabı açtık, sonrasında ise evi tuttuk. Banka hemen 2bin dolarlık bir kredi kartı da verdi. Tr kartlarıyla harcamalar yüksek kurdan olduğu için Abd kartı ile harcamaya geçtik.

    Çocukları okula yazdırmak için kira kontratı, doğum belgesi, aşılar ve doktor muayenesi istendi.

    Biz mülakatı Viyana'da yapmadan önce çocukların aşı kartlarını İngilizce'ye tercüme ettirmiştik. O tercümeyi burda da kabul ettiler. Eksik bir iki doz aşıyı da ücretsiz tamamlayacaklar ve sisteme işleyecekler haftaya. Diğer hafta da doktor muayenesi sonrası okula kayıt yaptırabileceğiz.

    Ülke hakkında gözlemlerimiz şimdilik genelde olumlu.

    Günler ilerledikçe bir kaç "update" daha yaparım. :)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum